To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Gunia - Sob 25 Wrz, 2010 23:58

RaczejRozwazna napisał/a:
Dla mnie ksiązkowy Remus miał zawsze postać... Włóczykija z "Muminków" :lol:

Zdecydowanie coś w tym jest.
Tamara napisał/a:
Remus filmowy jest pyzaty , a jak na litość boską ktoś zabiedzony i wynędzniały może być pyzaty :paddotylu:
Syriusza wyobrażałam sobie zupełnie inaczej - raczej w typie najnowszego Janosika , tylko oczywiście starszego . Orle , suche , wydatne rysy no i ogolony żeby był :roll: I zdecydowanie wolę pierwszego Dumbledore'a - był bardziej czarodziejowaty niż ten drugi :wink: za to Minerva i Severus - :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: nikt nie mógłby być lepszy :excited:

Tamaro - piątka na całej linii. Cenię Garry'ego jako aktora, ale to totalnie nie był mój Syriusz. Za nic nie umiem sobie wyobrazić, gdzie w nim parę lat wcześniej była ta zabójcza uroda i nonszalancja. :roll: I filmowego Lupina też nie lubię. Admete bardzo trafnie wyraziła również i moją opinię. ;)

Admete - Nie 26 Wrz, 2010 09:15

Kiedyś uważałam, że aktro grający Marcusa w B5 by na Syriusza pasował :)

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Aragonte - Nie 26 Wrz, 2010 11:33

Admete, no i co zrobiłaś? :wink: Przez Ciebie znowu będę oglądać te filmiki w youtube... :serduszkate: :cry2:

A wracając do Syriusza - no może i aktor grający Marcusa by się nadawał, ale to raczej kwestia postaci, którą grał; myślę, że to dlatego Ci przyszedł do głowy.

Admete - Nie 26 Wrz, 2010 11:40

Wyglądu też - czarne włosy.
Aragonte - Nie 26 Wrz, 2010 11:47

No, tak, ale włosy to akurat najłatwiej zmodyfikować, jakby co :-P
Admete - Nie 26 Wrz, 2010 11:59

Ale on mi ogólnie pasuje ;) Każdy ma tam jakieś swoje wizje postaci :)
Aragonte - Nie 26 Wrz, 2010 12:08

Nie mówię, że miałabym coś przeciwko, żeby akurat on zagrał Syriusza (na pewno starczyłoby mu do tego wdzięku), ale jestem pewna, że byłoby mrowie protestów i kwestionowano by to samo, co podważamy w przypadku Oldmana - oszałamiającą urodę :-P
Marcusa z B5 uwielbiam, ale nie oznacza to, że uważam go za ideał urody, to postać mnie tak ujęła :wink:

Admete - Nie 26 Wrz, 2010 12:15

Wiesz jak facet jest zbyt piękny, to tez budzi obiekcje - vide aktor grający Neala w White Collar ;)
Aragonte - Nie 26 Wrz, 2010 12:20

A właśnie, właśnie - zamierzam się zainteresować White Collar :wink:
I w sumie to chyba lepiej, że postać/aktor w ogóle budzi jakieś emocje :wink:

Najchętniej bym sobie przeczytała teraz trójeczkę HP i sprawdziła, jakie mam wyobrażenie Syriusza, bo w tej chwili mam mocno mgławicowe :roll:

Admete - Nie 26 Wrz, 2010 12:28

Ja bym sobie przeczytała ostatnią częśc, ale pożyczyłam. Może terzeba zacząć od poczatku? Martina też by się przed zimą przydało odświeżyć.
RaczejRozwazna - Nie 26 Wrz, 2010 14:37

A ja"Babylon5" nie oglądałam, nie mam pojęcia o czym to, ale aktor grający tego Marcusa rzeczywiście wydaje mi się o niebo lepszy dla postaci Syriusza niż Oldman. To własnie ten typ urody...
Admete - Nie 26 Wrz, 2010 16:45

RaczejRozwazna napisał/a:
A ja"Babylon5" nie oglądałam, nie mam pojęcia o czym to, ale aktor grający tego Marcusa rzeczywiście wydaje mi się o niebo lepszy dla postaci Syriusza niż Oldman. To własnie ten typ urody...

Ha! Mówiłam. Ja to kiedyś wymysliłam z taką dziewczyną, która wtedy mocno była wciągnięta w HP i B5 oglądała ;)

Aragonte - Nie 26 Wrz, 2010 19:44

Admete, ktoś już to wymyślił :mrgreen:

Jason Carter for Sirius Black!

Tamara - Czw 07 Paź, 2010 17:17

No , taki Syriusz to już prędzej , tylko oczy czarne powinien mieć :mrgreen:

Już wiem , dlaczego Lupina w filmowej postaci nie lubię - oprócz powodów , które podałam wyżej - przypomina mi z wyglądu bardzo przez mnie nie lubianego pianistę Karola Radziwonowicza :obrzydzenie:

Aragonte - Czw 07 Paź, 2010 18:52

Tamara napisał/a:
No , taki Syriusz to już prędzej , tylko oczy czarne powinien mieć :mrgreen:

No problem :mrgreen: Soczewki są :mrgreen:

Tamara - Czw 07 Paź, 2010 22:23

Zapomniawszy :mrgreen:
Hortensja - Czw 07 Paź, 2010 22:47

Ja z filmowym Lupinem mam tylko jeden problem-Thewlis kojarzy mi się przede wszystkim z jednym filmem, z "Całkowitym zaćmieniem". No a to specyficzny film jak wiadomo :mrgreen: I, jak bozie kozie, jak oglądałam 3 część w kinie we wszystkich scenach intymnych rozmów Lupina z Harrym zalatywało mi to molestowaniem i pedofilią. Bo w dodatku oglądałam to w dubbingu, a wiadomo jakie w dubbingu są głupie, nienaturalne głosy.

Ale naprawdę się do niego przekonałam, uważam że stworzył świetną postać.

Tamara napisał/a:
bardzo przez mnie nie lubianego pianistę Karola Radziwonowicza :obrzydzenie:

Tamaro, a co jest nie tak z Radziwonowiczem?

Anonymous - Nie 10 Paź, 2010 17:09

http://ksiazki.wp.pl/tytu...ml?ticaid=1b099
czytałyście? No kurczę to będzie fanfiko-tworzenie? Kobieta ma pociąg do kasy rozumiem. Ale jak dla mnie zabijajac tyle postaci z lekka straciła pole do manewru. HP bez Severusa?
Nie bawię się tak!

Tamara - Nie 10 Paź, 2010 17:59

Hortensja napisał/a:
Tamara napisał/a:
bardzo przez mnie nie lubianego pianistę Karola Radziwonowicza :obrzydzenie:

Tamaro, a co jest nie tak z Radziwonowiczem?

Może nie tyle jest z nim coś nie tak , ile go nie lubię . Jego sposób gry w ogóle mi się nie podoba i to co mówi , kiedy coś mówi - też . No i organicznie odczuwam niechęć do tego typu fizycznego :obrzydzenie:

Tamara - Nie 10 Paź, 2010 18:01

lady_kasiek napisał/a:
http://ksiazki.wp.pl/tytul,Bedzie-nowy-Harry-Potter,wid,16709,wiadomosc.html?ticaid=1b099
czytałyście? No kurczę to będzie fanfiko-tworzenie? Kobieta ma pociąg do kasy rozumiem. Ale jak dla mnie zabijajac tyle postaci z lekka straciła pole do manewru. HP bez Severusa?
Nie bawię się tak!

Co się martwisz , jeszcze niejedna gnida została żywa :wink: a nuż Draco definitywnie przejdzie na Ciemną Stronę Mocy i zostanie Voldziem bis :mrgreen:

Admete - Nie 10 Paź, 2010 18:37

Ja bym nie narzekała. Mogą być dorośli bohaterowie wcześniejszych książek albo historia pomiędzy zakończeniem 7 tomu a epilogiem. Rowling nieźle pisze, a stworzony przez nią świat ma jeszcze potencjał. Ja jej wierzę, gdy mówi, że lubi o tym pisać. To jej świat - na początku nie wiedziała, że aż tak się dobrze będzie sprzedawać.
Aragonte - Nie 10 Paź, 2010 18:48

Niech pisze :) Mam nadzieję, że będzie nadal jej to wychodziło. Wtedy chętnie sobie poczytam jej książki :mrgreen:
Admete - Nie 10 Paź, 2010 18:52

To samo z mojej strony - jeśli nadal będzie jej wychodzić, to jestem za. Wszędzie tylko wampiry, nie ma nic ciekawego :roll:
Anonymous - Nie 10 Paź, 2010 20:11

Tamara napisał/a:
Co się martwisz , jeszcze niejedna gnida została żywa

Severus nie był gnidą! Ja go kochałam :cry2:
A kolejne części pewnie i tak przeczytam :mrgreen:

Madelaine - Pon 11 Paź, 2010 09:44

chętnie bym sobie poczytała co się działo w Hogwarcie za czasów rodziców Harry 'ego, Lupina, Syriusza, Snape 'a :wink: Byle nie o dzieciakach Harry' ego. Jeszcze nie wybaczyłam Rowling Epilogu.