To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

praedzio - Śro 29 Kwi, 2015 09:28

Dopiszę do zamówienia. ;) W wątku Marvelowym podałam linkę do artykułu na temat serialu. Myślę, że by Ci się spodobał.
Admete - Śro 29 Kwi, 2015 10:54

A to już się cieszę :)
Caitriona - Śro 29 Kwi, 2015 11:50

Jezu, Daredevil czeka, i czeka, i doczekać się nie może, nie mam jak się za niego zabrać. A Gotham widziałam i też miałam nadzieję (matka gupich) że ją ubiją... Niestety nie było dane...
Admete - Śro 29 Kwi, 2015 18:21

Aaaaa...obejrzałam Person 4x21 i teraz będę czekać jak na szpilkach na ostatni odcinek. Na dodatek nie wiadomo czy serial dostanie 5 sezon, więc zasadniczo może to być naprawdę ostatni odcinek. Wszystkie osoby dramatu już zgromadzono - Team Machine, Team Samaritan, Control, Elias, Brotherhood i Dominick. Ostatni odcinek ma tytuł YHWH czyli Jahwe. To teraz zobaczymy, która AI zostanie tym bogiem...Ostrzegam was tylko, że po 5 maja to różnie może być - correction day ;)
Jotka - Śro 29 Kwi, 2015 20:24

Przeglądałam dzisiaj ale czekam na wspomaganie i też zastanawiam się, który bóg jest mocniejszy :wink: choć osobiście uważam, że bóg jest kobietą :mrgreen:
Admete - Śro 29 Kwi, 2015 20:25

O tak - kobietą i to wrażliwą kobietą. Zobaczysz do czego zdolna jest Maszyna, gdy na szali jest życie jej ludzi.
Jotka - Śro 29 Kwi, 2015 20:28

"Maszyna czuje a Samarytanin jest bezdusznym mordercą czyli każda maszyna ma cechy swojego stwórcy"
Admete - Śro 29 Kwi, 2015 20:32

Hmmm, ale Samarytanina stworzył dobry człowiek, tyle, że był to produkt niedoskonały podrasowany potem przez Greera i resztę. Greer jest niewątpliwie bezduszny.
Jotka - Śro 29 Kwi, 2015 20:34

Fakt zapomniałam, że stworzył go Artur
Admete - Śro 06 Maj, 2015 19:52

Nowe zapowiedzi Pana Norrela...Pierwszy odcinek 17 maja.

http://www.spoilertv.com/...ll-episode.html

Obejrzałam dziś ostatni odcinek 4 serii Person of interest. Jeśli nie będzie 5 serii to takie zakończenie jest smutne...

Jotka - Śro 06 Maj, 2015 20:59

Nawet bardzo smutne
BeeMeR - Śro 06 Maj, 2015 21:06

ja na razie po 4x18, o ile mogę łyknąć Fincha próbującego oddać za kogoś życie o tyle nie kupuję tego, że w poprzednim odcinku próbował - choć przez chwilę - komuś je odebrać.
Admete - Czw 07 Maj, 2015 05:27

BeeMeR napisał/a:
że w poprzednim odcinku próbował - choć przez chwilę - komuś je odebrać.

W retrospekcjach, nie obecnie.

BeeMeR - Czw 07 Maj, 2015 08:43

owszem - ale i tak mnie nie przekonuje.
Admete - Czw 07 Maj, 2015 11:13

Jak widzisz nie zabił. Myślał, planował. On jednak w przeszłości był trochę inny, a wypadek go w jakis sposób zradykalizował na moment. Mnie to nie przeszkadzało.
Szafran - Pon 11 Maj, 2015 09:47

Uf, nadrobiłam zaległe odcinki "Gotham":).

Nawyprawiało się. "Śledztwo" małego Bruce'a, ewolucja postaci Nygmy, wydarzenia z Barbarą. Ale było:).

praedzio - Pon 11 Maj, 2015 09:48

Noooo. ;)
Admete - Pon 11 Maj, 2015 11:01

Mnie sie Gotham wyjątkowo podoba. Ma swój własny styl.
BeeMeR - Pon 11 Maj, 2015 12:01

Ja po Impersonalnych 4x20 - cameo Carter było dla mnie za długie :czekam2:
Do idei nic nie mam, ale za dużo dialogu za mało na temat (który mnie interesuje) :P .

Caitriona - Pon 11 Maj, 2015 12:01

Szafran napisał/a:
"Śledztwo" małego Bruce'a

Jak dla mnie jest to najsłabszy wątek w tym serialu. Zdarza mi się nawet przewijać niektóre sceny.

Szafran - Pon 11 Maj, 2015 12:49

Caitriona napisał/a:
Szafran napisał/a:
"Śledztwo" małego Bruce'a

Jak dla mnie jest to najsłabszy wątek w tym serialu. Zdarza mi się nawet przewijać niektóre sceny.

Choć mały Bruce wciąż nieodparcie kojarzy mi się ze spanielem szczenięciem, to teraz, pod koniec sezonu, zaczynam dostrzegać tu jakieś ciekawe zarysy - więc i ten wątek mnie wciągnął.

praedzio - Pon 11 Maj, 2015 13:05

Mnie akurat ten wątek się podoba. Za to Pingwin ostatnio mnie mierzi i nudzi. Zdarza mi się zawiesić na momencie z nim... i wracać po paru dniach do odcinka dopiero.
Szafran - Pon 11 Maj, 2015 13:10

A wiesz, mam podobnie z Pingwinem. Wcześniej mój ulubiony bohater, ale teraz... stał się dla mnie jakby zbyt przewidywalny.

Barbary po ostatnich wydarzeniach nie lubię jeszcze bardziej niż wcześniej:).

Admete - Pon 11 Maj, 2015 13:57

BeeMeR napisał/a:
Ja po Impersonalnych 4x20 - cameo Carter było dla mnie za długie

Nie obejrzałam za bardzo. Niepotrzebny odcinek. Znaczy się wiem, że to był ukłon w stronę fanów Carter. Ja tam lubię wątek młodego Batmana. Nie lubię Fish.

BeeMeR - Pon 11 Maj, 2015 15:46

Admete napisał/a:
Znaczy się wiem, że to był ukłon w stronę fanów Carter.
Też to wiem, ale jak się pojawiała kolejny raz to tylko wzdychałam "znowu"... :czekam2:
Też uważam odcinek za mało potrzebny, tym bardziej, że wątek z panią psycholog i gadkami-szmatkami-być może miłością Reesa mi nie leży również :roll: a te rozmowy z Carter to jakby pchnięcie go w stronę związku. No i sprawa gostka oskarżonego o zabójstwo rodziny została niedopracowana - bez wykończenia.