Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2010 19:52
| Agn napisał/a: | | I chyba nie znaleziono by lepszego szaleńca do Syriusza niż Gary Oldman. |
Jakby poszukac, to mozna odnalesc... Przy calym uwielbieniu dla Garego, jako Suriusz mi sie nie sprawdzil zupelnie. Za malo magnetyzujacy byl - a przeciez kto jak kto, ale Oldman moze byc tak magnetyzujacy jak nikt. Mialam caly czas wrazenie, jakby mu sie w ogole nie chcialo, jakby gral po lebkach, odstawial fuszerke dla kasy li i jedynie.
Admete - Pon 20 Wrz, 2010 19:59
Wyglądowo Syriuszem mógłby być dla mnie aktor, który grał kiedyś Marcusa Cole w Babylon 5 Z czasów B5 oczywiście.
Aragonte - Pon 20 Wrz, 2010 20:03
Powiadasz?
Muszę sobie dzisiaj kawałek odcinka puścić i sprawdzić, czy mnie też by pasował Na pewno umiałby zagrać świra
Admete - Pon 20 Wrz, 2010 20:08
I ma odpowiedni akcent
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2010 20:09
| Aragonte napisał/a: | | Na pewno umiałby zagrać świra |
to byłaby moja rola życia.... Ja czuję, że byłabym świetną Bellatrix...
ten film wiele traci beze mnie.....4-5 Oscary poszły. A to dlatego, że mnie nie angażowali...
Ech nie wiedzą co tracą...
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2010 20:14
| lady_kasiek napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Na pewno umiałby zagrać świra |
to byłaby moja rola życia.... Ja czuję, że byłabym świetną Bellatrix...
ten film wiele traci beze mnie.....4-5 Oscary poszły. A to dlatego, że mnie nie angażowali...
Ech nie wiedzą co tracą... |
My za to wiemy i spowijamy sie w koronkowy, recznie robiony kir, w zalobie za rola Twojego zycia
Anonymous - Pon 20 Wrz, 2010 20:20
Nie śiej się autentycznie mam talent. Obłęd w oczach i te sprawy.
Agn - Pon 20 Wrz, 2010 20:44
No, Syriusz ze słowiańską urodą by nie pasował za nic. A poza tym ten facet wyszedł z Azkabanu, wiadomo, że będzie zaniedbany i wyglądał paskudnie.
Remus pyzaty? Z której strony?
| Tamara napisał/a: | I zdecydowanie wolę pierwszego Dumbledore'a - był bardziej czarodziejowaty niż ten drugi |
Boże, mnie się ten pierwszy w ogóle nie podobał. Drops w wersji Michaela Gambona ma w sobie sporo energii, widać, że w razie czego potrafi złapać za różdżkę i dokonać tego i owego. Gambon miał lepszy, bardziej dumbledorowaty głos.
Drops w wersji Harrisa... nie, nie i jeszcze raz nie. Gadał przechlanym głosem, co budziło mój niesmak i przypominał tylko świętego Mikołaja, w ogóle nie wyobrażam sobie tego aktora w scenach walki. A gdy pod koniec pierwszej części zaczął ciamkać cukierka od Harry'ego...
Admete - Pon 20 Wrz, 2010 20:58
Harris był już strasznie słabiutki, taki bez wyrazu.
RaczejRozwazna - Pon 20 Wrz, 2010 21:21
| AineNiRigani napisał/a: | | Agn napisał/a: | | I chyba nie znaleziono by lepszego szaleńca do Syriusza niż Gary Oldman. |
Jakby poszukac, to mozna odnalesc... Przy calym uwielbieniu dla Garego, jako Suriusz mi sie nie sprawdzil zupelnie. Za malo magnetyzujacy byl - a przeciez kto jak kto, ale Oldman moze byc tak magnetyzujacy jak nikt. Mialam caly czas wrazenie, jakby mu sie w ogole nie chcialo, jakby gral po lebkach, odstawial fuszerke dla kasy li i jedynie. |
I ja miałam podbnie. Filmowy Syriusz mi się nie bardzo widział... Ale Remus był jak dla mnie jeszcze gorszy
BeeMeR - Wto 21 Wrz, 2010 09:43
| Cytat: | | do licha, kto zagrałby lepiej np. McGonagall niż Maggie Smith? A wyobrażacie sobie Severusa bez tej autoironicznej gry Rickmana? | To było też moje pierwsze skojarzenie Maggie i Alan są znakomici
Anonymous - Wto 21 Wrz, 2010 18:10
calego posta mi wywalilo - wrrrr.
Harrisa zawsze bardzo lubilam, Gambona rowniez, wiec obu panow odbieram mniej wiecej tak samo, chociaz Harris mi bardziej pasuje fizycznie - bo drobniejszej budowy.
Natomiast nie do konca sie zgadzam co do Remusa. To znaczy, rzeczywiscie inaczej go sobie wyobrazalam, ale w sumie Tgewlis mnie przekonal. Jego Remus to poczciwy facet, ale w rysie twarzy ma cos takiego drapieznego - i nie chodzi o zwierzecy magnetyzm, tylko o taka bezwzglednosc... ostatecznie calosc tworzy naprawde swietna postac i swietnie aktorską
Admete - Wto 21 Wrz, 2010 19:05
Gdzie ty widzisz jakąś drapieżnośc? Toż to wujcio ciapciuś z wąsem wyleniałym
Anonymous - Wto 21 Wrz, 2010 19:09
Ma błysk w oku
Admete - Wto 21 Wrz, 2010 19:10
Nie widzę ani błysku ani obrazka
Anonymous - Wto 21 Wrz, 2010 19:16
spróbuję inaczej
Admete - Wto 21 Wrz, 2010 19:17
No i wygląda jak pan ze szpitala dla obłąkanych Albo wujcio po przepicciu
Anonymous - Wto 21 Wrz, 2010 19:34
| Admete napisał/a: | Gdzie ty widzisz jakąś drapieżnośc? Toż to wujcio ciapciuś z wąsem wyleniałym |
No wlasnie to jest najwiekszy sukces tej postaci zagranej przez Thewlisa. On na pierwszy rzut oka wyglada jak kundelek - wlosy nijakie, rysy nijakie. Taki maly, biedny mis. To wlasnie wypisz-wymaluj ksiazkowy opis wyciszonego i wycofanego Lupina. W spojrzeniu, ruchach widac jednak blysk czegos bestialskiego i bezwzglednego.
Admete - Wto 21 Wrz, 2010 19:36
Ni ma tam żadnego błysku, gdzie jakie bestialstwo. Wujcio ciapcio cały czas. Ja mam zupełnie inny obraz Lupina w głowie i juz Wujcie ciapcie są zakazane Mój jest zabiedzony, ale przystojny
Anonymous - Wto 21 Wrz, 2010 20:04
Kiedy ten wujcio rowlingowy nie jest przystojny... jest slekka ciapciowaty, chyba ze przychodzi kwestia przyjaciol i walki o nich.
Admete - Wto 21 Wrz, 2010 20:06
Mój jest i tyle. Poza tym naczytałam się ffów, w których daleko mu do ciapciowatości i tak mi zostało
Anonymous - Wto 21 Wrz, 2010 20:38
ja zadnych fikolkow nie czytam, pozostaje wiec wierna pure Lupin
Tamara - Wto 21 Wrz, 2010 20:39
| Admete napisał/a: | Ni ma tam żadnego błysku, gdzie jakie bestialstwo. Wujcio ciapcio cały czas. Ja mam zupełnie inny obraz Lupina w głowie i juz Wujcie ciapcie są zakazane Mój jest zabiedzony, ale przystojny |
Oj taktaktak ten ma takie okrągłe poliki i kulfonowaty nochal , no gdzie on zabiedzony Powinien być lekko drrrrapieżny aczkolwiek ledwożyw od tych wilkołaczych przemian i w związku z tym powinien być CHUDY z zapadniętymi policzkami i dość ostrymi choć delikatnymi rysami . A ten jest bez-na-dziej-ny
Admete - Wto 21 Wrz, 2010 21:04
Dlatego mówię, ze Ewan by pasował. Potrafił sie zabiedzić do roli w Trainspotting.
Tamara - Pią 24 Wrz, 2010 17:36
Ale on ma takie - okrągłe rysy i kulfonowaty nos
|
|
|