Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku
Agn - Nie 04 Maj, 2014 17:21
| Cytat: | | Mówię Wam, pani Prokurator w cesarskich strojach - to było COŚ! |
No i zamiast dać fotę, to dręczą...
| Admete napisał/a: | No ja głupia jak mogłam zapomnieć. Zgroza normalnie |
Wstyd. I hańba. I sromota. I sama nie wiem, co jeszcze.
| zooshe napisał/a: | | W zamian wrzucę inne nawet lepsze: |
To pierwsze to jako żywo zobrazowanie: "pies ci mordę lizał".
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 17:25
Pan zdecydowanie godny uwagi
Admete - Nie 04 Maj, 2014 17:25
Nadal go nie widzę. Nieznany błąd serwera.
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 17:28
| Admete napisał/a: | | Nadal go nie widzę. Nieznany błąd serwera. |
Ja już widzę.
Tu masz link:
http://asianwiki.com/imag...o_Seung-Woo.jpg
I jeszcze raz się uśmiechnę w sprawie polskiego sosu do NL, jakby ktoś miał Muszę sobie powtórzyć z polskim sosem, za dużo mi umyka.
Agn - Nie 04 Maj, 2014 17:34
Nawet jak się na to kliknie, to i tak jest błąd serwera. Też nie zobaczyłam tej fotki.
zooshe - Nie 04 Maj, 2014 17:37
| Agn napisał/a: |
Nawet jak się na to kliknie, to i tak jest błąd serwera. Też nie zobaczyłam tej fotki. |
Znowu wujek googiel cie nie lubi?!
Agn - Nie 04 Maj, 2014 17:41
On jest zawsze przeciwko mnie, dupek jeden...
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 17:49
A teraz widać?
Agn - Nie 04 Maj, 2014 17:50
O, widać!
zooshe - Nie 04 Maj, 2014 17:52
| Agn napisał/a: | On jest zawsze przeciwko mnie, dupek jeden... |
A żeby post nie był za trywialny dodam jeszcze, że strasznie lubię tą piosenkę z OST do Classic.
https://www.youtube.com/watch?v=r5lBcdNLiJk
BeeMeR - Nie 04 Maj, 2014 18:10
| Anaru napisał/a: | | Jest 1 odcinek, już sobie przerobiłam z ass na srt i jakby co mogę podrzucić jakby kto chciał. | Mnie to bardziej interesuje odc 2, skoro tłumaczenie idzie szybko, czemu bym miała nie skorzystać - jakbyś była uprzejma dać znać jak będzie
| Aragonte napisał/a: | Agn napisał/a:
Dla mnie nie jest w sumie aseksualny.
A dla mnie w sumie ta kwestia jest mocno drugoplanowa I jakoś nie potrzebuję scen prysznicowych z KMM | Ja tez nie (one nie są mi potrzebne do szczęścia - doceniam zgrabne plecy czy ciało, ale równie dobrze mogę je podziwiać ubrane, zgrabnie odziane - czasem nawet chętniej. U mnie chyba "seksualny" powiązane jest z "seksowny" a przynajmniej aseksualny znaczy "wszystko, tylko nie seksowny". Generalnie chodziło mi o to, że na widok ten powiedziało mi się mmmm
a na widok ten: "nie nie nie"
I tu nie chodzi o chęć rozebrania - bynajmniej - tylko o docenienie całokształtu - mowy ciała, głosu , nie wgłębiając się jednakowoż w charakter bo póki co wolę Anthony'ego
| Cytat: | | A właśnie wczoraj obejrzałam Love Phobia. Miałaś rację film szalenie mi się podobał, choć zakończenie niepotrzebnie udziwnili. | Potwierdzam - bardzo ładny film o dziwacznym zakończeniu.
Zooshe, śliczna sesja zdjęciowa
Anaru - Nie 04 Maj, 2014 18:22
28 postów w międzyczasie jak wyskoczyłam z chałupy! Jaki to cudownie żywy wątek, jak nasz pomarańczowy za starych dobrych czasów.
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Anaru, uśmiecham się szeroko |
Też się uśmiecham |
A nie ma sprawy, własnie chwile temu wróciłam z łupem od Agn , zaraz się biore za sprawdzenie jak to jedno z drugim dopasowane i podrzucę. I czekam na polski sosik do GG od Basi i może wreszcie będę wiedzieć o czym piszecie.
Admete - Nie 04 Maj, 2014 18:30
O mnie też nie zapomnij. Zrób sobie listę, komu masz wysyłać kolejne napisy co tydzień BeeMer to ciekawam, co powiesz kiedyś na temat Kang Mae. On jest taki...wyczerpujący Aragonte bawią mnie te sceny pod koniec, jak Kang mae decyduje, że będzie dyrygował popowa piosenkę, a Gun Woo zrozpaczony, że maestro ma się do tego zniżyć. Kang ripostuje "To twierdzisz, że nawet popowej piosenki nie jestem w stanie dyrygować?" A przy ostatnim koncercie, stwierdza, że owszem będzie dyrygować, ale wszystko ma być tak, jak on chce i jeśli każe się orkiestrze spakować i iść spać, to pójdą. Przerażony Gun Woo do końca nie jest pewien, czy Kang Mae tego nie zażąda
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:37
Myślę, że odbiór Kang Mae przez BeeMeR może być jednak inny niż Twój czy mój
Anaru, czekam z niecierpliwością na sosik
Edit: mnie bawią i te sceny, i nauczka dana nowemu burmistrzowi, który chciał podporządkować sobie Kang Mae Przynajmniej wiem teraz, co to za utwór Johna Cage'a BV zdecydowanie ma walory edukacyjne
Admete - Nie 04 Maj, 2014 18:43
Do zabawnych reakcji dodam jeszcze żądania, jakie wystosował Kang Mae do ludzi finansujących koncert z tą popową piosenką Trzaśnięcie słuchawką i komentarz po rozmowie telefonicznej - "Jak śmią obrażać mojego ucznia!".
Uwielbiam bezgranicznie scenę koncertu z odcinka 10 - Oda do radości i w tle historia z dzieciństwa. Ja się tak tu nakręcam, bo wybrałam sobie teraz ulubione sceny. Na przykład ta z 11, gdy Kang Mae gra na pianinie. Myślisz, ze ten utwór to Chopina? Potem rozmowa z oboistą na temat uczuć, nocna rozmowa z Gun Woo, w której lekko wstawiony Kang Mae rzuca kieliszkiem o ścianę. I z końca ostatniego odcinka, gdy czeka na Gun Woo i martwi się o niego, jak nadopiekunczy tatuś albo starszy brat - "Napisał, że jest w pobliżu, to dlaczego go jeszcze nie ma?". A najzabawniejsze jest to, że nie Ru Mi dostała w serialu porządnego huga, tylko Gun Woo
BeeMeR - Nie 04 Maj, 2014 18:44
| Admete napisał/a: | | BeeMer to ciekawam, co powiesz kiedyś na temat Kang Mae. On jest taki...wyczerpujący | Zaopatrzyłam się już w polski sos i nie omieszkam poznać z owym panem oraz napisać co o nim sądzę
Mam poważne podejrzenia, że mój odbiór będzie nieco się różnił od Waszego
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:45
Ja tam jestem niemal pewna, że będzie inny
| Admete napisał/a: | Do zabawnych reakcji dodam jeszcze żądania, jakie wystosował Kang Mae do ludzi finansujących koncert z tą popową piosenką Trzaśnięcie słuchawką i komentarz po rozmowie telefonicznej - "Jak śmią obrażać mojego ucznia!". |
O ile pamiętam, zażądał podania listy hobby zaangażowanych w koncert, ich grupy krwi i nie wiem, co jeszcze
Agn - Nie 04 Maj, 2014 18:47
Skończyłam tymczasem dwójeczkę NL i zdecydowanie chcę jeszcze.
Na Kim Seok Juka zawaliła się jakaś konstrukcja. Drgnęły mu tylko paluszki. W zapowiedzi ma... zaczeskę na czoło. No nnnniee...
Admete - Nie 04 Maj, 2014 18:48
Znaków zodiaku - a wszystko podane w zależności od stopnia ważności Basiu podrzucisz polski sos?
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:48
Admete, masz BV z polskim sosem, tylko że jest wtopiony w całokształt (wersja rmvb).
Gdyby ktoś miał ten sos luzem, to też bym poprosiła
| Agn napisał/a: | Skończyłam tymczasem dwójeczkę NL i zdecydowanie chcę jeszcze.
Na Kim Seok Juka zawaliła się jakaś konstrukcja. Drgnęły mu tylko paluszki. W zapowiedzi ma... zaczeskę na czoło. No nnnniee... |
Zaczeska jak zaczeska, widziałaś, w jaką piżamkę go ubiorą??
Agn - Nie 04 Maj, 2014 18:56
| Aragonte napisał/a: | Zaczeska jak zaczeska, widziałaś, w jaką piżamkę go ubiorą?? |
Gorsze horrory już widziałam, nie zrobiła na mnie zatem żadnego wrażenia.
Zaczeska bardziej mnie zmartwiła - to tylko jeden krok do grzybka. Beware!
Admete - Nie 04 Maj, 2014 18:57
Agn jesteś zahartowana po Heirs
Agn - Nie 04 Maj, 2014 18:58
Po Heirsach oraz po niektórych wdziankach koncertowych LMH. Po takich widokach człek ma zryty beret do końca życia.
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:58
Ktoś się wyedytował, więc muszę się cofnąć, żeby pokomentować
| Admete napisał/a: | Uwielbiam bezgranicznie scenę koncertu z odcinka 10 - Oda do radości i w tle historia z dzieciństwa. Ja się tak tu nakręcam, bo wybrałam sobie teraz ulubione sceny. Na przykład ta z 11, gdy Kang Mae gra na pianinie. Myślisz, ze ten utwór to Chopina? Potem rozmowa z oboistą na temat uczuć, nocna rozmowa z Gun Woo, w której lekko wstawiony Kang Mae rzuca kieliszkiem o ścianę. I z końca ostatniego odcinka, gdy czeka na Gun Woo i martwi się o niego, jak nadopiekunczy tatuś albo starszy brat - "Napisał, że jest w pobliżu, to dlaczego go jeszcze nie ma?". A najzabawniejsze jest to, że nie Ru Mi dostała w serialu porządnego huga, tylko Gun Woo |
Nie bez powodu pokpiwałam sobie jakiś czas temu, że najintensywniejszy związek łączył obu panów Kang
Scena z koncertu z IX symfonią była genialna Ucieszyły mnie reakcje tych protestujących, którzy jednak weszli na widownię - i jakoś zapomnieli o tym, że mieli robić zamieszanie i przeszkadzać
Wszystkich utworów pojawiających się na soundtracku nie rozgryzłam, o ten na fortepian, grany przez Kang Mae (i jego rywala-dyrygenta) może spytam Tamarę, bo ona jest chyba dobrze zorientowana w twórczości Chopina. Mam niby listę utworów z tej dramy, ale za często tytuły są po koreańsku
No dobra, skoro Ty się nakręcasz, to ja sobie też coś jeszcze obejrzę
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:59
| Agn napisał/a: | Po Heirsach oraz po niektórych wdziankach koncertowych LMH. Po takich widokach człek ma zryty beret do końca życia. |
No to mam tylko nadzieję, że LMH nie przekazał KMM jakiegoś sweterka w papugi
|
|
|