To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku

Agn - Nie 04 Maj, 2014 17:21

Cytat:
Mówię Wam, pani Prokurator w cesarskich strojach - to było COŚ!

No i zamiast dać fotę, to dręczą... :foch2:
Admete napisał/a:
No ja głupia jak mogłam zapomnieć. Zgroza normalnie ;)

Wstyd. I hańba. I sromota. I sama nie wiem, co jeszcze. :lol:
zooshe napisał/a:
W zamian wrzucę inne nawet lepsze:

To pierwsze to jako żywo zobrazowanie: "pies ci mordę lizał". :lol:

Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 17:25

Pan zdecydowanie godny uwagi :D
Admete - Nie 04 Maj, 2014 17:25

Nadal go nie widzę. Nieznany błąd serwera.
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 17:28

Admete napisał/a:
Nadal go nie widzę. Nieznany błąd serwera.

Ja już widzę.
Tu masz link:
http://asianwiki.com/imag...o_Seung-Woo.jpg

I jeszcze raz się uśmiechnę w sprawie polskiego sosu do NL, jakby ktoś miał :mrgreen: :kwiatek: Muszę sobie powtórzyć z polskim sosem, za dużo mi umyka.

Agn - Nie 04 Maj, 2014 17:34

Aragonte napisał/a:
Tu masz link:

Nawet jak się na to kliknie, to i tak jest błąd serwera. Też nie zobaczyłam tej fotki. :(

zooshe - Nie 04 Maj, 2014 17:37

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Tu masz link:

Nawet jak się na to kliknie, to i tak jest błąd serwera. Też nie zobaczyłam tej fotki. :(

Znowu wujek googiel cie nie lubi?!

Agn - Nie 04 Maj, 2014 17:41

On jest zawsze przeciwko mnie, dupek jeden... :(
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 17:49

A teraz widać?

Agn - Nie 04 Maj, 2014 17:50

O, widać! :D
zooshe - Nie 04 Maj, 2014 17:52

Agn napisał/a:
On jest zawsze przeciwko mnie, dupek jeden... :(

:pociesz:

A żeby post nie był za trywialny dodam jeszcze, że strasznie lubię tą piosenkę z OST do Classic.
https://www.youtube.com/watch?v=r5lBcdNLiJk

BeeMeR - Nie 04 Maj, 2014 18:10

Anaru napisał/a:
Jest 1 odcinek, już sobie przerobiłam z ass na srt i jakby co mogę podrzucić jakby kto chciał.
Mnie to bardziej interesuje odc 2, skoro tłumaczenie idzie szybko, czemu bym miała nie skorzystać :mrgreen: - jakbyś była uprzejma dać znać jak będzie :kwiatek:

Aragonte napisał/a:
Agn napisał/a:
Dla mnie nie jest w sumie aseksualny. :)

A dla mnie w sumie ta kwestia jest mocno drugoplanowa :-) I jakoś nie potrzebuję scen prysznicowych z KMM
Ja tez nie (one nie są mi potrzebne do szczęścia - doceniam zgrabne plecy czy ciało, ale równie dobrze mogę je podziwiać ubrane, zgrabnie odziane - czasem nawet chętniej. U mnie chyba "seksualny" powiązane jest z "seksowny" a przynajmniej aseksualny znaczy "wszystko, tylko nie seksowny". Generalnie chodziło mi o to, że na widok ten powiedziało mi się mmmm :serduszkate:

a na widok ten: "nie nie nie"

I tu nie chodzi o chęć rozebrania - bynajmniej - tylko o docenienie całokształtu - mowy ciała, głosu :serduszkate: , nie wgłębiając się jednakowoż w charakter bo póki co wolę Anthony'ego ;)

Cytat:
A właśnie wczoraj obejrzałam Love Phobia. Miałaś rację film szalenie mi się podobał, choć zakończenie niepotrzebnie udziwnili.
Potwierdzam - bardzo ładny film o dziwacznym zakończeniu.

Zooshe, śliczna sesja zdjęciowa :serduszkate:
:kwiatek:

Anaru - Nie 04 Maj, 2014 18:22

:omg: 28 postów w międzyczasie jak wyskoczyłam z chałupy! Jaki to cudownie żywy wątek, jak nasz pomarańczowy za starych dobrych czasów. :banan:

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Anaru, uśmiecham się szeroko

Też się uśmiecham :)

A nie ma sprawy, własnie chwile temu wróciłam z łupem od Agn :mrgreen: , zaraz się biore za sprawdzenie jak to jedno z drugim dopasowane i podrzucę. :wink: I czekam na polski sosik do GG od Basi i może wreszcie będę wiedzieć o czym piszecie. :mrgreen:

Admete - Nie 04 Maj, 2014 18:30

O mnie też nie zapomnij. Zrób sobie listę, komu masz wysyłać kolejne napisy co tydzień ;) BeeMer to ciekawam, co powiesz kiedyś na temat Kang Mae. On jest taki...wyczerpujący ;) Aragonte bawią mnie te sceny pod koniec, jak Kang mae decyduje, że będzie dyrygował popowa piosenkę, a Gun Woo zrozpaczony, że maestro ma się do tego zniżyć. Kang ripostuje "To twierdzisz, że nawet popowej piosenki nie jestem w stanie dyrygować?" ;) A przy ostatnim koncercie, stwierdza, że owszem będzie dyrygować, ale wszystko ma być tak, jak on chce i jeśli każe się orkiestrze spakować i iść spać, to pójdą. Przerażony Gun Woo do końca nie jest pewien, czy Kang Mae tego nie zażąda ;)
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:37

Myślę, że odbiór Kang Mae przez BeeMeR może być jednak inny niż Twój czy mój :wink:

Anaru, czekam z niecierpliwością na sosik :excited:

Edit: mnie bawią i te sceny, i nauczka dana nowemu burmistrzowi, który chciał podporządkować sobie Kang Mae :twisted: Przynajmniej wiem teraz, co to za utwór Johna Cage'a :mrgreen: BV zdecydowanie ma walory edukacyjne :D

Admete - Nie 04 Maj, 2014 18:43

Do zabawnych reakcji dodam jeszcze żądania, jakie wystosował Kang Mae do ludzi finansujących koncert z tą popową piosenką ;) Trzaśnięcie słuchawką i komentarz po rozmowie telefonicznej - "Jak śmią obrażać mojego ucznia!".
Uwielbiam bezgranicznie scenę koncertu z odcinka 10 - Oda do radości i w tle historia z dzieciństwa. Ja się tak tu nakręcam, bo wybrałam sobie teraz ulubione sceny. Na przykład ta z 11, gdy Kang Mae gra na pianinie. Myślisz, ze ten utwór to Chopina? Potem rozmowa z oboistą na temat uczuć, nocna rozmowa z Gun Woo, w której lekko wstawiony Kang Mae rzuca kieliszkiem o ścianę. I z końca ostatniego odcinka, gdy czeka na Gun Woo i martwi się o niego, jak nadopiekunczy tatuś albo starszy brat - "Napisał, że jest w pobliżu, to dlaczego go jeszcze nie ma?". A najzabawniejsze jest to, że nie Ru Mi dostała w serialu porządnego huga, tylko Gun Woo :lol:

BeeMeR - Nie 04 Maj, 2014 18:44

Admete napisał/a:
BeeMer to ciekawam, co powiesz kiedyś na temat Kang Mae. On jest taki...wyczerpujący
Zaopatrzyłam się już w polski sos i nie omieszkam poznać z owym panem :mrgreen: oraz napisać co o nim sądzę :mrgreen:
Mam poważne podejrzenia, że mój odbiór będzie nieco się różnił od Waszego ;)

Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:45

Ja tam jestem niemal pewna, że będzie inny :)
Admete napisał/a:
Do zabawnych reakcji dodam jeszcze żądania, jakie wystosował Kang Mae do ludzi finansujących koncert z tą popową piosenką ;) Trzaśnięcie słuchawką i komentarz po rozmowie telefonicznej - "Jak śmią obrażać mojego ucznia!".

O ile pamiętam, zażądał podania listy hobby zaangażowanych w koncert, ich grupy krwi i nie wiem, co jeszcze :lol:

Agn - Nie 04 Maj, 2014 18:47

Skończyłam tymczasem dwójeczkę NL i zdecydowanie chcę jeszcze. :excited:
Na Kim Seok Juka zawaliła się jakaś konstrukcja. Drgnęły mu tylko paluszki. W zapowiedzi ma... zaczeskę na czoło. No nnnniee...

Admete - Nie 04 Maj, 2014 18:48

Znaków zodiaku - a wszystko podane w zależności od stopnia ważności ;) Basiu podrzucisz polski sos?
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:48

Admete, masz BV z polskim sosem, tylko że jest wtopiony w całokształt (wersja rmvb).
Gdyby ktoś miał ten sos luzem, to też bym poprosiła :kwiatek:
Agn napisał/a:
Skończyłam tymczasem dwójeczkę NL i zdecydowanie chcę jeszcze. :excited:
Na Kim Seok Juka zawaliła się jakaś konstrukcja. Drgnęły mu tylko paluszki. W zapowiedzi ma... zaczeskę na czoło. No nnnniee...

Zaczeska jak zaczeska, widziałaś, w jaką piżamkę go ubiorą?? :zalamka:

Agn - Nie 04 Maj, 2014 18:56

Aragonte napisał/a:
Zaczeska jak zaczeska, widziałaś, w jaką piżamkę go ubiorą?? :zalamka:

Gorsze horrory już widziałam, nie zrobiła na mnie zatem żadnego wrażenia. :lol:
Zaczeska bardziej mnie zmartwiła - to tylko jeden krok do grzybka. Beware!

Admete - Nie 04 Maj, 2014 18:57

Agn jesteś zahartowana po Heirs ;)
Agn - Nie 04 Maj, 2014 18:58

Po Heirsach oraz po niektórych wdziankach koncertowych LMH. Po takich widokach człek ma zryty beret do końca życia. ;)
Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:58

Ktoś się wyedytował, więc muszę się cofnąć, żeby pokomentować :wink:
Admete napisał/a:
Uwielbiam bezgranicznie scenę koncertu z odcinka 10 - Oda do radości i w tle historia z dzieciństwa. Ja się tak tu nakręcam, bo wybrałam sobie teraz ulubione sceny. Na przykład ta z 11, gdy Kang Mae gra na pianinie. Myślisz, ze ten utwór to Chopina? Potem rozmowa z oboistą na temat uczuć, nocna rozmowa z Gun Woo, w której lekko wstawiony Kang Mae rzuca kieliszkiem o ścianę. I z końca ostatniego odcinka, gdy czeka na Gun Woo i martwi się o niego, jak nadopiekunczy tatuś albo starszy brat - "Napisał, że jest w pobliżu, to dlaczego go jeszcze nie ma?". A najzabawniejsze jest to, że nie Ru Mi dostała w serialu porządnego huga, tylko Gun Woo :lol:

Nie bez powodu pokpiwałam sobie jakiś czas temu, że najintensywniejszy związek łączył obu panów Kang :twisted:
Scena z koncertu z IX symfonią była genialna :serduszkate: Ucieszyły mnie reakcje tych protestujących, którzy jednak weszli na widownię - i jakoś zapomnieli o tym, że mieli robić zamieszanie i przeszkadzać :wink:
Wszystkich utworów pojawiających się na soundtracku nie rozgryzłam, o ten na fortepian, grany przez Kang Mae (i jego rywala-dyrygenta) może spytam Tamarę, bo ona jest chyba dobrze zorientowana w twórczości Chopina. Mam niby listę utworów z tej dramy, ale za często tytuły są po koreańsku :-P

No dobra, skoro Ty się nakręcasz, to ja sobie też coś jeszcze obejrzę :wink:

Aragonte - Nie 04 Maj, 2014 18:59

Agn napisał/a:
Po Heirsach oraz po niektórych wdziankach koncertowych LMH. Po takich widokach człek ma zryty beret do końca życia. ;)

No to mam tylko nadzieję, że LMH nie przekazał KMM jakiegoś sweterka w papugi :-P