To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Przygody Merlina

Caitriona - Nie 12 Wrz, 2010 19:21

Nie, ja oglądam online, bez sosu :)
Harry_the_Cat - Pon 27 Wrz, 2010 22:47

Merlin jest i tu i w serialach fantstycznych - nie wiem, moze kiedys bedzie sie chcialo Modowi pobawiac w scalanie. Tymczasem taki smieszne streszczenie odc. 3: http://gealach-ros.livejournal.com/416224.html
Aragonte - Pon 27 Wrz, 2010 23:25

No dobra, kradnę ten wątek do Fantastyki :-P W wolnym czasie spróbuję dokleić do niego posty z wątku o fantastyce filmowej.
Harry_the_Cat - Pon 27 Wrz, 2010 23:54

Dobre, dobre :lol:
Caitriona - Śro 03 Lis, 2010 22:39

W ostatnim odcinku znowu pojawił się Gwaine. Nie powiem, ucieszyło mnie to ;) :D
Aragonte - Śro 03 Lis, 2010 23:53

Gwaine czy Gawaine? Zmodyfikowali to imię?
Mam do nadrobienia parę ostatnich odcinków Merlina, jakoś nie ciągnie mnie chwilowo do tego serialu.
Ale nadrobię to na pewno :wink:

Caitriona - Czw 04 Lis, 2010 00:44

W serialu Gwaine ;)
Aragonte - Czw 04 Lis, 2010 00:47

Aha. No to lekko zmienili.
Nie to jedno :wink:

Aragonte - Pią 05 Lis, 2010 00:48

Włączyłam wreszcie czwarty odcinek III sezonu Merlina.
Uwielbiam Gwaine'a :-D :-D :-D Znacznie bardziej mi przypadł do gustu niż Lancelot, mam nadzieję, że będzie go więcej :-D Fajnie, że wprowadzili do serialu kogoś z ikrą :-D
Ja poproszę więcej takich odcinków jak ten czwarty, zdarzyło mi się tutaj nawet coś takiego, jak cofanie tych nudnych zwykle rycerskich walk (chociaż w ogóle walki lubię), żeby ustalić, który żelazny garnek wstał z pola, żeby pomóc Arturowi :lol: No i te piękne okoliczności przyrody na początku :wink:
I'm Team Gwaine! :mrgreen:

Caitriona - Pią 05 Lis, 2010 10:46

Aragonte napisał/a:
No i te piękne okoliczności przyrody na początku

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gwaine jest bardzo fajną postacią ;) Od razu go polubiłam.

Caitriona - Czw 18 Lis, 2010 00:20

Promocyjne zdjęcie Artura i jego rycerzy: http://www.farfarawaysite...romo/3013/1.jpg Nie poznaliśmy jeszcze drugiego pana od lewej ;)
Aragonte - Czw 18 Lis, 2010 00:22

Fajna fotka :D Ciekawe, kiedy faktycznie wszyscy będą występować w komplecie - chyba po śmiertelnym zejściu Uthera :wink:

A Gwaine nie pojawił się aby ostatnio? :wink: Przydałoby się go więcej :-P

Caitriona - Czw 18 Lis, 2010 00:25

Aragonte napisał/a:
Ciekawe, kiedy faktycznie wszyscy będą występować w komplecie - chyba po śmiertelnym zejściu Uthera

No właśnie na to czekam - znaczy nie na zejście Uthera, ale na pojawienie się i działanie w komplecie ;)

Aragonte napisał/a:
A Gwaine nie pojawił się aby ostatnio?

No niestety nie... A mógłby!

Aragonte - Czw 18 Lis, 2010 00:28

Buu :( Czyli na razie był tylko w dwóch odcinkach, jak Lancelot, o ile pamiętam?
Caitriona - Czw 18 Lis, 2010 00:36

Tak, tylko w dwóch... A chciałoby się więcej ;) Może niedługo będę się już Ci rycerze częściej pojawiać. Kiedyś w końcu muszą.
Aragonte - Czw 18 Lis, 2010 00:42

Jeśli serial ma jakoś sensownie ewoluować, to nawet powinni. Z niecierpliwością czekam też na ujawnienie Merlina :wink:
Caitriona - Czw 18 Lis, 2010 00:47

Aragonte napisał/a:
Z niecierpliwością czekam też na ujawnienie Merlina

Tego, to ja już się doczekać nie mogę. Czasami mi się wydaje, że oni nie zamierzają w ogóle tego pokazać........ Ale nic, póki co sensownie się ten serial układa, więc może mają twórcy jakis plan i mam nadzieję, ze będę z niego zadowolona. Poki co rozwinęli wątek Gwen i Artura. Może teraz na pierwszy ogień pójdą rycerze :)

Caitriona - Pią 19 Lis, 2010 19:49

Zrobiłam kilka avków z tego promocyjnego zdjecia: http://iloveimpala67.livejournal.com/18112.html
Aragonte - Pią 19 Lis, 2010 23:32

Ooo, jakie ładne avki Ci wyszły :-D zwłaszcza Gwainowe :mrgreen:
Pożyczam, Caitri :kwiatek:
Jak zdejmiesz obecną sukienkę, to pożyczę tę właśnie :mrgreen:

Admete - Sob 20 Lis, 2010 07:19

O widzę, że w tym serialu w końcu pojawił się jakis facet ;) Bo do tej pory to sam edzieci ;)
Aragonte - Sob 20 Lis, 2010 12:39

No, Praedzio miałaby odrębne zdanie, w końcu Lancelot też facet :wink:
Ale Gwaine jest znacznie barwniejszy i ciekawszy :mrgreen: :mrgreen:

Caitriona - Sob 20 Lis, 2010 13:33

Aragonte napisał/a:
Pożyczam, Caitri
Jak zdejmiesz obecną sukienkę, to pożyczę tę właśnie

Pożyczaj, pożyczaj - po to je robię :D :D Oki, pewnie niedługo będę zmieniać ;)

Admete napisał/a:
O widzę, że w tym serialu w końcu pojawił się jakis facet

No tak, wcześniej pojawił się już Lancelot, ale tak jak pisze Aragonte Gwaine jest fajniejszy :)

Admete - Sob 20 Lis, 2010 17:56

Ja tylko avatarki obejrzałam. Serialu nie chce mi się oglądać. Na avatarkach tylko on wygląda interesująco ;)
praedzio - Sob 20 Lis, 2010 18:44

Kto mi tu Santiago od dzieciaków wyzywa? :bejsbol: ;)
Anonymous - Pon 22 Lis, 2010 07:39

Skończyłam dziś o 2:30 nad ranem trzeci odcinek oglądać :serce2:
I jest sens chorych oskrzeli, mogę leżeć i oglądać.
Wiedziałąm, że nie bez powodu czuję chemię to serialu "Merlin".

I moje prywatne pytanie czy Wam też Gajusz Olbrychskiego przypomina?

A i uwielbiam tego dużego smoczka, toż jak on na skale zasiada to jak kokoszka na gniazdku :serce: