To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 18:59

spin_girl napisał/a:
milenaj napisał/a:
Ja mam wrażenie, że on nie miał całkiem dobrych planów zatrudniając Alicję. W pewnym momencie, w rozmowie z Diane padło jakieś zdanie o wykorzystaniu kontaktów, jakie mogła mieć Alicja, przez małżeństwo z Peterem.
To było na samym początku serialu...Chyba

co jest kolejnym przykładem na to, że Will ma swoje mroczne oblicze, ale z drugiej strony to ja mam wrażenie, że on tak trochę mydlił oczy Diane tymi kontaktami Alicii. Przecież nie mógł jej powiedzieć "Wiesz co? Zatudnijmy Alicię Florrick, prawniczkę z kilkunastoletnią przerwą w praktyce spędzoną na sprzątaniu i gotowaniu obiadków, bo, jakby ci tu powiedzieć....kochałem się w niej na studiach i mam nadzieję, że teraz, kiedy dowiedziała się, że mąż ją zdradzał, wreszcie puści go w trąbę i wpadnie w me ramiona". :mrgreen:

niniejszym ustanawiam spin moją przedstawicielką.... z klawiatury mi to wydłubałaś :wink:

spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 19:00

lady_kasiek napisał/a:
niniejszym ustanawiam spin moją przedstawicielką....

czuję się zaszczycona :mrgreen:

Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 19:02

spin_girl napisał/a:
lady_kasiek napisał/a:
niniejszym ustanawiam spin moją przedstawicielką....

czuję się zaszczycona :mrgreen:

nie tak hyżo się zaszczycuj to funkcja pro bono chwilowo.... raczej dłuzej chwilowo ;)

Mina partnerki i jej nosa-bezcenne...

spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 19:06

lady_kasiek napisał/a:
nie tak hyżo się zaszczycuj to funkcja pro bono chwilowo.... raczej dłuzej chwilowo

i tak się czuję :mrgreen:

trifle - Pon 05 Kwi, 2010 20:00

Odignorowałam wątek i od popołudnia 19 postów :shock: Będę twarda, nie przeczytam :D , dopiero 3 odcinki obejrzałam. Podoba mi się, właściwie od początku bardzo lubię Alicię.
Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 20:02

Moja Trifle :przytul: a Will? Will jak? :cheerleader2:
aneby - Pon 05 Kwi, 2010 20:08

Nie czytaj, bo spoilerów mnóstwo :wink:
trifle - Pon 05 Kwi, 2010 20:09

A fakt! To ten Will :D Wydaje mi się fajny i mam wrażenie, że czuje miętę do Alicii, ale to pewnie nie jest odkrycie Ameryki ;)

Ale jakie świetne jest mieszkanie Alicii! Ostatnio mam lekką obsesję na tym punkcie - czuję potrzebę posiadania własnego domu - w zupełnie materialnym sensie - i obserwuję, gdzie się da ;)

Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 20:11

trifle napisał/a:
Wydaje mi się fajny

za dużo lakonizmu i sceptycyzmu, ale pażywiom uwidiom ;)

fakt dom też mi się podoba.... też by mi się przydał własny... :ops1: najlepiej z Willem w wyposażeniu.... w zamian oddaję Biszkopta :wink:

aneby - Pon 05 Kwi, 2010 20:16

lady_kasiek napisał/a:
w zamian oddaję Biszkopta

Kasiek jesteś niestała w uczuciach :wink:

Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 20:17

Jestem bardzo stała biorę sobie Willa i Go nie o(d)puszczę
milenaj - Pon 05 Kwi, 2010 20:22

lady_kasiek napisał/a:
też by mi się przydał własny... najlepiej z Willem w wyposażeniu....

Tak to ja też chcę. W skórzanej kurtce i z zarostem...

aneby - Pon 05 Kwi, 2010 20:26

Ja wolę w garniturze :wink: tylko co ja z mężem zrobię :mysle:
Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 20:27

aneby napisał/a:
Ja wolę w garniturze :wink: tylko co ja z mężem zrobię :mysle:

mężatka i wybrzydzasz. Odpadasz w przedbiegach :nudelkula1_zolta:

aneby - Pon 05 Kwi, 2010 20:29

:rumieniec:
spin_girl - Pon 05 Kwi, 2010 20:38

Możecie sobie wziąć - Will mi się podoba wyłącznie w parze z Alicią :mrgreen:
Anonymous - Wto 06 Kwi, 2010 12:10

Spin wiedziałam, ze mogę na Ciebie liczyć. Po raz pierwszy, po raz drugi... Mój Ci on :mrgreen:

Ale wracając do faktów.
Jak myślicie czy Kalinda jakoś wykorzysta swoją wiedzą o uczuciu WIlla do Alicii, bo w 17 odcinku domyśliła się, ze coś zaszło, widać to po jej oczach....

Trzykrotka - Wto 06 Kwi, 2010 12:18

Kalinda jest bardzo inteligentna. Wszystko wie, ale używa tego aptekarsko. Czego przykładem było przesłuchanie jej w sprawie Petera - mistrzostwo świata! Także i tej obecnej wiedzy może kiedyś użyć.
Anonymous - Wto 06 Kwi, 2010 12:24

Trzykrotka napisał/a:
Także i tej obecnej wiedzy może kiedyś użyć.

Gorzej jeżeli np. będzie tak, ze Kalinda lekko się kochnie w Willu(co normalnym zjawiskiem przecia jest u inteligentnych niewiast z ciemnymi oczyma :wink: i nie tylko) i będzie zazdrosna i użyje tego coby siać zemstę...

Trzykrotka - Wto 06 Kwi, 2010 12:26

Ale ona jest tak totalnie niekochliwa... To najtwardszy facet z wszystkich facetów i babek, jacy występują w serialu. A już Kalinda ma głowę trzeźwą totalnie.
Strasznie ją lubię.

Anonymous - Wto 06 Kwi, 2010 12:28

Trzykrotka napisał/a:
Ale ona jest tak totalnie niekochliwa

podobno na każdego przyjdzie pora... Niech nasza forumowa Alicja się zjawi w tym temacie... Ona Was przekona....

spin_girl - Wto 06 Kwi, 2010 12:55

Ale przecież Kalinda jest lesbijką :shock:
Anonymous - Wto 06 Kwi, 2010 12:59

A ten news o lesbijce w tym programie o prawdzie co sprawę prowadził ten uroczy sędzia w typie Jasia Fasoli nie dotyczył Diane?
spin_girl - Wto 06 Kwi, 2010 13:04

Dotyczył, ale to Kalinda sie spłoszyła, bo myślała, że dotyczy jej. Potem zaś podrywała ją agentka FBI.
Anonymous - Wto 06 Kwi, 2010 13:05

Też mnie wtedy reakcja Kalindy zaintrygowała, ale do końca tak pewna nie jestem