Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Admete - Pon 22 Lut, 2010 11:42
Na pewno poszukać, wczoraj obejrzałam odcinek z lustrem Lewisa Carolla i złą Alicją Obśmiałam się nieźle. Miewają bardzo sympatyczne pomysły. Mnóstwo humoru. Perełka normalnie, a ja nic o tym nie wiedziałam
Admete - Wto 23 Lut, 2010 22:26
Oglądam kolejne odcinki Warehouse 13 Mam skojarzenia z Harrym Potterem. Zamiast magii jest dziwaczna technika, która w zasadzie przypomina magię. Agenci Latimer i Bering to dorosła wersja Rona i Hermiony ( agentka ma nawet takie włosy, jakie powinna mieć Hernmiona ) - aurorzy pracujących w wydziale do niewłaściwego wykorzystania przedmiotów mugoli
Aragonte - Wto 23 Lut, 2010 22:28
Brzmi ciekawie
A mnie ciągle coś przeszkadza w dokończeniu Firefly - już dwa razy zaczynałam szósty odcinek i nie miałam czasu dokończyć
Admete - Wto 23 Lut, 2010 23:34
Ha! A w 12 ( został mi tylko jeden ) odcinku było pióro i notatnik Alana Edgara Poe! Bardzo mi się ten odcinek podobał. Na dodatek pojawiła sie latarnia Kuby Rozpruwacza. Na dodatek atmosfera się zagęszcza. Ciekawa jestem czy tak dobrych pomysłów starczy im na następny sezon. Serial wraca w lecie - jak miło, będzie co oglądać w czasie, gdy innych seriali nie będzie
Strona serialu:
http://www.syfy.com/warehouse13/
Bardzo mi sie podobają te wszystkie dziwaczne przedmioty Nadal ciągłe skojarzenia z Potterem
Aragonte - Wto 23 Lut, 2010 23:39
Zachęcasz, oj, zachęcasz
Admete - Wto 23 Lut, 2010 23:44
Bo jest do czego Dwa pierwsze odcinki mnie nie zachwyciły tak bardzo, ale już przy trzecim rewelacyjnie się bawiłam. Potem błyskawicznie przywiązałam się do bohaterów i teraz z przyjemnością zastanawiam się, jaki artefakt i historię wymyślą scenarzyści - fartuch Volty mnie rozbawił mocno, a potem były jeszcze bardzo agresywne, namnażajace się piłki do gry w dwa ognie
A teraz ten tajemniczy rękopis Poe'go.
Deanariell - Śro 24 Lut, 2010 02:34
| Admete napisał/a: | | Dwa pierwsze odcinki mnie nie zachwyciły tak abrdzo,a le już przy trzecim rewelacyjnie się bawiłąm. Potem błyskawicznie przywiązałam się do bohateró i teraz z przyjemnością zastanawiam się, jaki artefakt i historię wymyślili scenarzyści - fartuch Volty mnie rozbawił mocno, a potem były jeszcze bardzo agresywne, namnażajace się piłki do gry w dwa ognie |
Chyba się skuszę...
praedzio - Śro 24 Lut, 2010 05:14
Serial skompletowany czeka na odpowiedni moment, ale na razie wróciłam do Castle. Cóż, Fillion....
P.S. Aragonte, a choć doszłaś do momentu, który opisuje mój podpis?
Aragonte - Śro 24 Lut, 2010 10:04
Jasne Zdążyłam obejrzeć mniej więcej do momentu, w którym Mal nasłuchał się ostrzeżeń na temat piekła, do którego trafiają ci, którzy gadają w teatrze
Początek był uroczy
praedzio - Śro 24 Lut, 2010 10:10
To był piękny odcinek. Płakałam ze śmiechu.
Admete - Sob 06 Mar, 2010 17:23
Stęskniłam się za V
Mozna obejrzeć promo - Embrace Change:
http://www.spoilertv.com/search/label/V
FF wraca juz niedługo:
| Cytat: | | FLASHFORWARD - "Revelation Zero," Parts 1 & 2 - Mark is suspended from duty at the FBI and must meet with a Bureau-appointed therapist in order to regain his badge; Demetri reluctantly teams with CIA agent Vogel to continue the search for Lloyd, while a suspended Mark resumes his own investigation into his disappearance; with Lloyd missing, Simon attempts to hack into his computer in search of clues; Janis is assigned to accompany Simon and learns some family secrets about him; and Nicole speaks with a man who was transformed during the blackout in order to help her restore her faith and understand her horrific flashforward vision, on the return of "FlashForward," THURSDAY, MARCH 18 |
http://www.spoilertv.com/...Flash%20Forward
Anaru - Sob 06 Mar, 2010 23:03
| Admete napisał/a: | | FF wraca juz niedługo: |
No wreszcie! Obejrzałabym do końca <przytupuje z niecierpliwością>.
A na razie dokańczam właśnie Prisonera, jestem w połowie ostatniego odcinka i na razie jeszcze nie wiem po co to wszystko.
Deanariell - Nie 07 Mar, 2010 22:03
| Admete napisał/a: | | Stęskniłam się za V |
A ja obejrzałam ostatnio z mężem pierwsze cztery odcinki - podoba nam się. Pewnie będziemy chcieli więcej.
Admete - Nie 07 Mar, 2010 22:06
O fajnie Cieszę się, że wam się spodobało
Deanariell - Nie 07 Mar, 2010 22:15
| Admete napisał/a: | | Cieszę się, że wam się spodobało |
No ba! Ta cała Anna to "prze-cholera" jest, manipulatorka wstrętna!
Ale oczywiście "pozostajemy zawsze w pokoju"... Nie no, serial jest klasyczny - piękna kosmiczna inwazja, konspiracyjna ludzko-obca opozycja, spisek... Ksiądz-wojownik Bardzo przyjemnie się to wszystko ogląda.
Admete - Nie 07 Mar, 2010 22:26
Mówiłam Ci Artur też się wkręcił? Ksiądz wojownik - mam nadzieję, że przeżyje
Deanariell - Nie 07 Mar, 2010 22:50
| Admete napisał/a: | | Artur też się wkręcił? |
Póki co - też. Myślę, że księdza tak łatwo nie zabiją, ale to koszmar - nie wiadomo kto obcy, a kto swój... Schizy się można szybko nabawić.
Admete - Nie 07 Mar, 2010 22:55
Ale przeciez to lubisz. W takim BSG tez nie było wiadomo
Deanariell - Nie 07 Mar, 2010 23:03
| Admete napisał/a: | | Ale przeciez to lubisz. W takim BSG tez nie było wiadomo |
No tak... schizy, to moja specjalność. W BSG to trochę inaczej, bo to jakoś tak więcej oderwane było od Ziemi, a tu jakby bliżej współczesności się wszystko rozgrywa - na dodatek po internecie faktycznie krążą teorie o obcych-jaszczurkach żyjących pomiędzy nami na naszej planecie... Można się więc znacznie bardziej wczuć w akcję "V".
Aragonte - Nie 07 Mar, 2010 23:21
| praedzio napisał/a: | :rotfl:
To był piękny odcinek. Płakałam ze śmiechu. |
Wtrącę się marudząco - nadal stoję w miejscu z Firefly
Ogółem było mnie stać ostatnio tylko na powtórki kostiumowców, bo nerwy mam w strzępkach
Ale Firefly spodobało się koledze z pracy, który niestety zaczął co prawda, bo go nie uprzedziłam, od filmu Serenity
Admete - Nie 07 Mar, 2010 23:27
To miał chłop pecha Czy to ten sam, który chciał Sanctuary?
Aragonte - Pon 08 Mar, 2010 00:15
Nie, inny, to kolega z naszego działu, który pisze s-f, więc niby zainteresowania mamy pokrewne.
Ale nie daj się zwieść pozorom, Admete - kompletnie nie w moim typie.
Ten od Sanctuary ogląda różniaste rzeczy (byle nie były to obyczajówki), ale z tego, co wiem, jest np. fanem Star Treków Babylon 5 mu podsunęłam, a co - ciekawe, czy łyknie
Admete - Pon 08 Mar, 2010 08:33
Spróbować zawsze mozna
Admete - Wto 09 Mar, 2010 19:06
Zwiastun filmu nawiązującego do Tronu:
http://napisy24.pl/artykul/237/
Tron - Legacy.
Uwielbiam głos Boxleitnera Jak pięknie wyrzucał Cienie z naszej galaktyki
Calipso - Wto 09 Mar, 2010 21:30
| Aragonte napisał/a: | | z tego, co wiem, jest np. fanem Star Treków |
No wreszcie ktoś,chociażby spoza forum
|
|