To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Czw 16 Kwi, 2015 19:52

Praedzio widziałaś już nowe Gotham? Wkurzony Gordon, to :serce2: Gordon ;) Nadal bardzo, ale to bardzo podoba mi się stylizacja całego miasta, bohaterów. To jest komiksowe, ale w taki lekki sposób, bez przerysowania. Nie mam wrażenia tak dużej sztuczności jak przy innych tego typu produkcjach.
praedzio - Czw 16 Kwi, 2015 20:06

Jeszcze nie widziałam... :shock: O, qrde, to lecę oglądać... :excited:
Admete - Czw 16 Kwi, 2015 20:11

Na końcu jest taka fajna scena, sama zobaczysz ;)
Caitriona - Sob 25 Kwi, 2015 16:22

Obejrzałam sobie Jupiter Ascending Wachowskich. O matko i córko! :rotfl: Kicz, space opera, romans na siłę, akcja i pościgi. Na pewno dobre są efekty specjalne, ale reszta niekoniecznie. Scenariusz do niczego, muzyki nie pamiętam, aktorsko jest bardzo słabo, bo albo ktoś nie umie grać (Mila Kunis), albo jest kompletnie przerysowany, aż po śmieszność (Eddie Redmayne), albo jest go niewiele (Sean Bean). Co mnie samą zaskoczyło to fakt że kibicowałam Channingowi Tatumowi (który gra półpsa, półczłowieka :rotfl: ). Jednak ta mieszanka wybuchowa mnie jednak wciągnęła i obejrzałam całość.
Aragonte - Sob 25 Kwi, 2015 17:58

A ktoś ogląda obecny sezon Grimma? Admete? Docierają do mnie jakieś zajawki przez f-b i mam wrażenie, że trochę się tam podziało.
Fibula - Sob 25 Kwi, 2015 18:04

Ja zostawiam na wakacje, ale dziewczyny całkiem niedawno coś tu o Grimmie pisały. Chyba padło porównanie do telenoweli. :mysle: :wink:
BeeMeR - Sob 25 Kwi, 2015 18:22

Ja kończę sezon 1 Grimma, nawet nie wiem który idzie :mrgreen:
I nie wiem czy będę oglądać dalej :P

Jotka - Sob 25 Kwi, 2015 19:21

2 i 3 jeszcze dało się oglądać, 4 jest inny i mi nie leży, choć czekam na ostatni odcinek co jeszcze wymyślą :roll:
Admete - Sob 25 Kwi, 2015 19:59

Właśnie miałam wam pisać, ze się z serialem pożegnałam - jakbym chciała telenowelę, to bym sobie jakąś zapodała :roll: Jest jakiś nowy serial The Messengers. Zobaczę z czym to się je.
praedzio - Sob 25 Kwi, 2015 20:04

Ja nadrobiłam sobie Arrow. Ostatnie odcinki były niezwykle emocjonujące. :excited: Tymczasem z universum DC wracam do Marvela - czekają na mnie trzy ostatnie odcinki Daredevila. :excited:
BeeMeR - Sob 25 Kwi, 2015 20:11

To ja sobie zostanę na pierwszym sezonie Grimma :P
Admete - Sob 25 Kwi, 2015 20:21

W zasadzie trzy sezony były niezłe, ten czwarty jest do bani.
Jotka - Sob 25 Kwi, 2015 20:33

Zgadzam się, u mnie 3 sezon miałby najwięcej punktów.
Fibula - Sob 25 Kwi, 2015 22:56

Admete napisał/a:
Właśnie miałam wam pisać, ze się z serialem pożegnałam - jakbym chciała telenowelę, to bym sobie jakąś zapodała :roll: Jest jakiś nowy serial The Messengers. Zobaczę z czym to się je.

Też go zauważyłam, ale podobno oglądalność pierwszego odcinka była marna i nie wiadomo, czy się utrzyma.
Przymierzam się do Wayward Pines - czytałam pierwszy tom trylogii i był na tyle interesujący, że sięgnę po kolejny.

Aragonte - Sob 25 Kwi, 2015 22:59

No to Grimma może odpuszczę.

Strasznie ciekawa jestem tego :mrgreen:
https://www.facebook.com/...37509279602824/

Fibula - Sob 25 Kwi, 2015 23:04

Aragonte napisał/a:
No to Grimma może odpuszczę.

Strasznie ciekawa jestem tego :mrgreen:
https://www.facebook.com/...37509279602824/

Tak, to też obejrzę (z książki niewiele już pamiętam).

Admete - Nie 26 Kwi, 2015 07:20

też na to czekam. Wayward Pines o czym to?
Fibula - Nie 26 Kwi, 2015 20:01

Agent FBI jedzie do Wayward Pines w poszukiwaniu zaginionych tam kolegów, ale tuż przed dotarciem na miejsce ma wypadek, którego skutkiem jest częściowa amnezja. Bezskutecznie podejmuje próby kontaktu z rodziną i firmą, a gdy odkrywa, że mieszkańcy miasteczka dziwnie się zachowują, usiłuje się z niego wydostać. Pod koniec pierwszego tomu wyjaśnia się, z czego wynika zachowanie mieszkańców WP i czym jest samo miasteczko, ale nie wiem, czy w serialu jeden sezon = jeden tom.
Admete - Nie 26 Kwi, 2015 20:36

Brzmi ciekawie.
Fibula - Nie 26 Kwi, 2015 21:01

Nie napiszę czego dowiaduje się pod koniec, bo nie byłoby zabawy. :wink:
Admete - Wto 28 Kwi, 2015 17:57

Obejrzałam nowe Gotham - Praedziu czy ty - podobnie jak ja - miałaś nadzieję, ze Barbarę utłuką? Jak mi ta postać nie leży, to strach. Aktorka też brzydka i ogólnie najpierw zrobili z bohaterki zdzirę, a teraz ofiarę :roll:
praedzio - Wto 28 Kwi, 2015 18:02

O, ja jeszcze nie widziałam nowego odcinka. Bardziej optowałam za tym, że wyślą ją gdzieś w kosmos... ;) Czyżby pan Pięknolicy jednak stwierdził, że to nie jego druga połówka? :mysle:
Admete - Wto 28 Kwi, 2015 18:06

Nie będę ci spoilerować ;) Czekam teraz na ostatni odcinek serii pierwszej. Mam nadzieję, że serial utrzyma poziom i ogólnie tendencję wznoszącą.
praedzio - Wto 28 Kwi, 2015 18:19

Qrczę - miałam oglądać ostatni odcinek Daredevila (ojjj, jak mocno polecam!)... ;)
Admete - Wto 28 Kwi, 2015 18:24

Nie mam, musiałabym zdobyć. Może jak będę mieć trochę czasu.