To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

Admete - Sob 04 Kwi, 2009 19:02

Trochę się nam od twórców serialu dostało ;) Ale my to wszystko robimy z miłości do serialu i chłopaków ;)

Spoiler:
Może tym archaniołem jest Zachariasz? Dean potrafi prawie na jednym oddechu modlić się i przeklinać ;)

Harry_the_Cat - Nie 05 Kwi, 2009 11:32

Niesamowicie mi się początek tego odcinka podobał :rotfl: :rotfl:
Kudos dla twórców - a scena kiedy Dean i Sam komentuję slash:

http://community.livejour...efire/3592.html

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

W ogóle cały odcinek mi się podobał, ale ta scena powyżej i w pralni ( http://www.youtube.com/watch?v=hT7kT2xERtQ ) - :oklaski:

Anonymous - Nie 05 Kwi, 2009 11:35

Początek był świetnie zabawny. Fajny pomysł z taką realizacją.
Wizja Ewangelii Wichesterów jest po prostu :thud:
Castiel miał świetny pomysł z pomocą bez pomocy. Noi to nadejście Archanioła, zapowiadało się dobrze, szkoda, ze Lilith zwiała ale to koniec Lilith to chyba końcem sezonu będzie :|

aneby - Nie 05 Kwi, 2009 11:55

Bardzo mi się podobał o się tak ten odcinek. Dawno się tak nie uśmiałam :-D
Spoiler:
Koniec wydał mi się troche nielogiczny. Tak po prostu zostawili proroka? Nie byli ciekawi swojej przyszłości? :mysle: Ja bym była. No chyba, że nie chcieli wiedzieć, bo i tak przeznaczenia nie da się zmienić :mysle:

Admete - Nie 05 Kwi, 2009 21:11

Poczytajcie sobie Winchester Gospel ;-) Fragmencik:

"And God said unto Sam and Dean of Winchester, "Thou shalt kill some evil sons of bitches and raise a little hell. Thou shalt keep thine salt guns loaded and thine car radio forever spewing heavy metal."

"Winchester 1.7
And on the seventh day, God commanded: "Let there be pie." And there was pie."

Reszta:

http://www.imdb.com/title...hread/134708478

Harry_the_Cat - Nie 05 Kwi, 2009 21:36

And Dean gazed upon the 1967 Chevrolet Impala, known to the fans as the Metallicar, and it did kick ass.

:rotfl: :rotfl:

Admete - Nie 05 Kwi, 2009 21:44

Niezłe :-D Uśmiałam się zdrowo.
Wczytałam się odrobinę w inne wątki i stwierdziłam, że ludzie są jednak porąbani. Jakiś gość - homo żali się, że poczuł się urażony, bo Dean stwierdził, że slash jest wstrętny. Same powiedzcie czy ludzie nie są pokręceni? W jakimś innym wątku ktoś zarzuca twórcom ograniczenie się do religii chrześcijańskiej...No ludzie...Bo on nie jest chrześcijaninem i czuje się wyobcowany. No to kurde niech sobie poczyta Biblię jako mitologię. Co mu szkodzi? Ja czytałam o religii Azteków, Celtów, Hindusów... Nie ubyło mnie jakoś.

Aragonte - Nie 05 Kwi, 2009 21:53

Admete napisał/a:
Niezłe :-D Uśmiałam się zdrowo.
Wczytałam się odrobinę w inne wątki i stwierdziłam, że ludzie są jednak porąbani. Jakiś gość - homo żali się, że poczuł się urażony, bo Dean stwierdził, że slash jest wstrętny. Same powiedzcie czy ludzie nie są pokręceni? W jakimś innym wątku ktoś zarzuca twórcom ograniczenie się do religii chrześcijańskiej...No ludzie...Bo on nie jest chrześcijaninem i czuje się wyobcowany. No to kurde niech sobie poczyta Biblię jako mitologię. Co mu szkodzi? Ja czytałam o religii Azteków, Celtów, Hindusów... Nie ubyło mnie jakoś.

Nie do końca ograniczyli się do chrześcijańskiej, jeśli chodzi o demonologię. A dżinn? A ta istota powołana do życia przez internautów, wzorowana na "bycie mentalnym" stworzonym przez tybetańskich mnichów, jeśli wierzyć spnowym dialogom? Jasne, że jeśli chodzi o akcję zasadniczą, to podstawą są biblijne zmagania Nieba i Piekła, ale bez przesady.
Masz rację, Admete - ludzie są porąbani...

Admete - Nie 05 Kwi, 2009 21:54

Oni stwierdzili, ze ostatnio jest tylko chrześcijaństwo. Ludzie są dziwni.
Harry_the_Cat - Nie 05 Kwi, 2009 21:56

Faktycznie... Beznadzieja. Tym bardziej, że ten koleś chyba nie załapał, że Dean przede wszystkim odniósł się do kazirodztwa... to się nazywa przewrażliwienie... A jeśli chodzi o religię, to myślę, że sporo chrześcijan mogłoby się poczuć urażonymi sposobem potraktowania wielu kwestii przez Kripke. Nikomu nie dogodzisz.
Aragonte - Nie 05 Kwi, 2009 21:57

Admete napisał/a:
Oni stwierdzili, ze ostatnio jest tylko chrześcijaństwo. Ludzie są dziwni.

Z tą religią jestem co prawda nieco na bakier, ale w życiu nie przyszłoby mi stawiać tego rodzaju zarzutu :roll:

Admete - Nie 05 Kwi, 2009 22:05

Moim zdaniem twórcy w ciekawy sposób podchodza do różnych religii. Wolno im. Mnie to odpowiada.
Tutaj drugie promo następnego odcinka. Dean będzie wkurzony troszkę...

http://www.youtube.com/watch?v=xzydVGhghUA

praedzio - Nie 05 Kwi, 2009 22:23

Przed chwilą obejrzałam najnowszy odcinek (co się uśmiałam, to moje!) i tak zachodzę w głowę, gdzie ja widziałam aktorkę grającą zbzikowaną wydawczynię... Czy nie grała przypadkiem w The Usual Suspects?
Caitriona - Nie 05 Kwi, 2009 23:37

praedzio napisał/a:
gdzie ja widziałam aktorkę grającą zbzikowaną wydawczynię

Też ją skądś znam i nie wiem skąd...

Aragonte - Pon 06 Kwi, 2009 00:58

Zaległości mam koszmarne, ale dzisiaj nadrobiłam dwa odcinki i jestem w trakcie trzeciego.
Młodziutki Sammy jest słodki :D

Zdaje się, że oceny były tu różne, ale bardzo mi się podobał odcinek z iluzjonistami - taki gorzki w sumie, niby typowe polowanie, a jednak z tłem i dające do myślenia.

I świetne są te podróże w przeszłość chłopaków - faktycznie, za wesoło to im nie mogło być, wszędzie byli dziwadłami, outsiderami :roll:

praedzio - Pon 06 Kwi, 2009 23:38

Caitriona napisał/a:
praedzio napisał/a:
gdzie ja widziałam aktorkę grającą zbzikowaną wydawczynię

Też ją skądś znam i nie wiem skąd...

HA! Wiedziałam! http://www.imdb.com/name/nm0870535/

Caitriona - Wto 07 Kwi, 2009 01:00

No, BSG się kłania ;) I film z Maxem Beesley'em, Kill Me Later ;)
spin_girl - Wto 07 Kwi, 2009 11:39

Jestem jeszcze w euforii po ostatnio odcinku. Zapewne przejdzie on do historii jako jeden z najbardziej kultuowych odcinków SPN. Marzenia fanów się ziściły- Sam i Dean komentują ich obecność, zachowanie, upodobania. Wreszcie dostało się slashowcom :cheerleader2:
W ogóle odcinek genialny. Redaktorka jest bezbłędna, komentarze do książek wg. braci W.- fantastyczne, prorok Chuck- przezabawny. No i okładki a la Fabio, które nie przestają mnie bawić. :mrgreen:
Jeden z najlepszych momentów, moim zdaniem:
Chuck- naprawdę przeżyliście 'Bugs' i 'Ghost Ship'?
Chuck- to straszne. Przeżywanie piekła, demonów i tego wszystkiego to jest koszmar, ale przeżywanie źle napisanej historii... (cytat luźny, bo odcinek widziałam w sobotę :wink: )- scenarzyści potrafili nawet zaśmiać sie ze swojego najsłabszego odcinka...chociaz nie rozumiem, dlaczego uczepili się 'Ghost Ship'. :mysle:
Sadzę, że ten odcinek ma szansę wejść do historii telewizji, jako najbardziej meta (chyba tak to się określa?) odcinek w historii.
Sam&Dean- naprawdę

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2009 09:22

Admete napisał/a:
W jakimś innym wątku ktoś zarzuca twórcom ograniczenie się do religii chrześcijańskiej...No ludzie...
A tak w ogóle, gdyby ktoś chciał się uczyć chrześcijaństwa z tego serialu (który uwielbiam, jakby ktoś nie zauważył :serce: ), to by się nieźle nauczył ;)

Harry_the_Cat napisał/a:
sporo chrześcijan mogłoby się poczuć urażonymi sposobem potraktowania wielu kwestii przez Kripke.
Nie tylko chrześcijan - (ale owszem, oni przede wszystkim - np. sposobem pokazania aniołów ) - bo tylko chory umysł mógł wymyśleć olbrzymiego pluszowego misia, który ma depresję i się zastrzela w akcie rozpaczy czy morderstwo dokonane choinką. :shock:

A wracając do ostatniego odcinka - był wspaniały :oklaski:
Nabyłabym sobie taką serię książeczkową ze względów sentymentalnych :mrgreen:
bo i tak używałabym wersji filmowej :P

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2009 18:52

A w ogóle to tak sobie myślę, że twórcy zadrwili z napalonych fanek jeszcze w jednym aspekcie -
Spoiler:
niby pojawia się scena łóżkowa, ale Sam nawet koszuli nie zdjął :foch2:

za to ślicznie przypomnieli tatuaże :banan_czerwony:

Caitriona - Czw 09 Kwi, 2009 18:58

BeeMeR napisał/a:
za to ślicznie przypomnieli tatuaże

Tak, ta scena była dobra, szczególnie jak się panna swoim równiez pochwalila :mrgreen:

Harry_the_Cat - Czw 09 Kwi, 2009 22:28

I ta mina Deana :mrgreen:
Harry_the_Cat - Sob 11 Kwi, 2009 23:26

Świetny klip: http://www.youtube.com/watch?v=PluNZGl1EIE
Anaru - Nie 12 Kwi, 2009 00:11

Kiedy będzie następny odcinek, tak w ogóle? Teraz jest przerwa?
Caitriona - Nie 12 Kwi, 2009 00:21

Harry_the_Cat napisał/a:
I ta mina Deana

Taaa! Rewelacja :mrgreen: Mówiłam już że uwielbiam Deanowe miny? Nie? No to mówię, że uwielbiam te jego wszystkie grymasy ;)

Dobra, a klip po prostu wspaniale zrobiony. Muzyka, jakość, filtry, sceny, teksty: naprawdę świetna robota! :oklaski: