To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Sob 06 Lut, 2010 20:33

Myslę, ze mamy :) Mam nadzieję na wakacje. Coś wymyslimy.
Admete - Nie 07 Lut, 2010 16:33

Obejrzałam pierwsze dwa odcinki SGU i stwierdzam, że dam serialowi szansę. Nie byłam nigdy wielka fanka SG-1. To znaczy mogłam być, gdyby TVN puściło dalsze serie. Widziałam 1 w całości w tv i pojedyncze odcinki nagrane na kasety video przez moją przyjaciółką ( chyba z serii 2 i 3 ). Potem, gdy były juz inne mozliwości nie miałąm czasu,a serii zrobiło się jakoś za dużo. Próbowałam oglądać SG Atlantis, ale okazało się, że nie podoba mi się jej sztucznośc i takie przygodowe traktowanie fabuły. SGU wiraźnie czerpie ze wzoru tych nowszych produkcji SF - BSG, Lost... Jak dla mnie to dobrze. Myślę, że obejrzę całość pierwszego sezonu w czasie wakacji.
praedzio - Pon 08 Lut, 2010 09:59

http://www.youtube.com/wa...cTlAluw8XE&NR=1
:rotfl:

Caitriona - Pon 08 Lut, 2010 13:02

Rewelacja! :rotfl: :rotfl:
milenaj - Śro 10 Lut, 2010 18:35

Admete napisał/a:
Jasne jest, że Tom kocha Anię, ale czy ona kocha jego? Wiadomo, że woli kobiety...

Po dzisiejszym odcinku byłam pewna, że Ania go kocha, a po zajawce następnego zmieniłam zdanie...

Admete - Śro 10 Lut, 2010 19:26

Ja mam dwa odcinki w plecy. Chyba obejrze całość, jak już wszystkie odcinki będą...Ma być 6 tak jak zeszłym razem?
milenaj - Śro 10 Lut, 2010 19:46

Nie mam pojęcia. Jakoś nawet nie szukałam. Teraz oglądam odcinek co tydzień, ale lepiej oglądało mi się pierszą serię. Od razu całość. Tyle, że teraz po prostu jestem bardzo ciekawa co będzie dalej.

No i teraz oglądam niejako na zapas. Od kwietnia zracji mojej pracy mam dostęp do komputera raz na tydzień, a i to nie zawsze. :cry2: Ale wtedy mogę nadrobić zaległości książkowe.

Stara wersja ma po 13 odcinków w sezonie, ale nie wiem jak ma się treść tamtych odcinków do nowej wersji.

milenaj - Śro 10 Lut, 2010 19:50

Poszukałam i będzie sześć odcinków. Szkkoda, że tylko tyle. Mam nadzieję, że z trzecim sezonem nie będą zwlekać.
aneby - Czw 11 Lut, 2010 19:56

Dla lubiących sensację z nutką fantastyki - dzisiaj na ale kino o 22 Deja vu http://www.teleman.pl/prog-4415815-deja-vu.html Dobre, rozrywkowe kino :wink:
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 10:47

Skończyłam wczoraj ten pierwszy odcinek Firefly i muszę stwierdzić, że kapitan sporo zyskał w moich oczach swoim... eee.... sposobem prowadzenia negocjacji - błyskawicznym, wystrzałowym wręcz ;)
Ja wiem, że to może źle świadczy o moim guście, że się ekscytuję strzelaniem ale to terrorysta wredny był :P
A tak w ogóle to przecież kosmiczna bajka :mrgreen:

Admete - Czw 18 Lut, 2010 13:41

Alez my tez kochamy kapitana za szybkośc podejmowania decyzji ;)
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 13:48

To dobrze - ja już chyba też :mrgreen:
praedzio - Czw 18 Lut, 2010 13:54

O, tak - podejmować decyzje to on potrafi. :mrgreen: I nie lubi, jak się je podważa. :P
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 14:12

Ooo tak, i najwyraźniej nie lubi, jak mu się nie płaci - to już zdążyłam zauważyć ;)
Admete - Czw 18 Lut, 2010 17:09

Warehouse 13 - lekki, sympatyczny serial o agentach pilnujących magazynu pełnego dziwnych i tajemniczych przedmiotów. Agenci Myka Bering (Joanne Kelly) i Pete Lattimer (Eddie McClintock, grał w Bones chłopaka dr Brennan Sully'ego ) zostaja wysłani na jakieś zadu...przepraszam - tam, gdzie diabeł mówi dobranoc i pod kierownictwem ekscentrycznego Artie Nilsena ( Saul Rubinek ) zajmują się tropieniem i zabezpieczaniem dziwnych obiektów. Jest wśród nich krwiożercza rzeźba,grzebyk Lukcrecji Borgii oraz muzyka wprawiająca słuchaczy w ekstazę ;) Chemia pomiędzy bohaterami jest bardzo sympatyczna, dialogi dobrze napisane, postacie zabawne :) Zaczęłam się wciągać. Na razie jest jeden sezon - 13 odcinków.
Anaru - Czw 18 Lut, 2010 19:46

Zabrzmiało interesująco :mrgreen:
Jest jakaś omasta? ;)

praedzio - Czw 18 Lut, 2010 19:48

Jest. ;)
Admete - Czw 18 Lut, 2010 19:51

Wszystko jest w należytym porządku ;) Podobno będzie drugi sezon. Doczytałąm też, że scenariusze do niektórych odcinków robił gość odpowiedzialny za scenariusze także w Buffy, Angelu i Firefly ;) Ja się do tej pory śmieję na wspomnienie sceny wąchania agentki Bering przez Petera :D I oni w tym magazynie mają też lustro z Alicji po drugiej stronie lustra ;)
Anaru - Czw 18 Lut, 2010 21:45

Do Firefly mam zamiar zerknąć ;)

Ja tylko Supernatural oglądam na bieżąco, na razie chwilowo zarzuciłam Gilmore Girls i Prisonera (chociaż zamierzam go skończyć w tym tygodniu jak się uda) i wsiąkłam w Dextera, dzisiaj skończę drugi sezon. Niby mnie jakoś nie przykuło gigantycznie na samym początku, bo facet za jasny jak na moje upodobania ;) i ciut zbyt się przejmuje i tłumaczy jak na teoretycznie pozbawionego uczuć, ale teraz bardzo lubię.

BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 22:04

Anaru napisał/a:
Do Firefly mam zamiar zerknąć ;)
zerknij, nie dam głowy, że ci się nie spodoba :mrgreen:
Admete - Pią 19 Lut, 2010 15:41

Warehouse 13 coraz bardzeij mi się podoba - lubię wykorzystanie osób i opowieści z przeszłości w serialach tego typu. Dziś oglądam odcinek, który ma nawiązania do takiego matematyka z XVI wieku - Retykusa. Retyk znał Kopernika i przyczynił się do wydania jego dzieła, a ostatnie 20 lat spędził w Krakowie :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Joachim_Retyk

Caitriona - Pią 19 Lut, 2010 20:26

Coraz bardziej zachęcająco brzmi ten Warehouse 13 ;)
Admete - Pią 19 Lut, 2010 20:50

Obejrzysz, nie martw się ;)
Caitriona - Pią 19 Lut, 2010 22:39

:mrgreen: :mrgreen: :kwiatek:
Anaru - Nie 21 Lut, 2010 22:39

Admete napisał/a:
warehouse 13 coraz bardzeij mi się podoba

Znaczy poszukać ;)