To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V

Agn - Nie 01 Paź, 2017 17:53

Ja już zacieram łapki. :excited:
Szafran - Nie 01 Paź, 2017 17:57

Nie czytałam co w nich dokładnie piszą, ale jedno jest pewne - recenzje są bardzo, bardzo entuzjastyczne.
Admete - Nie 01 Paź, 2017 18:51

Próbowałam znaleźć Blade Runnera oryginalnego, bo miałam i to wersję reżyserską i nie mam :( Gdzieś się zapodziała. Może pożyczyłam i nie wróciło. Buuu...
Agn - Nie 01 Paź, 2017 19:09

Ja mam to wydanie: http://allegro.pl/lowca-a...27-6c3be5b47f48
milenaj - Nie 01 Paź, 2017 19:17

Są bardzo dobre recenzje, co mnie cieszy. :)

"Sekretny dziennik jest nudny" - nie polecam....

Admete - Nie 01 Paź, 2017 19:17

Będę musiała kupić.
Szafran - Nie 01 Paź, 2017 20:06

Ja mam wypasione wydanie 5 dvd z każdą możliwa wersja filmu. Okazyjnie kupilam uzywabe:) Reżyserskie są dwie. Pierwsza i jeszcze final cut.
Agn - Nie 01 Paź, 2017 20:11

To ja mam tę wersję z podpisem "ostateczna wersja reżyserska". Ej, a pokażesz kiedyś to wypasione???
Szafran - Pon 02 Paź, 2017 00:48

Huehue, już wiem, do czego służą te filmiki na youtubie nazywane "unboxing". Służą na takie okazje:D

https://www.youtube.com/w...XBRZwFDhg&t=62s

Tylko nie wiem, czy to kwestia, że kupiłam używane, czy też była jeszcze uboższa wersja - nie mam tego stalowego pudełka, tylko tekturowe. I nie mam tego trójwymiarowego bajerku, tylko folder z opisem zawartości i te fotosy.

Tu opisy co na poszczególnych płytach:
http://www.galapagos.com.pl/film-4887.html

Jeszcze nie obejrzałam dodatków:D:D:D

A było jeszcze wydanie wypaśniejsze, w walizeczce stalowej. Ale zawartość poza tym była chyba taka sama.

Agn - Pon 02 Paź, 2017 08:20

Och, w swej naiwnosci myslalas, ze puszcze sobie filmik i nie wymacam przy jakiejs okazji twojego pudelka? Hahahahahahahahahahaha... nie. :sprytny:
Deanariell - Pon 02 Paź, 2017 09:36

Szafran napisał/a:
nie mam tego stalowego pudełka, tylko tekturowe.

Można to przeżyć, ale faktycznie super wygląda ta puszka. :slina: Mam słabość do tego typu opakowań. :-P

Szafran - Pon 02 Paź, 2017 10:12

Też uwielbiam te stalowe bajerki. No ale jednak zależało mi na wersjach filmu przede wszystkim, a na nówkę sztukę nie było mnie stać:D.
Trzykrotka - Pon 02 Paź, 2017 12:59

Boję się tykać legendy - o Blade Runner mówię - choćby nie wiem jak entuzjastyczne były recenzje.
Linię życia oglądałam swego czasu mnóstwo razy, głównie dla aktorów.

BeeMeR - Pon 02 Paź, 2017 13:04

Trzykrotka napisał/a:
Boję się tykać legendy - o Blade Runner mówię - choćby nie wiem jak entuzjastyczne były recenzje.
Ano właśnie, podobnie nie obejrzę nowych Siedmiu Wspaniałych :P przyzwyczajona jestem do starych wersji.
Acz być może kiedyś zmienię zdanie - Pamięć absolutną nową obejrzałam ;)

Szafran - Pon 02 Paź, 2017 15:07

Trzykrotka napisał/a:
Linię życia oglądałam swego czasu mnóstwo razy, głównie dla aktorów.

Tylko pamiętaj, to nie jest remake. To jest kontynuacja. Więc trochę inna kategoria brania się za bary z legendą:).

Nowa "Linia życia" jest oglądalna, ale niemożebnie głupia (nie wiem, czy jako dzieciakowi mi to nie przeszkadzało, czy stary film jednak się bardziej kupy trzymał) i ze złymi rolami fajnej obsady. Co ciekawe, Kiefera Sutherlanda w ramach mrygnięcia do widza tam wsadzili.

milenaj - Pon 02 Paź, 2017 15:46

Stary film ja lubiłam. Dzisiaj się przekonam, czy lubię nadal. ;)
Deanariell - Pon 02 Paź, 2017 17:26

Szafran napisał/a:
to nie jest remake. To jest kontynuacja. Więc trochę inna kategoria brania się za bary z legendą

Dlatego właśnie mam wielką ochotę obejrzeć to w kinie :excited: - na remake bym raczej nie poszła. ;) No, i będzie tam Harrison Ford, służący zapewne swoim doświadczeniem w kontaktach z replikantami. :serce:

Agn - Pon 02 Paź, 2017 20:35

Mus to obejrzeć, bo po pierwsze Harrison Ford, a po drugie to kontynuacja BR, którego ubóstwiam i widziałam miliard razy (a niedawno odsłuchałam książkę i tak samo podobała mi się powieść). Ryan Gosling mi nie wadzi. :)
Mam wielką nadzieje, że BR2049 będzie takim samym cacuszkiem jak pierwszy - tzn. film został należycie zrobiony, wszystko zbudowano, było namacalne, a nie komputer wszystko załatwiał. Uwielbiam ten film także za to jak został pięknie zrobiony. Liczę, że kolejny dostarczy mi takich samych wrażeń.
A poza tym i tak pewnie się skończy kupnem DVD, więc wolałabym, żeby był bardzo dobry. :)

Szafran - Pon 02 Paź, 2017 20:54

Zdjęcia na pewno są magiczne, jeden z moich ulubionych operatorów robił.
praedzio - Wto 03 Paź, 2017 21:31

Na Blade Runnera idę za tydzień, a jutro, o ile jeszcze będę miała siłę po całodniowej konferencji, idę na Kingsmana. :serce: Pogoda dodupna, nastroje w robocie dodupne, to chociaż tak sobie humor poprawię. ;)
milenaj - Wto 03 Paź, 2017 21:54

praedzio napisał/a:
idę na Kingsmana.

Poprawia humor. ;)

Cathie - Wto 03 Paź, 2017 22:06

A ja wczoraj w TV obejrzałam pierwszą część. :) Przygotowana jestem na drugą. :wink:
Szafran - Wto 03 Paź, 2017 22:52

"Vincent" jest przepiękny. Fabularnie prosty, ale nie o to chodzi. Ta technika zwala z nóg.
I przerobieni na styl Van Gogha brytyjscy aktorzy:).

praedzio - Wto 03 Paź, 2017 22:59

Cathie napisał/a:
A ja wczoraj w TV obejrzałam pierwszą część. :) Przygotowana jestem na drugą. :wink:

*przybija piątkę* :mrgreen:

Szafran - Śro 04 Paź, 2017 00:03

Kupiłam bilet na piątek do Imaksu na "Bladego Biegacza". Mój ulubiony rodzaj seansu, czyli 2 D, ale na tym zjawiskowym monumentalnym ekranie. I z tą jakością dźwięku.

Jutro albo w czwartek przypomnę sobie klasyka. Może rzucę kością, w której wersji;). No dobra, wiadomo, że reżyserskiej. Ostatecznej reżyserskiej:).