Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
Agn - Nie 01 Paź, 2017 17:53
Ja już zacieram łapki.
Szafran - Nie 01 Paź, 2017 17:57
Nie czytałam co w nich dokładnie piszą, ale jedno jest pewne - recenzje są bardzo, bardzo entuzjastyczne.
Admete - Nie 01 Paź, 2017 18:51
Próbowałam znaleźć Blade Runnera oryginalnego, bo miałam i to wersję reżyserską i nie mam Gdzieś się zapodziała. Może pożyczyłam i nie wróciło. Buuu...
Agn - Nie 01 Paź, 2017 19:09
Ja mam to wydanie: http://allegro.pl/lowca-a...27-6c3be5b47f48
milenaj - Nie 01 Paź, 2017 19:17
Są bardzo dobre recenzje, co mnie cieszy.
"Sekretny dziennik jest nudny" - nie polecam....
Admete - Nie 01 Paź, 2017 19:17
Będę musiała kupić.
Szafran - Nie 01 Paź, 2017 20:06
Ja mam wypasione wydanie 5 dvd z każdą możliwa wersja filmu. Okazyjnie kupilam uzywabe:) Reżyserskie są dwie. Pierwsza i jeszcze final cut.
Agn - Nie 01 Paź, 2017 20:11
To ja mam tę wersję z podpisem "ostateczna wersja reżyserska". Ej, a pokażesz kiedyś to wypasione???
Szafran - Pon 02 Paź, 2017 00:48
Huehue, już wiem, do czego służą te filmiki na youtubie nazywane "unboxing". Służą na takie okazje:D
https://www.youtube.com/w...XBRZwFDhg&t=62s
Tylko nie wiem, czy to kwestia, że kupiłam używane, czy też była jeszcze uboższa wersja - nie mam tego stalowego pudełka, tylko tekturowe. I nie mam tego trójwymiarowego bajerku, tylko folder z opisem zawartości i te fotosy.
Tu opisy co na poszczególnych płytach:
http://www.galapagos.com.pl/film-4887.html
Jeszcze nie obejrzałam dodatków:D:D:D
A było jeszcze wydanie wypaśniejsze, w walizeczce stalowej. Ale zawartość poza tym była chyba taka sama.
Agn - Pon 02 Paź, 2017 08:20
Och, w swej naiwnosci myslalas, ze puszcze sobie filmik i nie wymacam przy jakiejs okazji twojego pudelka? Hahahahahahahahahahaha... nie.
Deanariell - Pon 02 Paź, 2017 09:36
| Szafran napisał/a: | | nie mam tego stalowego pudełka, tylko tekturowe. |
Można to przeżyć, ale faktycznie super wygląda ta puszka. Mam słabość do tego typu opakowań.
Szafran - Pon 02 Paź, 2017 10:12
Też uwielbiam te stalowe bajerki. No ale jednak zależało mi na wersjach filmu przede wszystkim, a na nówkę sztukę nie było mnie stać:D.
Trzykrotka - Pon 02 Paź, 2017 12:59
Boję się tykać legendy - o Blade Runner mówię - choćby nie wiem jak entuzjastyczne były recenzje.
Linię życia oglądałam swego czasu mnóstwo razy, głównie dla aktorów.
BeeMeR - Pon 02 Paź, 2017 13:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Boję się tykać legendy - o Blade Runner mówię - choćby nie wiem jak entuzjastyczne były recenzje. | Ano właśnie, podobnie nie obejrzę nowych Siedmiu Wspaniałych przyzwyczajona jestem do starych wersji.
Acz być może kiedyś zmienię zdanie - Pamięć absolutną nową obejrzałam
Szafran - Pon 02 Paź, 2017 15:07
| Trzykrotka napisał/a: | Boję się tykać legendy - o Blade Runner mówię - choćby nie wiem jak entuzjastyczne były recenzje.
Linię życia oglądałam swego czasu mnóstwo razy, głównie dla aktorów. |
Tylko pamiętaj, to nie jest remake. To jest kontynuacja. Więc trochę inna kategoria brania się za bary z legendą:).
Nowa "Linia życia" jest oglądalna, ale niemożebnie głupia (nie wiem, czy jako dzieciakowi mi to nie przeszkadzało, czy stary film jednak się bardziej kupy trzymał) i ze złymi rolami fajnej obsady. Co ciekawe, Kiefera Sutherlanda w ramach mrygnięcia do widza tam wsadzili.
milenaj - Pon 02 Paź, 2017 15:46
Stary film ja lubiłam. Dzisiaj się przekonam, czy lubię nadal.
Deanariell - Pon 02 Paź, 2017 17:26
| Szafran napisał/a: | | to nie jest remake. To jest kontynuacja. Więc trochę inna kategoria brania się za bary z legendą |
Dlatego właśnie mam wielką ochotę obejrzeć to w kinie - na remake bym raczej nie poszła. No, i będzie tam Harrison Ford, służący zapewne swoim doświadczeniem w kontaktach z replikantami.
Agn - Pon 02 Paź, 2017 20:35
Mus to obejrzeć, bo po pierwsze Harrison Ford, a po drugie to kontynuacja BR, którego ubóstwiam i widziałam miliard razy (a niedawno odsłuchałam książkę i tak samo podobała mi się powieść). Ryan Gosling mi nie wadzi.
Mam wielką nadzieje, że BR2049 będzie takim samym cacuszkiem jak pierwszy - tzn. film został należycie zrobiony, wszystko zbudowano, było namacalne, a nie komputer wszystko załatwiał. Uwielbiam ten film także za to jak został pięknie zrobiony. Liczę, że kolejny dostarczy mi takich samych wrażeń.
A poza tym i tak pewnie się skończy kupnem DVD, więc wolałabym, żeby był bardzo dobry.
Szafran - Pon 02 Paź, 2017 20:54
Zdjęcia na pewno są magiczne, jeden z moich ulubionych operatorów robił.
praedzio - Wto 03 Paź, 2017 21:31
Na Blade Runnera idę za tydzień, a jutro, o ile jeszcze będę miała siłę po całodniowej konferencji, idę na Kingsmana. Pogoda dodupna, nastroje w robocie dodupne, to chociaż tak sobie humor poprawię.
milenaj - Wto 03 Paź, 2017 21:54
| praedzio napisał/a: | | idę na Kingsmana. |
Poprawia humor.
Cathie - Wto 03 Paź, 2017 22:06
A ja wczoraj w TV obejrzałam pierwszą część. Przygotowana jestem na drugą.
Szafran - Wto 03 Paź, 2017 22:52
"Vincent" jest przepiękny. Fabularnie prosty, ale nie o to chodzi. Ta technika zwala z nóg.
I przerobieni na styl Van Gogha brytyjscy aktorzy:).
praedzio - Wto 03 Paź, 2017 22:59
| Cathie napisał/a: | A ja wczoraj w TV obejrzałam pierwszą część. Przygotowana jestem na drugą. |
*przybija piątkę*
Szafran - Śro 04 Paź, 2017 00:03
Kupiłam bilet na piątek do Imaksu na "Bladego Biegacza". Mój ulubiony rodzaj seansu, czyli 2 D, ale na tym zjawiskowym monumentalnym ekranie. I z tą jakością dźwięku.
Jutro albo w czwartek przypomnę sobie klasyka. Może rzucę kością, w której wersji;). No dobra, wiadomo, że reżyserskiej. Ostatecznej reżyserskiej:).
|
|
|