To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

Eeva - Pon 17 Lut, 2014 09:56

Super, nie moge się doczekać, stęskniłam się okrutnie ;-)
Agn - Pon 17 Lut, 2014 18:05

Ja też. I powiem ci, że cholernie się cieszę, że istnieje coś takiego jak PolskiBus (i inne podobne im firmy), bo dzięki temu, żeby z wami się spotkać na kawie, nie muszę oszczędzać kasy przez dwa lata. :)
Eeva - Pon 17 Lut, 2014 18:09

:-)
Caroline - Pon 17 Lut, 2014 22:17

Agn, to się dobrze składa. Jeśli mówisz, że przyjeżdżasz o 12.00, jedziesz do Zooshe zostawić klamoty i się odświeżyć, to po południu możemy się spotkać, jeśli masz ochotę. Wstępnie się zaplanowałyśmy w naszym tradycyjnym Coffee Heaven, ale jeśli stwierdzisz, że masz ochotę na przykład jakieś jedzenie na mieście, coś możemy obmyślić.

Zdaje się, że na agendzie były również szalone wojaże SKM-ką, to myślę, że poniedziałek będzie dobrym dniem na dokonanie niezbędnego planowania :) Co Wy na to?

praedzio - Wto 18 Lut, 2014 04:53

Skoro o SKM-ce mowa - proponowałabym sobotę (przydałoby się również zaklinanie pogody, co by była w miarę znośna, to byśmy uskuteczniły również spacer). Zapraszam oczywiście do siebie. ;)
Agn - Wto 18 Lut, 2014 22:04

Kawa z wami? Zawsze! :D
Dobra, to myślę, że jak dotrę i się ochędożę, to będę mogła ruszyć w miasto. :)

Agn - Wto 25 Lut, 2014 18:30

No i wczoraj wylądowałam w Warszawie (Tamaro, to naprawdę jest takie tanie i bezproblemowe teraz, tak więc - nadrobimy!). Po przyjeździe pogalopowałam do Zooshe, jedzonko i hajda w miasto, albowiem kawa z Eevą czekała (chwilę później dołączyła do nas Aragonte). Kapkę się kawa w piwo zmieniła, ale jako rzekłam Eevie - choćby i wodę z kałuży. Na szczęście nikt nie wymagał potwierdzenia tej deklaracji. :P
Było - pardon - ZAJEBIŚCIE. Jak to w zacnym gronie forumowiczek. Piwko dobre (karmelowe marcowe w Bierhallen - mniam!), głupawa potęgująca z minuty na minutę, nie da się po prostu powtórzyć tego, co tam się wyprawiało, ale nie zostałyśmy wyproszone, więc myślę, że zachowałyśmy się w granicach przyjętych za normę.
Niestety, dzisiaj skrewiłam, bo się zagapiłam, nagle zrobiła się 17.00, my w proszku (tj. w połowie robienia kimchi). Telefon z Aragonte - na kawę już nie dojedziemy (od Zooshe trochę się jedzie). Przepraszam, to jest wszystko moja wina! Kajam się! Walę łbem swym pustym w mur (mimo ostrzeżeń), mogę też klęknąć na grochu, a i bicz i włosienica się jakieś znajdą.
Ale nadrobimy to niewątpliwie.
Tak więc czas nam wesoło mija. Zooshe fantastycznie gotuje, robi najlepsze kimchi pod słońcem i jest aniołem. I jeszcze, rzecz jasna, oglądamy sobie zabawną dramę z naszym ulubieńcem, więc bywa orgiastycznie koreańsko.
A jemy, rzecz jasna, pałeczkami (mamy oryginalne koreańskie!!! :excited: ).

Anaru - Wto 25 Lut, 2014 18:40

No, wreszcie jakies dwa słowa, a nawet więcej. :mrgreen: Tak własnie dzisiaj z Basią rozmawiałyśmy, że pewnie sie dobrze bawicie (*tu westchnienie zazdrości*) :-D

Agn napisał/a:
a i bicz i włosienica się jakieś znajdą.

Choćby zrobione z dętki. :twisted:

Agn - Wto 25 Lut, 2014 18:53

No bo jak człek ma pełne ręce roboty, to do lapka się nie da rady przyspawać. Ale jak widać pamiętam. Acz czułam się trochę ponaglona sesemesem. :sprytny:
Anaru - Wto 25 Lut, 2014 18:54

W tym celu został wysłany. :flirtuje1:
Agn - Wto 25 Lut, 2014 18:55

Domyślam się. :P
BeeMeR - Wto 25 Lut, 2014 19:08

Agn napisał/a:
oglądamy sobie zabawną dramę z naszym ulubieńcem
a którą? :mrgreen:
Nie pytam z kim, bo tego się domyślam ;)

Agn - Wto 25 Lut, 2014 19:27

Sio do wątku, to się dowiesz. :mrgreen:
A względem ulubieńca - przecież i tak nie zgadniesz. :lol:

BeeMeR - Wto 25 Lut, 2014 19:42

Czytałam - dobrze się domyśliłam :mrgreen:
Loana - Śro 26 Lut, 2014 10:43

Anaru napisał/a:
(*tu westchnienie zazdrości*)

Westchnienie? Ja im mogę puścić cały wiatr zazdrości, tak zazdroszczę urlopu, spotkania i wspólnych chwil...

praedzio - Śro 26 Lut, 2014 10:45

Yyyy... Eeeee... Może lepiej tego nie rób... :-P :wink:
Anaru - Śro 26 Lut, 2014 14:12

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Loana - Śro 26 Lut, 2014 14:17

A czemu nie! Od smrodu jeszcze nikt nie zginął ;)
Anaru - Śro 26 Lut, 2014 14:28

Ale jest w stanie podpsuć atmosferę. :mrgreen:
Agn - Śro 26 Lut, 2014 18:23

Kocham was, baby! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Anaru - Śro 26 Lut, 2014 19:43

Jesteśmy subtelne jako te mimozy. :flirtuje2:
trifle - Nie 10 Sie, 2014 11:05

Ekhem ekhem... Nie jest to jeszcze w 100 % pewne, ale prawdopodobnie będę wolontariuszyć na Skrzyżowaniu Kultur. Nie wiem, gdzie będę mieszkać, ani co dokładnie robić, ale wolne już właściwie mam załatwione w pracy i wolontariuszowanie jest w trakcie załatwiania. To jest od środy 24.9 do niedzieli. Jakieś spotkanie, coś? Tak wstępnie, bo właśnie nie wiem, jakie i kiedy będę mieć misje na festiwalu ;)
praedzio - Nie 10 Sie, 2014 11:08

Bardzo chętnie. ;) Sobotę mam zarezerwowaną na koncert, ale reszta dni jak najbardziej mi pasuje. Tak myślę. ;)
Caitriona - Nie 10 Sie, 2014 16:34

Ja też jestem za spotkaniem :D
Eeva - Pon 11 Sie, 2014 08:21

jestem za! :-)