To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

trifle - Pią 05 Lut, 2010 20:58

A mi dopiero teraz wieczorem, koło południa były dobrze, potem mnie długo nie było, za to teraz co chwilę - biała strona i jakiś internal server error czy coś :mysle:
Admete - Pią 05 Lut, 2010 21:41

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Cytat:
Please contact the server administrator, webmaster@forum.northandsouth.info and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

To mi ciągle wyskakuje.

Aragonte - Pią 05 Lut, 2010 23:25

Mam identyczny problem :-|
ŁukaszG - Sob 06 Lut, 2010 00:36

Pracuję nad tym. Rano na serwerze został uruchomiony współpracujący z PHP "dodatek" fastcgi, który ze swoją obecną konfiguracją gryzie się z ustawieniami naszego forum. Szukam jakiegoś rozwiązania.
------
W nocy zdawało mi się, że problem udało się rozwiązać... ale chyba jednak nie :(
Poprosiłem o pomoc firmę hostingową, mam nadzieję, że najpóźniej w poniedziałek uda się rozwiązać problem.

Anaru - Sob 06 Lut, 2010 15:49

To chyba problem nie tylko forum :mysle:

Za to bardzo estetyczny kolorystycznie ten error. :wink:

aneby - Sob 06 Lut, 2010 15:56

Tak ... error jest dzisiaj śliczny :wink: szkoda, że taki upierdliwy :roll:
praedzio - Sob 06 Lut, 2010 17:53

A to co za cudak? :shock:

ŁukaszG - Nie 07 Lut, 2010 08:20

praedzio napisał/a:
A to co za cudak? :shock:
Obrazek

To przejściowe... Dobre działanie forum po zainstalowaniu tego dodatku o którym wspominałem wcześniej jest także uzależnione od tego, aby link w pasku adresu był tzw. "linkiem przyjaznym" - przy przeglądaniu forum, to co widać w pasku adresu trochę jest inne niż wcześniej. Translacje adresów zapewnia pewien dodatek, który pozwala także kontrolować obecność robotów wyszukiwarek internetowych - nie wiem tylko dlaczego robot wyszukiwarki pojawił się chwilowo jako użytkownik - nie ma go już. Widocznie może ten dodatek tak działa...
Swoją drogą dziś od rana jeszcze nie miałem err500, może będzie już ok...?

Admete - Nie 07 Lut, 2010 12:14

Teraz tez jest w porządku :)
Aragonte - Nie 07 Lut, 2010 13:46

Z forum jest OK, ale na dole wisi - jako rzekomy użytkownik - niejaki "Googlebot/2.1" :mysle:
Anaru - Nie 07 Lut, 2010 15:36

Hmmm :mysle:

praedzio - Nie 07 Lut, 2010 15:38

:rotfl:
aneby - Nie 07 Lut, 2010 15:39

No i plum :rotfl:
Filmweb też się wysypał :roll:

Tamara - Śro 10 Lut, 2010 11:18

Anaru napisał/a:
Hmmm :mysle:
[url=http://img34.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

Ciągle mi sie robi plum :shock:

Anaru - Śro 10 Lut, 2010 11:43

Mnie też i nie jest to śmieszne :?
Sofijufka - Śro 10 Lut, 2010 12:21

śmieszne nie jest, ale wolę zobaczyć plum niż jakiś error nr...
praedzio - Śro 10 Lut, 2010 12:43

A mnie zaczynają wkurzać te boty, przez które dziurawe posty wysyłam. :evil:
damamama - Śro 10 Lut, 2010 12:56

Mnie też wczoraj zdarzył się "plum" :mrgreen: a ja myślałam, że to u nas coś z łączem.
damamama - Śro 10 Lut, 2010 12:56

Mnie też wczoraj zdarzył się "plum" :mrgreen: a ja myślałam, że to u nas coś z łączem.
Anaru - Śro 10 Lut, 2010 15:41

Nie tylko dziurawe, plumkają postami po dwa razy czasem. :roll:

acha, ps - Łukasz, te drivery (czy co to było) do karty nie pomogły, dalej to g... zmienia rozdzielczość po każdym włączeniu :cry2:

damamama - Śro 10 Lut, 2010 22:15

Właśnie widzę, że mi także plumknęło dwa razy.
ŁukaszG - Śro 10 Lut, 2010 23:13

Tematem błędu zajmę się na poważnie w niedzielę wieczorem, jutro rano udaję się na kilkudniowy wypad o profilu kulturalno-rozrywkowym ;)
trifle - Śro 10 Lut, 2010 23:24

Wiemy od Trzykrotki, zazdrościmy po chrześcijańsku i życzymy udanego wypadu :mrgreen:

A tak mnie zastanawia, czy to plumkanie to jest jakoś ustawione tylko u nas, czy na innych stronach też się pojawia? Bo ktoś to "No to plum, buuuu..." musiał wymyślić :thud:

Admete - Śro 10 Lut, 2010 23:25

Oj zazdrościmy i liczymy na opis wrażeń po powrocie :)
ŁukaszG - Śro 10 Lut, 2010 23:46

trifle napisał/a:
A tak mnie zastanawia, czy to plumkanie to jest jakoś ustawione tylko u nas, czy na innych stronach też się pojawia? Bo ktoś to "No to plum, buuuu..." musiał wymyślić :thud:

Strony www pojawiające się przy błędach znajdują się w głównym katalogu dla stron www na koncie każdego użytkownika danego serwera, można je dowolnie edytować.

Admete napisał/a:
Oj zazdrościmy i liczymy na opis wrażeń po powrocie :)

Postaram się napisać choć kilka słów :)

Pozdrawiam
Łukasz