Fantastyka - Hobbit
asiek - Pią 16 Sty, 2015 22:28
Ktoś ma niezły talent / kilka prac z Hobbita/...
http://kinko-white.deviantart.com/gallery/
Admete - Pią 16 Sty, 2015 22:29
Całkiem niezłe niektóre.
Anaru - Pią 16 Sty, 2015 22:55
Większość mi się podoba, kolorystycznie również. Świetne.
asiek - Sob 17 Sty, 2015 09:02
Mnie też dobór kolorów się podoba, no i akwarela, lubię wielce...
asiek - Nie 18 Sty, 2015 11:27
Podczytuję Niedokończone opowieści /na zmianę z Silmarillionem/ i teraz lepiej rozumiem koncepcję Jacksona. Wprawa Thorina była jedynie jednym elementem większej całości, stąd rozbudowane wątki. Pewnie dla znawców twórczości Tolkiena to żadne odkrycie , ale ja teraz spojrzałam na film łaskawszym okiem. Mimo wielu krytycznych uwag Jackson niedaleko odszedł od wizji Mistrza.
Co mnie jeszcze uderzyło... W Wyprawie do Ereboru Throin jawił się jeszcze gorzej niż w Hobbicie. Trudno darzyć go jakimś cieplejszym uczuciem. Jackson jednak wybielił nieco tę postać, aby widzowie mogli poczuć nić sympatii z krasnoludem.
Admete - Nie 18 Sty, 2015 12:06
Ja nie mam nic do tych akurat rozszerzeń. Mam zastrzeżenia do tych głupot w końcowej części.
asiek - Nie 18 Sty, 2015 12:13
W Bitwie poszedł na całość, to fakt. ... Głównie chodziło mi o te osoby, które zarzucały PJ, że odszedł daleko od powieści.
asiek - Nie 18 Sty, 2015 17:43
Bitwa Pięciu Armii a la Peter Jackson...
Ktoś napisał po rysunkiem, że brakuje mu Pokemonów.
Agn - Nie 18 Sty, 2015 17:49
Kwik!!! Kasiopea pojechała po bandzie!
Anaru - Pon 19 Sty, 2015 00:24
| asiek napisał/a: | Bitwa Pięciu Armii a la Peter Jackson... |
Tyranozaura sobie akurat nie przypominam, ale w ferworze walk mogłam przeoczyć.
Agn - Pon 19 Sty, 2015 00:43
King Kong i miś Paddington też mogli nam umknąć z nadmiaru wrażeń.
Anaru - Pon 19 Sty, 2015 14:06
Widze tam również pterodaktyla, najpewniej w drodze na Ararat , bojowego królika oraz coś jakby Czerwonego Kapturka wraz z Wilkiem. Te dwa miśki są ze Star Wars?
Absolutnie cudne
praedzio - Pon 19 Sty, 2015 14:19
Iiiiiii... Avengersów nie ma... Nie liczy się.
Aragonte - Pon 19 Sty, 2015 14:23
Piękne
Agn - Pon 19 Sty, 2015 20:15
| Anaru napisał/a: | Te dwa miśki są ze Star Wars? |
No ba, to Ewoki.
| praedzio napisał/a: | Iiiiiii... Avengersów nie ma... Nie liczy się. |
*stara się nie szukać pewnych Pięknych Oczu*
*Agn sfazowana dusi się ze śmiechu*
Dobrze, że nikogo nie ma.
Aragonte - Pon 19 Sty, 2015 20:37
| Agn napisał/a: | *stara się nie szukać pewnych Pięknych Oczu*
*Agn sfazowana dusi się ze śmiechu*
Dobrze, że nikogo nie ma. |
Ja jestem
I przez ciebie też będę szukała pewnych Pięknych Oczu na tym rysunku
Agn - Pon 19 Sty, 2015 20:40
| Aragonte napisał/a: | przez ciebie też będę szukała pewnych Pięknych Oczu na tym rysunku |
Enjoy yourself! Jeśli nie znajdziesz - wiesz, gdzie na pewno będą.
Aragonte - Pon 19 Sty, 2015 20:53
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | przez ciebie też będę szukała pewnych Pięknych Oczu na tym rysunku |
Enjoy yourself! Jeśli nie znajdziesz - wiesz, gdzie na pewno będą. |
Niom, wcale często wpatrują się ze mnie seksownie z ekranu mojej komórki
I już się zamykam
BeeMeR - Pon 19 Sty, 2015 21:36
| Agn napisał/a: | *stara się nie szukać pewnych Pięknych Oczu*
*Agn sfazowana dusi się ze śmiechu* | ale by była bitwa
Aragonte - Wto 10 Lut, 2015 17:41
Zapomniałam zameldować w tym wątku, że późno, bo późno, ale obejrzałam w końcu Hobbita III, czyli Bitwę Pięciu Armii, i to w porządnej wersji, w IMAX. Admete dostała parę wrażeń na gorąco w esemesach, miałam napisać na szybko recenzję, ale jakoś mi wyleciało to z głowy.
Jackson faktycznie pojechał po bandzie tu i ówdzie, chyba przydałyby mu się cięcia budżetowe, bo wtedy mniej głupot typu Czerwie w Śródziemiu by sadził ale w sumie musze przyznać, że bawiłam się całkiem dobrze (bo wiedziałam, że oglądam filmowy fanfik, a nie ekranizację). No i muszę przyznać, że podczas paru scen - z Bilbem i Thorinem - się wzruszyłam. I przy śmierci Thorina łezka mi pociekła.
Thorin był majestic jak zawsze a Bilbo był idealnym Bilbem - szkoda, że tak mało było hobbita w tym Hobbicie (dobrze, że choć pojawiła się scena powrotu Bilba do Shire - całkiem dobra).
Zmarnowano niestety moim zdaniem śmierć młodych krasnoludów - a mogła być taka piękna, szarpiąca za serce scena obrony ukochanego wuja
Thranduil bardzo mi się podobał
Smoka było mi za mało
Ogółem wolałabym, żeby podomykano pewne wątki - kurczę, czasu ekranowego PJ-owi zabrakło czy co?
Wrócę jeszcze do tej części, ale pewnie już mając ten luksus, że będę mogła najdurniejsze sceny przewinąć
BeeMeR - Wto 10 Lut, 2015 18:01
Mnie się nie udało trafić na to do kina - odpuściłam. Obejrzę jak wyjdzie dvd.
Anaru - Wto 10 Lut, 2015 18:35
| Aragonte napisał/a: | Smoka było mi za mało |
Miałam dokładnie to samo odczucie. Mało było, chociaż spektakularnie.
Caitriona - Czw 12 Lut, 2015 15:50
| Aragonte napisał/a: | | Zmarnowano niestety moim zdaniem śmierć młodych krasnoludów - a mogła być taka piękna, szarpiąca za serce scena obrony ukochanego wuja |
O, to to, szczególnie Kiliego...
Aragonte - Wto 17 Lut, 2015 11:45
| Caitriona napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Zmarnowano niestety moim zdaniem śmierć młodych krasnoludów - a mogła być taka piękna, szarpiąca za serce scena obrony ukochanego wuja |
O, to to, szczególnie Kiliego... |
Kiliego czy Filiego? Najbardziej niewykorzystana była śmierć Filiego, mam wrażenie
asiek - Wto 03 Mar, 2015 18:50
Thranduil chwali się włosami
http://ww1.sinaimg.cn/lar...g206o08o7wj.gif
|
|
|