To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Tamara - Pią 02 Sty, 2009 11:01

Mnie się najbardziej spodobał Skaczący Garnek :mrgreen: , Fontanna Szczęśliwego Losu za bardzo kojarzy mi się z filozofią Aj łont - Aj ken , wykluczającą wpływ zewnętrznych czynników na ludzki los .
Gunia - Pią 02 Sty, 2009 17:40

Ja lubię takie "zwrotne" puenty, jak w tej bajce, więc mi się podobało. :mrgreen: Ale garnek też jest super, zwłaszcza kawałek o kapciu. ;)
Tamara - Pią 02 Sty, 2009 20:07

Szalenie spodobał mi się komentarz Dumbledore'a , a zwłaszcza przerobiona bajka na użytek milusińskich o Wilusiu Siusialiku :mrgreen: i reakcja dzieci na tę wersję :mrgreen:
Gunia - Pią 02 Sty, 2009 20:16

Tamara napisał/a:
zwłaszcza przerobiona bajka na użytek milusińskich o Wilusiu Siusialiku :mrgreen: i reakcja dzieci na tę wersję :mrgreen:

No tak, to było BARDZO realistyczne. :lol:

Gunia - Czw 29 Sty, 2009 21:35

Złe newsy z planu.
http://film.onet.pl/0,0,1906419,wiadomosci.html

Calipso - Pią 30 Sty, 2009 16:16

Gunia napisał/a:
Złe newsy z planu.

Dzisiaj o tym czytałam :-|

Harry_the_Cat - Pon 23 Lut, 2009 21:41

Krótka relacja nt. HP6:

http://www.youtube.com/watch?v=8Ugf5Z6iz9A

Anonymous - Śro 11 Mar, 2009 00:03

Chciałam zapytać co myślicie o Baśniach Barda Beedle'a na allegro wyłapałam jedną aukcję co by mi nawet cenowo odpowiadałą( w moim mieście w księgarniach ksiązki tej brak :roll: i nie ma widoków, że się pojawi...)
Warto przeczytać?

Tamara - Śro 11 Mar, 2009 21:48

Mnie się podobały , chociaż krótkie , zresztą i tak kupuję wszystko co związane z HP :-P
Magda - Sob 18 Kwi, 2009 22:01

Tamara napisał/a:
zresztą i tak kupuję wszystko co związane z HP :-P

Ja też
Moja mama jest szczęśliwa, że HP już się skończył :mrgreen:

Anonymous - Czw 21 Maj, 2009 16:18

Mam ochotę Potterów oglądnać. Akurat jestem taka zmeczona, ze kładę się do łóżka i właczę z lektorem sobie. Poświecę głos Alana :wink:

A i czytałam "Baśnie" bardzo fajne, krótko bo krótko, ale fajnie :wink:

Calipso - Czw 21 Maj, 2009 21:03

Ja mam pięc części pożyczone od siostry.Miałam zrobić sobie powtórkę,ale jakoś nie mam natchnienia.Któregoś pięknego dnia je obejrzę :-D
Admete - Śro 27 Maj, 2009 23:07

Czy ten zwiastun był juz tutaj wklejany?

http://film.onet.pl/zwias...,267,filmy.html

Zapowiada się nieżle. A właściwie to kiedy premiera?

Harry_the_Cat - Czw 28 Maj, 2009 19:09

jakoś w lipcu... chyba w UK tydzień po moim wyjeździe stąd...
Admete - Czw 28 Maj, 2009 19:33

Ciekawe czy u nas też, bo bym sobie pojechała do Krakowa na wersję bez dubbingu.
Pemberley - Pią 10 Lip, 2009 18:08

Ta wiadomosc mnie tak ubawila, ze nie moge sobie odmowic wstawienia i tutaj :

19-letni Jamie Waylett, który w serii filmów o Harrym Potterze wciela się w postać wrednego Vincenta Crabbe'a, został oskarżony o nielegalną hodowlę marihuany.

W kwietniu w domu aktora policja znalazła 10 sadzonek konopi indyjskich. Proces Wayletta rozpocznie się 16 lipca, czyli dwa dni po światowej premierze szóstej części megapopularnej serii - "Harry'ego Pottera i Księcia Półkrwi".

Grany przez 19-latka Crabbe to należący do domu Slytherina tępy osiłek, który robi za prawą rękę i ochroniarza Draco Malfoya.

Za : http://www.filmweb.pl/Pom...y,News,id=52786

Oczywiscie sa nowinki o ostatnim tomie jednak podzielonym na dwie czesci filmowe wraz z kolejnym klipem z czesci 6 : http://www.filmweb.pl/Dow...2,News,id=52863

Tamara - Nie 12 Lip, 2009 09:26

A to się Drako ucieszy :rotfl:
Anonymous - Pią 17 Lip, 2009 00:03

Admete napisał/a:
Ciekawe czy u nas też, bo bym sobie pojechała do Krakowa na wersję bez dubbingu.

u mnie na wygwizdółku to nawet nie mam o czym marzyć.... ostatnio skakałam sobie tak po rodziałach Księcia Półkrwi i jakoś srednio przepadam za tym tomem. Dumbledore mnie drażni. Snape w postaci Alana moze przyciągać, ale jak znam bandę złośliwców to ograniczą Go do minimum.... dubbing sprawi, że będę sie czuła jak opóźniona w rozwoju infantylna 13-latka.... ale jak zobaczyłam zwiastun to poczułam chęć odwiedzenia kina...zobaczymy czy wypali ;)

Admete - Pią 17 Lip, 2009 11:07

Ja sobie już zaplanowałam wyjazd do Krakwoa po 25 lipca :)
Anonymous - Pią 17 Lip, 2009 11:13

może przyjdę....piechotą :mrgreen: trenując do pielgrzymki....

Tymczasem słucham sobie ścieżki dźwiękowej...naprawdę niezła, niektóre kawałki są świetne.... jak ktoś chce linkę żeby sobie coco jambo... to służe :wink:

BeeMeR - Pią 17 Lip, 2009 11:17

ścieżki dźwiękowej z czego? HP?
dawaj :mrgreen:

choć od kilku dni słucham sobie z lubością Il Divo :banan:

Harry_the_Cat - Wto 21 Lip, 2009 12:09

ja tez jestem sciezka zainteresowana ;)
Alicja - Śro 22 Lip, 2009 19:23

ja po każdym HP mówię sobie, że ostatni raz oglądam , a potem przy pierwszej sposobności nie mogę się oprzeć :roll: chociaż Zakonu Feniksa nie oglądałam :mysle:
Harry_the_Cat - Czw 23 Lip, 2009 00:28

Wrocilam wlasnie z kina - bardzo mi sie podobalo, ale Zakon oceniam wyzej.
Sporo elementow komicznych -
Spoiler:
Harry na haju po wypicu Felixa :rotfl:
- sporo romansów ;)
Jest tez sporo skrotow w stosunku do ksiazki, ale po Czarze Ognia, szczerze je doceniam.
Z efektow specjalnych najbardziej podobalo mi sie
Spoiler:
zniszczenie Millenium Bridge, ale to pewnie dlatego, ze czesto tam bywam i jakos inaczej na to patrze
. AKtorsko zdecydowanie kroluje Alan. :oklaski:

Admete - Czw 23 Lip, 2009 09:34

Ja się wybieram chyba dopiero w przyszłym tygodniu, bo tutaj tylko dubbing i mam nadzieję, że w środku tygodnia o 20 będzie mniej dzieci w kinie.
Mam alergię na dzieci ;)