Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Tamara - Pią 02 Sty, 2009 11:01
Mnie się najbardziej spodobał Skaczący Garnek , Fontanna Szczęśliwego Losu za bardzo kojarzy mi się z filozofią Aj łont - Aj ken , wykluczającą wpływ zewnętrznych czynników na ludzki los .
Gunia - Pią 02 Sty, 2009 17:40
Ja lubię takie "zwrotne" puenty, jak w tej bajce, więc mi się podobało. Ale garnek też jest super, zwłaszcza kawałek o kapciu.
Tamara - Pią 02 Sty, 2009 20:07
Szalenie spodobał mi się komentarz Dumbledore'a , a zwłaszcza przerobiona bajka na użytek milusińskich o Wilusiu Siusialiku i reakcja dzieci na tę wersję
Gunia - Pią 02 Sty, 2009 20:16
| Tamara napisał/a: | zwłaszcza przerobiona bajka na użytek milusińskich o Wilusiu Siusialiku i reakcja dzieci na tę wersję |
No tak, to było BARDZO realistyczne.
Gunia - Czw 29 Sty, 2009 21:35
Złe newsy z planu.
http://film.onet.pl/0,0,1906419,wiadomosci.html
Calipso - Pią 30 Sty, 2009 16:16
| Gunia napisał/a: | | Złe newsy z planu. |
Dzisiaj o tym czytałam
Harry_the_Cat - Pon 23 Lut, 2009 21:41
Krótka relacja nt. HP6:
http://www.youtube.com/watch?v=8Ugf5Z6iz9A
Anonymous - Śro 11 Mar, 2009 00:03
Chciałam zapytać co myślicie o Baśniach Barda Beedle'a na allegro wyłapałam jedną aukcję co by mi nawet cenowo odpowiadałą( w moim mieście w księgarniach ksiązki tej brak i nie ma widoków, że się pojawi...)
Warto przeczytać?
Tamara - Śro 11 Mar, 2009 21:48
Mnie się podobały , chociaż krótkie , zresztą i tak kupuję wszystko co związane z HP
Magda - Sob 18 Kwi, 2009 22:01
| Tamara napisał/a: | zresztą i tak kupuję wszystko co związane z HP |
Ja też
Moja mama jest szczęśliwa, że HP już się skończył
Anonymous - Czw 21 Maj, 2009 16:18
Mam ochotę Potterów oglądnać. Akurat jestem taka zmeczona, ze kładę się do łóżka i właczę z lektorem sobie. Poświecę głos Alana
A i czytałam "Baśnie" bardzo fajne, krótko bo krótko, ale fajnie
Calipso - Czw 21 Maj, 2009 21:03
Ja mam pięc części pożyczone od siostry.Miałam zrobić sobie powtórkę,ale jakoś nie mam natchnienia.Któregoś pięknego dnia je obejrzę
Admete - Śro 27 Maj, 2009 23:07
Czy ten zwiastun był juz tutaj wklejany?
http://film.onet.pl/zwias...,267,filmy.html
Zapowiada się nieżle. A właściwie to kiedy premiera?
Harry_the_Cat - Czw 28 Maj, 2009 19:09
jakoś w lipcu... chyba w UK tydzień po moim wyjeździe stąd...
Admete - Czw 28 Maj, 2009 19:33
Ciekawe czy u nas też, bo bym sobie pojechała do Krakowa na wersję bez dubbingu.
Pemberley - Pią 10 Lip, 2009 18:08
Ta wiadomosc mnie tak ubawila, ze nie moge sobie odmowic wstawienia i tutaj :
19-letni Jamie Waylett, który w serii filmów o Harrym Potterze wciela się w postać wrednego Vincenta Crabbe'a, został oskarżony o nielegalną hodowlę marihuany.
W kwietniu w domu aktora policja znalazła 10 sadzonek konopi indyjskich. Proces Wayletta rozpocznie się 16 lipca, czyli dwa dni po światowej premierze szóstej części megapopularnej serii - "Harry'ego Pottera i Księcia Półkrwi".
Grany przez 19-latka Crabbe to należący do domu Slytherina tępy osiłek, który robi za prawą rękę i ochroniarza Draco Malfoya.
Za : http://www.filmweb.pl/Pom...y,News,id=52786
Oczywiscie sa nowinki o ostatnim tomie jednak podzielonym na dwie czesci filmowe wraz z kolejnym klipem z czesci 6 : http://www.filmweb.pl/Dow...2,News,id=52863
Tamara - Nie 12 Lip, 2009 09:26
A to się Drako ucieszy
Anonymous - Pią 17 Lip, 2009 00:03
| Admete napisał/a: | | Ciekawe czy u nas też, bo bym sobie pojechała do Krakowa na wersję bez dubbingu. |
u mnie na wygwizdółku to nawet nie mam o czym marzyć.... ostatnio skakałam sobie tak po rodziałach Księcia Półkrwi i jakoś srednio przepadam za tym tomem. Dumbledore mnie drażni. Snape w postaci Alana moze przyciągać, ale jak znam bandę złośliwców to ograniczą Go do minimum.... dubbing sprawi, że będę sie czuła jak opóźniona w rozwoju infantylna 13-latka.... ale jak zobaczyłam zwiastun to poczułam chęć odwiedzenia kina...zobaczymy czy wypali
Admete - Pią 17 Lip, 2009 11:07
Ja sobie już zaplanowałam wyjazd do Krakwoa po 25 lipca
Anonymous - Pią 17 Lip, 2009 11:13
może przyjdę....piechotą trenując do pielgrzymki....
Tymczasem słucham sobie ścieżki dźwiękowej...naprawdę niezła, niektóre kawałki są świetne.... jak ktoś chce linkę żeby sobie coco jambo... to służe
BeeMeR - Pią 17 Lip, 2009 11:17
ścieżki dźwiękowej z czego? HP?
dawaj
choć od kilku dni słucham sobie z lubością Il Divo
Harry_the_Cat - Wto 21 Lip, 2009 12:09
ja tez jestem sciezka zainteresowana
Alicja - Śro 22 Lip, 2009 19:23
ja po każdym HP mówię sobie, że ostatni raz oglądam , a potem przy pierwszej sposobności nie mogę się oprzeć chociaż Zakonu Feniksa nie oglądałam
Harry_the_Cat - Czw 23 Lip, 2009 00:28
Wrocilam wlasnie z kina - bardzo mi sie podobalo, ale Zakon oceniam wyzej.
Sporo elementow komicznych - - sporo romansów
Jest tez sporo skrotow w stosunku do ksiazki, ale po Czarze Ognia, szczerze je doceniam.
Z efektow specjalnych najbardziej podobalo mi sie . AKtorsko zdecydowanie kroluje Alan.
Admete - Czw 23 Lip, 2009 09:34
Ja się wybieram chyba dopiero w przyszłym tygodniu, bo tutaj tylko dubbing i mam nadzieję, że w środku tygodnia o 20 będzie mniej dzieci w kinie.
Mam alergię na dzieci
|
|
|