Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Admete - Czw 28 Sty, 2010 20:15
Ja to chyba oglądałam, ale dośc mgliście pamiętam
Jasne jest, że Tom kocha Anię, ale czy ona kocha jego? Wiadomo, że woli kobiety...
Fibula - Czw 28 Sty, 2010 20:37
Chyba mam kilka odcinków Prey nagranych na vhs, ale odtwarzacz padł kilka lat temu, a ja nie opisywałam większości kaset i nie wiem, gdzie ich szukać. Może kiedyś u rodziców pobawię się w odkrywcę .
Praedziu, kiedy to ostatnio oglądałaś?
praedzio - Czw 28 Sty, 2010 20:39
Jakąś godzinę temu.
W TV oglądałam to latem 1999 roku. Mam wszystkie odcinki - nie są niestety najlepszej jakości (nagrywane z TV), bo z tego co wiem, serial nigdy nie wyszedł na DVD.
Admete - Czw 28 Sty, 2010 20:47
A ja w bezdennej tęsknocie za czyms z fantastyki szukam czegoś na złagodzenie głodu Z Defying Gravity nie wyszło, Andromeda mnie znudziła jakoś. Teraz czas przyszedł na Sanctuary. W odwodzie zostało jeszcze SGU Universe, po przy Atlantis jednak poległam. BSG miało swoje wady, ale to jednak był serial charakterem.
Aragonte - Czw 28 Sty, 2010 21:09
Może powtórka z B5?
Admete - Czw 28 Sty, 2010 21:44
| Aragonte napisał/a: | Może powtórka z B5? |
To wtedy bym przepadła
Aragonte - Czw 28 Sty, 2010 21:45
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Może powtórka z B5? |
To wtedy bym przepadła |
Możesz oglądać wybiórczo Silna jesteś, nie przepadniesz
Fibula - Czw 28 Sty, 2010 21:53
| praedzio napisał/a: | Jakąś godzinę temu. |
A kiedy organizujemy kolejne spotkanie?
| Cytat: | | W TV oglądałam to latem 1999 roku. Mam wszystkie odcinki - nie są niestety najlepszej jakości (nagrywane z TV), bo z tego co wiem, serial nigdy nie wyszedł na DVD. |
Ano nie wyszedł. Niezmiennie żałuję, że nie ma porządnego zakończenia.
Fibula - Czw 28 Sty, 2010 22:01
| Admete napisał/a: | A ja w bezdennej tęsknocie za czyms z fantastyki szukam czegoś na złagodzenie głodu Z Defying Gravity nie wyszło, Andromeda mnie znudziła jakoś. Teraz czas przyszedł na Sanctuary. |
I jak wrażenia? Obejrzałam kiedyś dwa pierwsze odcinki i odłożyłam na później, ale druga seria ma dobre opinie i właśnie ma premierę w AXN, więc może je odkurzę.
| Cytat: | | W odwodzie zostało jeszcze SGU Universe, po przy Atlantis jednak poległam. BSG miało swoje wady, ale to jednak był serial charakterem. |
SGU bardzo różni się od SG-1 i SGA, ale może Ci przypadnie do gustu? Obejrzałam pilota Capriki i jestem ciekawa dalszego ciągu.
Admete - Czw 28 Sty, 2010 22:16
Jeśli SGU rózni się od tamtych seriali, to może akurat coś będzie z tego. Sanctuary to taki lżejszy serial, na razie jestem na etapie 5 odcinka. Lubię Amandę Tapping
Fibula - Czw 28 Sty, 2010 22:25
SGU jest zdecydowanie bardziej mroczny (dosłownie i w przenośni). Ciekawa jestem, jak Ci się spodoba Carlyle.
Admete - Czw 28 Sty, 2010 22:27
W najbliższym czasie sprawdzę
praedzio - Pią 29 Sty, 2010 07:13
Czy ktoś oglądał to? ----> http://www.empik.com/ucze...,prod42140124,p
Warto się zakręcić?
Admete - Pią 29 Sty, 2010 08:27
To jest chyba na podstawie ksiązki Krabat.
praedzio - Pią 29 Sty, 2010 08:28
Nie czytałam.
Admete - Pią 29 Sty, 2010 08:29
http://www.film.gildia.pl/filmy/krabat
praedzio - Pią 29 Sty, 2010 08:33
Nie, praedzio, nie idziesz dzisiaj do Empiku, nawet sobie nie myśl. Prościutko po pracy jedziesz do domu zakuwać polskich teoretyków wojennych i organizację wojskową międzywojnia. Słyszysz?
Cholera....
Aragonte - Pią 29 Sty, 2010 08:49
Też tego nie czytałam. Admete, dobre to?
Do niemieckich filmów mam podejście pełne lekkiej rezerwy, pewnie z powodu niechęci do języka
praedzio - Pią 29 Sty, 2010 08:57
Język językiem (zawsze mogę sobie wybrać wersję z lektorem) - ale faktem jest, że Niemcy robią dobre filmy/seriale fantastyczne.
Aragonte - Pią 29 Sty, 2010 08:59
Niemięckojęzycznych to wiele nie oglądałam, pewnie głównie były to jakieś filmy z koprodukcji z inną kinematografią i jednak językiem angielskim jako podstawowym.
Admete - Pią 29 Sty, 2010 09:17
Jakie filmy i seriale zrobili w tym temacie? Nic nie wiem, a chętnie sie dowiem.
Książka jest w porządku - dla młodzieży.
praedzio - Pią 29 Sty, 2010 09:19
Jak na złość, pamiętam teraz tylko koprodukcje, ale wryło mi się w mózgownicę, że Niemcy dobre rzeczy w tym zakresie robią.
Admete - Pią 29 Sty, 2010 09:38
Nawet się wciagnęłam w Sanctuary Nic wielkiego, raczej zabawa formą niż serio, ale polubiłam bohaterów. Serial rozkręca się gdzieś w okolicach 6 odcinka o krwiożerczych drobinkach ze skłonnościami do nimfomanii
Anaru - Pią 29 Sty, 2010 12:55
| Admete napisał/a: | | To jest chyba na podstawie ksiązki Krabat. |
Czytałam sto lat temu i nawet mamy w domu u Rodziców książkę, ale treści za nic nie pamiętam
Anaru - Pią 29 Sty, 2010 12:57
| Admete napisał/a: | Nawet się wciagnęłam w Sanctuary |
próbowałam na AXN, ale nie wyszło...
Może wyszłoby na własnym ekraniku , bo Bracia W. też mi zupełnie nie podeszli w wersji TV, n.ie wciągnęli wtedy ani trochę - ot, kolejne młodzieżowe coś o jakichś strachach
|
|
|