To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

praedzio - Sob 15 Lis, 2014 20:51

A jak Ci się podoba Oswald?
Admete - Sob 15 Lis, 2014 20:54

Przyszły Pingwin - odpowiednio dziwaczny i przerażający, a czasem śmieszny :) Ciekawa rola się aktorowi trafiła. Uważam, że ogólnie aktorstwo jest tam dobre. No i mają ładnie wystylizowane zdjęcia. Ma się wrażenie kompletności tego świata.
praedzio - Sob 15 Lis, 2014 21:04

Bullock też jest świetny! :banan_czerwony:
Admete - Sob 15 Lis, 2014 21:08

Tam jest wiele ciekawych, oryginalnych postaci. Podoba mi się, że jest dbałość o szczegóły.
praedzio - Sob 15 Lis, 2014 21:13

Tylko telefony komórkowe mi nie pasują... ;) Ale wystroje wnętrz... :serce: :thud:
Admete - Sob 15 Lis, 2014 21:18

Nie zauważyłam wyglądu telefonów, ale wnętrza rewelacyjne. Zdjęcia na ulicach też. Chyba używają jakichś filtrów, bo niby to zwykłe miasto, ale jednak niezwykłe - Gotham po prostu ;) Trochę pewnie mają efektów komputerowych, żeby podrasować to i owo. Gdzie oni to kręcą?
praedzio - Sob 15 Lis, 2014 21:54

Na filmwebie doczytałam, że zdjęcia do serialu kręcono w Nowym Jorku.
Caitriona - Sob 15 Lis, 2014 23:01

Mnie się szalenie podoba Pingwin, mogli go przerysować, ale dali radę. Bardzo ciekawa jest też Fish, choć to postać stworzona specjalnie dla serialu. A tak lubię jeszcze Bullocka i zaczęłam lubić Gordona, bo na początku mnie wnerwiał ;) Fajne są zdjęcia i klimacik.

Co do Constantine'a, mam wrażenie że ogólnie tyłka nie urywa, ale z kolejne odcinki lepsze od pierwszego. No i sam Constantine mi się podoba jako postać ;)

Admete - Nie 16 Lis, 2014 14:22

Jestem po 4 odcinku Gotham - podoba mi się coraz bardziej :) Dzwoni dziś brat i pyta, czy byłam głosować, a potem stwierdza, że szkoda, że nie można głosować na Batmana :rotfl: Bo my tu mamy takie miasto upadłe w miniaturze - prowincjonalne Gotham :lol:
praedzio - Nie 16 Lis, 2014 14:46

Jak nie, jak tak? ;) Dopisujesz na odpowiedniej liście nazwisko i przy nim stawiasz krzyżyk. Po czym zamieniasz się w muchę i przycupujesz na ścianie, żeby podczas liczenia głosów obserwować miny komisji. ;)
Admete - Nie 16 Lis, 2014 14:48

Wykorzystam następnym razem ;)
praedzio - Nie 16 Lis, 2014 14:53

Wracając do Gotham - im dalej w las, tym coraz lepiej.
Spoiler:
Jak wyjdzie na jaw, że Pingwin żyje, to się zadzieje.... :excited:

Admete - Nie 16 Lis, 2014 15:16

Domyślam się, że Gordon jednocześnie pozbędzie się jednych kłopotów i wdepnie w drugie ;)
praedzio - Nie 16 Lis, 2014 15:27

Kłopoty, których się pozbędzie to pikuś w porównaniu z tymi, co nadejdą. ;)
Admete - Nie 16 Lis, 2014 16:07

Widzę właśnie, że kłopoty się zaczynają. Strasznie mi się podoba to lekkie przerysowanie, stylizacja. Z jednej strony niby normalne miasto, a z drugiej Gotham. I te postacie! Moroni jako ucieleśnienie włoskiego dona, Fish jako podstępna kobieta żądna władzy, skorumpowany burmistrz, dwuznaczni gliniarze - mlask. Widzę, że tam wśród autorów serialu dwa znajome nazwiska - Bruno Heller i Ben Edlund.
Harry_the_Cat - Nie 16 Lis, 2014 21:32

Admete napisał/a:
Jestem po 4 odcinku Gotham - podoba mi się coraz bardziej :) Dzwoni dziś brat i pyta, czy byłam głosować, a potem stwierdza, że szkoda, że nie można głosować na Batmana :rotfl: Bo my tu mamy takie miasto upadłe w miniaturze - prowincjonalne Gotham :lol:

Hahaha!! :rotfl:

praedzio - Nie 16 Lis, 2014 21:36

Admete, jaki masz fajny avek. :serce:
Admete - Nie 16 Lis, 2014 21:39

Harry ty się nie śmiej, ja mam dziwnych braci ;) Jeden lepszy od drugiego ;) Avatarek sama sobie uszyłam :) Twarzowy bardzo. To został mi tylko jeden odcinek do nadrobienia. Ten don Falcone, a Pingwin - niech go...Nieźli są. Podobają mi się samochody w Gotham, możliwe, że tam jakaś impala jest :) Widać, ze mają na produkcję sporo pieniędzy, bo i efekty są, i aktorzy nieźli.
Harry_the_Cat - Nie 16 Lis, 2014 22:17

Admete napisał/a:
Harry ty się nie śmiej, ja mam dziwnych braci

To taki smiech przez lzy, Admete ;)
Ja doskonale rozumiem skad takie pytania sie biora!!

Admete - Pon 17 Lis, 2014 16:12

To jestem na bieżąco z Gotham. Oby trzymali poziom. Na razie scenariusze mają świetne. Wszystkie historie zazębiają się ze sobą, każdy odcinek przynosi jakiś element do charakterystyki postaci.
praedzio - Śro 19 Lis, 2014 20:13

Jestem po najnowszym odcinku Gotham. Pół odcinka się przemęczyłam, bo usiłowałam sobie przypomnieć, skąd znam aktora grającego Harveya Denta. Jakby kogoś to jeszcze męczyło, to uprzejmie podpowiadam: Wes (latający chłopak z "Herosów" :lol: ).
A Barbara mnie rozczarowała. :roll: Zamienił stryjek...

Admete - Śro 19 Lis, 2014 20:19

Ta postać jest głupia jak but i robi za dekorację w serialu :roll: Niech ją ktoś odstrzeli i będzie spokój.
Aragonte - Czw 20 Lis, 2014 12:01

Ekranizacja, na którą na pewno się zasadzę, to serial według książki Susanny Clarke :)
Kogoś jeszcze interesuje, jak wyglądają serialowi Jonathan Strange i pan Norrell?

https://www.facebook.com/...?type=1&fref=nf

Admete - Czw 20 Lis, 2014 12:11

Jestem ciekawa tego serialu. Bardzo chcę obejrzeć.
Harry_the_Cat - Czw 20 Lis, 2014 12:19

Nie dalam rady przebrnac przez 1 tom. Strasznie sie dluzylo :/
Ale serial chetnie obacze