Filmy - Powiew Orientu
Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2010 21:51
Może się odkochać, bo Pryianka jest cudna w Salaam. Mnie się ten film bardzo podobał.
Aishwaryi zdarzają się dobre role. W Guru z Abhishkiem jest bardzo dobra.
Calipso - Pon 04 Sty, 2010 21:59
| Trzykrotka napisał/a: | | Aishwaryi zdarzają się dobre role. W Guru z Abhishkiem jest bardzo dobra. |
Jeszcze nie trafiłam na jej dobrą rolę.Guru nie znam,może jak obejrzę wszystko co mam,to pomyślę nad tym filmem.
Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2010 22:21
Mnie sie podobała też w Choker Bali, ale polecać nie będę, bo mało komu podoba się ten film. O, może ją sobie nawet przywołam na avatar . I w Raincoat (chyba polski tytuł to Miłosne kłamstwa) mi się podobała i w Prosto z serca (Hum Dil De Chuke Sanam), choć tam znowu Salman Khan był okropny. Moim zdaniem zawsze dobrze wypadała z Ajayem Devganem. I w Josh z Shahrukhiem fajnie zagrała jego siostrę bliźniaczkę
Edit: zapomniałabym. Ash była bardzo dobrą Marianną - Meenakshi w tamilskiej Rozważnej i Romantycznej, czyli Kandukondain Kandukondain. To naprawdę warto zobaczyć, jako przykład udatnej adaptacji i także - filmu z Kollywood. Tylko nie wiem, czy bratu TAKA Aishwarya się będzie podobała
http://www.filmweb.pl/f20...omantyczne,2000
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2010 13:14
Whats Your Raashee [2009]
Film jest niestety głupawy.
Trwa to trzy i pół godziny , a po dwóch byłam już nim mocno znużona i było mi zupełnie wszystko jedno, którą pannę bohater wybierze (on też sprawiał takie wrażenie, jakby mu było wszystko jedno ) i czy to jest jedna czy tuzin różnych .
Ponadto pierwsze pół godziny (zanim się bohater zdecyduje spotkać kandydatki każdego znaku zodiaku więc i Priyanka pojawi) jest zupełnie do przewinięcia , albowiem z przykrością konstatuję, że Harman nie wykorzystał drugiej szansy i charyzmy nie ma ni grosz. Nawet nie dali mu się wykazać w tańcu, bo niemal cała uwaga skupia się na jego partnerkach - i nic dziwnego bo Priyanka jest nieprzyzwoicie wręcz zgrabna
Jeśli oglądać, to tylko dla Priyanki, choć i tu bym była ostrożna w super pochwałach, bo ma tu 12 twarzy, owszem, znaczy się głównie fryzur , ciuchy ma różne, ale niektóre wydania niewiele oprócz tego się różnią - zapamiętywalna dla mnie jest pani bizneswoman, głupiutka Rajastanka, poraniona wewnętrznie kobieta, (mało wiarygodna) małolata i miszung pozostałych, z których każda ma jakiś tam niby feler, ale wszystkie prosto do fryzjera i zgrabne jak grzech.
I nietrudno się domyśleć, na którą w końcu padnie, bo tylko o jednej cosik więcej mówią - ale chemii to ja tam nie widzę Ani szczególnej więzi między tymi akurat bohaterami
Za więcej Harmana dziękuję - wolę Sallu - przynajmniej się pośmieję
Piosenek jest również niemal tuzin i są całkiem ok, każda stara się być w zupełnie innym stylu - naprawdę podobały mi się dwie.
I to by było na tyle
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2010 13:23
Jeśli chodzi o Aish, to kroki są jedną z najokropniejszych pozycji, w jej filmografii
to w ogóle nie jest dobry film
Ja z nią lubię Devdasa , Mohabbatein, Bride & Prejudice, tamilską Rozważną i Romantyczną o wdzięcznym tytule Kandukondain Kandukondain , The Mistress of Spices
Guru do mnie zupełnie nie przemówiło
Calipso - Wto 05 Sty, 2010 17:42
| Trzykrotka napisał/a: | | I w Raincoat (chyba polski tytuł to Miłosne kłamstwa) mi się podobała |
Film ten dostałam od brata na gwiazdkę w ubiegłym roku.Nie podobał mi się.
| Trzykrotka napisał/a: | | I w Josh z Shahrukhiem fajnie zagrała jego siostrę bliźniaczkę |
Josh mam,mówisz że jest dobry ?
| BeeMeR napisał/a: | | Kandukondain Kandukondain |
Przyznaj się,kopiowałaś tytuł czy własnopalcowo go napisałaś ?
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2010 18:18
| Calipso napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | I w Raincoat (chyba polski tytuł to Miłosne kłamstwa) mi się podobała |
Film ten dostałam od brata na gwiazdkę w ubiegłym roku.Nie podobał mi się. |
Mnie film tez nie, ale Ash w nim - tak
| Calipso napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | I w Josh z Shahrukhiem fajnie zagrała jego siostrę bliźniaczkę |
Josh mam,mówisz że jest dobry ? |
Ba! Mnie nie pytaj, bo ja na punkcie tego filmu mam zupełne kuku i to nie z powodu Aishwaryi
Nie odmówię sobie, w końcu mamy karnawał. Lola Lola hay!
http://www.youtube.com/watch?v=IOLzdU2GfnE
| BeeMeR napisał/a: | | Kandukondain Kandukondain |
| Calipso napisał/a: | Przyznaj się,kopiowałaś tytuł czy własnopalcowo go napisałaś ? |
Ja napisałam własnopalcowo! Umiem jeszcze napisać z pamięci Nevustanate Neodantana
Anaru - Wto 05 Sty, 2010 22:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie odmówię sobie, w końcu mamy karnawał. Lola Lola hay! |
Mówiłyście, że kto jest zgrabny jak grzech?
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2010 23:05
| Anaru napisał/a: |
Mówiłyście, że kto jest zgrabny jak grzech? Obrazek |
Uch, prawda?
Anaru - Wto 05 Sty, 2010 23:21
Uhuhm
Musiałam jeszcze raz zobaczyć, żeby się upewnić, czy na pewno
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2010 23:24
Tak Upewnianie się nigdy nie zaszkodzi, poza tym cos mogło umknąć za pierwszym razem, prawda?
Anaru - Wto 05 Sty, 2010 23:36
Wiesz co? Tego mi było trzeba
Tak na piękniejsze zakończenie upiornego z lekka dnia
Po 2,5 godzinach snu, bo nie mogłam zasnąć, a jeszcze grubo przed świtem obudził mnie telefon, bo awaria u klienta , dzisiaj komórka już śpi, obudzi się jak ja się obudzę.
Obejrzałam jeszcze 2 razy, żeby na pewno NIC mi nie umknęło.
I przypomniał mi się gifik z lodem, ten zwolniony.... nie masz aby czasem?
Trzykrotka - Śro 06 Sty, 2010 00:45
Jutro będzie dostawa lodów, sorri że nie dziś! (znaczy to jutro to dziś....)
BeeMeR - Śro 06 Sty, 2010 08:03
Kandukondain Kandukondain było pierwszym tamilskim tytułem, który potrafiłam zapamiętać, Nuvvostanante Nenoddantana wolę skopiować albo napisać NVNV
Josha zdecydowanie warto obejrzeć
bratu można powiedzieć, że dla Aishwaryi
Calipso - Śro 06 Sty, 2010 20:19
| BeeMeR napisał/a: | Josha zdecydowanie warto obejrzeć
bratu można powiedzieć, że dla Aishwaryi |
Właśnie zaniosłam mu płytkę i oczka zaiskrzyły
Edit: przyłączam się do karnawału http://www.youtube.com/wa...feature=related
Niestety jakoś pozostawia wiele do życzenia
Admete - Nie 10 Sty, 2010 20:31
Cały dzisiejszy dzień straciłam. Nic pozytywnego nie zrobiłam. Mam wyrzuty sumienia, bo odkładam bardzo ważne rzeczy i to się może bardzo źle skończyć...
Obejrzałam za to polecane przez dziewczyny Avakai Biryani. Film o zwykłych ludziach i uczuciach, opowiedziany tak, że trafia prosto do serca Jak słusznie zauwazyła Trzykrotka w esemesie ten film ma w sobie coś z Jab We Met. Bohaterowie nie tylko zakochują się w sobie, ale też dorastają i dojrzewają.
Podobały mi się zdjęcia, muzyka, aranżacje piosenek, pokazanie narastającego uczucia między bohaterami.
Tutaj znalazłam recenzję filmu i kilka zdjęć.
http://meriduniya.blox.pl...dzka-bajka.html
Zapomniałam jeszcze o jednej rzeczy. Zaskoczyło mnie: "dwa lata później" Wąsy jako symbol dojrzałości mężczyzny - urocze, wprost urocze
trifle - Nie 10 Sty, 2010 20:48
| Admete napisał/a: | | Mam wyrzuty sumienia, bo odkładam bardzo ważne rzeczy i to się może bardzo źle skończyć... |
To jak ja, odkładam pracę na ćwiczenia i wstęp mego licencjatu. Ależ będę tego żałować, wszystko i tak jest "na wczoraj"
| Admete napisał/a: | | Kal słusznie zauwazyła Trzykrotka w esemesie ten film ma w sobie coś z Jab We Met. Bohaterowie nie tylko zakochują się w sobie, ale też dorastają i dojrzewają. |
To mnie zainteresowało Bardzo ładne są zdjęcia. Kolejna pozycja do obejrzenia w ferie.
Trzykrotka - Nie 10 Sty, 2010 20:51
To jest naprawdę uroczy, spokojny film o kolejnej "miłości niemożliwej", a jednak możliwej. Mnie sie z Jab We Met skojarzyło ta, jak wiele bohaterowie dzięki sobie skorzystali - że tak powiem. Ona nauczyła się dzięki niemu nie oceniać ludzi według religii, tylko tego, jacy są, on - cóż - zdał dzięki niej egzaminy!
BeeMeR - Pon 11 Sty, 2010 07:44
| Admete napisał/a: | Wąsy jako symbol dojrzałości mężczyzny - urocze, wprost urocze | Nie da się ukryć, że coś w tym jest - w końcu w niejednym filmie z południa Indii dowodzono, że im większe, tym lepiej, a im bardziej rachityczne, tym mniej męski mężczyzna (najczęściej haha-śmieszny komik)
Mnie się o tyle podobało to "dwa lata później", że pokazuje stałość ich uczucia i to, że przynajmniej jej tata chciał to sprawdzić (no i przyszłego zięcia) - no bo wiadomo, małżeństwo zawiera się raz, to nie można na gwałtu-rety!
Trzykrotka - Wto 12 Sty, 2010 23:10
Shahrukh i Shahid na scenie podczas rozdania Screen Awards, dwa dni temu

Wyjątkowo ładne
trifle - Wto 12 Sty, 2010 23:31
Ach... Czy ja mogę się uśmiechnąć szeroko o filmy z Shahidem? Jakoś nie umiem sobie zorganizować Widziałam tylko Jab we met i Vivah, więc cokolwiek innego mnie ucieszy
Trzykrotka - Wto 12 Sty, 2010 23:53
Shahid ma być słodki i chłopięcy (wersja sprzed JWM, czyli "Cuduś"), czy dorosły i męski (czyli z Kaminey albo Dil Bole Hadippa?)
trifle - Śro 13 Sty, 2010 00:15
Dorosły i męski Bo słodkiego już widziałam. Chociaż... Shahida nigdy dość Na takiego tańcującego bym popatrzyła
Admete - Pon 18 Sty, 2010 10:01
Wczoraj w USA zaczęła się 8 seria 24, gra w niej Anil Kapoor
Admete - Czw 21 Sty, 2010 10:20
Wake Up Sid - bardzo ciepły, sympatyczny film, który można chyba przydzielić do działu romantyzne komedie, ale który na szczęście jest także czyms innym. To dobrze opowiedziana historia dojrzewania i dorastania do prawdziwego życia. Tytułowy Sid to chłopak rozpieszczony przez rodziców, spędzajacy czas rozrywkowo. Myśli, że zawsze wszystko mu się uda i bez wysiłku przejdzie przez życie. Nie interesuje go firma ojca, nie ma planów na przyszłość. Oczywiście spotyka dziewczyne i zaczyna stopniowo dorastać. Niby nic odkrywczego, ale ogląda się z przyjemnością. Gra aktorów, zdjęcia, muzyka - wszystko na bardzo dobrym poziomie.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|