To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

trifle - Pon 27 Paź, 2008 20:42

Agn napisał/a:
Ryśka? Czekaj, myślimy o TYM Ryśku? *patrzy na Pottera* A z której strony? o_O

Richarda A. ;) Nie wiem, jak to ująć, czasem jak mówią albo jak się uśmiechają to bardzo podobni mi się wydają. Nawet brat mój tak stwierdził ;)

Agn - Pon 27 Paź, 2008 20:43

Oo, czyżbyś widziała fragmenty sławetnego Equus?

Też mi właśnie Potter Rycha nie przypomina. Może jakby tak wyłączyć światło... :mysle:

Harry_the_Cat - Pon 27 Paź, 2008 20:43

Calipso napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Premiera w lipcu... :roll:

Dopiero w lipcu?? :shock: Dręczyciele :confused3:

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Calipso - Pon 27 Paź, 2008 20:48

Agn napisał/a:
czyżbyś widziała fragmenty sławetnego Equus?

Właśnie tylko fragmenty :-| Przypadkiem znalazłam je na tubisiu,ale teraz chyba juz na nie tak szybko nie trafię :roll:

Tamara - Wto 28 Paź, 2008 21:05

:olsnienie: Chyba już wiem kogo mi przypomina , Hammonda "Chomika" z "Top gear" :mrgreen:
Agn - Nie 16 Lis, 2008 20:39

Nowy trailer!!!
http://www.filmweb.pl/Epi...i,News,id=47507
Znaczy się - niby stara wersja poprzedniego, ale sporo różnic, więc traktuję go jako nowy. Świetne efekty specjalne we wspomnieniach. Szykuje się wizualna uczta dla oka. :mrgreen:

Admete - Nie 16 Lis, 2008 21:13

Faktycznie wizualnie świetny :-D Ogólnie z filmów to podobała mi się 3, 5 i byc może ta 6 :mysle:
Agn - Nie 16 Lis, 2008 21:17

Daję szóstce kredyt zaufania. Nie mogę się doczekać. Kurde, lipiec, grrr...
Gunia - Nie 16 Lis, 2008 21:53

Mówicie że fajny? Lubię książkę, szczególnie za wątek małego Voldiego, więc ciekawa jestem, jak to będzie. :D
Obejrzę trailer, jak zdobędę się na wyłączenie piosenki, której akurat słucham. ;)

Agn - Nie 16 Lis, 2008 21:55

Gunia, wiem, że to trudne, ale bądź dzielna. Pomyśl - to tylko 2 minuty bez tej piosenki. :mrgreen:
A trailer godny uwagi. Naprawdę fajnie się ten film zapowiada. I fajnie wygląda Malfoy jak się gapi w lustro. Taki jest blady... Ha!

Gunia - Nie 16 Lis, 2008 21:59

Agn napisał/a:
Gunia, wiem, że to trudne, ale bądź dzielna. Pomyśl - to tylko 2 minuty bez tej piosenki. :mrgreen:

Dwie minuty to jak cała wieczność. No sama powiedz...

Agn - Nie 16 Lis, 2008 22:02

Wiesz co? To przypadek dla psychia... O, ty spryciulo! :lol:

Już nie offtopuję.

Gunia - Nie 16 Lis, 2008 22:11

Agn napisał/a:
Wiesz co? To przypadek dla psychia... O, ty spryciulo! :lol:

Hłe, hłe. No, ale zrobiłam baaaardzo głęboki wdech i obejrzałam.
Superaśny ten trailer! :mrgreen: (Nie tak fajny, jak to, co mi gra...) Film wygląda na baaardzo mroczny, ale naprawdę porządnie nakręcony, więc czuję, że na jednej wizycie w kinie się nie skończy. ;)
Podoba mi się Horacy. :D

Agn - Pon 17 Lis, 2008 10:18

A ja bym chciała zobaczyć, jak wygląda Scrimgoeur, jestem go bardzo ciekawa, a w trailerze go nie widać, niestety. :( Cóż, pod względem efektów film będzie z pewnością świetny, ale czy jako film się sprawdzi to się dopiero okaże.
Chlip, nie będzie już Syriusza... :cry2:

Gunia - Pon 17 Lis, 2008 15:38

Agn napisał/a:
A ja bym chciała zobaczyć, jak wygląda Scrimgoeur, jestem go bardzo ciekawa, a w trailerze go nie widać, niestety. :(

Zabawne jest to, że nie ma go też na żadnej liście obsady. Ani na filmwebie, ani na imdb. :roll:
A jak Syriusza kocham, tak za Garym płakać nie będę. ;)

Agn - Pon 17 Lis, 2008 16:22

A ja nie wiem, za kim bardziej beczałam po piątym filmie - za Syriuszem czy za Garym. Obu wielbię. Ech...

No właśnie, Scrimgeoura (kurde, nie mogę spamiętać, jak się pisze to przeklęte nazwisko!!!) nigdzie nie ma. Jakby go w ogóle w filmie miało nie być... *robi się nagle bardzo podejrzliwa* Ale chyba będzie...? :mysle:

Gunia - Pon 17 Lis, 2008 16:32

Agn napisał/a:
No właśnie, Scrimgeoura (kurde, nie mogę spamiętać, jak się pisze to przeklęte nazwisko!!!) nigdzie nie ma. Jakby go w ogóle w filmie miało nie być... *robi się nagle bardzo podejrzliwa* Ale chyba będzie...? :mysle:

Szczerze to sądzę, że na tym etapie produkcji byłoby już coś wiadomo. :? Ale z drugiej strony wyciąć taki wątek...

Gunia - Wto 16 Gru, 2008 17:19

Świąteczna niespodzianka! :-D
http://www.empik.com/basn...a,prod4210127,p

Tamara - Wto 16 Gru, 2008 19:23

Parę lat temu tak samo wydano Quiddich przez wieki i Fantastyczne zwierzęta :mrgreen: muszę uzupełnić bibliotekę :-P
Gunia - Wto 16 Gru, 2008 19:28

Cytat:
Parę lat temu tak samo wydano Quiddich przez wieki i Fantastyczne zwierzęta :mrgreen:

Wiem i mam. ;) Kupiłam sobie chyba przed "Zakonem" w głodzie oczekiwania na nowy tom. :mrgreen:
Tamara napisał/a:
muszę uzupełnić bibliotekę :-P

Ja już zamówiłam. W końcu trzeba coś sobie sprawić na Święta. (Wcale nie jest tak, że wpadłam na tę książkę już przy składaniu zamówienia na inne prezenty... ;) )

maniutka - Pon 22 Gru, 2008 20:11

18,49zł
:frustracja:
Przepłaciłam 0,5zł :mrgreen:
Jak narazie poczytałam trochi wyjaśnień do komentarzy Dumbledora, a gdy dokładniej przyjżałam się okładce byłam nie pocieszona, bo wydała mi się jakaś brudna strasznie. Próbując ją jakoś wyczyścić doiszłam do wniosku, że to taki chłyt martetingowy :ops1:
Marzy mi się czytanie tej książki dla siotrzenicy w zimowy wieczór, gdy za oknem śnieżyca, w kominku ogień wesoło trzaskający, a w ręku gorrrące kakao.
Ale jeszcze sobie poczekam

Tamara - Pon 22 Gru, 2008 21:03

Ta seria książeczek jest wydawana pod postacią używanych książek z biblioteki w Hogwarcie , więc są a to plamy , a to dopiski ręczne... :mrgreen:
Gunia - Pon 22 Gru, 2008 23:04

A ja sobie wczoraj przeczytałam. :mrgreen: Bardzo fajna, a najlepsza jest baśń o Magicznej Fontannie. ;)
Harry_the_Cat - Pon 22 Gru, 2008 23:05

Ja nie przeczytałam jeszcze, ale czeka :)
Tamara - Pon 29 Gru, 2008 11:44

Rano nabyłam w Realu , ale na popołudnie idę do pracy :obrzydzenie: :cry2: :wsciekla: więc jutro poczytam . Ładnie wydane , w sztywnej oprawie , tamte dwie były w miękkiej .