Filmy - Fajny film wczoraj widziałam... II
snowdrop - Sob 24 Lis, 2007 18:02
Dzisiaj byłam w wypożyczalni i wypożyczyłam sobie cztery ciastkowe filmy, to znaczy filmy z ciachami:
1. Starter for ten - ciacho: Jamesik,
2. Down with love - ciacho: Ewan McGregor,
3. Piracie z Karaibów 3 - ciacho: Johnny
4. Beowolf - ciacho: Gerard
I teraz siedze i nie wiem od czego zacząć? W każdym razie weekend dobrze się zapowiada
Caitriona - Sob 24 Lis, 2007 18:07
| Admete napisał/a: | | Nadal pozostaję w klimacie anime. Wczoraj obejrzałam Szept serca i moje uczucia względem tego filmu są takie |
Brzmi bardzo zachęcająco Kiedyś, dawno temu, oglądałam trochę anime...
I obejrzałam Zgon na pogrzebie, angielską komedię z Matthew Macfadyenem w roli niemalże głównej. Obok niego wystąpili również m.in. Keeley Hawes, Alan Tudyk, Peter Vaughan, Ewen Bremner i Kris Marshall. Ja się uśmiałam jak dzika fretka Fakt, że film przez pierwsze 15 minut jest dość spokojny, ale potem... Potem mamy zagubione valium, negliż, żądania karła i ogólny chaos Polecam.
Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2007 18:42
Beowolf - przypomniałam sobie: cały Londyn jest oklejony plakatami z Beowolfa - ale tego z Rayem Winstonem. Plakaty wyglądają zachęcająco.
Anonymous - Sob 24 Lis, 2007 19:05
widzialam trailery i obszerne fragmenty filmu - naprawde ciekawie sie zapowiada
Admete - Sob 24 Lis, 2007 23:38
Jakims cudem Beowulfa będą u nas grali, więc sie wybiorę. W końcu chyba też puszczą Gwiezedny pył. Natomiast na Mroczne materie jadę do Krakowa, muszę to obejrzeć.
Trzykrotka - Nie 25 Lis, 2007 16:23
I na KANK, Admete, pamiętaj! . Powinien być na początku grudnia.
Caitriona - Nie 25 Lis, 2007 16:26
KANK u nas w kinach?? Serio??
Trzykrotka - Nie 25 Lis, 2007 16:31
Tak! Na początku grudnia jest premiera dvd i premiera kinowa
Caitriona - Nie 25 Lis, 2007 16:39
Normalnie zaraz zejdę Świetnie!!!
Do kina na 100% idę, a nad płytka tez pomyślę
Trzykrotka - Nie 25 Lis, 2007 16:47
Na pewno warto! Wydaje ją BLINK, a oni to robią cudnie. Będą znowu an pewno dwie płyty i śliczna jakość. KANK w kinie trzeba zobaczyć jak jest okazja, to jest uczta dla oczu.
Admete - Nie 25 Lis, 2007 16:53
Czekam na dvd - na razie nigdzie nie mają żadnej przedsprzedaży, a zawsze mieli. KANK pewnie znów tradycyjnie będzie tylko w Multikinie późno w nocy. Gdyby grali nadal pod koniec grudnia, to będe dwa dni w K. i mogłabym pójść, pod warunkiem, że sie chetni znajdą.
Caitriona - Nie 25 Lis, 2007 17:29
Jest przedsprzedaż, w Merlinie: http://merlin.pl/frontend...t/2,570824.html
Kurczę, chyba wiem co dostanę pod choinkę
Bardzo lubię wydania Blinka; mam Veer-Zaara - faktycznie pięknie wydane i jeszcze z plakatem Shah
W KANKu dają kalendarz na 2008 rok ---> http://merlin.pl/images_z...241669244_1.jpg
Admete - Nie 25 Lis, 2007 17:32
Niedawno sprawdzałam i jeszcze nie mieli. Na Vivid może byc taniej. Chyba poczekam, jaka tam dają cenę, bo inne rzeczy, które zamówię razem, sa tańsze. Kalendarz cudny! Piszą, że od 10 grudnia, a miało byc od 3...
Caitriona - Nie 25 Lis, 2007 17:33
A, tu mnie masz - ja nigdy jeszcze z Vivid nie korzystałam, więc jakoś nie pomyślałam nad ceną... Korci mnie zeby kliknąć zamów
Admete - Nie 25 Lis, 2007 17:35
Ja zamawiałam z Merlina i z Vivid i z Empiku. zastanowię sie. Ostatecznie Empik mam na miejscu...Też mnie korci, zeby zamówić
Alison - Nie 25 Lis, 2007 18:30
Właśnie obejrzałam sobie po raz... któryś tam z kolei "Wiele hałasu o nic" z serii Retold Shakespeare. Po prostu uwielbiam całą tą serię, dam się za nią posiekać na plasterki, skropić cytryną, posolić i popieprzyć. Tylko Anglicy chyba tak naprawdę wyczuwają istotę sztuk Szekspira i tylko oni z takim wdziękiem potrafią ubrać je w dżinsy i skórzane kurtki bez najmniejszej utraty czegokolwiek ważnego. Te przeróbki mają taki wdzięk i urodę, a kiedy trzeba są tak głęboko przejmujące, że nie sposób wyrazić jak je pasjami lubię.
W tej dzisiejszej scena czytania sonetu Szekspira jest tak cudownie zrobiona, wyładowania elektryczne trzaskają z ekranu, a szum motylich skrzydeł zagłusza kwestie aktorów.
Po prostu mniam, mniam.
Gosia - Nie 25 Lis, 2007 19:13
Ja sie przyznam, ze ciezko bylo mi przebrnac przez Szekspir Retold - Mackbet, nawet dla Rysia. I gdyby nie on, to bym nawet po to nie sięgnęła, tam mi sie to wszystko nie podobalo.
Harry_the_Cat - Nie 25 Lis, 2007 19:49
Wiele hałasu i Poskromienie są najlepsze IMHO. Makbet jest bardzo dobry, ale jednak dla mnie za cieżki, żeby go sobie powtarzać. Ale już Sen Nocy Letniej nie trafia do mnie zupełnie.
Aragonte - Nie 25 Lis, 2007 21:26
| Caitriona napisał/a: | A, tu mnie masz - ja nigdy jeszcze z Vivid nie korzystałam, więc jakoś nie pomyślałam nad ceną... Korci mnie zeby kliknąć zamów |
Edytuję posta, bo mi się pokiełbasiło - myślałam o Gigant.pl
Alison - Pon 26 Lis, 2007 09:02
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Wiele hałasu i Poskromienie są najlepsze IMHO. Makbet jest bardzo dobry, ale jednak dla mnie za cieżki, żeby go sobie powtarzać. Ale już Sen Nocy Letniej nie trafia do mnie zupełnie. |
Snu nocy... widziałam tylko fragmenty i nie przepadam za tą sztuką generalnie, więc i jak dotychczas żadna adaptacja mnie jakoś szczególnie nie zachwyciła. Nad Makbethem spędziłam całą sobotę i uważam tą adapatację za genialną, nie tylko ze względu na wiadomą osobę . Uważam, że Ella McBeth to jedna z najlepszych ról mateuszowej Keeley. Kapitalne jest to stopniowanie nastroju, te chwile ciszy i bezruchu, które zapowiadają kolejną tragedię. Siedziałam przed ekranem jak naćpana, bo strasznie to wszystko jest poruszające i obezwładniające, po prostu świetne.
migotka - Pon 26 Lis, 2007 09:39
w sobote obejrzałam Gdyby jutra nie było (2003) . Ryczałam jak głupia nie wiem dlaczego, moj mąż załamał sie dlugością filmu i nie wydzierżył. Dla mnie to była niezła rozrywka, tym bardziej że miałam dzień z typu płaczliwych. Po filmie jakoś mi przeszło;)
http://gdyby.jutra.nie.bylo.filmweb.pl/
miłosz - Pon 26 Lis, 2007 09:46
| migotka napisał/a: | w sobote obejrzałam Gdyby jutra nie było (2003) . Ryczałam jak głupia nie wiem dlaczego, moj mąż załamał sie dlugością filmu i nie wydzierżył. Dla mnie to była niezła rozrywka, tym bardziej że miałam dzień z typu płaczliwych. Po filmie jakoś mi przeszło;)
http://gdyby.jutra.nie.bylo.filmweb.pl/ |
migotka może to hormony???
mój mąż to by umarł jakbym mu bolly zapodała
Alison - Pon 26 Lis, 2007 09:55
| miłosz napisał/a: | | migotka napisał/a: | w sobote obejrzałam Gdyby jutra nie było (2003) . Ryczałam jak głupia nie wiem dlaczego, moj mąż załamał sie dlugością filmu i nie wydzierżył. Dla mnie to była niezła rozrywka, tym bardziej że miałam dzień z typu płaczliwych. Po filmie jakoś mi przeszło;)
http://gdyby.jutra.nie.bylo.filmweb.pl/ |
migotka może to hormony???
mój mąż to by umarł jakbym mu bolly zapodała |
Tem bardziej dzielny jest ten migotkowy manżel niczym Bartosz Głowacki
snowdrop - Pon 26 Lis, 2007 11:16
Wczoraj oglądałam Piraci z Karaibów - Skrzynia Umarlaka. Film jest bardzo odjechany. Nagrany trochę chaotycznie, czasami można się pogubić, kto z kim coś kombinuje a kto jest przeciwko. Jak dla mnie za duzo efektów specjalnych i bitwy. Myśle, że przedobrzyli. Gdyby nie Johnny i jego gra, byłby to raczej kanał.
EDIT: oczywiście Piraci z karaibów na krańcu świata a nie skrzynia umarlaka. Co ja pisze
Trzykrotka - Pon 26 Lis, 2007 12:54
| migotka napisał/a: | | w sobote obejrzałam Gdyby jutra nie było (2003) . Ryczałam jak głupia nie wiem dlaczego, |
Bo to film tak zrobiony, że się go suchym okiem nie przejdzie. No, Galadriel przeszła, ale to twarda zawodniczka. Migotko, mężowi pokaż Dona albo KANK, oba filmy panowie uwielbiają.
|
|
|