To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 22:34

Wiem, macie już dość, ale to jest słodkie i w innym stylu :)
http://www.youtube.com/watch?v=2FhJB5H_CDE

A to o Deanie (nie wiem... może już to wklejałyśmy, ale co tam ;) ) Jak szaleć, to szaleć...
http://www.youtube.com/watch?v=qFSQqZQcWiA
http://www.youtube.com/watch?v=E6yTLWEMEZo

praedzio - Wto 30 Paź, 2007 07:40

Ha! Riella nadrabia braki w pisaniu ze zdwojoną siłą... Cóż, od czego by tu zacząć... :mysle: *leci oglądać*
Deanariell - Wto 30 Paź, 2007 19:58

praedzio napisał/a:
Ha! Riella nadrabia braki w pisaniu ze zdwojoną siłą...

Ja tak zawsze :D Prawdę mówiąc już całe wieki nie zaglądałam na youtuba i mnie tak wciągnął jak bagno :P Może nie wszystkie filmiki są rewelacyjne, ale jest kilka fajnych momentów ;)

praedzio - Wto 30 Paź, 2007 20:37

Już zapomniałam, jakie ludzie fajne filmiki potrafią robić z chłopakami w roli głównej... :rotfl:
A tak w ogóle, obejrzałam sobie dziś jeszcze raz czwarty odcinek, tym razem już z polskim tłumaczeniem. Zauważyłam ciekawy motyw z lustrzanym odbiciem przewijający się w odcinku. Zastanawiam się, czy to producentów naszła taka maniera, czy może to ma jakieś głębsze znaczenie. ;)

Admete - Wto 30 Paź, 2007 20:39

Hmmm...muszę sobie te lustrzane odbicia prześledzić ;-) I obejrzałam Heroes. Z uwagami poczekam na Ciebie. Riella wypowiedz się w herosowym wątku, przecież oglądasz.
Deanariell - Śro 31 Paź, 2007 18:00

Cytat:
Riella wypowiedz się w herosowym wątku, przecież oglądasz.

Już to właśnie zrobiłam - i to zanim przeczytałam Twoje "zalecenia" - telepatko jedna :P

praedzio - Śro 31 Paź, 2007 18:01

Potwierdzam. :D
Admete - Śro 31 Paź, 2007 19:17

No przecież Supernaturalne Siostry ;-) jedna pomyśli, druga zrobi. Ja zaczęłam sobie przypominać Mistrza i Małgorzatę. Już zapomniałam, jaka to dobra książka. Cóż Annuszka już rozlała olej słonecznikowy...;-)
praedzio - Śro 31 Paź, 2007 19:45

Admete napisał/a:
No przecież Supernaturalne Siostry ;-) jedna pomyśli, druga zrobi.
Zapomniałaś dodać, że trzecia przeczyta... ;)
Admete napisał/a:
Cóż Annuszka juz rozlała olej słonecznikowy...;-)

Ajajajaj! No, to się zaczęło! ;) :P

Admete - Pią 02 Lis, 2007 15:21

U Bułhakowa ludzie są gorsi od diabłów ;-) Dlatego to mi pasuje z Spn ;-) Wywiad z Kripke:

http://www.mediablvd.com/...7224528528.html

praedzio - Sob 03 Lis, 2007 10:54

Ciekawy wywiad.
No, właśnie - dlaczego nie wiemy, jakiej muzyki słucha Sam? To jawna dyskryminacja! :lol: Kripke pod tym względem gloryfikuje Deana, gdyż nadał mu swój gust muzyczny. :wink:

A pod tym podpisuję się obiema łapkami:
Cytat:
We have a show that, in our opinion, is as cool as Battlestar, with an interesting and involving mythology, and we try really hard. We all care about the show and are passionate about it, we just happen to be on the same network as America's Next Top Model. But, tune in because we are there, and we'll have interesting conversations about death, revenge, immortality and suicide.

Niech SPN trwa jak najdłużej, bo to naprawdę jeden z nielicznych seriali, który wykorzystuje ciekawe pomysły, a porównanie go do X-Files to niesamowity komplement. Nooo... z tą Buffy to bym jednak nie przesadzała... Jakkolwiek lubię ten serial, ale do SPN to mu daleko. :roll:

EDIT: O, właśnie się dowiedziałam, że dziś na TVN-ie będzie film z niewielką rólką Jareda Padaleckiego (ponoć występuje w jednej scenie bez koszulki :rotfl: ). Gorsza sprawa, że to będzie film z siostrami Olsen :obrzydzenie: Hmmmm... a co tam! Poświęcę się... :rotfl:

praedzio - Nie 04 Lis, 2007 13:17

No i baśniowy odcinek za mną. Kurczę, scenariusz naprawdę świetny! W paru momentach nieźle się uśmiałam (obawiam się, że Sammy niezbyt jest uzdolniony plastycznie... :rotfl: :rotfl: :rotfl: ), ale w kilku z kolei niebezpiecznie ściskało mnie w gardle. Końcówka była niesamowicie elektryzująca. :shock: Czy im dalej, to będzie smutniej? :cry2:

P.S. Dziś w nocy znów mi się przyśnił Sammy... :serce2:

Admete - Nie 04 Lis, 2007 13:48

Ja tradycujnie czekam dziś na Riellę, żebyśmy mogły obejrzeć razem. Słyszałam, że ten odcinek jest własnie taki...

EDIT:

Obejrzałyśmy. Podobało nam się i obie stwierdziłysmy, że mimo akcentów komediowych ta seria będzie chyba coraz bardziej ponura. Na dodatek zagęszcza im się znacznie mitologia spnowa. To co dziej się z Samem może budzić niepokój. Kim lub czym się staje? Bo chyba jesteśmy zgodne co do tego, że coś się dzieje. No i demon na rozdrożach. Kto jest jego szefem? Same historie baśniowe były w ostatnim odcinku bardzo zgrabnie wykorzystane :-) Najwięcej jednak emocji budziły wzajemne relacje braci. Nie mogłam usiedzieć spokojnie, gdy Dean prosił Sama, żeby odpuścił, pozwolił mu odejść... :cry2:

Deanariell - Nie 04 Lis, 2007 22:04

No i obejrzałyśmy ;) Przyznam się, że cały czas miałam nadzieję, że Dean jednak pocałuje tę żabę :rotfl: No a końcówka... hmmm... widać, że Sammy nie ma już dylematów odnośnie zabijania... :confused3: No ciekawe jak to wszystko się dalej rozwinie...
praedzio - Pon 05 Lis, 2007 14:39

Ja tu tylko na chwilę, żeby pochwalić Admete za ładny avatarek. *mniam!!* Ja też się przymierzam do zmiany na jakiś Supernaturalny ciuszek, ale co spojrzę na to smutne wejrzenie Isaakowe, to jakoś tak się wstrzymuję... :P
Wczoraj za to zajrzałam na supernatural.com.pl i co zobaczyłam przy nicku jednego z rozmówców na forum? A to (!!!):

Admete - Pon 05 Lis, 2007 19:53

Dzieki, znalazłam ten avek w sieci. Rzeczywiście ładny. Jak znajdę cos ładnego samowego, to Ci podeślę. A rysuneczek boski. Sam posiada ukryty talent ;-)
praedzio - Pon 05 Lis, 2007 20:06

Mnie rozwalił ten tatuaż na ramieniu. :D
Dzięki za obietnicę! :kwiatek:

Admete - Wto 06 Lis, 2007 19:11

Podaj mi raz jeszcze Twój adres mailowy, to cos poszukam łądnego. Straszna jestem...Ciagle zapominam. A tu ładny filmik :-) Muzyka tez mi się podoba.

http://www.youtube.com/watch?v=ONJv-MCiUNk

praedzio - Wto 06 Lis, 2007 20:36

Obejrzałam ten filmik. Łaaadnyyy...! W takiej fajnej konwencji zrobiony, bardzo emocjonalny i budzący wiele emocji. Sam miotający się nad zlewem... brrrr....! Zimno mi się zrobiło. ;) A muzyka adekwatna do filmu. Bardzo. :D
praedzio - Pią 09 Lis, 2007 18:11

Wieści z frontu:

Amerykańscy scenarzyści rozpoczęli strajk, tak więc szykuje się nam przerwa w oglądaniu ulubionego serialu. :cry2: Cytat z supernatural.com.pl:
Cytat:
Niestety szykuje nam się przerwa w emisji Supernatural, nastąpi ona za dwa tygodnie po odcinku 3x07. Oto daty daty emisji najbliższych odcinków (raczej pewne, ale mogą się jeszcze zmienić):

08.11.07 - 3x06 Red Sky At Morning
15.11.07 - 3x07 Fresh Blood
22.11.07 - 3x01 The Magnificent Seven
29.11.07 - 3x02 The Kids are Alright
06.12.07 - 3x03 Bad Day at Black Rock
13.12.07 - 3x08 A Very Supernatural Christmas
20.12.07 - 3x04 Sin City
27.12.07 - 3x05 Bedtime Stories
03.01.08 - 3x09 Witch Hunt
10.01.08 - 3x10 Dream A Little Dream Of Me
17.01.08 - 3x11 Jus in Bello

Pogrubioną czcionką zaznaczone są nowe odcinki, normalną za to powtórki.

I jeszcze jeden:

Cytat:
Jaki jest status Supernatural? Nawiązując do L.A. Times Supernatural ma co najmniej 10, a najwięcej 12 nakręconych odcinków trzeciego sezonu i może pięć innych ukończonych scenariuszy. Więc jeśli strajk będzie długi, fani Supernatural mogą (ale nie wiemy tego na pewno) dotrzeć do odcinka 17 trzeciego sezonu, nim nadejdzie najgorszy od 20 lat hiatus. Złe wieści to te, że mimo, iż oglądalność Supernatural wygląda solidnie i stabilnie, to jest ona w miarę niska i serial nie może sobie pozwolić na stratę nawet małej części widowni. Dobrą wiadomością jest to, że serial ma oddanych fanów, którzy poczekają i na pewno wrócą (ja wiem, że wrócę). Prawie wszystkie seriale, których scenariusze pisane są na bieżąco będą miały ten sam problem, nawet te z wysoką oglądalnością.

Na pociechę bardzo ciekawy filmik o tym jak powstawały efekty specjalne w drugim sezonie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=q7CIF4R2R_I

oraz zwiastun odcinka 3x07:
http://www.youtube.com/watch?v=7irG8G_nfrA

Admete - Pią 09 Lis, 2007 22:35

Ja się chyba załamię :cry2: :cry2: :cry2: Jak ja zniosę takie straszne przerwy w nadawaniu kolejnych odcinków. I może się tak zdarzyć, że serial nigdy nie zostanie ukończony...A inne seriale? Greysi sobie pewnie poradza, ale czy Bones wróci? Może powinnam w ogóle przestać oglądać seriale amerykańskie? Po co się denerwować? Nie wiem czy coś osiągną przez ten strajk, chyba tylko straty.
Zapowiedź kolejnego odcinka bardzo dramatyczna.

Deanariell - Sob 10 Lis, 2007 13:33

Admete napisał/a:
Ja się chyba załamię

Nie załamuj się :pociesz: Będziemy się pocieszać Sheridanem :D No i zawsze możemy wrócić do starych odcinków XF :wink: Damy radę! A nawet, gdyby serial miał nie zostać skończony, to i tak super, że w ogóle mogłyśmy go obejrzeć (pomyśl, co by było, gdybyśmy były zdane jedynie na łaskę i niełaskę telewizji polskiej! :uzi: ) - użyjemy naszej własnej wyobraźni i wymyślimy swoje zakończenie - Polki potrafią! :cheerleader2: Napiszemy sobie fanfik :P A co!

praedzio - Sob 10 Lis, 2007 14:05

Deanariell napisał/a:
Napiszemy sobie fanfik :P A co!

Też mi to przeszło przez myśl... Będziemy pisać własne odcinki. :P

Admete - Sob 10 Lis, 2007 14:20

Ja sie po takiego fanfika zgłoszę do Nilcamiel :-) jje to świetnie wychodzi :-) A na własny uzytek wymyslę sobie scenariusz - "I żyli długo i szczęśliwie" :-D
Admete - Sob 10 Lis, 2007 22:15

Wiem, wiem powinnam czekać do jutra na Riellusię ( i poczekam, przysięgam :-) ), ale sprawdzałam napisy i trafiłam na scenę, jak Dean schodził po schodach we fraku...O my, o my...Leżę pod stołem nieżywa :-D :rumieniec: Powinni mu dać rolę Bonda ;)