To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Czw 02 Paź, 2014 21:21

Obejrzałam pierwszy odcinek Forever i mi się spodobało :) Ioan do schrupania, a poza tym gra tam aktor, którego znam z Numbers ( grał ojca ). Mignął mi też jeden z asystentów z Bones. Dobra muzyka, zdjęcia. Nie wymagam od takich seriali oryginalności, bo w obecnych czasach już wszystko było.
Admete - Śro 22 Paź, 2014 20:49

Z moimi zachwytami nad Person of Interest przerzucam się do tego wątku, bo to już pełnokrwisty serial sf. Ależ intensywny był ten odcinek. Root i jej wiara w boską naturę Maszyny, Finch z przeszłości uczący Maszynę jak odróżniać dobro od zła. Reese na terapii - ta jego przemowa pod koniec na temat zła w świecie :serce2: Cała rozmowa między Finchem i Root ( jak ja mogłam jej kiedyś nie lubić ;) ) na temat tego, czy Maszyna dba o ludzi. Próba ( udana ) oszukania Samarytanina. Miody, same miody :serce2: Finch w końcu zdecydował się rozmawiać z Maszyną, a Maszyna potrzebuje Ojca.

Widzę, że inni też mają podobną opinię ;)

Cytat:
EPIC! AMAZING!! FANTABULOUS!!! WITHOUT HYPERBOLE, AN EPISODE AMONG ONE OF THE BEST THAT THIS SHOW HAS GIVEN US, THE VIEWERS.

BeeMeR - Śro 22 Paź, 2014 21:00

Admete napisał/a:
Person of Interest
muszę się wreszcie za to zabrać - może jak skończę WC :mrgreen:
Admete - Śro 22 Paź, 2014 21:06

Tylko to się pomału rozkręca. Coś jak B5 - pierwszy sezon buduje historię, a koniec drugiego to mocny sygnał w jakim kierunku idzie całość serialu. Widać, że pomysłodawcy ( Nolan ) mają przemyślaną całość tak jak kiedyś Straczyński. No i cóż - większość ludzi nie nadąża - wolą zwykłe, proceduralne seriale.
BeeMeR - Śro 22 Paź, 2014 21:34

Dobrze wiedzieć :kwiatek:
Kto jak kto, ale ja mam cierpliwość do wolno rozkręcających ale wartych obejrzenia seriali :mrgreen:

Admete - Śro 22 Paź, 2014 21:44

Wiem, dlatego cię zachęcam :) Nie brak jednak w pierwszym sezonie akcji. Znalazłam stronę o serialu:

http://personofinterest.wikia.com/wiki/The_Machine

Aragonte - Śro 22 Paź, 2014 22:57

Admete napisał/a:
Tylko to się pomału rozkręca. Coś jak B5 - pierwszy sezon buduje historię, a koniec drugiego to mocny sygnał w jakim kierunku idzie całość serialu.

A są jakieś przecieki, ile będzie to miało sezonów? Bo nie lubię, kiedy serial mi się psuje, wolałabym wiedzieć, że dobry i obejrzeć od razu całość.
Mam teraz np. problem, czy wracać do Grimma i Castle'a, bo zirytowało mnie zakończenie poprzedniego sezonu.

Admete - Czw 23 Paź, 2014 05:29

Na razie jest mowa o pięciu.
Caitriona - Sob 25 Paź, 2014 22:11

Constantine miał premierę w piątek. Obejrzałam, nie znam komiksów, film z Kijanką mi się bardzo podobał. Pierwszy odcinek serialu raczej średni, ale chętnie zobaczę kolejne.
Admete - Sob 25 Paź, 2014 22:12

Dobrze, że mi przypomniałaś.
Admete - Śro 29 Paź, 2014 20:07

Moje cotygodniowe zachwyty na Person of interest ;) Niby odcinek lżejszy, ale oczywiście wpletli pod koniec główne wątki dotyczące Samarytanina i rozgrywek między gangami. Pojawiła się nowa postać, a Finch nie przestaje zaskakiwać. Boski jest. I takie zabawne nawiązanie do motywu człowieka w garniturze z wcześniejszych serii.
praedzio - Śro 05 Lis, 2014 09:35

Caitri, oglądasz Once? ;) Piękną tę Królową Śniegu zrobili. ;) Jak nie przepadam za tą aktorką, tak tutaj wygląda olśniewająco. :o
Caitriona - Śro 05 Lis, 2014 16:03

Oglądam, jakbym mogła nie oglądać, kiedy Hooka teraz tak dużo ;)

Królowa Śniegu jest bardzo dobrze obsadzona. Nie lubię tej aktorki, ale tak jak mówisz, tu sprawdza się znakomicie. Jest taka zimna własnie, łatwo ją znielubić.

praedzio - Śro 05 Lis, 2014 17:12

Chyba pójdę za Twoim przykładem i Hooka se na fizys nalepię. ;)
Caitriona - Śro 05 Lis, 2014 17:26

Pójdź, Hooka nigdy za wiele ;)
praedzio - Śro 05 Lis, 2014 17:39

As you wish, love. ;)
Admete - Śro 05 Lis, 2014 17:45

Ja bym się chciała wybrać na Interstellar, bo to film braci Nolan, ale grają u nas o tak głupiej godzinie, że nie mam szans na seans.

http://www.youtube.com/watch?v=aubwdN2M0kc

http://www.youtube.com/watch?v=jnTrFrFJRYc

Przy tym filmie pracował też astrofizyk i podróż w czasoprzestrzeni oparto na teoriach, nad którymi pracują obecne naukowcy.

Caitriona - Śro 05 Lis, 2014 18:48

praedzio napisał/a:
As you wish, love.

O, cudny masz avek :D z fajnej scenki.

praedzio - Śro 12 Lis, 2014 14:44

Filmy, do których nawiązanie można znaleźć w Interstellar: http://film.onet.pl/artyk...ra-nolana/d3m5p
Admete - Śro 12 Lis, 2014 15:15

Dzięki za ten artykuł - mimo, że recenzje nie są porywające i tak chciałabym zobaczyć kiedyś ten film.

W Person of Intetrest Team Machine pakuje sie w coraz to większe kłopoty.

Harry_the_Cat - Śro 12 Lis, 2014 22:17

Piosenka koncowa z Hobbita: https://www.youtube.com/watch?v=aRGTHLNNEOc#t=37

Billy Boyd!

Admete - Czw 13 Lis, 2014 05:29

Super ;)
Admete - Pią 14 Lis, 2014 19:58

Obejrzałam po jednym odcinku Constantine i Gotham. Constantine podoba mi sie bardziej, ale muszę pamiętać, żeby nie oglądać tego na noc ;)

Gotham po drugim odcinku też mi się bardzo spodobało - oba seriale mają swój styl a to się liczy.

praedzio - Sob 15 Lis, 2014 20:35

Ja właśnie obejrzałam pierwszy odcinek Constantine. Tyłka nie urywa, ale zły też nie jest.

W Gotham bardzo lubię klimat i te przerysowane postacie. Alfred :serce2:

Admete - Sob 15 Lis, 2014 20:46

Podoba mi się Gordon - przypomina mi postać graną przez Russela Crowe w Tajemnicach Los Angeles. I kobieta kot jako dziecko jest fajna.