Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Czw 02 Paź, 2014 21:21
Obejrzałam pierwszy odcinek Forever i mi się spodobało Ioan do schrupania, a poza tym gra tam aktor, którego znam z Numbers ( grał ojca ). Mignął mi też jeden z asystentów z Bones. Dobra muzyka, zdjęcia. Nie wymagam od takich seriali oryginalności, bo w obecnych czasach już wszystko było.
Admete - Śro 22 Paź, 2014 20:49
Z moimi zachwytami nad Person of Interest przerzucam się do tego wątku, bo to już pełnokrwisty serial sf. Ależ intensywny był ten odcinek. Root i jej wiara w boską naturę Maszyny, Finch z przeszłości uczący Maszynę jak odróżniać dobro od zła. Reese na terapii - ta jego przemowa pod koniec na temat zła w świecie Cała rozmowa między Finchem i Root ( jak ja mogłam jej kiedyś nie lubić ) na temat tego, czy Maszyna dba o ludzi. Próba ( udana ) oszukania Samarytanina. Miody, same miody Finch w końcu zdecydował się rozmawiać z Maszyną, a Maszyna potrzebuje Ojca.
Widzę, że inni też mają podobną opinię
| Cytat: | | EPIC! AMAZING!! FANTABULOUS!!! WITHOUT HYPERBOLE, AN EPISODE AMONG ONE OF THE BEST THAT THIS SHOW HAS GIVEN US, THE VIEWERS. |
BeeMeR - Śro 22 Paź, 2014 21:00
| Admete napisał/a: | | Person of Interest | muszę się wreszcie za to zabrać - może jak skończę WC
Admete - Śro 22 Paź, 2014 21:06
Tylko to się pomału rozkręca. Coś jak B5 - pierwszy sezon buduje historię, a koniec drugiego to mocny sygnał w jakim kierunku idzie całość serialu. Widać, że pomysłodawcy ( Nolan ) mają przemyślaną całość tak jak kiedyś Straczyński. No i cóż - większość ludzi nie nadąża - wolą zwykłe, proceduralne seriale.
BeeMeR - Śro 22 Paź, 2014 21:34
Dobrze wiedzieć
Kto jak kto, ale ja mam cierpliwość do wolno rozkręcających ale wartych obejrzenia seriali
Admete - Śro 22 Paź, 2014 21:44
Wiem, dlatego cię zachęcam Nie brak jednak w pierwszym sezonie akcji. Znalazłam stronę o serialu:
http://personofinterest.wikia.com/wiki/The_Machine
Aragonte - Śro 22 Paź, 2014 22:57
| Admete napisał/a: | | Tylko to się pomału rozkręca. Coś jak B5 - pierwszy sezon buduje historię, a koniec drugiego to mocny sygnał w jakim kierunku idzie całość serialu. |
A są jakieś przecieki, ile będzie to miało sezonów? Bo nie lubię, kiedy serial mi się psuje, wolałabym wiedzieć, że dobry i obejrzeć od razu całość.
Mam teraz np. problem, czy wracać do Grimma i Castle'a, bo zirytowało mnie zakończenie poprzedniego sezonu.
Admete - Czw 23 Paź, 2014 05:29
Na razie jest mowa o pięciu.
Caitriona - Sob 25 Paź, 2014 22:11
Constantine miał premierę w piątek. Obejrzałam, nie znam komiksów, film z Kijanką mi się bardzo podobał. Pierwszy odcinek serialu raczej średni, ale chętnie zobaczę kolejne.
Admete - Sob 25 Paź, 2014 22:12
Dobrze, że mi przypomniałaś.
Admete - Śro 29 Paź, 2014 20:07
Moje cotygodniowe zachwyty na Person of interest Niby odcinek lżejszy, ale oczywiście wpletli pod koniec główne wątki dotyczące Samarytanina i rozgrywek między gangami. Pojawiła się nowa postać, a Finch nie przestaje zaskakiwać. Boski jest. I takie zabawne nawiązanie do motywu człowieka w garniturze z wcześniejszych serii.
praedzio - Śro 05 Lis, 2014 09:35
Caitri, oglądasz Once? Piękną tę Królową Śniegu zrobili. Jak nie przepadam za tą aktorką, tak tutaj wygląda olśniewająco. :o
Caitriona - Śro 05 Lis, 2014 16:03
Oglądam, jakbym mogła nie oglądać, kiedy Hooka teraz tak dużo
Królowa Śniegu jest bardzo dobrze obsadzona. Nie lubię tej aktorki, ale tak jak mówisz, tu sprawdza się znakomicie. Jest taka zimna własnie, łatwo ją znielubić.
praedzio - Śro 05 Lis, 2014 17:12
Chyba pójdę za Twoim przykładem i Hooka se na fizys nalepię.
Caitriona - Śro 05 Lis, 2014 17:26
Pójdź, Hooka nigdy za wiele
praedzio - Śro 05 Lis, 2014 17:39
As you wish, love.
Admete - Śro 05 Lis, 2014 17:45
Ja bym się chciała wybrać na Interstellar, bo to film braci Nolan, ale grają u nas o tak głupiej godzinie, że nie mam szans na seans.
http://www.youtube.com/watch?v=aubwdN2M0kc
http://www.youtube.com/watch?v=jnTrFrFJRYc
Przy tym filmie pracował też astrofizyk i podróż w czasoprzestrzeni oparto na teoriach, nad którymi pracują obecne naukowcy.
Caitriona - Śro 05 Lis, 2014 18:48
| praedzio napisał/a: | | As you wish, love. |
O, cudny masz avek z fajnej scenki.
praedzio - Śro 12 Lis, 2014 14:44
Filmy, do których nawiązanie można znaleźć w Interstellar: http://film.onet.pl/artyk...ra-nolana/d3m5p
Admete - Śro 12 Lis, 2014 15:15
Dzięki za ten artykuł - mimo, że recenzje nie są porywające i tak chciałabym zobaczyć kiedyś ten film.
W Person of Intetrest Team Machine pakuje sie w coraz to większe kłopoty.
Harry_the_Cat - Śro 12 Lis, 2014 22:17
Piosenka koncowa z Hobbita: https://www.youtube.com/watch?v=aRGTHLNNEOc#t=37
Billy Boyd!
Admete - Czw 13 Lis, 2014 05:29
Super
Admete - Pią 14 Lis, 2014 19:58
Obejrzałam po jednym odcinku Constantine i Gotham. Constantine podoba mi sie bardziej, ale muszę pamiętać, żeby nie oglądać tego na noc
Gotham po drugim odcinku też mi się bardzo spodobało - oba seriale mają swój styl a to się liczy.
praedzio - Sob 15 Lis, 2014 20:35
Ja właśnie obejrzałam pierwszy odcinek Constantine. Tyłka nie urywa, ale zły też nie jest.
W Gotham bardzo lubię klimat i te przerysowane postacie. Alfred
Admete - Sob 15 Lis, 2014 20:46
Podoba mi się Gordon - przypomina mi postać graną przez Russela Crowe w Tajemnicach Los Angeles. I kobieta kot jako dziecko jest fajna.
|
|
|