To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Admete - Nie 28 Paź, 2007 19:32

A to rozumiem już twoje podejście. Ja jestem jednak mniej wytrwała ;-) Zrezygnowałam. Problem tego serialu leżał właśnie w skierowaniu go tylko do młodzieżowej widowni.
praedzio - Nie 28 Paź, 2007 19:47

Ale Thelma jako duch wnosiła wiele humoru do serialu! :D A David Tyrrel jako dyrektor szkoły był wręcz cudowny! Co ja bym dała, będąc uczennicą, żeby mieć takiego dyrka...
Wracając do Spn (bo jak nic, mnie wytną!) stwierdzam, że w tym sezonie zmieni się nieco podejście chłopaków do demonów, albo relacje z nimi (demonami, znaczy) staną się jeszcze trudniejsze. Zobaczysz to po rozmowie Deana z demonicą, oraz Sama z Ruby. Kto by pomyślał, że demony mogą też okazywać ludzkie uczucia. Albo sprawiać, że tak się o nich myśli. :mysle:

Admete - Nie 28 Paź, 2007 19:55

Cóż domyślam się, że Dean może mieć obawy co do tego, kim/czym jest teraz Sam...
Mnie ten dyrektor też niesamowicie irytował ;-) Nie da rady - ja i ten serial jesteśmy niedopasowani.

praedzio - Nie 28 Paź, 2007 20:03

Admete napisał/a:
Mnie ten dyrektor też niesamowicie irytował ;-) Nie da rady - ja i ten serial jesteśmy niedopasowani.

No, co ty?? :shock: Takiego dyrektora ze świecą szukać... Ale to może świadczyć o jednym - o ile uwielbiam pracę bibliotekarza, kocham książki i wszystko co się z nimi wiąże - to, niestety, pedagog ze mnie marny... :-|
Cytat:
Cóż domyślam się, że Dean może mieć obawy co do tego, kim/czym jest teraz Sam...

I będzie miał te obawy, naprawdę. Ale czy jego osąd jest naprawdę obiektywny po rozmowie z demonicą?

Admete - Nie 28 Paź, 2007 20:10

Zobaczę ten odcinek za chwilę, bo Riella już idzie ;-)
praedzio - Nie 28 Paź, 2007 20:12

No, to miłego oglądania! :hello: I zdać relację, proszę! OBIE!!
Admete - Nie 28 Paź, 2007 21:52

Bardzo nam się podobał ten odcinek. Twórcy serialu przypomnieli nam, że wojna się naprawdę zaczęłą i nie mozna się wiecznie śmiać. najbardziej wzruszający moment - Dean rozmawia z demonica i pyta jak jest w piekle. Normalnie :cry2: I martwimy się bardzo o Sama. W świetle tych rewelacji, że Azazel ( czyli YED ) trzymał wszystko w kupie, a teraz w piekle jest wojna o władzę i wszyscy chcą mieć po swojej stronie młodszego Winchestera...To okropne. Wychodzi na to, że ta wredna blondi chce przerobić Sama w maszynkę do zabijania, mamiąc go wizja uratowania Dean'a...I on się zrobi zły i zacznie przewodzić tej cholernej armii ciemności :cry2: Deana to zabije i mnie też ;-)
Dobrze, że mają znów colta, ale to wszystko robi się coraz smutniejsze...

Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 01:14

praedzio napisał/a:
I zdać relację, proszę! OBIE!!

No tak... ja wiem, że się ostatnio nie udzielam, ale tradycyjnie na przełomie października i listopada mam jesienną depresję :-| Dobrze, że są seriale, które mam jeszcze ochotę oglądać - niektórym może się to wydać infantylne czy śmieszne, ale potrafi utrzymać człowieka przy życiu jako tako ;) Co do najnowszego odcinka, to scenarzyści faktycznie delikatnie nam przypomnieli, że mimo rozlicznych talentów komediowych Acklesa, nie jest to serial komediowy i powinniśmy sie przygotować na solidną porcję angstu :P Też się zaczynam martwić o Sama... Nie wspominając o Deanie :cry2:
Admete napisał/a:
najbardziej wzruszający moment - Dean rozmawia z demonica i pyta jak jest w piekle. Normalnie :cry2:

Nooooo... Minę miał dziarską i zaczepną (nie mrugnął nawet okiem skubany!), jak zwykle, ale my się tak łatwo oszukać nie damy - zaczyna chłopak trochę się niepokoić... trudno mu się dziwić... A ta rozmowa o Bogu i wierze z demonicą - miodzio! "To Lucyfer NAPRAWDĘ istnieje?!" :rotfl:

Praedzio - zgadzam się z Tobą, ta zakochana w sobie od wieków para demonów (jakie to romantyczne :serce: ) - naprawdę odczułam żal, że Sam ich tak bez niczego zastrzelił... mimo, że w sumie sporo złego w swoim życiu uczynili, no ale to w końcu demony - a te przynajmniej miały jakieś tam swoje zasady i wiarę... - (A tak btw... ale my tu jesteśmy wstrętne SPOILERY... :P )

praedzio - Pon 29 Paź, 2007 07:41

Deanariell napisał/a:
Praedzio - zgadzam się z Tobą, ta zakochana w sobie od wieków para demonów (jakie to romantyczne :serce: ) - naprawdę odczułam żal, że Sam ich tak bez niczego zastrzelił...

Mnie bardziej ruszyło to, że demonica wstawiła się za Deanem, gdy jej kochaś próbował go udusić, a z kolei Dean próbował zatrzymać Sama przed strzeleniem do demonicy, gdy ten z zimną krwią zabijał oboje demonów. Co oznacza ni mniej ni więcej - że potencjalnie jest możliwe czucie do demonów nie tylko nienawiści. Ciekawa jestem bardzo, jak potoczy się wątek z Ruby (jak się okazuje, nie taka ona szlachetna, na jaką chciałaby wyglądać, i że kieruja nią jakieś ukryte zamiary).

praedzio - Pon 29 Paź, 2007 07:51

Sam i Dean w krainie baśni: http://www.youtube.com/watch?v=0jkek9nA1n4
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
"Stary, nie ma mowy, żebym pocałował tę cholerną żabę!" :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Admete - Pon 29 Paź, 2007 12:28

Ten odcinek będzie boski :mrgreen: A tu macie trochę dłuższy zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=vlUnB4CIijo

Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 18:43

praedzio napisał/a:
Mnie bardziej ruszyło to, że demonica wstawiła się za Deanem, gdy jej kochaś próbował go udusić, a z kolei Dean próbował zatrzymać Sama przed strzeleniem do demonicy, gdy ten z zimną krwią zabijał oboje demonów. Co oznacza ni mniej ni więcej - że potencjalnie jest możliwe czucie do demonów nie tylko nienawiści.

W sumie też mnie to dosyć ruszyło (ale z wrodzonego lenistwa nie chciało mi się rozpisywać :cool: ) - to pierwszy raz, kiedy jakiś demon wstawiał się za Deanem... Nawet zaczęłam ją lubić, miała niezłe poczucie humoru - myślę, że w innych okolicznościach spędziliby sobie z Deankiem upojną noc :-P No ale cóż...
Kolejny odcinek zapowiada się rewelacyjnie! :rotfl:

praedzio - Pon 29 Paź, 2007 19:30

Deanariell napisał/a:
W sumie też mnie to dosyć ruszyło (ale z wrodzonego lenistwa nie chciało mi się rozpisywać :cool: ) - to pierwszy raz, kiedy jakiś demon wstawiał się za Deanem... Nawet zaczęłam ją lubić, miała niezłe poczucie humoru - myślę, że w innych okolicznościach spędziliby sobie z Deankiem upojną noc :-P

Ja też ciąglę dziś myślę o tej rozmowie Deana z demonicą (jak ona miała na imię? :mysle: ). To chyba pierwszy raz, kiedy demon i człowiek (łowca) rozmawiali ze sobą tak szczerze - na równych prawach. Zauważ, że Dean z tego pojedynku umysłowego wyszedł pełen wątpliwości. Nawet stwierdzenie Bobby'ego: "Demony kłamią" wydało mu się wyświechtanym frazesem, nie do końca wiarygodnym.

Tak sobie myślę, że to był jeden z najlepszych odcinków Supernatural, jakie oglądałam. :D
A następnego, mimo tych śmiesznych momentów (zaraz, zaraz, co to są director's cut? One będą pokazane w odcinku?) to się boję.

Admete - Pon 29 Paź, 2007 19:39

Jest jakiś drugi direct's cut? Na YT? Pamiętajcie, że mi filmy ze strony CW nie działają. Też uważam, że odcinek był bardzo dobry. Po raz pierwszy mieliśmy tak szeroki wgląd w to, co dzieje się po tamtej stronie. Zaskakujący jest fakt, że demony czekają na swojego mesjasza...że wierzą. Ale w końcu to upadłe anioły. Wydaje mi się jednak, że ich twierdzenie o braku boskiej siły jest na wyrost. Specjalnie tak mówią, żeby osłabić wolę ludzi. W końcu jaki sens istnienia miałaby siły zła, jeśli nie byłoby sił dobra? Ostatecznie demonica, choć wydawała się sympatyczna, to jednak pogardzała ludźmi i wcale nie miała o nich dobrej opinii. Zrobiło się tak bułhakowsko... :-D
Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 19:48

Admete napisał/a:
Wydaje mi się jednak, że ich twierdzenie o braku boskiej siły jest na wyrost. Specjalnie tak mówią, żeby osłabić wolę ludzi. W końcu jaki sens istnienia miałaby siły zła, jeśli nie byłoby sił dobra?

Z tym się zgodzę - równowaga musi być zachowana, zresztą to chyba jedno z podstawowych praw fizyki ;)

Admete napisał/a:
Ostatecznie demonica, choć wydawała się sympatyczna, to jednak pogardzała ludźmi i wcale nie miała o nich dobrej opinii. Zrobiło się tak bułhakowsko...

Ano... zwłaszcza jak wspomniała o Azazelu :P Owszem, nie miała za dobrej opinii, ale czy się aż tak bardzo myliła w swoich osądach? Wystarczy się po świecie rozejrzeć... niestety w dużej mierze miała rację, choć oczywiście jak zawsze prawda leży gdzieś po środku...

Ech... myślałam już, że mi przeszło... :roll: a jednak nie do końca... Przeżyjmy to więc jeszcze raz... http://www.youtube.com/watch?v=PlScafIfVe4

praedzio - Pon 29 Paź, 2007 19:49

Hm... U Deana też raczej krucho z wiarą... Pamiętacie odcinek pt. Houses of The Holy? Dziwne, że w demony wierzy, ale już w anioły niekoniecznie.
No i wyszło moje oglądanie bez stuprocentowego zrozumienia: ja zrozumiałam, że demony, owszem, wierzą w istnienie Boga, tylko jakoś kwestionują jego nieomylność... :rumieniec:
Co do Director's cut, to było jedno (1:28), sama nie wiem, czemu mi się powiedziało w liczbie mnogiej... :rumieniec: W każdym bądź razie pytanie pozostaje aktualne: ta scena z żabą i dynią będzie w następnym odcinku? :slina:

Admete - Pon 29 Paź, 2007 19:54

A dlaczego miałoby Ci przejść, jak on w ostatnim odcinku taki biedniutki i śliczniutki? ;-) Wróżę Twojej obsesji długi i radosny żywot ;-)
Cały czas się obawiam złego wpływu Ruby na Sama. Ona go będzie popychać do wszelkich złych czynów w nadziei, że w końcu młodszy Winchester przekroczy granicę, poza którą przestanie być człowiekiem. Jedyna nadzieja w Deani'e i braterskim oddaniu.

Scena z dynią i żabą na pewno będzie w następnym odcinku.

praedzio - Pon 29 Paź, 2007 19:56

Odważna ta Ruby... Nie boi się, że to obróci się przeciwko niej?
Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 19:57

praedzio napisał/a:
U Deana też raczej krucho z wiarą... Pamiętacie odcinek pt. Houses of The Holy? Dziwne, że w demony wierzy, ale już w anioły niekoniecznie.

Bo demony widział wielokrotnie i można by rzec "namacalnie" - a przepraszam anioła ktoś widział? Nie licząc zmarłego tragicznie księdza, któremu się wydawało, że jest aniołem?... Dean wierzył d tej pory jedynie w to, co mógł zabić - nawet jeśli to było dla innych supernaturalne... Anioły wydają mu się być z innej bajki... Hmmmm... ciekawe jak scenarzyści w końcu to rozstrzygną - pojawi się wreszcie ktoś na odsiecz z tej "drugiej strony" czy też Bóg pozostanie milczącym obserwatorem i pozwoli demonom na granie pierwszych skrzypiec w dalszym ciągu?

Co do tej żaby, to odpowiedź brzmi: tak, zapewne się pojawi :P Te urywki, to fragmenty wybrane przez reżysera do wcześniejszego pokazania fanom serialu - na przynentę :P

Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 20:03

Admete napisał/a:
A dlaczego miałoby Ci przejść, jak on w ostatnim odcinku taki biedniutki i śliczniutki? ;-) Wróżę Twojej obsesji długi i radosny żywot ;-)

A bo myślałam już, że czar prysł po takiej dłuższej przerwie :P Akurat... A tak btw, to dzwoniła właśnie siora i mówiła, że dvd już jej przysłali i raczej są tam napisy angielskie (wspomniała też coś o portugalskich - SPN po portugalsku, super! Chciałabym to usłyszeć! :rotfl: ) Dodatki też raczej są (w sumie dlaczego miałoby ich tam nie być?) - mam nadzieję, że wszystko zagra jak należy ;)

No to jeszcze raz trochę Acklesa... Te jego zdjęcia z dziećmi w jakimś dziwnym stopniu skutecznie rozmiękczają moje serce... Jest w nim tyle ciepła - powinien mieć dzieci! :)
http://www.youtube.com/watch?v=__N3rrZt0Zo
A tu jest dużo fajnych fotek (których niestety w swoich zbiorach nie mam :cry2: ) i kolejna wersja piosenki, którą barrrdzo lubię ;) Miłe połączenie.
http://www.youtube.com/watch?v=QKQNBUBlR_0

Admete - Pon 29 Paź, 2007 20:04

Musi się liczyć z ryzykiem, żeby wygrać. Te informacje o wojnie "na dole" dają dużo do myślenia. Ta strona wygra, która przekabaci Sama. Tak to widzę. A demonica nie tyle mówiła, że Boga nie ma, co zadała pytanie Dean'owi - tam było cos tym sensie: "Jak myslisz czy On jest?" A przeciez Dean nie wierzy...Chyba głównie dlatego, że zawsze sa tylko ludzie i ich ułomne starania, żeby zło zwalczyć.
Wpadłam na dobra myśl. Żeby się utrzymać w klimacie zacznę sobie czytać Bułhakowa. Dawno sobie nie przypominałam Mistrza i Małgorzaty.

EDIT: Cudnie że są te dodatki - wyjdzie na to, że zapłace sporo taniej, a nagielskie napisy mi wystarczą. No i te dodatki, o których u nas nic nie wspominali ( ale mogą też być ).

Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 20:36

Admete napisał/a:
EDIT: Cudnie że są te dodatki - wyjdzie na to, że zapłace sporo taniej, a nagielskie napisy mi wystarczą. No i te dodatkli, o których u nas nic nie wspominali ( ale mogą też być ).

Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, bo jeszcze się okaże, że coś będzie nie tak - choć mam silne przekonanie, że wszystko będzie jak należy... No nic... z końcem listopada się wyjaśni, jak mamcia wróci :D

Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 21:00

Hehehehehe.... To Wam się spodoba i chyba jeszcze tego nikt tu nie wklejał :mrgreen:
So... We play? :P
http://www.youtube.com/watch?v=9RskxpioRrI

Admete - Pon 29 Paź, 2007 21:03

"Become a piromaniac - 6 point" "Shoot Dean - 5 point per time" :rotfl:
HA! I wiem czego mi brakuje w 3 serii SPN! Impali jest zdecydowanie za mało ;-D

EDIT:

Riella a czy Ty widziałaś ten Super Bonus 1000 point pod koniec? :rotfl:

Deanariell - Pon 29 Paź, 2007 21:24

Admete napisał/a:
Riella a czy Ty widziałaś ten Super Bonus 1000 point pod koniec? :rotfl:

No a jakże by nie? :rotfl: "Ómarłam" normalnie :P

W takim razie jeszcze trochę filmików tego samego autorstwa - podoba mi się ten typ poczucia humoru :wink: (chociaż dziewczyna (?) ma widoczną obsesję na pewnym punkcie, co widać przy obejrzeniu większej ilości jej produkcji... :P )
http://www.youtube.com/watch?v=Ye6_vddMsUI
http://www.youtube.com/watch?v=jgq0QhivVcw

A tu coś dla fanek Sama - w dwu częściach ;)
http://www.youtube.com/watch?v=8XM4ifamwl8
http://www.youtube.com/watch?v=3lkw-Hk0DSc
Prawie jak instrukcja... :rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=afchvg76Opw

Evil Sammy rulez :cool: http://www.youtube.com/watch?v=cD0ND-UqZb8

WIEM, powinnam robić w tej chwili co innego, ale... Fanki SPN przetestujmy się :excited:
http://www.youtube.com/watch?v=GWlP7o1jMFs

I na koniec coś z Impalą jak chciała Admete ;)
http://www.youtube.com/watch?v=lkd54LbTblA