Komunikaty - Pytania techniczne
Calipso - Pon 28 Gru, 2009 14:39
| praedzio napisał/a: | | Mnie wkurza gg, bo co jakiś czas brzdęka mi, że ktoś jest dostępny, a ktoś zmienił status na Zaraz wracam itp. Zawału można dostać. |
No wiesz,mogłaś wcześniej to powiedzieć
Znów proszę Was o pomoc Znacie jakiś dobry program antyspojlerowy ? Podobno takie cholerstwo siedzi w moim kompie i stąd są problemy z internetem
praedzio - Pon 28 Gru, 2009 14:42
Anty-jaki???
Chyba anty-spyware'owy...
Spróbuj tego: http://www.programosy.pl/...ti-spyware.html
Calipso - Pon 28 Gru, 2009 14:47
| praedzio napisał/a: | Anty-jaki???
Chyba anty-spyware'owy... |
Nie szokuj się,w czasie rozmowy z konsultantem zasięg mi migał
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2009 15:27
Calipso, wiesz, że Cię lubię
Anaru - Pon 28 Gru, 2009 16:22
Calipso, wiesz, że ja też?
Masz moje gg czy chcesz smsem?
(Kasiek, Twój nr sobie też wklepałam na wszelki wypadek )
Calipso - Pon 28 Gru, 2009 17:33
Ja też Was kocham
| Anaru napisał/a: | | Masz moje gg czy chcesz smsem? |
Mam Twój numer i od kilku dni dobijam się i nic z tego A może źle przepisałam Na wszelki wypadek napisz mi na pw
Aha,przeskanowałam kompa AVG i wykrył 67 czegoś tam,wszystko w pikach ciasteczkowych Chyba je usunęłam....program nie jest w polskiej wersji
Anaru - Pon 28 Gru, 2009 17:50
| Cytat: | Aha,przeskanowałam kompa AVG i wykrył 67 czegoś tam,wszystko w pikach ciasteczkowych Chyba je usunęłam....program nie jest w polskiej wersji |
Ale skuteczny jest , tłucze wirusy
| Calipso napisał/a: | Mam Twój numer i od kilku dni dobijam się i nic z tego |
To chyba nie najlepiej, zaraz Ci podrzucę, tylko zgubiłam Twój nowy nr gg chyba
Admete - Pon 28 Gru, 2009 18:35
Anaru, Basia może poślecie mi swoje GG na pw? Moze za dużo na GG nie siedze,ale czasem do krótkich wiadomości dobre jest.
Calipso - Pon 28 Gru, 2009 21:17
| Admete napisał/a: | | Anaru, Basia może poślecie mi swoje GG na pw? |
O ile jestem na czasie,to Basia nie ma gg a szkoda
| Anaru napisał/a: | | Ale skuteczny jest , tłucze wirusy |
Mam nadzieję że wszystkie wybije w czortu matry Przez te cholerstwo dzisiaj obstawiłam pana w infolinii Orange
BeeMeR - Wto 29 Gru, 2009 10:36
| Admete napisał/a: | | Anaru, Basia może poślecie mi swoje GG na pw? Moze za dużo na GG nie siedze,ale czasem do krótkich wiadomości dobre jest. | Calipso ma rację - nie mam gg i raczej się nie zanosi, bop jak miałam to i tak zapominałam włączać
Calipso - Śro 30 Gru, 2009 17:47
| BeeMeR napisał/a: | | nie mam gg i raczej się nie zanosi, bop jak miałam to i tak zapominałam włączać |
Mogłabym Tobie przypominać......
ŁukaszG - Pią 01 Sty, 2010 18:36
| Admete napisał/a: | | Po skanowaniu dysku zewnętrznego ( zawiesił się przy skanowaniu, a z nim cały komp ), został mi plik found.000 - nie idzie go usunąć niestety. |
Czy problem jest aktualny? W takich przypadkach warto przeskanować dysk, ale nie przez wybór odpowiedniego narzędzia z menu kontekstowego dla danej partycji/dysku, ale przez odpowiednie polecenie. Spróbuj coś takiego:
1. z menu Start wybierz Uruchom lub wciśnij Win+R
2. wpisz 'cmd' i wciśnij [Enter] - uruchomi się czarne okno do wpisywania poleceń
3. wpisz: chkdsk x: /f - gdzie x to litera twojego dysku zewnętrznego i wciśnij [Enter]
4. Windows przeskanuje dysk x i naprawi ewentualne błędy
Powinno pomóc.
Łukasz
Admete - Sob 02 Sty, 2010 11:00
Spróbuje dziś
Wierna uczennica - Admete
praedzio - Pon 18 Sty, 2010 18:13
Czy Wam też dzisiaj forum tak ślamazarnie chodzi?
Caitriona - Pon 18 Sty, 2010 18:19
Oj, tak.... Bardzo powoli....
trifle - Pon 18 Sty, 2010 18:23
Tak! Dobrze, że piszecie, bo już myślałam, że to z moim netem coś nie tak
Calipso - Pon 18 Sty, 2010 18:31
| praedzio napisał/a: | | Czy Wam też dzisiaj forum tak ślamazarnie chodzi? |
Bardzo Ale za to co innego poszło z prędkością światła i łowienie trwało 1.20 minut
Anonymous - Pon 18 Sty, 2010 18:56
a jusci !!
Admete - Wto 19 Sty, 2010 07:22
Jak wam działa forum? U mnie wejście na stronę główną i logowanie idzie błyskawicznie, natomiast przechodzenie między tematami dość długo trwa.
praedzio - Wto 19 Sty, 2010 07:40
U mnie to samo.
Caitriona - Wto 19 Sty, 2010 10:08
Teraz jest już wszystko oki.
trifle - Śro 20 Sty, 2010 18:09
Czy znacie jakiś program - który można w internecie znaleźć - do grupowego zmniejszania zdjęć? Bo póki co bawię się paintem, ale przy 30 zdjęciach to już trochę irytujące.
Admete - Śro 20 Sty, 2010 18:15
Jakie odtwarzacze divixów można stosować przy Windows 7 w laptopie?
trifle - Śro 20 Sty, 2010 22:06
Zapytałam brata, bo na wszystkich domowych komputerach jest właśnie 7, i mówi, że używa 'vlc playera', no i BESTplayera - najnowszej wersji, odtwarza wszystko.
ŁukaszG - Śro 20 Sty, 2010 22:58
| trifle napisał/a: | | Czy znacie jakiś program - który można w internecie znaleźć - do grupowego zmniejszania zdjęć? Bo póki co bawię się paintem, ale przy 30 zdjęciach to już trochę irytujące. |
Jest kilka dobrych darmowych przeglądarek graficznych, które posiadają takie narzędzia. Osobiście mogę polecić XnView, którą używam od wielu lat: http://www.xnview.com/. Z podanej strony można pobrać wersję instalacyjną zawierającą m.in. język polski. W menu Narzędzia jest polecenie Konwertuj wiele plików, gdzie można jednorazowo zaznaczyć wiele plików lub katalogów, wskazać rodzaj przekształcenia (m.in. zmiana rozmiaru, rozdzielczości, parę filtrów) i zapisać do dowolnego formatu graficznego w tym samym (możliwa opcja nadpisania) czy innym katalogu.
| Admete napisał/a: | | Jakie odtwarzacze divixów można stosować przy Windows 7 w laptopie? |
Praktycznie powinien bez problemu działać każdy, który działał pod Vistą. Problem może być, jeśli np. mamy Windows 7 64-bitowy, a wcześniej mieliśmy system 32-bitowy... Ale chyba większość popularnych odtwarzaczy - m.in. BESTPlayer, którego sam używam do plików typu .avi - powinno działać.
Pozdrawiam
Łukasz
|
|
|