To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Calipso - Pon 28 Gru, 2009 14:39

praedzio napisał/a:
Mnie wkurza gg, bo co jakiś czas brzdęka mi, że ktoś jest dostępny, a ktoś zmienił status na Zaraz wracam itp. Zawału można dostać.

No wiesz,mogłaś wcześniej to powiedzieć :foch2: :wink:

Znów proszę Was o pomoc :? Znacie jakiś dobry program antyspojlerowy ? :( Podobno takie cholerstwo siedzi w moim kompie i stąd są problemy z internetem :cry2:

praedzio - Pon 28 Gru, 2009 14:42

Anty-jaki??? :shock:
Chyba anty-spyware'owy...

Spróbuj tego: http://www.programosy.pl/...ti-spyware.html

Calipso - Pon 28 Gru, 2009 14:47

praedzio napisał/a:
Anty-jaki???
Chyba anty-spyware'owy...

Nie szokuj się,w czasie rozmowy z konsultantem zasięg mi migał :ops1:

BeeMeR - Pon 28 Gru, 2009 15:27

Calipso, wiesz, że Cię lubię :przytul: :mrgreen: :rotfl:
Anaru - Pon 28 Gru, 2009 16:22

Calipso, wiesz, że ja też? :mrgreen: :przytul:
Masz moje gg czy chcesz smsem?
(Kasiek, Twój nr sobie też wklepałam na wszelki wypadek :mrgreen: )

Calipso - Pon 28 Gru, 2009 17:33

Ja też Was kocham :ops1: :ops1: :ops1:
Anaru napisał/a:
Masz moje gg czy chcesz smsem?

Mam Twój numer i od kilku dni dobijam się i nic z tego :cry2: A może źle przepisałam :? Na wszelki wypadek napisz mi na pw :kwiatek:

Aha,przeskanowałam kompa AVG i wykrył 67 czegoś tam,wszystko w pikach ciasteczkowych :roll: Chyba je usunęłam....program nie jest w polskiej wersji :?

Anaru - Pon 28 Gru, 2009 17:50

Cytat:
Aha,przeskanowałam kompa AVG i wykrył 67 czegoś tam,wszystko w pikach ciasteczkowych :roll: Chyba je usunęłam....program nie jest w polskiej wersji :?

Ale skuteczny jest ;) , tłucze wirusy

Calipso napisał/a:
Mam Twój numer i od kilku dni dobijam się i nic z tego :cry2:

To chyba nie najlepiej, zaraz Ci podrzucę, tylko zgubiłam Twój nowy nr gg chyba :mysle:

Admete - Pon 28 Gru, 2009 18:35

Anaru, Basia może poślecie mi swoje GG na pw? Moze za dużo na GG nie siedze,ale czasem do krótkich wiadomości dobre jest.
Calipso - Pon 28 Gru, 2009 21:17

Admete napisał/a:
Anaru, Basia może poślecie mi swoje GG na pw?

O ile jestem na czasie,to Basia nie ma gg a szkoda :(
Anaru napisał/a:
Ale skuteczny jest , tłucze wirusy

Mam nadzieję że wszystkie wybije w czortu matry :bejsbol: :wsciekla: :bejsbol: Przez te cholerstwo dzisiaj obstawiłam pana w infolinii Orange :rumieniec:

BeeMeR - Wto 29 Gru, 2009 10:36

Admete napisał/a:
Anaru, Basia może poślecie mi swoje GG na pw? Moze za dużo na GG nie siedze,ale czasem do krótkich wiadomości dobre jest.
Calipso ma rację - nie mam gg i raczej się nie zanosi, bop jak miałam to i tak zapominałam włączać :P
Calipso - Śro 30 Gru, 2009 17:47

BeeMeR napisał/a:
nie mam gg i raczej się nie zanosi, bop jak miałam to i tak zapominałam włączać

:( :( Mogłabym Tobie przypominać...... :rumieniec: :wink:

ŁukaszG - Pią 01 Sty, 2010 18:36

Admete napisał/a:
Po skanowaniu dysku zewnętrznego ( zawiesił się przy skanowaniu, a z nim cały komp ), został mi plik found.000 - nie idzie go usunąć niestety.

Czy problem jest aktualny? W takich przypadkach warto przeskanować dysk, ale nie przez wybór odpowiedniego narzędzia z menu kontekstowego dla danej partycji/dysku, ale przez odpowiednie polecenie. Spróbuj coś takiego:
1. z menu Start wybierz Uruchom lub wciśnij Win+R
2. wpisz 'cmd' i wciśnij [Enter] - uruchomi się czarne okno do wpisywania poleceń
3. wpisz: chkdsk x: /f - gdzie x to litera twojego dysku zewnętrznego i wciśnij [Enter]
4. Windows przeskanuje dysk x i naprawi ewentualne błędy
Powinno pomóc.

Łukasz

Admete - Sob 02 Sty, 2010 11:00

Spróbuje dziś :)

Wierna uczennica - Admete ;)

praedzio - Pon 18 Sty, 2010 18:13

Czy Wam też dzisiaj forum tak ślamazarnie chodzi? :-|
Caitriona - Pon 18 Sty, 2010 18:19

Oj, tak.... Bardzo powoli.... :-|
trifle - Pon 18 Sty, 2010 18:23

Tak! Dobrze, że piszecie, bo już myślałam, że to z moim netem coś nie tak :-|
Calipso - Pon 18 Sty, 2010 18:31

praedzio napisał/a:
Czy Wam też dzisiaj forum tak ślamazarnie chodzi?

Bardzo :-| Ale za to co innego poszło z prędkością światła i łowienie trwało 1.20 minut :banan_czerwony:

Anonymous - Pon 18 Sty, 2010 18:56

a jusci !!
Admete - Wto 19 Sty, 2010 07:22

Jak wam działa forum? U mnie wejście na stronę główną i logowanie idzie błyskawicznie, natomiast przechodzenie między tematami dość długo trwa.
praedzio - Wto 19 Sty, 2010 07:40

U mnie to samo.
Caitriona - Wto 19 Sty, 2010 10:08

Teraz jest już wszystko oki.
trifle - Śro 20 Sty, 2010 18:09

Czy znacie jakiś program - który można w internecie znaleźć - do grupowego zmniejszania zdjęć? Bo póki co bawię się paintem, ale przy 30 zdjęciach to już trochę irytujące.
Admete - Śro 20 Sty, 2010 18:15

Jakie odtwarzacze divixów można stosować przy Windows 7 w laptopie?
trifle - Śro 20 Sty, 2010 22:06

Zapytałam brata, bo na wszystkich domowych komputerach jest właśnie 7, i mówi, że używa 'vlc playera', no i BESTplayera - najnowszej wersji, odtwarza wszystko.
ŁukaszG - Śro 20 Sty, 2010 22:58

trifle napisał/a:
Czy znacie jakiś program - który można w internecie znaleźć - do grupowego zmniejszania zdjęć? Bo póki co bawię się paintem, ale przy 30 zdjęciach to już trochę irytujące.

Jest kilka dobrych darmowych przeglądarek graficznych, które posiadają takie narzędzia. Osobiście mogę polecić XnView, którą używam od wielu lat: http://www.xnview.com/. Z podanej strony można pobrać wersję instalacyjną zawierającą m.in. język polski. W menu Narzędzia jest polecenie Konwertuj wiele plików, gdzie można jednorazowo zaznaczyć wiele plików lub katalogów, wskazać rodzaj przekształcenia (m.in. zmiana rozmiaru, rozdzielczości, parę filtrów) i zapisać do dowolnego formatu graficznego w tym samym (możliwa opcja nadpisania) czy innym katalogu.

Admete napisał/a:
Jakie odtwarzacze divixów można stosować przy Windows 7 w laptopie?

Praktycznie powinien bez problemu działać każdy, który działał pod Vistą. Problem może być, jeśli np. mamy Windows 7 64-bitowy, a wcześniej mieliśmy system 32-bitowy... Ale chyba większość popularnych odtwarzaczy - m.in. BESTPlayer, którego sam używam do plików typu .avi - powinno działać.

Pozdrawiam
Łukasz