Seriale - SUPERNATURAL Next Generation
Harry_the_Cat - Nie 24 Sie, 2008 14:32
Taaa... chwilowo nienawidzi scenarzystów, bo strajk okradł go z 6 odcinków
Admete - Nie 24 Sie, 2008 14:34
Nie wolno nienawidzieć scenarzystów, bo dzięki nim mamy nasze ukochane seriale. A że przy okazji scenarzysci sa często sadystami, to już inna story
Caitriona - Nie 24 Sie, 2008 14:36
Ale ciężko się na nich nie wkurzać, jak mi skrócili ukochany serial! To że oni go napisali, wcale nie znaczy że im tak łatwo wybaczę!
Harry_the_Cat - Nie 24 Sie, 2008 14:38
Wywiady z Jensenem, Erikiem i Serą: http://www.armchaircommen...fun-with-c.html
super jest pytanie nt. Sama i Impali w czasie niebytności Deana... Są delikatne spoilery. Ogólnie fajny wywiad.
Podoba mi się to, że będą flashbaki z piekła, że Dean będzie słyszał krzyki. W sumie to, że ich nie stać na piekło, to dla mnie lepiej
Agn - Nie 24 Sie, 2008 15:23
| Caitriona napisał/a: | Czyli z męża zrobił się prawdziwy fan SPN, tak trzymać! |
No pewnie! Żona zrobiła mu profesjonalne pranie mózgu, nie mogło być inaczej.
Harry_the_Cat - Nie 24 Sie, 2008 17:48
Jestem zdesperowana, żeby się nie uczyć - na Amazonie 3 sezon jest na 3. miejscu DVD - wszystkich w ogóle: http://www.amazon.co.uk/g...ts_d_h__ldr_dvd
eta: yes! wysłali moj sezon 3!!!
Deanariell - Pon 25 Sie, 2008 04:30
Hmmmmm... zastanawiam się dlaczego ja nadal nie śpię... Mogłabym chodzić z Winchesterami na polowania - noc to moja ulubiona pora dnia
| Harry_the_Cat napisał/a: | | eta: yes! wysłali moj sezon 3!!! |
Ale Ci dobrze Ja się zaczynam poważnie zastanawiać czy czekanie, aż to dvd stanieje jakoś na ebay'u jest na moje nerwy? ... i dochodzę do wniosku, że chyba nie... Muszę pilnie naradzić się z siostrą i opracować plan podesłania jej pieniędzy - na Amazonie jest teraz zdaje się najtaniej - jakieś ok. 37 $ (nie wiem ile koszt przesyłki...) - ale trzeba zamówić do końca sierpnia...
A tak btw Harry - Twój mąż ma dobry gust, co do gadżetów z SPN Osobiście staram się nie zastanawiać, co jeszcze bym chciała sobie tam kupić niestety jest kilka rzeczy, do których pałam skrytą i namiętną (niespełnioną póki co) miłością - trudną i toksyczną jak się zdaje (bo spalam się z pragnienia)
Praedzio - myślałam poważnie o kupnie Impali, ale mnie nie stać (nie wspominając później o paliwie do niej...) Marzyła mi się przynajmniej ta tablica rejstracyjna, no ale... wszystkiego widać nie można mieć. (I tak się ogromnie cieszę z tego, co już mam )
AGN - super, że Twoja Sis przyjechała! Trzy tygodnie? Ale wypas! Też bym chciała zobaczyć się ze swoją...
| Harry_the_Cat napisał/a: | Podoba mi się to, że będą flashbaki z piekła, że Dean będzie słyszał krzyki. W sumie to, że ich nie stać na piekło, to dla mnie lepiej |
Dla mnie również - tak będzie znacznie lepiej
| Caitriona napisał/a: | | ciężko się na nich nie wkurzać, jak mi skrócili ukochany serial! To że oni go napisali, wcale nie znaczy że im tak łatwo wybaczę! |
Ba! Nie przypominaj mi nawet... też czuję się okradziona Pozostał taki niedosyt, którego nic już nie wypełni... Ech...
Harry_the_Cat - Pon 25 Sie, 2008 07:39
| Deanariell napisał/a: | Hmmmmm... zastanawiam się dlaczego ja nadal nie śpię... Mogłabym chodzić z Winchesterami na polowania - noc to moja ulubiona pora dnia |
Oj, zgadzam się totalnie. Gdyby nie to, że o 7 muszę wstawać do pracy, to bym chyba codziennie chodziła spać o 4....
| Deanariell napisał/a: | Ale Ci dobrze Ja się zaczynam poważnie zastanawiać czy czekanie, aż to dvd stanieje jakoś na ebay'u jest na moje nerwy? ... i dochodzę do wniosku, że chyba nie... |
Kiedyś stanieje, to pewne. Ale jak ja znam siebie i swoje szczęście, to ja bym kupiła dwa dni przed... To ja wolę już od razu
| Deanariell napisał/a: | A tak btw Harry - Twój mąż ma dobry gust, co do gadżetów z SPN Osobiście staram się nie zastanawiać, co jeszcze bym chciała sobie tam kupić niestety jest kilka rzeczy, do których pałam skrytą i namiętną (niespełnioną póki co) miłością - trudną i toksyczną jak się zdaje (bo spalam się z pragnienia) |
Jestem ciekawa, jak długo to będzie szło i w ogóle. Potem pomyślę, co dalej zrobić z wiedzą, którą nabędę
A co byś jeszcze chciała?
| Deanariell napisał/a: | Praedzio - myślałam poważnie o kupnie Impali, ale mnie nie stać (nie wspominając później o paliwie do niej...) Marzyła mi się przynajmniej ta tablica rejstracyjna, no ale... wszystkiego widać nie można mieć. (I tak się ogromnie cieszę z tego, co już mam ) |
Mąż był rozczarowany, że nie kupiłam tej Impali dla siebie Tablicy też nie kupiłam (na razie) , bo przeczytałam, że plastikowa... Ale to jeszcze sprawdze....
BTW - miałam zapytać, masz jakieś związki z Portugalią (chodzi mi o "saudade")?
Deanariell - Pon 25 Sie, 2008 09:14
| Harry_the_Cat napisał/a: | | A co byś jeszcze chciała? |
A np. ten czarny kubek, co zmienia obrazki pod wpływem ciepła napoju, może jeszcze jeden podkoszulek, kalendarz na rok 2009, komiksy, grę roleplaying, no i tę bransoletkę z czaszkami (bo mam taką jedną jak Dean miał dwie w pierwszym sezonie - ale okazała się niespecjalna ) ... o tam jeszcze... bardzo kusił mnie też ten miniaturowy model Impali (skoro o dużej mogę zapomnieć...) - kosztuje jednak ok. 70$, więc aż tak walnięta nie jestem - wolałabym za te pieniądze kupić sobie dvd z innym ulubionym serialem (sorry Impala ). To tak w skrócie, bo pokus znalazłoby się w tym sklepiku znacznie więcej - i to nie tylko w dziale SPN-u Jest tam też przecież kącik BSG, Buffy i inne... Taaaaaa... Zgłupiała baba na stare lata...
| Harry_the_Cat napisał/a: | | BTW - miałam zapytać, masz jakieś związki z Portugalią (chodzi mi o "saudade")? |
Moje związki są takie, że ostatnimi laty otarłam się o capoeirę - więc to raczej Brazylia, niż Portugalia - podoba mi się muzyka z tamtych rejonów i przepiękne plaże nad oceanem (zaczyna mi się podobać język) Terminu "saudade" pierwsza użyła tutaj Admete, ale ja sobie też poczytałam coś swego czasu na ten temat (np. tu, bo najprościej, hehehehe http://pl.wikipedia.org/wiki/Saudade ) - bardzo lubię muzykę z tamtych rejonów - fajnie śpiewa Cesaria Evora, ale najbardziej pokochałam Madredeus ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Madredeus ) Jak ich słucham, to widzę fale i błękit oceanu... A melancholię mam we krwi od dawna - choć nie urodziłam się w Portugalii, mimo to uczucia kryjące się pod hasłem saudade są mi bliskie...
Admete - Pon 25 Sie, 2008 09:32
No tak uzyłam tego słowa w jednym avku Chyba go nawet ubiorę niedługo Ja tego sklepu z gadżetami nawet nie oglądam. Wolę się nie denerwować
Harry_the_Cat - Pon 25 Sie, 2008 11:09
| Deanariell napisał/a: | | Zgłupiała baba na stare lata... |
E tam. Ja myślę, że w ten sposób zachowuje młodość
Właśnie czytałam gdzieś, że ta bransoletka z piuerwszego sezonu się szybko rozpada Kalendarz mi sie srednio podoba - i chyba sobuie zrobie sama. Jeszcze sie nei zdecydowalam.
A jesli chodzi o saudade, to to akurat są moje klimaty (po portugalistyce jestem), więc dlatego byłam ciekawa
Deanariell - Pon 25 Sie, 2008 18:06
| Harry_the_Cat napisał/a: | E tam. Ja myślę, że w ten sposób zachowuje młodość |
Poniekąd coś w tym w sumie jest...
| Harry_the_Cat napisał/a: | Właśnie czytałam gdzieś, że ta bransoletka z piuerwszego sezonu się szybko rozpada |
I farbuje... Made in China?
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Kalendarz mi sie srednio podoba - i chyba sobuie zrobie sama. Jeszcze sie nei zdecydowalam. |
No tak, ale zastanawiałam się, bo w Polsce plakatu z SPN nie uświadczy, jakiej jakości zdjęcia w nim będą - tego tam na stronie sklepu na obrazku niestety nie widać... Kalendarz zresztą mogę ostatecznie przeżyć Najfajniejszy ten kubek ze zmieniającym się pod wpływem ciepła wzorem - widziałam u koleżanki coś podobnego, niezły bajer
| Harry_the_Cat napisał/a: | A jesli chodzi o saudade, to to akurat są moje klimaty (po portugalistyce jestem), więc dlatego byłam ciekawa |
Wow! Przyjemny kierunek studiów - a korepetycji korespondencyjnych nie udzielasz przypadkiem? Byłabym zainteresowana jakby co Albo może mogłabyś polecić jakieś dobre materiały do nauki samodzielnej w domu? Jak coś to daj znać na priv
To Ty pewnie wiesz może coś więcej o tym motywie, niż Wikipedia? Może jesienią założymy sobie wątek o melancholii? Taki dekadencko-depresyjny? Zwłaszcza w perspektywie 4 sezonu SPN...
Agn - Pon 25 Sie, 2008 18:13
No co ty, Riella! Dekadencja? Przy Spn-ie? Ja wiem, że to co demony wyprawiają z chłopakami sprawia, że wszystko nam czasem oklapuje (a serce krwawi), ale Tetmajerem* to mi się wtedy nie pisze.
Ja proponuję jakąś grupę wsparcia i wzajemnego pocieszenia. Chociaż wszystko chyba mamy tutaj.
(Mam nadzieję, że nie pomerdałam epok.)
PS I nie śmiejcie się, ale ja nie wiem, co w sumie znaczy "saudade".
Deanariell - Pon 25 Sie, 2008 18:26
| Agn napisał/a: | | wszystko nam czasem oklapuje (a serce krwawi), ale Tetmajerem* to mi się wtedy nie pisze. |
Aguś, ale melancholia to nie tylko Tetmajer
| Agn napisał/a: | nie śmiejcie się, ale ja nie wiem, co w sumie znaczy "saudade". |
Toteż dlatego wkleiłam wyżej link do Wiki - żebyście daleko nie szukały w razie potrzeby - sama też możesz sobie wklepać w gogla Może nie ma tam wyczerpujących objaśnień, ale ogólnie pozwala się zorientować o czym mowa.
Ps. Jak tam szczęśliwe chwile z Siorą? Świętujecie?
Harry_the_Cat - Pon 25 Sie, 2008 19:07
Widziałyście to: http://www.cwtv.com/thecw/ghostfacers ?
a tak w ogóle to moja nowa strona startowa: http://www.awesomestart.com/supernatural/
Riella - odezwę się na PW w sprawach portugalskich , ale najpierw muszę pomyśleć, czy jest coś warte Twojej uwagi
Harry_the_Cat - Pon 25 Sie, 2008 22:30
stronka promujące DVD3: http://www.warnervideo.com/supernatural3/
Harry_the_Cat - Wto 26 Sie, 2008 21:39
Trzeci post pod rząd...
duże spoiler nt. 4.04: http://community.livejour...818.html#cutid1
ETA: dodatki z DVD3: http://community.livejour...92.html?#cutid1
Calipso - Śro 27 Sie, 2008 00:08
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Trzeci post pod rząd... |
Ja czytam i połykam kolejne newsy ale do pisania mam jeszcze daaaleko,no i niektóre strony mi nie otwiera
Admete - Śro 27 Sie, 2008 09:02
Co do mnie to jak zawsze praca wyciąga ze mnie całą energię i obawiam się, że znów będę raczej czytac niż pisać...To znaczy w naszym spnowym watku pewnie cos napiszę, jak się pojawią nowe odcinki, ale tak ogólnie to się będe mniej udzielać.
praedzio - Śro 27 Sie, 2008 10:54
No, ja z przyczyn technicznych niestety muszę się ograniczać...
Calipso - Śro 27 Sie, 2008 15:49
Dziewczyny,ja Was wszystkie i każdą z osobna bardzo mocno
Cóż,ja narazie przerabiam pierwszą serię,więc nie mam o czym pisać.Jak Wy zobaczycie czwartą,ja nadal będę w tyle ale nie ma co narzekać
Niech moc i bracia będą z nami
Gunia - Czw 28 Sie, 2008 15:54
Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale wrzucam nareszcie zdjęcia plakatu Jensena.
Jakość niestety nie najlepsza, jak to komórkowa...
praedzio - Czw 28 Sie, 2008 17:42
Kurczaki! Guniu, niedawno rozmawiałyśmy o tobie z dziewczynami, że na pewno niedługo pojawisz się w tym wątku. No w kościach czułam po prostu...
A plakat zarąbisty!! Gdzie takie cudeńka dają (i czy z Jaredem też taki można uzyskać...? )
Admete - Czw 28 Sie, 2008 17:45
Guniu może spróbujesz obejrzec Winchesterów w akcji? Naprawde warto
Harry_the_Cat - Czw 28 Sie, 2008 18:35
Tak, Guniu, jesteśmy pewne, żebyś tu wsiąkła razem z nami
|
|
|