To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL Next Generation

Harry_the_Cat - Nie 24 Sie, 2008 14:32

Taaa... chwilowo nienawidzi scenarzystów, bo strajk okradł go z 6 odcinków ;) :mrgreen:
Admete - Nie 24 Sie, 2008 14:34

Nie wolno nienawidzieć scenarzystów, bo dzięki nim mamy nasze ukochane seriale. A że przy okazji scenarzysci sa często sadystami, to już inna story ;-)
Caitriona - Nie 24 Sie, 2008 14:36

Ale ciężko się na nich nie wkurzać, jak mi skrócili ukochany serial! To że oni go napisali, wcale nie znaczy że im tak łatwo wybaczę! ;)
Harry_the_Cat - Nie 24 Sie, 2008 14:38

Wywiady z Jensenem, Erikiem i Serą: http://www.armchaircommen...fun-with-c.html

super jest pytanie nt. Sama i Impali w czasie niebytności Deana... Są delikatne spoilery. Ogólnie fajny wywiad.

Podoba mi się to, że będą flashbaki z piekła, że Dean będzie słyszał krzyki. W sumie to, że ich nie stać na piekło, to dla mnie lepiej ;)

Agn - Nie 24 Sie, 2008 15:23

Caitriona napisał/a:
Czyli z męża zrobił się prawdziwy fan SPN, tak trzymać! :D :D

No pewnie! Żona zrobiła mu profesjonalne pranie mózgu, nie mogło być inaczej. :mrgreen:

Harry_the_Cat - Nie 24 Sie, 2008 17:48

Jestem zdesperowana, żeby się nie uczyć :obrzydzenie: - na Amazonie 3 sezon jest na 3. miejscu DVD - wszystkich w ogóle: http://www.amazon.co.uk/g...ts_d_h__ldr_dvd

eta: yes! wysłali moj sezon 3!!!

Deanariell - Pon 25 Sie, 2008 04:30

Hmmmmm... zastanawiam się dlaczego ja nadal nie śpię... :mysle: Mogłabym chodzić z Winchesterami na polowania - noc to moja ulubiona pora dnia :-P
Harry_the_Cat napisał/a:
eta: yes! wysłali moj sezon 3!!!

Ale Ci dobrze :oklaski: Ja się zaczynam poważnie zastanawiać czy czekanie, aż to dvd stanieje jakoś na ebay'u jest na moje nerwy? ... i dochodzę do wniosku, że chyba nie... :wink: Muszę pilnie naradzić się z siostrą i opracować plan podesłania jej pieniędzy - na Amazonie jest teraz zdaje się najtaniej - jakieś ok. 37 $ (nie wiem ile koszt przesyłki...) - ale trzeba zamówić do końca sierpnia...
A tak btw Harry - Twój mąż ma dobry gust, co do gadżetów z SPN :mrgreen: Osobiście staram się nie zastanawiać, co jeszcze bym chciała sobie tam kupić :roll: niestety jest kilka rzeczy, do których pałam skrytą i namiętną (niespełnioną póki co) miłością - trudną i toksyczną jak się zdaje :frustracja: (bo :rotfl: spalam się z pragnienia)
Praedzio - myślałam poważnie o kupnie Impali, ale mnie nie stać (nie wspominając później o paliwie do niej...) :cry2: Marzyła mi się przynajmniej ta tablica rejstracyjna, no ale... wszystkiego widać nie można mieć. (I tak się ogromnie cieszę z tego, co już mam :serce: )

AGN - super, że Twoja Sis przyjechała! Trzy tygodnie? Ale wypas! :cheerleader2: Też bym chciała zobaczyć się ze swoją... :cry2:

Harry_the_Cat napisał/a:
Podoba mi się to, że będą flashbaki z piekła, że Dean będzie słyszał krzyki. W sumie to, że ich nie stać na piekło, to dla mnie lepiej ;)

Dla mnie również - tak będzie znacznie lepiej :oklaski:

Caitriona napisał/a:
ciężko się na nich nie wkurzać, jak mi skrócili ukochany serial! To że oni go napisali, wcale nie znaczy że im tak łatwo wybaczę!

Ba! :bejsbol: Nie przypominaj mi nawet... też czuję się okradziona :wsciekla: Pozostał taki niedosyt, którego nic już nie wypełni... Ech... :(

Harry_the_Cat - Pon 25 Sie, 2008 07:39

Deanariell napisał/a:
Hmmmmm... zastanawiam się dlaczego ja nadal nie śpię... :mysle: Mogłabym chodzić z Winchesterami na polowania - noc to moja ulubiona pora dnia :-P

Oj, zgadzam się totalnie. Gdyby nie to, że o 7 muszę wstawać do pracy, to bym chyba codziennie chodziła spać o 4....

Deanariell napisał/a:
Ale Ci dobrze :oklaski: Ja się zaczynam poważnie zastanawiać czy czekanie, aż to dvd stanieje jakoś na ebay'u jest na moje nerwy? ... i dochodzę do wniosku, że chyba nie... :wink:

Kiedyś stanieje, to pewne. Ale jak ja znam siebie i swoje szczęście, to ja bym kupiła dwa dni przed... To ja wolę już od razu ;)

Deanariell napisał/a:
A tak btw Harry - Twój mąż ma dobry gust, co do gadżetów z SPN :mrgreen: Osobiście staram się nie zastanawiać, co jeszcze bym chciała sobie tam kupić :roll: niestety jest kilka rzeczy, do których pałam skrytą i namiętną (niespełnioną póki co) miłością - trudną i toksyczną jak się zdaje :frustracja: (bo :rotfl: spalam się z pragnienia)

Jestem ciekawa, jak długo to będzie szło i w ogóle. Potem pomyślę, co dalej zrobić z wiedzą, którą nabędę ;) :mrgreen:
A co byś jeszcze chciała?

Deanariell napisał/a:
Praedzio - myślałam poważnie o kupnie Impali, ale mnie nie stać (nie wspominając później o paliwie do niej...) :cry2: Marzyła mi się przynajmniej ta tablica rejstracyjna, no ale... wszystkiego widać nie można mieć. (I tak się ogromnie cieszę z tego, co już mam :serce: )

Mąż był rozczarowany, że nie kupiłam tej Impali dla siebie :rotfl: Tablicy też nie kupiłam (na razie) ;) , bo przeczytałam, że plastikowa... Ale to jeszcze sprawdze....

BTW - miałam zapytać, masz jakieś związki z Portugalią (chodzi mi o "saudade")?

Deanariell - Pon 25 Sie, 2008 09:14

Harry_the_Cat napisał/a:
A co byś jeszcze chciała?

A np. ten czarny kubek, co zmienia obrazki pod wpływem ciepła napoju, może jeszcze jeden podkoszulek, kalendarz na rok 2009, komiksy, grę roleplaying, no i tę bransoletkę z czaszkami (bo mam taką jedną jak Dean miał dwie w pierwszym sezonie - ale okazała się niespecjalna :roll: ) ... o tam jeszcze... bardzo kusił mnie też ten miniaturowy model Impali (skoro o dużej mogę zapomnieć...) - kosztuje jednak ok. 70$, więc aż tak walnięta nie jestem - wolałabym za te pieniądze kupić sobie dvd z innym ulubionym serialem (sorry Impala :P ). To tak w skrócie, bo pokus znalazłoby się w tym sklepiku znacznie więcej - i to nie tylko w dziale SPN-u ;) Jest tam też przecież kącik BSG, Buffy i inne... :slina: :rotfl: Taaaaaa... Zgłupiała baba na stare lata...

Harry_the_Cat napisał/a:
BTW - miałam zapytać, masz jakieś związki z Portugalią (chodzi mi o "saudade")?

Moje związki są takie, że ostatnimi laty otarłam się o capoeirę - więc to raczej Brazylia, niż Portugalia - podoba mi się muzyka z tamtych rejonów i przepiękne plaże nad oceanem (zaczyna mi się podobać język) ;) Terminu "saudade" pierwsza użyła tutaj Admete, ale ja sobie też poczytałam coś swego czasu na ten temat (np. tu, bo najprościej, hehehehe http://pl.wikipedia.org/wiki/Saudade ) - bardzo lubię muzykę z tamtych rejonów - fajnie śpiewa Cesaria Evora, ale najbardziej pokochałam Madredeus :serce: ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Madredeus ) Jak ich słucham, to widzę fale i błękit oceanu... A melancholię mam we krwi od dawna - choć nie urodziłam się w Portugalii, mimo to uczucia kryjące się pod hasłem saudade są mi bliskie...

Admete - Pon 25 Sie, 2008 09:32

No tak uzyłam tego słowa w jednym avku :-) Chyba go nawet ubiorę niedługo :-) Ja tego sklepu z gadżetami nawet nie oglądam. Wolę się nie denerwować ;-)
Harry_the_Cat - Pon 25 Sie, 2008 11:09

Deanariell napisał/a:
Zgłupiała baba na stare lata...

E tam. Ja myślę, że w ten sposób zachowuje młodość ;)

Właśnie czytałam gdzieś, że ta bransoletka z piuerwszego sezonu się szybko rozpada :( Kalendarz mi sie srednio podoba - i chyba sobuie zrobie sama. Jeszcze sie nei zdecydowalam.

A jesli chodzi o saudade, to to akurat są moje klimaty (po portugalistyce jestem), więc dlatego byłam ciekawa ;)

Deanariell - Pon 25 Sie, 2008 18:06

Harry_the_Cat napisał/a:
E tam. Ja myślę, że w ten sposób zachowuje młodość ;)

Poniekąd ;) coś w tym w sumie jest...

Harry_the_Cat napisał/a:
Właśnie czytałam gdzieś, że ta bransoletka z piuerwszego sezonu się szybko rozpada :(

I farbuje... :-| Made in China? :P

Harry_the_Cat napisał/a:
Kalendarz mi sie srednio podoba - i chyba sobuie zrobie sama. Jeszcze sie nei zdecydowalam.

No tak, ale zastanawiałam się, bo w Polsce plakatu z SPN nie uświadczy, jakiej jakości zdjęcia w nim będą - tego tam na stronie sklepu na obrazku niestety nie widać... Kalendarz zresztą mogę ostatecznie przeżyć :roll: Najfajniejszy ten kubek ze zmieniającym się pod wpływem ciepła wzorem - widziałam u koleżanki coś podobnego, niezły bajer :mrgreen:

Harry_the_Cat napisał/a:
A jesli chodzi o saudade, to to akurat są moje klimaty (po portugalistyce jestem), więc dlatego byłam ciekawa ;)

Wow! :oklaski: Przyjemny kierunek studiów - a korepetycji korespondencyjnych nie udzielasz przypadkiem? :mysle: Byłabym zainteresowana jakby co :-D Albo może mogłabyś polecić jakieś dobre materiały do nauki samodzielnej w domu? Jak coś to daj znać na priv :kwiatek:

To Ty pewnie wiesz może coś więcej o tym motywie, niż Wikipedia? :wink: Może jesienią założymy sobie wątek o melancholii? Taki dekadencko-depresyjny? Zwłaszcza w perspektywie 4 sezonu SPN... :cool:

Agn - Pon 25 Sie, 2008 18:13

No co ty, Riella! Dekadencja? Przy Spn-ie? Ja wiem, że to co demony wyprawiają z chłopakami sprawia, że wszystko nam czasem oklapuje (a serce krwawi), ale Tetmajerem* to mi się wtedy nie pisze.
Ja proponuję jakąś grupę wsparcia i wzajemnego pocieszenia. Chociaż wszystko chyba mamy tutaj. :mrgreen:

(Mam nadzieję, że nie pomerdałam epok.)

PS I nie śmiejcie się, ale ja nie wiem, co w sumie znaczy "saudade". :roll:

Deanariell - Pon 25 Sie, 2008 18:26

Agn napisał/a:
wszystko nam czasem oklapuje (a serce krwawi), ale Tetmajerem* to mi się wtedy nie pisze.

Aguś, ale melancholia to nie tylko Tetmajer ;)
Agn napisał/a:
nie śmiejcie się, ale ja nie wiem, co w sumie znaczy "saudade". :roll:

Toteż dlatego wkleiłam wyżej link do Wiki - żebyście daleko nie szukały w razie potrzeby - sama też możesz sobie wklepać w gogla :-P Może nie ma tam wyczerpujących objaśnień, ale ogólnie pozwala się zorientować o czym mowa.

Ps. Jak tam szczęśliwe chwile z Siorą? Świętujecie? :party: :przytul:

Harry_the_Cat - Pon 25 Sie, 2008 19:07

Widziałyście to: http://www.cwtv.com/thecw/ghostfacers ?

a tak w ogóle to moja nowa strona startowa: http://www.awesomestart.com/supernatural/

Riella - odezwę się na PW w sprawach portugalskich ;) , ale najpierw muszę pomyśleć, czy jest coś warte Twojej uwagi ;)

Harry_the_Cat - Pon 25 Sie, 2008 22:30

stronka promujące DVD3: http://www.warnervideo.com/supernatural3/
Harry_the_Cat - Wto 26 Sie, 2008 21:39

Trzeci post pod rząd... :roll:

duże spoiler nt. 4.04: http://community.livejour...818.html#cutid1

ETA: dodatki z DVD3: http://community.livejour...92.html?#cutid1

Calipso - Śro 27 Sie, 2008 00:08

Harry_the_Cat napisał/a:
Trzeci post pod rząd...

Ja czytam i połykam kolejne newsy :mrgreen: ale do pisania mam jeszcze daaaleko,no i niektóre strony mi nie otwiera :roll:

Admete - Śro 27 Sie, 2008 09:02

Co do mnie to jak zawsze praca wyciąga ze mnie całą energię i obawiam się, że znów będę raczej czytac niż pisać...To znaczy w naszym spnowym watku pewnie cos napiszę, jak się pojawią nowe odcinki, ale tak ogólnie to się będe mniej udzielać.
praedzio - Śro 27 Sie, 2008 10:54

No, ja z przyczyn technicznych niestety muszę się ograniczać... :cry2:
Calipso - Śro 27 Sie, 2008 15:49

Dziewczyny,ja Was wszystkie :hug_grupowy: i każdą z osobna :przytul: bardzo mocno :-D
Cóż,ja narazie przerabiam pierwszą serię,więc nie mam o czym pisać.Jak Wy zobaczycie czwartą,ja nadal będę w tyle :roll: ale nie ma co narzekać :-D
Niech moc i bracia będą z nami :serce:

Gunia - Czw 28 Sie, 2008 15:54

Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale wrzucam nareszcie zdjęcia plakatu Jensena.

Jakość niestety nie najlepsza, jak to komórkowa...

praedzio - Czw 28 Sie, 2008 17:42

Kurczaki! Guniu, niedawno rozmawiałyśmy o tobie z dziewczynami, że na pewno niedługo pojawisz się w tym wątku. No w kościach czułam po prostu... :D :hello:

A plakat zarąbisty!! Gdzie takie cudeńka dają (i czy z Jaredem też taki można uzyskać...? :ops1: )

Admete - Czw 28 Sie, 2008 17:45

Guniu może spróbujesz obejrzec Winchesterów w akcji? Naprawde warto :-)
Harry_the_Cat - Czw 28 Sie, 2008 18:35

Tak, Guniu, jesteśmy pewne, żebyś tu wsiąkła razem z nami :D