Filmy - Powiew Orientu
BeeMeR - Pon 21 Gru, 2009 14:37
Spoilery LAK!
| Trzykrotka napisał/a: | | A już najbardziej wkurzajaca była scena sylwestrowa: to bardzo fair w stosunku do partnera - robić go w konia, siedzieć z nim/nią przy stole i podczas rozmowy sms-ować z tym drugim. To było o wiele gorsze niż scena podwójnej rocznicy ślubu z KANK, kiedy Dev i Maya przez całą kolację z współmałżonkami ściągali się wzrokiem. | Było, oj było - ja bym dawno zaliczyła vqrv - i tylko się dziwiłam, czemu żadne z partnerów nie oponowało - nie skrzywiło się nawet, a jeden wręcz się oświadczył pannie, która wiecznie wzrok ma utkwiony w smsach
a już smsy w tańcu - spora przesada, ale dobrze obrazuje to, co ma obrazować
| Trzykrotka napisał/a: | | miłość Veera wydawała sie szaleńcza, był uczciwszy w tym szaleństwie. | Tak, ale to w ogóle sprawa z innej bajki - no właśnie - jak z bajki, gdzie wszystko jest uczciwe, kolorowe, roztańczone z właściwą panną w centrum
I z tatą, który da po pysku niechcianemu absztyfikantowi córki, ale za to mama pomoże kochankom uciec
cud-mniód
Trzykrotka - Pon 21 Gru, 2009 14:48
| BeeMeR napisał/a: | Tak, ale to w ogóle sprawa z innej bajki - no właśnie - jak z bajki, gdzie wszystko jest uczciwe, kolorowe, roztańczone z właściwą panną w centrum |
Ale się biedactwo "nachytało" po twarzy wcześniej od mamy.
O, a scena, w której Harleen wynosi Veerowi herbatę - o rany! I odbiera prezent. Rozmawiają tylko oczami, nie miętolą się w przedsionku kościoła, jak Jai i Meera, ale jakie to są emocje!
Śliczny wątek
We współczesnym wątku bardzo ujmująca była też scena, w której Veer opowiada Jaiowi i wyprawie do Kalkuty, Jai się z niego naigrawa i opowiada Jo o "największym indyjskim kochanku," a ona patrzy na Rishiego ze smutkiem w oczach. I zrywa z Jaiem, który nie umie odpowiedzieć na pytanie "czy mnie kochasz?"
Widać, że dla niej ta opowieść nie była śmieszna. Dla Meery też nie byłaby.
BeeMeR - Pon 21 Gru, 2009 14:50
| Trzykrotka napisał/a: | Śliczny wątek | A śliczny
A Rishi jak wino - im starszy tym lepiej się go ogląda
Ale oczy to ma Saif piękne I Saifiątko też
(to tak mi się niemerytorycznie wyrwało )
Trzykrotka - Pon 21 Gru, 2009 15:00
| BeeMeR napisał/a: | I Saifiątko też
(to tak mi się niemerytorycznie wyrwało ) |
No pewnie
I młode szaruczątko też za chwilę będzie robić pomór w damskich sercach
A taki Jaś, czy Abhishek - ani ani. Materiał genetyczny się marnuje! Wyobrażacie sobie te dzieci?
BeeMeR - Pon 21 Gru, 2009 15:05
A tu obaj się uśmiechają
Admete - Pon 21 Gru, 2009 15:09
Ładni tatusiowie i ładne dzieci. A syn Shahrukha to będzie przystojniak!
Trzykrotka - Pon 21 Gru, 2009 15:14
| Admete napisał/a: | | Ładni tatusiowie i ładne dzieci. A syn Shahrukha to będzie przystojniak! |
Jest podobny podobny do mamy . Syn Saifa też jest uroczy. Akshay też ma syna, a Hrithik nawet dwóch. Mówię Wam, będzie kiedyś na co popatrzeć!
Admete - Pon 21 Gru, 2009 15:22
A córcia coraz bardziej do taty...Hmmm...to nie jest dobre rozwiązania. Niestety...Wiem to z autopsji
BeeMeR - Wto 22 Gru, 2009 09:02
Jeszcze trochę czasu zostało, ale już życzę
Wesołych Świąt wszystkim
http://www.youtube.com/watch?v=S-5ar30_tgg
BeeMeR - Wto 22 Gru, 2009 11:49
Avakayi Biryani (2008)
W przepięknych okolicznościach przyrody, na które można patrzeć godzinami i się nie napatrzeć
od wieków mieszkają wyznawcy hindu i islamu.
Żyją, pracują, uczą się, bawią, walczą o wodę, jeżdżą przeładowanymi rikszami...
A co się dzieje jak muzułmanin zaczepia hinduistkę? Pantoflem go!
Nie ma bzdurnych komików, nie ma niepotrzebnych item songów, są ciepło zekranizowane, znane od zawsze piosenki, do których od razu można sobie nucić oraz cudne scenki z życia wzięte, jak straszenie brata tuż przed snem, rozpoczynanie wyścigu opuszczeniem spodni malucha niemalże "kochanie się" z motorem zauroczonego nim młodzieńca i są młodzi bohaterowie, powoli odkrywający swą miłość.
Pięknie pokazani - bez żadnych wydziwień - w swych bardzo prostych marzeniach..
I rzut oka na innych bohaterów filmu,
z których najcudniejszy jest miejscowy wójt
A z cyklu - oglądanie filmu z rolnikiem, który zawsze przyuważy coś innego niż ja:
"gdzie on idzie z tym pługiem, jak tam kukurydza już rośnie"
Polecam gorąco - kto jeszcze nie widział - niby nic odkrywczego, a film jest tak ciepły i miły oku, że to fantastyczne spędzenie 2.5 godziny
Anaru - Wto 22 Gru, 2009 23:43
| Admete napisał/a: | Wiem to z autopsji |
Tia, my też wiemy, nie musimy szukać daleko
A Suhana ma nawet tatowe spojrzenie, jego zaciśnięcie ust, kształt twarzy, nawet uszy normalnie małe żeńskie xero
Saifiątko jest
A chętnie i Hrithikowe dzieci bym zobaczyła, ciekawe do kogo podobne
>>> znalazłam!
Hrithik z żoną Suzanne, oboje z tatuażami
I ich dorobek:
| BeeMeR napisał/a: | Polecam gorąco - kto jeszcze nie widział - niby nic odkrywczego, a film jest tak ciepły i miły oku, że to fantastyczne spędzenie 2.5 godziny |
Zaraz się wysunie na pierwsze miejsce w kolejce. Kadry piękne...
Trzykrotka - Śro 23 Gru, 2009 00:07
Jakie śliczne dzieciaczki mają Hrithiki Jeżeli dalej tak będzie, że dzieci urosną ładniejsze od rodziców, to ja tylko chcę dożyć tych debiutów za kilka lat. I Sonam Kapoor jest o niebo piękniejsza niż tatuś Anil (i całe szczęście) i Imran od wujka - Aamira (choć rodzony syn Aamira akurat mało jest urodziwy), przystojny Arjun Rampal ma córkę, Saif parkę. O, gdyby Saif z Kareeną pomyśleli o shaadi i prokreacji, byłoby fajnie No i Jaś z Bipashą, mmmmatko! I Abhishek z Aishwaryą...
Hmm, córeczka Kaloj też, jak Suhana, raczej do taty podobna
BeeMeR - Śro 23 Gru, 2009 08:55
| Trzykrotka napisał/a: | | przystojny Arjun Rampal ma córkę | dwie długonogie już córki
| Trzykrotka napisał/a: | córeczka Kaloj też, jak Suhana, raczej do taty podobna | Co fakt to fakt, znajdź dwie różnice...
Ale to jeszcze maluch, może wyładnieje
| Anaru napisał/a: | | Kadry piękne... | Cały film jest piękny, Aniu
BeeMeR - Śro 23 Gru, 2009 10:24
Tere Mere Beach Me
Czyli wywiad z Farah Khan, ale wywiad jak wywiad, show opiera się na tym, że Shahrukh jest bardzo seksowną gadziną
Która otwarcie flirtuje z publicznością
oraz czaruje gości w studio którymi są - suprise! - brat Gauri Vikrant i mama Gauri oraz z telewizora tata Gauri
Tak więc zastanawiam się nad formułą programu, przy innych gościach (chyba muszę obejrzeć odcinek z Salmanem bo gdzieś widziałam linki ), bo Shahrukh bardzo łatwo zyskał kontrolę nad Farah i nad rozmową i ciekawe, czy inni także
Trzykrotka - Śro 23 Gru, 2009 11:01
| BeeMeR napisał/a: | Tere Mere Beach Me
Czyli wywiad z Farah Khan, ale wywiad jak wywiad, show opiera się na tym, że Shahrukh jest seksowną gadziną |
A realizatorzy przytomnie nie szczędzili nam takich zblizeń

Dodam, że to był odcinek o "największych pantoflarzach," w której to konkurencji Shahrukh wygrał, choć nie był nawet nominowany (przed Abhiskiem i Ambanim, o ile pamietam).
BeeMeR - Śro 23 Gru, 2009 11:21
| Trzykrotka napisał/a: | | przed Abhiskiem i Ambanim, o ile pamietam). | i Hrithikiem
Admete - Czw 24 Gru, 2009 22:10
Roję obejrzałam - przepiękne zdjęcia. Każdy kadr jak obraz. Takie miękkie światło, złociste, błękitne. Oczywiście, gdy sprawdziłam zdjęcia to stwierdziłam, że nie powinnam się dziwić, bo to Santosh Sivan. Jakie przecudne krajobrazy, a sama historia wzruszająca. Roja była tak slicznie obłaskawiana przez męża. Ogólnie sceny małżeńskie w delikatny sposób zmysłowe. Świetna piosenka przed noca poślubną - te wszystkie kobietki w sile wieku odprowadzajace młodych
Trzykrotka - Nie 27 Gru, 2009 18:06
| Admete napisał/a: | | Oczywiście, gdys prawdziłam zdjęcia to stwierdziłam, że nie powinnam się dziwić, bo to Santosh Sivan. |
Santosha to ja uwiązałabym za nogę do kamery i kazała mu robić film za filmem. reżyserować i filmować. Wyjątkowo odpowiada i i jedno i drugie w jego wykonaniu. Była mowa o nowym projekcie, filmie drogi
Roja - zachwycający film. Mnie kupiła już pierwszą piosenką Roji, ilustrowaną obrazkami jakiejś bujnie zielonej wioski Tamilnadu.
Edit: O, proszę. Tego nie widziałam, Santosh zrobił film po Before the Rains
http://www.imdb.com/title/tt1213928/
Edit 2: jeszcze promo piosenki z My Name Is Khan.
Nawet nie wiem, czy piosenka mi sie podoba. Wizja pochlania mnie całkowicie
http://img199.yfrog.com/i...sajda60sec.mp4/
Admete - Nie 27 Gru, 2009 19:34
Mnie się piosenka podoba, choc wizja rzeczywiście powalająca. Jacy oni oboje piękni! I wzruszyłam się i roześmiałam
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2009 08:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Before the Rains | To piękny film - piękny i przykry zarazem, zdjęcia w nim to mistrzostwo najwyższego rzędu Polecam bardzo
Trzykrotka - Pon 28 Gru, 2009 08:58
Before The Rains - jaki to był piękny wizualnie film! I przykry równocześnie, rzeczywiście.
Tam były bujne, zielone góry, w tym nowym filmie, Tahaan, jest Kaszmir
http://knol.google.com/k/...ward-to-tahaan#
Krajobrazy są surowe tym razem. Grają Rahul Bose i Anupam Kher
Admete - Pon 28 Gru, 2009 09:03
A o czym będzie ten nowy film?
Trzykrotka - Pon 28 Gru, 2009 09:50
Najkrócej mówiąc, to historia małego chłopca i jego osła , którego chcą zabrać rodzinie na spłacenie długów. Muszę się jeszcze wczytać w streszczenie.
Film już ma swoje festiwalowe życie.
Trzykrotka - Śro 30 Gru, 2009 10:16
Zabawiam się dziś prasówką - zdjęciówką. Trochę ładnego Shahida na miły początek dnia:
Może nie najostrzejsze, ale urocze
Dla Admete: taki pan od muzyki
Dzwoń kochany, o każdej porze

Tego CineBlitza widziałam w kiosku na stacji metra niedaleko Brick Lane. I nie kupiłam
Zwyczajne i ładne

I baaaardzo niezwyczajne

Admete - Śro 30 Gru, 2009 10:30
Jak mogłaś nie kupić U mnie ponownie na poprawę humory leży na stoliku wyciagnięte Jab Me Met. Będe się pocieszać. Taki pan od muzyki może być
Tryzkrotko wypatruj pana listonosza
|
|
|