To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Aragonte - Nie 01 Sie, 2010 17:14

Fibula napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Rozumiem, że masz wszystkie trzy filmy o Murdochu? :wink: :kwiatek:

Aragonte, też je masz ;) .

Już mam czy dopiero będę miała? :wink: :kwiatki_wyciaga:
Jestem w połowie I sezonu :D Uwielbiam Murdocha :serduszkate:

Fibula - Nie 01 Sie, 2010 19:36

Masz, powinny (były) być ułożone jako pierwsze :mysle:
Aragonte - Nie 01 Sie, 2010 20:26

Ha, ale ja to na początku oglądałam ciurkiem i nie patrzyłam na numerki :ops1:
Murdoch z 2004 roku to te, o których piszesz?

Admete - Nie 01 Sie, 2010 20:58

Tak, to właśnie te - one są trochę inne niż serialowy Murdoch, chociaż pierwsze odcinki serialu powtarzają wątki oparte na książkach. Masz trzy sezony? Bo na razie tyle jest.
Aragonte - Nie 01 Sie, 2010 21:15

Jeszcze nie, ale będę mieć wszystkie trzy :wink:

Edit: Murdoch jest naprawdę słodki :serduszkate: Muszę chyba zrobić sobie avek z tej sceny, kiedy testował na sobie wykrywacz kłamstw :mrgreen:

Anaru - Pon 02 Sie, 2010 00:12

Lullaby napisał/a:
Ja uwielbiam Dextera. Swego czasu serial ten leciał dosyć późno na TVNie, ale mnie bardzo wciągnął, chyba głównie ze względu na nagłe zwroty akcji :D Juz nie mogę doczekać się 5 serii... Oglądał ktoś może Dextera?

Owszem, wszystkie 5 sezonów :mrgreen:
Nie w moim typie wizualnie, ale serial bardzo lubiłam i łyknęłam w tempie ekspresowym. :wink:

Admete - Pon 02 Sie, 2010 08:28

W serialu jest mnóstwo zabawnych nawiązań do naszej rzeczywistości :) I George jest sympatyczny :)
Caitriona - Pon 02 Sie, 2010 12:25

George jest cudowny :D Bardzo go lubię.

Filmy widziałam na ale kino i bardzo mi się podobały. Są poważniejsze i mroczniejsze. No i mają Keeley którą polubiłam ;) Były dobrze zrealizowane i ciekawe.

Admete - Pon 02 Sie, 2010 15:44

A to ich nie masz?
Caitriona - Pon 02 Sie, 2010 18:37

Ano nie ;) Ja je widziałam tylko w tv, jak startował serial Murdoch. Rozpoczęli sezon tymi filmami.
praedzio - Wto 03 Sie, 2010 09:42

O, właśnie! Jest już Rubicon! Może dziś w końcu obejrzę... Znów mam zaległości w serialach. :(
Admete - Wto 03 Sie, 2010 09:57

W Rubikonie atmosfera robi się coraz bardziej podejrzliwa. Mam takie ogólne skojarzenia z Trzema dniami kondora.
Aragonte - Sob 07 Sie, 2010 21:23

Caitriona napisał/a:
Ano nie ;) Ja je widziałam tylko w tv, jak startował serial Murdoch. Rozpoczęli sezon tymi filmami.

Jakby co, to je mam :wink: ale jeszcze nie oglądałam, na razie lecę z serialem. Doszłam do drugiego sezonu i jestem w trakcie odcinka z absyntem w tle :mrgreen:
Chyba biedny Murdoch pierwszy raz będzie miał kaca :wink: zwykłego i moralnego :wink:

Chyba powinnam jakieś Murdochowe avki sporządzić :serce:
George'a też bardzo lubię :D

Admete - Sob 07 Sie, 2010 23:10

George jest wyjątkowy - jestem jego fanką ;) Utknęłam gdzieś w połowie serii 3, ale mam zamiar dokończyć.
Aragonte - Sob 07 Sie, 2010 23:52

Trzecią serię to ja oglądałam od czasu do czasu w TV, ale teraz zamierzam nadrobić całokształt. W każdym razie końcówkę ostatniego odcinka widziałam i nie całkiem mi się to spodobało :roll: No nic, ale pewnie IV seria też będzie :wink:
Admete - Nie 08 Sie, 2010 12:12

Właśnie mnie się tez nie podobała, ciekawe czy IV mają w planach. Muszę poszukać informacji.
Aragonte - Nie 08 Sie, 2010 21:05

Jakoś denerwuje mnie przebieg akcji w Murdochu... Czy ta słodka blond ex-telegrafistka występowała w książkach, czy to wymysł scenarzysty? Póki co wnerwiona jestem (bo stanowczo kibicuję doktor Ogden) i mam wrażenie, że to drugie :roll:
Admete - Nie 08 Sie, 2010 21:24

Dr Ogden nie ma w ksiązkach. Telegrafistka...hmmm...nie wiem. W książkach jest taka prostytutka, Ettie. Ona pojawia się w tych trzech filmach o Murdochu, które były przed serialem.
Aragonte - Nie 08 Sie, 2010 21:44

Wymyślili dr Ogden, żeby wprowadzić wątek romansowy? :shock: No to mnie zaskoczyłaś. Miałam nadzieję, że chociaż ona występowała w książkach.
Admete - Nie 08 Sie, 2010 21:53

Przeciez nie może być dziś serialu bez takiego wątku, choćby w tle ;) W książkach Murdocha łączy coś z Ettie, jakkolwiek nie wiem czy natury cielesnej. Czytałam tylko jedną książkę i to nie po polsku.
Aragonte - Nie 08 Sie, 2010 23:11

No dobra, ale trochę przedobrzyli :roll: Wolę kryminalne łamigłówki z paroma okruszkami romansu, a w II sezonie jest tego dla mnie za dużo. Szkoda :-|
Sofijufka - Śro 18 Sie, 2010 13:08

od poniedziałku w Hallmarku "Detektyw Foyle", którego kocham nieodmiennie! II wojna światowa w Angli....
Caitriona - Śro 18 Sie, 2010 13:13

Strasznie mi się Detektyw Foyle podobał, oglądałam kiedyś na tvp1. Niestety nie mam Hallmarku...
Admete - Śro 18 Sie, 2010 13:47

Nie znam tego zupełnie i nie mam Hallmarku...
Tess - Śro 18 Sie, 2010 15:44

Serial "Detektyw Foyle" oglądałam na Hallmarku i na 1, bardzo mi się podobał :lol: Gra tam m.in. Anthony Howell :kwiatek: z przyjemnością znowu sobie pooglądam :cheerleader2: