To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

Eeva - Pon 10 Cze, 2013 18:14

Ja bym się tylko chciała podpytać co z piątkiem, bo jutro wyjeżdżam i będę raczej tylko na odczycie :-)
Agn - Pon 10 Cze, 2013 18:34

Piątek aktualny. Bąknęłaś, że byś chciała, wobec tego nie ma to tamto i ładujemy ci się na chatę... czy nie?
Eeva - Pon 10 Cze, 2013 19:28

No tak, tylko jakoś nikt inny się nie zgłasza ;-)
Agn - Pon 10 Cze, 2013 20:09

Znowu kameralnie? :mrgreen:
praedzio - Pon 10 Cze, 2013 20:39

W piątek niestety, nie dam rady, chyba, że zwaliłabym się Wam o 21.00, ale raczej będę padnięta po treningu. A w sobotę będę dostępna dopiero od jakiejś 18.00 :-(
Agn - Pon 10 Cze, 2013 21:02

Nie martw się, twoją dostępność wykorzystamy na maksa. :D
Eeva - Pon 10 Cze, 2013 21:50

Może być kameralnie :-)
Ja w sobotę też trochę później, bo mam oglądnaie sal wiec pewnie bedę wolna tak jak Praedzio - po 18.

Anaru - Pon 10 Cze, 2013 22:36

A o której się spotykamy, tak w ogóle?
Bo nie wiem na którą mniej więcej celować...

Caroline - Wto 11 Cze, 2013 19:58

Ja też mogłabym w piątek. Tylko dajcie proszę znać o której.
A sobota - jaki mamy plan? Może spacerek w Łazienkach?

Caitriona - Wto 11 Cze, 2013 22:48

Właśnie, właśnie - jaki jest szczegółowy plan? I piątku - bo może dałaby radę - i soboty. Gdzie i o której?
Anaru - Wto 11 Cze, 2013 23:24

Właśnie, bo ja tu bilet kupuję. :wink:
A serio - czy gdybym przyjechała rano (jeszcze nie na 100%) mogłabym gdzieś u kogoś zostawić bagaż? :kwiatek: Dużo tego nie będzie, ale niekoniecznie chciałabym z torbą łazić...

Na którą się umawiamy? Przed południem? Po południu? Jak wolicie? I gdzie w ogóle? Gdzieś jakoś w centrum?
Jestem za jakimś spacerkiem zdecydowanie. :-D

I pytanko techniczne - Zooshe, gdybym u Ciebie spała to brać śpiwór?

I drugie pytanko techniczne - kupię bilet gdzieś na Młocinach? Jakie w ogóle są bilety? Tzn po ile jedno lub dwudniowe? Orientujecie się? (czy na karty jeździcie ;) , bo ja np. nie wiem jakie ceny biletów we Wrocławiu ;) )

Agn - Wto 11 Cze, 2013 23:31

Anaru napisał/a:
I drugie pytanko techniczne - kupię bilet gdzieś na Młocinach? Jakie w ogóle są bilety? Tzn po ile jedno lub dwudniowe? Orientujecie się? (czy na karty jeździcie ;) , bo ja np. nie wiem jakie ceny biletów we Wrocławiu ;) )

Na to akurat ja jestem w stanie odpowiedzieć. Na Młocinach jest ZTM, gdzie można kupić wszelkiego rodzaju bilety (chyba oprócz WKD). Jednorazowy kosztuje bodaj 4,40 (albo 4,80, nie jestem pewna, bo kupowałam tylko czasówki), istnieją 3-dniowe i buli się za nie 30 zł.

Anaru - Wto 11 Cze, 2013 23:53

Agn napisał/a:
istnieją 3-dniowe i buli się za nie 30 zł.

Taki to mi raczej niepotrzebny (ale chamsko podrożał od mojego ostatniego pobytu w Warszawie :shock: ), potrzebuje raczej dobowego. Ale się dopytam jakby co ;)

Caitriona - Śro 12 Cze, 2013 00:34

Tu macie ceny biletów: http://www.ztm.waw.pl/?c=110&l=1 :)
praedzio - Śro 12 Cze, 2013 22:16

No, dobra - dziouchy, czas nagli, a plan zlotowy mamy w proszku. Piątek u Eevy - o której? I ile osób idzie? Domówić się trzeba, co by dziewczyna wiedziała, ile miejsca na podłodze szykować. ;) No, i co kto przynosi ze sobą do żarcia. ;)

Sobota - o której i gdzie? Łazienki to dobry plan, pogoda powinna dopisać. Ale pewnie wypadałoby gdzieś zgodnie ze szlachetną tradycją pójść coś zjeść, a czasu na ewentualną rezerwację niewiele.

Ja od razu mówię, zeby nie było niedopowiedzeń, że w piątek nie dam jednak rady, będę ćwiczyć przed sobotnim występem. A w sobotę będę w Wawie dopiero między 18.00 a 19.00.

Czy mamy jakieś propozycje odnośnie soboty?

Anaru - Śro 12 Cze, 2013 23:17

praedzio napisał/a:
Sobota - o której i gdzie? Łazienki to dobry plan, pogoda powinna dopisać. Ale pewnie wypadałoby gdzieś zgodnie ze szlachetną tradycją pójść coś zjeść, a czasu na ewentualną rezerwację niewiele.

Bu, chciałam jechać nocnym, ale bilety zostały wyprzedane, za wolno myślałam nad godziną. :( Zatem albo pojadę o 6 i będę koło południa, albo o 8 i będę koło 14. Ponieważ z torbą nie będzie mi się chciało chodzić mogę ją albo gdzieś zostawić (na dworcu) albo zostawić u kogoś w domu, tyle, że nie wiem czy o tej porze to jeszcze wszyscy będą w pieleszach i będziemy się zbierać na spotkanie po południu czy co? Warszawianki zdecydujcie, to Wasze miasto ;)

Czyli najpierw Łazienki? Byłam tam kilka lat temu, pamiętam, że było ładnie, ale nie pamiętam za bardzo gdzie są i jak daleko od dworca (głównego), tylko o której byśmy tam szły? Potem pewnie gdzieś klapniemy faktycznie, macie pomysł gdzie? Sorry za męczenie, ale wolałabym wiedzieć, że np. się będę albo nie będę plątać samotnie i bezproduktywnie po mieście w oczekiwaniu na spotkanie ;) .

Już i tak starczy, że nie będę o 8 jak chciałam tylko kilka godzin później.... :(

Aragonte - Śro 12 Cze, 2013 23:32

Godzinę piątkowego spotkania to może rozstrzygnąć tylko Eeva, skoro do siebie zaprasza :) Ale pewnie chodziło o jakąś 18-19???
Ja mogę być, jakby co, chociaż z trunków to głównie tonic i colę piję ostatnio :wink:
Niech się wyraźniej zdeklarują ewentualni chętni, to Eeva wyśle im na PW adres.
Na razie zdeklarowane są:
1. Eeva (z wiadomych względów :wink: )
2. Agn
3. Zooshe (jak rozumiem)
4. Caroline
5. Caitriona (?)
6. Aragonte.
7. ?????

Anaru napisał/a:
A serio - czy gdybym przyjechała rano (jeszcze nie na 100%) mogłabym gdzieś u kogoś zostawić bagaż? :kwiatek:

Jeśli będziesz nocowała u mnie, to możesz zostawić u mnie, ale mieszkam kawałek od centrum. Nie wiem, jakie warunki oferuje Zooshe (tzn. czy ma więcej niż jeden pokój, jak u mnie w mieszkaniu :-P ), ale trzeba by chyba przede wszystkim to ustalić, bo od tego zależy, kto po części będzie Cię pilotował po W-wie (w jakimś tam zakresie). Jeśli ja, to mogłabym Cię zgarnąć z dworca, zabrać do siebie z bagażem, a potem jechać na miasto (na żarełko i spacer czy co tam innego).
Do mnie śpiwora brać nie musisz (tylko odczulacze na kocią sierść :wink: )
Nie wiem, co z Loaną - zdaje się, że miała ochotę odwiedzić moje koty :wink: Ale może uda się to też jakoś w tę sobotę wpasować.

Co do sobotniego forumowego spotkania - jak już Praedzio słusznie zauważyła, na rezerwację może być ciut późno, ale w ostateczności można by wykorzystać Złote Tarasy - na którymś tam piętrze jest mnóstwo jadłodajni, od chińszczyzny po grecką kuchnię i sałatkożernię, bywa tłoczno, fakt, ale to byłby ewentualnie punkt, żeby usiąść (ew. w podgrupach), zjeść i jechać do Łazienek (np., może być też odwrotna kolejność albo inny punkt docelowy).
Te ZT to jedna z możliwości, o jakąś rezerwację można by się starać jeszcze :mysle: Szkoda, że w Namaste India jest mało miejsca, ale to też jakaś możliwość.
W ostateczności Złote Tarasy mogą być też punktem zbiorczym, jeśli nic innego nie wymyślimy.
Powiedzmy, że na wspólne jedzonko można by się umówić na 15-16, a potem wybrać się na długi spacer. Chyba że wolicie jakoś to przesunąć wcześniej?

Aragonte - Śro 12 Cze, 2013 23:37

Anaru, widzę, ze napisałaś kolejnego posta, więc mój ostatni post jest trochę nieaktualny :wink:
Jeśli będziesz ok. 14, to nie ma sensu do mnie jechać, a bagaż lepiej byłoby zostawić np. w bagażniku samochodu Caroline (bo chyba będzie samochodem, hmmm? :wink: ).
Kiedy będziesz wiedziała, na którą dotrzesz do W-wy?

Anaru - Śro 12 Cze, 2013 23:57

Aragonte napisał/a:
Kiedy będziesz wiedziała, na którą dotrzesz do W-wy?

Za moment, jak tylko kupię bilet. Kombinuję czy uda mi się wyczołgać na 6 rano czy jednak na 8 ;)
A jak by było wygodniej?

Aragonte napisał/a:
Do mnie śpiwora brać nie musisz (tylko odczulacze na kocią sierść

Powinnam być odczulona ;) , w każdym razie odczulanie na wszystko pylące i na żarcie działa do tej pory, więc oby sierść również ;) . Ok, to umówmy się, że będę nocować u Ciebie, z przyjemnością :przytul:
(koty będą po mnie chodzić nocą? ;) )
Acha - obfotografuję je oczywiście, jeśli nie będziesz miała nic przeciwko :mrgreen:

Po mnie nie trzeba wychodzić na Młociny, spokojnie sobie dotrę do centrum, mam trasę obcykaną przez te dwa lata Asinej tułaczki po ośrodkach. Tyle tylko, że reszta Warszawy mi się nieco zatarła w pamięci...

Aragonte - Czw 13 Cze, 2013 00:18

12 czy 14 - w sumie wsio rybka :) No, w przypadku tej wcześniejszej godziny będę musiała ciut szybciej odkurzać przed wyjściem (bo odkurzyć kłaki muszę zdecydowanie).
I nie ma problemu, mogę Cię odebrać z Centrum - jakoś spod Metra Centrum czy z innego miejsca?
Zdjęcia rób, koniecznie! :cheerleader2: Po raz pierwszy od dawna Kocianny miałyby porządne foty :wink:
Anaru napisał/a:
(koty będą po mnie chodzić nocą? ;) )

Na 99 procent tak :wink: Ale nie powinny być jakoś strasznie namolne, mam nadzieję.

No to jesteśmy wstępnie umówione :D

Anaru - Czw 13 Cze, 2013 00:26

Już mam bilet kupiony na 8, bo 6 to jednak sadystyczna, a poza tym wszystkich bym pobudziła jeszcze przed świtem ;) . Czyli będę o 14, z Młocin pamiętam, że są dwa kroki do metra, tylko bilet muszę kupić.

Kocianny poznam z radością :cheerleader2: Ile masz teraz puchaczy? 4? 5? :mrgreen:

Loana - Czw 13 Cze, 2013 04:56

Sadystycznie na 6? O_o no cóż, moje dzieci będą zaraz ubierane, więc jak widać nie jest to takie sadystyczne :P
Eeva - Czw 13 Cze, 2013 07:21

co do piatku to ja proponuje jakas 19, bo jeszcze musze z pracy wrocic i dom troche oporzadzic:) co do soboty natomiast to bede w stalym kontakcie bo wolna pewnie bede ok 18
zooshe - Czw 13 Cze, 2013 08:27

Sory Anaru, wczoraj miałam bardzo zawalony dzień wróciłam po 22 do domu i nawet nie zaglądałam do tematu. Więc już tłumaczę.
Oczywiście bardzo cię zapraszam, nie musisz nic brać miejsce jest. Możesz spać albo z Agn na materacu – duży i wygodny, albo w drugim pokoju na mniej wygodnym łóżku, a ja zajmę kanapę.
Z pozostawieniem rzeczy też nie będzie problemu, tylko napisz o której byś była w wawie?

Caitriona - Czw 13 Cze, 2013 19:13

Niestety mnie dziewczęta w piątek jednak nie będzie... Buuu.... Ale w sobotę oczywiscie się zjawię :D