Seriale - Supernatural
Admete - Pią 12 Paź, 2007 15:20
Miałam podobne skojarzenie. Powinni mu dać tę rolę
praedzio - Pią 12 Paź, 2007 22:07
Hmm... Ciekawie się zapowiada. Fajnie wykorzystany motyw króliczej łapki. A Dean rzeczywiście wygląda niczym Bond w tej muszce... Jeśli chodzi o samą muszkę, to eeee.... Sam zdecydował się na ciekawe wiązanie tejże...
Admete - Sob 13 Paź, 2007 20:47
No...Obejrzałam w końcu nastepny odcinek - czekałam na Riellę, stąd to małe opóźnienie. Opłacało się czekać. odcinek naprawdę dobry. Mamy historię związaną z dziećmi i małe nawiązania do glównego wątku całej opowieści. zresztą może nie takie małe - z tą mamusią Winchester coś było na rzeczy. Ciekawe czego się jeszcze dowiemy. blondi ( nadal nie pamietam, jak ona ma na imię ) może okaże się jeszcze do strawienia, ale aktorka z niej niestety marna. Mały ben to słodki dzieciak Same zobaczycie. A Dean, och Dean...Znowu wyszło, że pod tą zabawową fasadą jest coś więcej.
praedzio - Sob 13 Paź, 2007 21:32
Ja poczekam do jutra - chcę obejrzeć w pełni zrozumiale... Zaciekawiłaś mnie, to pewne!
Admete - Sob 13 Paź, 2007 21:55
Ja nawet poszukałam kto zacz ten Gumby and Pokey Ciekawe jak to u nas przetłumaczą? Nie bardzo to sobie wyobrażam
http://en.wikipedia.org/wiki/Gumby
Nieźle się też uśmiałyśmy. Chyba pierwszy raz widziałyśmy Dean'a zmieszanego z powodu zainteresowania ze strony kobiet
praedzio - Nie 14 Paź, 2007 18:18
Trochę avków: http://biffyhouse.livejou...254.html#cutid1
Kim (lub czym), u diabła jest "Weirdy McWeirderton"? Próbuję swego angielskiego - i się zastopowałam...
Admete - Nie 14 Paź, 2007 18:55
Dziwaczny Mcdziwak? Albo Dziwaczne Mcdziwadło
praedzio - Nie 14 Paź, 2007 18:57
A przy okazji dowiedziałam się, co to jest banshee... Ale mam braki w supernaturalnym (i nie tylko) bestiariuszu...
Admete - Nie 14 Paź, 2007 19:04
Praedzio Ty fanka Irlandii i celtyckiej muzyki, nie wiedziałaś co to banshee?! No wiesz Proponuje poszukac jakiegoś słownika potwrów - Riella ma coś ze dwa W tym jeden w stylu Winchesterów zupełnie A tu cos o stworzeniach z ostatniego odcinka:
http://en.wikipedia.org/wiki/Changeling
Praedzio coś ty uczyniła? Ja teraz tej piosenki Albionu nie mogę przestać słuchać...
praedzio - Nie 14 Paź, 2007 19:16
| Admete napisał/a: | | Praedzio Ty fanka Irlandii i celtyckiej muzyki, nie wiedziałaś co to banshee?! |
Nie dobijaj...
Elfy i leprechauny znałam, a banshee...
| Admete napisał/a: | | Praedzio coś ty uczyniła? Ja teraz tej piosenki Albionu nie mogę przestać słuchać... |
Jaaaa....??? A kto zaczął?
Admete - Nie 14 Paź, 2007 19:27
Czy ja juz pisałam, że kocham Supernatural za poszerzanie horyzontów? Jesli nie, to własnie pisze ;-D
praedzio - Pon 15 Paź, 2007 21:38
| Admete napisał/a: | | Nieźle się też uśmiałyśmy. Chyba pierwszy raz widziałyśmy Dean'a zmieszanego z powodu zainteresowania ze strony kobiet |
No, i ja w końcu obejrzałam - panowie Hatakowcy olali sprawę, więc radziłam sobie sama... Najwyżej zrobię powtórkę. A co do zmieszania Deana... myślałam, że padnę! Najpierw kobitki pokazują go sobie palcami, wymieniając uwagi na jego temat, po czym mamy najazd kamerą na Deana... poczynając od jego tyłka, po czym następuje raptowny przerzut kamery w górę. Hmmm... nie wiem, może to dlatego, że one siedziały, a on stał i stąd te zabawy z kamerą?
Nooo... Ruby mnie zaskoczyła na maksa. Ciekawe, jaki w tym wszystkim ma cel - i czy Sam połknie haczyk?
Mały Ben był naprawdę słodziutki - i jak wy tam sobie chcecie - podobny do Deana prawie jak dwie krople wody! To NA PEWNO jego syn!
Admete - Pon 15 Paź, 2007 21:41
Co do Bena to się zgodzę Cudny był po prostu. I znów mi było żal Dean'a... Oczywiście, że Sam połknie haczyk, w końcu wyjechała z takim tekstem
Mnie się potem w nocy z soboty na niedzielę śnił Sam, który był demonem...
praedzio - Pon 15 Paź, 2007 21:46
Śnił ci się Sam??? Cholibka! A mnie w tygodniu śnił się "tylko" Peter Petrelli, do którego dobierała się jakaś zmutowana jaszczurzyca, a rzecz się działa na wyspie z "Zagubionych"....
Wiem, wiem... Czas na odwyk.
Admete - Pon 15 Paź, 2007 21:57
Tylko Peter? Nie masz co narzekać moja droga A w moim śnie Sam był naprawdę przerażający. Oby to nie był sen proroczy...Potem mi się śniło, że Riella miała dom z ogrodem. Bardzo zapuszczonym ogrodem
Deanariell - Pon 15 Paź, 2007 22:06
| Admete napisał/a: | | Potem mi się śniło, że Riella miała dom z ogrodem. Bardzo zapuszczonym ogrodem |
Takie są najpiękniejsze
Admete - Pon 15 Paź, 2007 22:10
On był w zapuszczony w innym sensie niż myslisz Taki błotnisty, z badylami, nieuporządkowany Prosimy na słóweczko o Spn prosę pani. Pani się ostatnio strasznie wymiguje
praedzio - Wto 16 Paź, 2007 07:53
No, tak... To było do przewidzenia... Dzisiejszej nocy śniło mi się mnóstwo dzieci... Nawet własne (?!). Chyba przestanę zaglądać do wątku rodzicielskiego.
Deanariell - Wto 16 Paź, 2007 20:29
| Admete napisał/a: | On był w zapuszczony w innym sensie niż myslisz Taki błotnisty, z badylami, nieuporządkowany Prosimy na słóweczko o Spn prosz epani. pani się ostatnio strasznie wymiguje |
Jak błotnisty, to już gorzej... błota akurat nie lubię ale badyle byłyby całkiem prawdopodobne
Jeśli chodzi o słóweczko o SPN, to moja najukochańsza Siostra właśnie mnie poinformowała, że dostanę na Gwiazdkę pierwszy i drugi sezon na dvd, prosto z USA!!! Oczywiście bez polskich napisów, ale to przecież drobiazg Muszę jej powiedzieć, że jestem skłonna wybaczyć jej zgubienie w dzieciństwie mojego pluszowego Pana Misia (paskudny z wyglądu, ale łączyła nas szczególna więź sentymentalna ) - wyniosła go bez pozwolenia na pole (czyli inaczej mówiąc "na dwór" ) i podobno ktoś go jej zabrał... Straty moralne były niepowetowane Ale po tym, co teraz dla mnie zrobiła, przyrzekam, że więcej jej tego nie wypomnę
Gwiazdka zapowiada się zatem bajecznie
Co do wymigiwania się, to zwyczajnie nie mogę się dopchać do kompa... albo śpię... albo mam coś do roboty... albo wszystko na raz Zresztą mam to na avku - very busy
Jeśli chodzi o odcinek 3x02, to powiem jedynie, że sama chciałabym mieć takiego syna... może jednak zacznę trenować jogę?
Admete - Wto 16 Paź, 2007 20:32
Hmmm...To jak juz kupuje jeden sezon 2, to moze kupi i dla mnie. Ja jej kase mogłabym zwrócić...Ciekawa jestem ile, by to wyniosło na nasze...Bo nie wiem, czy w Polsce wyjdzie w ogóle 2 sezon.
Praedzio Ty chadzasz na polskie strony. Pisali cos o drugim sezonie na dvd?
Riella powiedz Magdzie, żeby dla mnie też kupiła i twoja mama przywiezie, jak będzie wracać, a kasę mogę wrócić Twojej mamie jakoś...Spytaj ją.
Deanariell - Wto 16 Paź, 2007 20:41
| Admete napisał/a: | | Hmmm...To jak juz kupuje jeden sezon 2, to moze kupi i dla mnei. |
Mogę ją zapytać - mówiła coś o 20 dolarach, to i tak chyba taniej, niż ktoś chciał na allegro - mogłabyś najwyżej kupić w kantorze walutę i by się jej od razu przekazało - sprawa jest do przemyślenia, ale najlepiej do końca tego tygodnia Jak zadzwoni, to ją spytam, co ona na to i ile dokładnie zapłaciła. Jeśli się zgodzi, to przesyłka będzie końcem listopada
Admete - Wto 16 Paź, 2007 20:45
Piekna to ja chcę i moge te zielone kupić Niech powie ile. U nas moze wcale nie być. Nie wiem, po ile sa dolary...
Na Amazonie jest po 40 dolarów, dolar po 2.60...Wychodzi troche ponad 100 zł. To mniej niż dałam z poolskie wydanie 1 sezonu.
http://www.amazon.com/s/r...ds=Supernatural
praedzio - Wto 16 Paź, 2007 21:04
Jeśli chodzi o drugi sezon na DVD, na supernatural.com.pl widnieje wiadomość następującej treści:
Skoro już tu jestem, zapodam linka do galerii z odcinka siódmego (Fresh Blood).
http://supernatural.com.p...?album=64&pos=0
Deanariell - Wto 16 Paź, 2007 21:08
| Admete napisał/a: | | Na Amazonie jest po 40 dolarów |
Napisałam jej na gg, jak będzie mogła, to się odezwie wkrótce na pewno Ale w takim razie nie wiem, gdzie ona to kupiła tak tanio, chyba, że mi się nie przyznała ile w końcu zapłaciła... Zobaczymy, co powie
EDIT: Z tego, co widzę akcja odwołana Polska górą! There is still hope Ja się i tak cieszę, bo dostanę w prezencie - Młoda mnie rozpieszcza
Admete - Wto 16 Paź, 2007 21:11
Praedzio dzięki - w takim razie zamówię u nas W tym krakowskim sklepie ( kupowałam tam w czasie studiów, wieki temu, oni nadal istnieją! ) maja najtaniej.
http://www.rockserwis.pl/...ID=86813&lang=1
Na pozostałych wisi jako towar niedostepny. Oby to nie była jakas podpucha...
|
|
|