Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Aragonte - Pon 28 Gru, 2009 15:19
| BeeMeR napisał/a: | B5 oraz BSG mam nadzieję kiedyś dorwać i obejrzeć
Któreś nawet (ale nie pamiętam na 100% które ) już zamówiłam u Aragonte |
B5. Obejrzysz, obejrzysz je już niedługo
Gosia - Pon 28 Gru, 2009 15:34
Buuuuu! Ja chcę dalej! Czemu nie kręcili dalej?
Ostatnie odcinki były bardzo dobre, trzymały w napięciu. No dobra, może czasem potrącały o kicz, ale mi się podobało.
I nie mówcie, że muzyka nie dodaje emocji. Dla mnie jest bardzo ważna.
Moim zdaniem potencjał ten serial jeszcze miał.

(Kolejność scrinów przypadkowa, żeby nie spoilerować).
W każdym razie, dziękuję za polecenie tego filmu. Mimo wszystko fajnie mi się go oglądało.
Admete
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2009 15:40
| Gosia napisał/a: | | I nie mówcie, że muzyka nie dodaje emocji. Dla mnie jest bardzo ważna. | bo jest - tylko nie do każdego trafia ta sama muzyka - mnie np. Greysowe plumkanie nie urzeka zupełnie, choć pasuje do serialu, który lubię - ot, paradoks niby
praedzio - Pon 28 Gru, 2009 15:41
No, też jakoś się pozbierać nie mogę po zakończeniu oglądania. Przywiązałam się do bohaterów. Bu.
Gosia - Pon 28 Gru, 2009 15:46
Ja też. Polubiłam tego Donnera i Zoe. I kilku innych.
Czemu jednak anulowali? Moim zdaniem mogli trochę jeszcze pociągnąć. A w Stanach podobno puścili tylko połowę z tych odcinków, bo oglądalność była niska... Potem leciało tylko w Kanadzie. Gdzieś w sieci podobno jest info o tym, co miało być dalej.
How Defying Gravity would have progressed, straight from the creator
I went straight to the source and contacted the show’s creator, James Parriott, to get a reading from the next book from the Defying Gravity bible. And, lordy, did he read.
First of all, let’s get the basics out of the way. Parriott confirmed to me that the actors have all been released and the sets have been destroyed, so the show is “pretty much dead” — no real hope now of seeing the show get the CPR it needs to continue on into another season or a wrap-up movie.
In fact, he has the first three years of the show all worked out, along with how it would ultimately end. Because Parriott has what he said is “a tremendous respect for science fiction and its fans,” he didn’t want to string viewers along too long without anything significant to reveal, which is why Beta was revealed in episode nine and not somewhere in season two; he wasn’t about to leave us with “a big hole in the ground” at the finale. Lost fans know what he’s talking about.
I’ve often said that having the “Grey’s Anatomy” tag on this show really hurt it. Sci-fi fans ran for the hills when they saw it was going to be Grey’s-in-space, so it never took off. So, I asked Parriott about that.
“First of all, ABC literally bought the show three weeks before it aired. ABC, I think, in their own way, were trying to kill it. They had been planning to buy the show all summer long, so they had us on a hook. But they wouldn’t commit, wouldn’t commit, wouldn’t commit. While they weren’t committing, they were cutting trailers and were preparing to launch, but they weren’t telling anybody. And then they finally committed three weeks before launch.”
Essentially, the only people who saw the promos were the 1.5 million viewers through ABC’s summer schedule.
“[Having the Grey's Anatomy tag] probably hurt the show ultimately. But in terms of trying to sell the show, as sort of a quick pitch … for the buyers, it had to be ‘look, it’s a show in space, but it’s not a space show. This is a space show that’s going to attract women.’ That seemed to be the easiest thing to do. In fact, I don’t think we ever really coined the phrase that it’s Grey’s in space; someone had just said that and we said ‘OK.’” [..]
However, when it became clear that ABC wasn’t going to give us a big summer launch and not be promoted as well as we wanted, I was encouraging the studio not to sell it and go to Syfy. And in fact they did go to them, but they did it too late and after we already aired two episodes.
I said, ‘would you guys buy this if we pulled it from ABC and give it to you for free on rerun and buy us into a second season?’ But then you’ve already aired and you’re taking the wind out of Syfy’s sails, because they can’t promote it as ‘their’ show. And Mark Stern [Syfy Exec VP of Original Content] was very interested in it, but once it aired on ABC you lose your caché. And you’re done. But we could have survived on Syfy and done many seasons.
Now, let’s get into the answers to some of the unanswered questions from the show. First of all, Parriott won’t yet reveal to me the ending of the show, as he’s still holding onto hopes that something will come out of left field and cause it to be revived again, in one for or another. If, in six months, the show doesn’t see the light of day again, then we may get our answer.
http://www.cliqueclack.co...om-the-creator/
Admete - Pon 28 Gru, 2009 18:42
Moim zdaniem producenci seriali sf od początku źle podchodzą do takich rzeczy. Nie powinni nigdy zakłądac oszałamiającej popularności, bo nigdy jej nie będzie. Powinni się nastawiac na późneijsze dochody z dvd, bo zawsze jacyś maniacy się znajdą. Podobno B5 rewelacyjnie wciąż zarabia na dvd, a minęło już 11 lat od końca serialu. Mogą robic krótsze serie i planowac wyjasnianie części tajemnic wczesniej.
Aragonte - Pon 28 Gru, 2009 18:49
| praedzio napisał/a: | No, też jakoś się pozbierać nie mogę po zakończeniu oglądania. Przywiązałam się do bohaterów. Bu. |
Ha, skąd ja to znam
Calipso - Pon 28 Gru, 2009 21:29
| praedzio napisał/a: | | Admete napisał/a: | Nie powiem, satysfakcję mam |
A, żesz ty! Tutaj się przyznałaś! |
A tu Was mam
Nadal nie mogę uwierzyć,ze przeciągnęłyście Gosię na tę stronę
Admete - Pon 28 Gru, 2009 21:39
Alez Gosia sama siebie przeciągnęła już dawno temu Ja jej tylko podsunęłam ostatnio to i owo
Calipso - Pon 28 Gru, 2009 21:41
Stanowczo za mało czytam na tym forum,że teraz się dziwię No nic,idę dalej zjadać cukierki z choinki
aneby - Pon 28 Gru, 2009 22:08
| Calipso napisał/a: | | przeciągnęłyście Gosię na tę stronę |
Na Ciemną Stronę Mocy
Admete - Pon 28 Gru, 2009 22:16
Jednak pójdę jutro u nas na Avatar w zwykłym 2D. Nie wiem czy ud a mi się pojechać do K., a chciałam jednak obejrzeć ten film.
Harry_the_Cat - Pon 28 Gru, 2009 22:39
Ja chce Avatara zobaczyc w 3D
Admete - Pon 28 Gru, 2009 22:41
| Harry_the_Cat napisał/a: | Ja chce Avatara zobaczyc w 3D |
Tez bym chciała, ale najbliższe kino z 3D to 80 km ode mnie. A teraz zima...
Harry_the_Cat - Pon 28 Gru, 2009 22:59
wiem, wiem. na cos sie czasem ta warszawka przydaje
Aragonte - Pon 28 Gru, 2009 23:11
| Harry_the_Cat napisał/a: | Ja chce Avatara zobaczyc w 3D |
Ja też chętnie bym poszła
Anaru - Wto 29 Gru, 2009 00:22
Mówiłam juz, że też uwielbiam Was czytać?
| Aragonte napisał/a: | | Admete napisał/a: | Aragonte - opowiem Ci coś zabawnego, co łączy sie z FF i B5. Oglądałam odcinek 9 FF. Bohater - doktor Bryce uczy sie japońskiego. W pewnym momencie słyszę pytania z płyty do nauki języka: "Who are you?" ,"What do you want?". Wiadomo z czym mi się skojarzyło A jeszcze dziwniejsze jest to, że na IMDb na forum FF ktoś zwrócił uwagę na to samo Uwarunkowanie ... |
Pewnie, że uwarunkowanie
Ja też bym zastrzygła uszkami i zaczęła wypatrywać jednego z Vorlonów i demonicznego pana Mordena |
?
A z czego to?
| Admete napisał/a: | Lubię odcinek 5
Koleżankę namówiłam na obejrzenie Tin Mana i Alice. Lubi Czarnoksiężnika z Oz, więc będzie mieć zabawę przy Tin Man.
Będą u nas grali Avatar - od razu, od 27 grudnia. Normalnie nie wierze Wybiorę się w końcu na coś do kina.
| Cytat: | | Wracając do głosu... Rozwikłałaś już zagadkę? Ciekawa jestem. |
Praedzio czy chodzi Ci o to, że ten głos przypomina nagranie z kasety Zen, której słuchał Charlie? Czy ja cierpię na jakies zwidy? |
Jaki Charlie?
A głos miała kobieta bardzo interesujący.
Powinnam zainteresować się Tin Manem?
I co to jest Alice?
FF mi poszedł jak burza, White Collar ciut gorzej idzie...
Chyba faktycznie najpierw się dobiorę do Prisonera zanim skończę WC.
Co to jest B5?
BSG nie oglądałam, tak samo jak nigdy mnie nie ciągnęły Startrekowe rzeczy i tym podobne kosmiczne (chociaż wątek z fanfikiem tłumaczonym przez Aragonte czytam tak "na sucho" całkiem z przyjemnością)
DG na razie gdzieś się plącze na końcu kolejki do obejrzenia...
BeeMeR - Wto 29 Gru, 2009 07:40
| Anaru napisał/a: | Co to jest B5? | Babylon 5
Ad Alice: chyba to, ale nie dam głowy:
http://www.imdb.com/title/tt1461312/
Stanowczo za mało forum czytasz lub czytasz wybiórczo, bo to w większości było wyjaśniane (tylko ja pamiętam wybiórczo )
praedzio - Wto 29 Gru, 2009 08:53
Nawiązania są do Babylon 5, Alice (do której linka rzuciła BeeMer - swoją drogą, bardzo zacna miniseria), a Charlie wywołany został w związku z serialem Life http://www.imdb.com/title/tt0874936/ ).
Hm, czy większość naszych rozmów o filmach tak wygląda? Że znajdujemy podobieństwa czy nawiązania do tego i owego?
Gosia - Wto 29 Gru, 2009 09:11
| Calipso napisał/a: | Nadal nie mogę uwierzyć, że przeciągnęłyście Gosię na tę stronę |
Na jaką tę? Przecież pisałam, że jako pacholę oglądałam "Kosmos 1999" (czyli Space 1999). Tam oprócz sf było także trochę obyczaju, (np. wątek dr Heleny Russell i komandora Koeniga).
Filmy sf z wątkami obyczajowymi mogę oglądać.
- FlashForward
- Defying Gravity
Proszę bardzo. Kwestią tylko jest zmuszenie samej siebie do tego, by zacząć oglądać serial, bo zasadniczo wolę filmy, a nie seriale, które zawsze jednak trącą trochę telenowelą Oczywiście mogą ją trącić w mniejszym lub większym stopniu.
Swego czasu oglądałam także wiele seriali kryminalnych (Arsen Lupin - stara wersja z Georgem Descieresem, Colombo, Kojak, Sam i Sally, Miami Vice, Rewolwer i melonik, Święty itp.) No i obyczajowych, o których już nawet nie wspomnę
Aragonte - Wto 29 Gru, 2009 09:16
Dziewczyny tłumaczyły już skróty, więc ja tylko sprostuję, że fanfik tłumaczyłam tylko jeden (jak na razie ), a te pozostałe fragmenty są wyjęte z książki uzupełniającej pewne informacje o świecie Babylon 5 i na temat niektórych bohaterów. Co prawda tego, co tam opisano, nie ma wprost w serii, ale wszystko jest uzgodnione z twórcą Babylon 5, więc to jednak nie fanfik, tylko część "kanonu".
Admete - Wto 29 Gru, 2009 10:10
Ja wklejałam ostatnio fanfiki z B5 po angielsku, ale są dośc kanoniczne ( nie lubię odbijania od kanonu w B5 ).
Anaru te pytania zadawali przedstawiciele takich dwóch ras w B5 - Cienie przedstawiciele chaosu, a dokładnie pan Morden, człowiek na usługach Cieni zadawał pytanie: "Czego pragniesz, czego chcesz?". Vorlnończycy - przedstawiciele porządku - pytali "Kim jesteś?". A na końcu Lorien - jeden z Pierwszych zadał Sheridanowi pytanie: "Czy jest ktoś, dla kogo chcesz żyć?"
Babylon 5 jest właśnie niestartrekowy. To znaczy jest kosmiczny, ale historie są opowiadane inaczej niż w uniwersum ST. Zachęcam do przeczytania pierwszych stron wątku babylonowego, tam wyjaśniam kilka rzeczy
Admete - Wto 29 Gru, 2009 20:57
Zapowiedź ciekawego filmu:
"Film Incepcja opowiada o możliwościach ingerowania w ludzkie umysły za pomocą specjalistycznej technologii, która wykorzystuje metodę iniekcji. DiCaprio, wciela się w szefa zespołu specjalizującego się w dokonywaniu podróży po umysłach innych osób. Takie podróże mogą zarówno umożliwiać zdobycie informacji jak i wprowadzanie danych."
http://www.youtube.com/watch?v=7DwuVKfjctk
http://napisy24.pl/artykul/132/
aneby - Wto 29 Gru, 2009 21:10
Naprawdę wiele mówiący trailer
Edit: Ten drugi jest ok Czekam z niecierpliwością
Admete - Wto 29 Gru, 2009 21:30
Nie mogłam odszukac tego drugiego na YT. Moze ktos inny znajdzie
|
|
|