To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Nie 25 Lip, 2010 19:17

praedzio napisał/a:
To już mi pachnie psychopatią. ;)

Tak, to ja tak odbierałam Charliego z Life ;) Może i psychopata ;) Dla mnie psychiopatą jest ten, który nachodzi byłą żonę i awanturuje się w jej domu ;)

praedzio - Nie 25 Lip, 2010 19:20

A czym to się różni od kupna swojej żonie białego konia i zostawienie w jej ogródku? ;)
Poza tym Luther pogodził się ze swoją żoną w trzecim odcinku. ;)

Admete - Nie 25 Lip, 2010 20:47

Kupno konia nie zapowiada bicia, rozwalanie domu i owszem. Nie doszłam do trzeciego i nie zanosi się, zebym doszła ;) To znaczy, ze żona tez była psychopatką ;)
praedzio - Nie 25 Lip, 2010 20:55

Nie - to znaczy, że mąż nie był psychopatą. :P

Nie popieram przemocy w ogóle - ale rozumiem stan ducha faceta, którego żona właśnie powiedziała, że sypia z innym, a jego wyrzuca ze swojego życia. Nie każdy ma nerwy ze stali. A w przypadku Luthera każda inna reakcja nie byłaby wiarygodna. Ot, i tyle.

Lubię tę dziwną zażyłość między nim a Alice. Ciekawe, jak to się skończy. Oglądam czwóreczkę. :)

Admete - Nie 25 Lip, 2010 20:57

Ja sobie dziś obejrze Identity :)
praedzio - Nie 25 Lip, 2010 21:02

A jest już sosik może?
Caitriona - Nie 25 Lip, 2010 21:12

Praedzio, przybij piątkę :D Mnie się ten serial bardzo spodobał i duża była w tym zasługa głównego bohatera, aktora który tę rolę odtwarzał oraz historii dziwnego związku łączącego policjanta i morderczynię.
Moim zdaniem serial był bardzo dobrze zagrany, był ciekawy i trzymał w napięciu.

Zabrałam się za Identity: pierwsze dwa odcinki za mną. Póki co jest nieźle ;)

Admete - Nie 25 Lip, 2010 21:18

praedzio napisał/a:
A jest już sosik może?

Ja mam tylko przyprawę angielską.

praedzio - Nie 25 Lip, 2010 21:26

Podziel się z głodnym. ;)

Caitri, cieszę się bardzo, że jest nas więcej :mrgreen: Bo już bałam się wspomnieć, że aktor odgrywający Luthera ma bardzo piękny uśmiech. ;) Tak fajnie łagodnieją mu wtedy rysy twarzy. ;)

Caitriona - Nie 25 Lip, 2010 21:27

Uśmiecu jakoś jego raczej nie zarejestrowałam ;) Ale mnie się podobało. I ruth była bardzo dobra w swojej dość ciekawej roli.
praedzio - Nie 25 Lip, 2010 21:31

Ruth ma same ciekawe role, albo ja tylko na takie trafiam. :D
praedzio - Śro 28 Lip, 2010 08:36

U la la...
http://hatak24.pl/news/89..._i_na_powaznie/

Admete - Śro 28 Lip, 2010 09:20

Co mi przypomniało, że nie oglądałam jeszcze dwóch czy trzech ostatnich odcinków ostatniego sezonu. Początek intrygujący, a scenka z Comic Con :rotfl:
Obejrzałam kolejny odcinek Identity - niech ktoś zastrzeli Blooma, bo idiota jakich mało.

Caitriona - Śro 28 Lip, 2010 17:49

praedzio napisał/a:
U la la...

Matko, facet jest fantatsyczny :rotfl: :rotfl: A nowy sezon nieźle się rozpocznie! :D

Lullaby - Śro 28 Lip, 2010 19:08

Ja uwielbiam Dextera. Swego czasu serial ten leciał dosyć późno na TVNie, ale mnie bardzo wciągnął, chyba głównie ze względu na nagłe zwroty akcji :D Juz nie mogę doczekać się 5 serii... Oglądał ktoś może Dextera?
Admete - Śro 28 Lip, 2010 19:19

Trzykrotka chyba oglądała, ja tylko słyszałam :)
Oglądam teraz nową rzecz - The Glades:

http://www.youtube.com/wa...fR8&feature=fvw

Na początku byłam sceptyczna, ale widzę, że polubię bohaterów - zwłaszcza lekarza Carlosa :)

aneby - Śro 28 Lip, 2010 19:55

Admete napisał/a:
The Glades:

Ooo, moze byc niezłe :lol:

Admete - Śro 28 Lip, 2010 23:23

A chyba zacznę oglądac pierwszy odcinek tej uwspółcześnionej wersji Sherlocka Holmesa, która ostatnio wysmażyło BBC.
aneby - Czw 29 Lip, 2010 00:24

Łyknęłam na raz 3 odc. The glades :rumieniec: Relaksujący serialik, świetny do oglądania przy prasowaniu, haftowaniu czy innych robótkach ręcznych :mrgreen: I jest na kim oko zawiesić :wink: Szkoda, że na razie nie ma więcej.
BeeMeR - Czw 29 Lip, 2010 09:57

Ja obejrzałam pierwszą serię Dextera i choć nie mogę powiedzieć bym była tym serialem zachwycona, jest ok.
To chyba jedyny taki serial gdzie póki co znacznie bardziej interesują mnie wszyscy wokół głównego bohatera niż on sam :P
Lubię zwłaszcza Angela i Laguertę i nie jeszcze jednego - pamiętam jak się nazywa :mysle:

Lullaby - Czw 29 Lip, 2010 13:13

BeeMeR napisał/a:
Ja obejrzałam pierwszą serię Dextera i choć nie mogę powiedzieć bym była tym serialem zachwycona, jest ok.
To chyba jedyny taki serial gdzie póki co znacznie bardziej interesują mnie wszyscy wokół głównego bohatera niż on sam :P
Lubię zwłaszcza Angela i Laguertę i nie jeszcze jednego - pamiętam jak się nazywa :mysle:

Moim zdaniem jest to jedyny serial, który ma już 4 serie (5 od września) i każda jest tak samo interesująca i warta obejrzenia.

Admete - Nie 01 Sie, 2010 15:14

Obejrzałam dwa z trzech filmów o Murdochu - zrobiono je wczesniej niż serial, z innymi aktorami. Dr Ogden zagrała Keely Hawes i byłaświetna w tej roli. Ta wersja Murdocha jest ( co logiczne ) bliższa powieściom ( czytałam jedną po angielsku ). Mają mroczniejszy nastrój, są poważniejsze. Murdoch nie ejst tak przystojny jak wersja serialowa, ale ma bardzo wyraziste oczy i latwo uwierzyć, że to jest typ naukowca - pozornie chłodny, ale z głębokimi uczuciami. Warto obejrzeć.
Aragonte - Nie 01 Sie, 2010 16:17

Rozumiem, że masz wszystkie trzy filmy o Murdochu? :wink: :kwiatek:

Właśnie oglądam odcinek, kiedy biedny Murdoch musiał się wkręcić w środowisko pederastów, żeby znaleźć zabójcę i przebrano go dość... oryginalnie jak na niego :lol:

Admete - Nie 01 Sie, 2010 16:55

Ano mam :) Na pewno obejrzysz :)
Fibula - Nie 01 Sie, 2010 16:58

Aragonte napisał/a:
Rozumiem, że masz wszystkie trzy filmy o Murdochu? :wink: :kwiatek:

Aragonte, też je masz ;) .