To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

praedzio - Wto 10 Cze, 2014 20:59

Pogadam sama ze sobą, a co tam! ;) Obejrzałam najnowszy odcinek Continuum i kurde blaszka zrobiło się tak: :excited: Na scenę weszła nowa postać i już ją lubię. :banan:
asiek - Wto 10 Cze, 2014 21:23

praedzio napisał/a:
Pogadam sama ze sobą, a co tam! ;)

Pogadałabym z Tobą, ale ostatnio niewiele oglądam. :wink: Mam ogromne tyły w serialach, może jesienią nadrobię.

praedzio - Wto 10 Cze, 2014 21:27

Zastanawiam się, czy Continuum by Ci nie podeszło. ;) Lubię zabawy z czasem. Jest wtedy mnóstwo wątków do obmyślenia i obgadania. :mysle: :-D
asiek - Wto 10 Cze, 2014 21:33

praedzio napisał/a:
Lubię zabawy z czasem.

Też lubię, ale przyznam, że trochę przy nich głupieję. :confused3: :lol: :wink:
Ostatnio przeczytałam Grom Koontza i znowu miałam problemy z logicznym ogarnięciem sytuacji, podobnie jak w Terminatorze. :lol: :wink:

praedzio - Wto 10 Cze, 2014 21:35

Czyli trzeba przeczytać raz jeszcze. :-P
asiek - Wto 10 Cze, 2014 21:55

Jest to jakieś wyjście :mrgreen: :mrgreen:
Admete - Śro 11 Cze, 2014 15:32

Sleepy Hollow całkiem przyjemnie się ogląda, choć to taka bzdurka trochę ;) przypomina mi klimatem Spn. Pan Crane bardzo przyjemny dla oka i z miłym akcentem ;) Zeźliłam się trochę, bo Clancy Brown jako szeryf długo nie pobył, ale okazało się, że Abby go widzi w wizjach, więc chyba mi lepiej ;)
asiek - Śro 11 Cze, 2014 15:33

Chyba stanęłam na 4, czy 5 odcinku. :wink:
Admete - Śro 11 Cze, 2014 15:35

To taki odstresowywacz ;) Pośmiać się też trochę można. Najbardziej mi się podobało, jak w 2 odcinku czarownica musiała mieć na imię Serilla ;) No nie mogła Mary albo Betty :lol: Zdjęcia mają fajne.
Fibula - Śro 11 Cze, 2014 19:25

Obejrzałam do końca, choć po kilku odcinkach też rozważałam porzucenie i nie żałuję, dobrze się bawiłam, natomiast pierwszy odcinek Salem mnie rozczarował i zamiast śledzić akcję, usiłowałam sobie przypomnieć, skąd kogo znam. :wink: I nie poznałam nawet ulubieńca Praedzia z Nikity. :ops1:
praedzio - Śro 11 Cze, 2014 20:01

Mówisz o Shayne Weście? ;) A jaki on tam mój ulubieniec... :lol: Roy Dupuis to to nie jest. ;) Ale Salem całkiem znośnie mi się ogląda. Choćby dla Janet Montgomery, która jest zjawiskowa. No, i ogólnie trochę straszno jest, ale ja lubię się od czasu do czasu pobać. :mrgreen:
Fibula - Śro 11 Cze, 2014 21:15

praedzio napisał/a:
Mówisz o Shayne Weście? ;) A jaki on tam mój ulubieniec... :lol: Roy Dupuis to to nie jest. ;

Hmm, pamięć mi szwankuje, ale nie było ongiś zachwytów nad klatą Michaela? :wink:
praedzio napisał/a:
Ale Salem całkiem znośnie mi się ogląda. Choćby dla Janet Montgomery, która jest zjawiskowa. No, i ogólnie trochę straszno jest, ale ja lubię się od czasu do czasu pobać. :mrgreen:

Dam szansę, ale litosci, karmienie żaby... :thud: :rotfl:

praedzio - Śro 11 Cze, 2014 21:18

Poczekaj, jak dojdziesz do scenki z wężem... :obrzydzenie:

Cytat:
Hmm, pamięć mi szwankuje, ale nie było ongiś zachwytów nad klatą Michaela?

Moja pamięć dziurawa jak sito, ale nie wykluczam chwil słabości. :mrgreen:

Caitriona - Czw 12 Cze, 2014 11:10

Sleepy Hollow obejrzałam do końca, choć przyznam, że moja sympatia do tego serialu spadała z odcinka na odcinek. W sumie zatrzymał mnie chyba gł. duet.
Admete - Pią 13 Cze, 2014 16:25

W Once Upon a Time najlepszy jest Rumel/Mr Gold. Robert Carlyle jest boski :)
Caitriona - Pią 13 Cze, 2014 18:42

Admete napisał/a:
Robert Carlyle jest boski

Tak! I to jego Deary: http://www.youtube.com/watch?v=6UluBbO4fZ4 :D :D

Lubię jeszcze Lanę Parrillę (The Evil Queen) i oczywiście kapitana Hooka ;)

Admete - Pią 13 Cze, 2014 19:08

Hook na mnie nie działa - przynajmniej na razie nie ;) Za dużo eye linera ;) O tak - Rumpel/Gold ma tę swoją manierę w mówieniu. Czasem w Goldzie trochę ta maniera przebija.
praedzio - Pią 13 Cze, 2014 19:21

Hook zyskuje w trzecim sezonie. Fajny będzie odcinek pokazujący jego relację z bratem. Pod koniec sezonu ten eyeliner trochę się wypłucze. :P
Admete - Pią 13 Cze, 2014 19:25

Liczę na to, bo na razie jakoś mi nie pasuje. Cora właśnie oddała ducha ;) Fajny był ten odcinek pokazujący jej młodość. No proszę czuła miętę do Rumpla - taki z niego seksowny diabeł ;)
Caitriona - Pią 13 Cze, 2014 19:28

praedzio napisał/a:
Hook zyskuje w trzecim sezonie.

Zgadzam się. Im mniej eyelinera, tym większą sympatię człowiek czuje do Hooka ;) Poza tym ja lubię piracką brać, więc miał u mnie dodatkowe punkty już na samym początku ;)

praedzio - Pią 13 Cze, 2014 19:42

Lubię sobie robić powtórki poszczególnych odcinków OUAT, zwłaszcza finałowego (wiem, zaświergolona jestem na amen). Fajna jest m.in scenka, w której Hook mówi Rumplowi, że zakopali topór wojenny, a ten pyta, dlaczego nie w czaszce Hooka. Mina tego ostatniego bezcenna. :rotfl:
praedzio - Nie 15 Cze, 2014 12:40

I jeszcze: http://colin-o-donoghue.t...ost/76418146204

:P

Caitriona - Nie 15 Cze, 2014 12:44

Kurczę, ja go naprawdę lubię ;)
praedzio - Pon 16 Cze, 2014 23:03

Nie no, ja wyzionę ducha, zanim dojadę do finału Continuum. :excited:
Admete - Nie 22 Cze, 2014 15:34

oglądam nadal Sleepy Hollow. Jakoś tak bezboleśnie mi się to ogląda. Duża w tym zasługa pana, którego miss Jenny określiła jako "Dark, tall and british" ;)