Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
praedzio - Wto 10 Cze, 2014 20:59
Pogadam sama ze sobą, a co tam! Obejrzałam najnowszy odcinek Continuum i kurde blaszka zrobiło się tak: Na scenę weszła nowa postać i już ją lubię.
asiek - Wto 10 Cze, 2014 21:23
| praedzio napisał/a: | Pogadam sama ze sobą, a co tam! |
Pogadałabym z Tobą, ale ostatnio niewiele oglądam. Mam ogromne tyły w serialach, może jesienią nadrobię.
praedzio - Wto 10 Cze, 2014 21:27
Zastanawiam się, czy Continuum by Ci nie podeszło. Lubię zabawy z czasem. Jest wtedy mnóstwo wątków do obmyślenia i obgadania.
asiek - Wto 10 Cze, 2014 21:33
| praedzio napisał/a: | | Lubię zabawy z czasem. |
Też lubię, ale przyznam, że trochę przy nich głupieję.
Ostatnio przeczytałam Grom Koontza i znowu miałam problemy z logicznym ogarnięciem sytuacji, podobnie jak w Terminatorze.
praedzio - Wto 10 Cze, 2014 21:35
Czyli trzeba przeczytać raz jeszcze.
asiek - Wto 10 Cze, 2014 21:55
Jest to jakieś wyjście
Admete - Śro 11 Cze, 2014 15:32
Sleepy Hollow całkiem przyjemnie się ogląda, choć to taka bzdurka trochę przypomina mi klimatem Spn. Pan Crane bardzo przyjemny dla oka i z miłym akcentem Zeźliłam się trochę, bo Clancy Brown jako szeryf długo nie pobył, ale okazało się, że Abby go widzi w wizjach, więc chyba mi lepiej
asiek - Śro 11 Cze, 2014 15:33
Chyba stanęłam na 4, czy 5 odcinku.
Admete - Śro 11 Cze, 2014 15:35
To taki odstresowywacz Pośmiać się też trochę można. Najbardziej mi się podobało, jak w 2 odcinku czarownica musiała mieć na imię Serilla No nie mogła Mary albo Betty Zdjęcia mają fajne.
Fibula - Śro 11 Cze, 2014 19:25
Obejrzałam do końca, choć po kilku odcinkach też rozważałam porzucenie i nie żałuję, dobrze się bawiłam, natomiast pierwszy odcinek Salem mnie rozczarował i zamiast śledzić akcję, usiłowałam sobie przypomnieć, skąd kogo znam. I nie poznałam nawet ulubieńca Praedzia z Nikity.
praedzio - Śro 11 Cze, 2014 20:01
Mówisz o Shayne Weście? A jaki on tam mój ulubieniec... Roy Dupuis to to nie jest. Ale Salem całkiem znośnie mi się ogląda. Choćby dla Janet Montgomery, która jest zjawiskowa. No, i ogólnie trochę straszno jest, ale ja lubię się od czasu do czasu pobać.
Fibula - Śro 11 Cze, 2014 21:15
| praedzio napisał/a: | Mówisz o Shayne Weście? A jaki on tam mój ulubieniec... Roy Dupuis to to nie jest. ; |
Hmm, pamięć mi szwankuje, ale nie było ongiś zachwytów nad klatą Michaela?
| praedzio napisał/a: | Ale Salem całkiem znośnie mi się ogląda. Choćby dla Janet Montgomery, która jest zjawiskowa. No, i ogólnie trochę straszno jest, ale ja lubię się od czasu do czasu pobać. |
Dam szansę, ale litosci, karmienie żaby...
praedzio - Śro 11 Cze, 2014 21:18
Poczekaj, jak dojdziesz do scenki z wężem...
| Cytat: | | Hmm, pamięć mi szwankuje, ale nie było ongiś zachwytów nad klatą Michaela? |
Moja pamięć dziurawa jak sito, ale nie wykluczam chwil słabości.
Caitriona - Czw 12 Cze, 2014 11:10
Sleepy Hollow obejrzałam do końca, choć przyznam, że moja sympatia do tego serialu spadała z odcinka na odcinek. W sumie zatrzymał mnie chyba gł. duet.
Admete - Pią 13 Cze, 2014 16:25
W Once Upon a Time najlepszy jest Rumel/Mr Gold. Robert Carlyle jest boski
Caitriona - Pią 13 Cze, 2014 18:42
| Admete napisał/a: | | Robert Carlyle jest boski |
Tak! I to jego Deary: http://www.youtube.com/watch?v=6UluBbO4fZ4
Lubię jeszcze Lanę Parrillę (The Evil Queen) i oczywiście kapitana Hooka
Admete - Pią 13 Cze, 2014 19:08
Hook na mnie nie działa - przynajmniej na razie nie Za dużo eye linera O tak - Rumpel/Gold ma tę swoją manierę w mówieniu. Czasem w Goldzie trochę ta maniera przebija.
praedzio - Pią 13 Cze, 2014 19:21
Hook zyskuje w trzecim sezonie. Fajny będzie odcinek pokazujący jego relację z bratem. Pod koniec sezonu ten eyeliner trochę się wypłucze.
Admete - Pią 13 Cze, 2014 19:25
Liczę na to, bo na razie jakoś mi nie pasuje. Cora właśnie oddała ducha Fajny był ten odcinek pokazujący jej młodość. No proszę czuła miętę do Rumpla - taki z niego seksowny diabeł
Caitriona - Pią 13 Cze, 2014 19:28
| praedzio napisał/a: | | Hook zyskuje w trzecim sezonie. |
Zgadzam się. Im mniej eyelinera, tym większą sympatię człowiek czuje do Hooka Poza tym ja lubię piracką brać, więc miał u mnie dodatkowe punkty już na samym początku
praedzio - Pią 13 Cze, 2014 19:42
Lubię sobie robić powtórki poszczególnych odcinków OUAT, zwłaszcza finałowego (wiem, zaświergolona jestem na amen). Fajna jest m.in scenka, w której Hook mówi Rumplowi, że zakopali topór wojenny, a ten pyta, dlaczego nie w czaszce Hooka. Mina tego ostatniego bezcenna.
praedzio - Nie 15 Cze, 2014 12:40
I jeszcze: http://colin-o-donoghue.t...ost/76418146204
Caitriona - Nie 15 Cze, 2014 12:44
Kurczę, ja go naprawdę lubię
praedzio - Pon 16 Cze, 2014 23:03
Nie no, ja wyzionę ducha, zanim dojadę do finału Continuum.
Admete - Nie 22 Cze, 2014 15:34
oglądam nadal Sleepy Hollow. Jakoś tak bezboleśnie mi się to ogląda. Duża w tym zasługa pana, którego miss Jenny określiła jako "Dark, tall and british"
|
|
|