To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III

Harry_the_Cat - Nie 08 Mar, 2009 01:47

Kilof w 3d był super!!!

Ale mój ulubiony kawałek to
Spoiler:
kula! straaasznie podobało mi się, jak zrobili ten strzał! i naprawdę, przyznaję, wyciągnęłam rękę, żeby ją powstrzymać... :ops1: no ale ona waśnie wtedy zakręciła :mrgreen: .

Anaru - Nie 08 Mar, 2009 01:51

Harry_the_Cat napisał/a:
Ale mój ulubiony kawałek to

A nie miałaś skojarzeń z Supernatural? ;)

(oj, chyba się trzeba odgrobkować już na dzisiaj) :grobek:

trifle napisał/a:
A ja oglądam aktualnie "Dil chahta hai" z Saifem i co, jak to mówią moje koleżanki, "polewka" to "polewka" :mrgreen:

Skrobnij potem wrażenia :-D
Po naszemu oglądasz? ;)
Całkiem niezły film, a muzykę z niego lubię.

Harry_the_Cat - Nie 08 Mar, 2009 02:05

Anaru napisał/a:
A nie miałaś skojarzeń z Supernatural? ;)

Chyba za bardzo przeżywałam to 3D :wink:

ja tez idę. dobranoc.

Alicja - Nie 08 Mar, 2009 10:56

a jednak kupiłam dvd "Moja dziewczyna wychodzi za mąż". Obejrzałam późną nocą, gdy co niektórzy siedzieli przed komp :wink:
Jestem mile zaskoczona, właściwie spodziewałam się czegoś prostego i sprawdzonego. Oczywiście wiedziałam, że to komedia romantyczna, ale dobrze im wyszła w porównaniu z innymi tego typu filmami. I do końca nie byłam pewna co scenarzysta wymyśli na koniec. Przecież np.film Mój chłopak się żeni, zakończył się w nietypowy sposób.Nie będę opisywać co było w filmie, kto zechce i tak obejrzy :wink: Patryczek spisał się na medal, zagrał faceta naprawdę zakochanego, a jego olśnienie, że kocha wieloletnią przyjaciółkę wygląda o niebo lepiej niż w Mansfield Park :wink: I były też sceny motylkowe, zwłaszcza gdy Hannah mówiła Tomowi, że to jej ostatni dzień w NY, gdy z wazą napełnioną solą zbierała pieniądze i "sprzedawała" całusy. Albo gdy Tom błagał ją przez zamknięte drzwi, aby... więcej nie napiszę :-D

praedzio - Nie 08 Mar, 2009 12:47

Nie sądzę, Mag, że nie wiesz, jak Jensen wygląda, bo tu połowa pań ma go w swoim avku - nawet jeśli nie w tej chwili to zazwyczaj. :mrgreen: Najwyżej możesz nie kojarzyć imienia z twarzą. ;)

To Cry Wolf to bym sobie chętnie obejrzała. MBV chyba sobie odpuszczę. Pomyślę jeszcze. ;) A screenki z F13 są baaaaardzo zachęcające. :serduszkate:

Co do Sandry i Jareda, to poznali się właśnie na planie Cry Wolf i od tamtej pory byli praktycznie nierozłączni. Aż do tamtego roku. ;)

Anaru - Nie 08 Mar, 2009 12:54

Mag13 napisał/a:
Określenie "jakiś" odnosi się w przypadku niejakiego :wink: Jensena do tego, że nawet nie wiem, jak wygląda, i czy to imię, czy nazwisko! :mrgreen:

Po obejrzeniu jakiegoś odcinka Supernatural w gruncie rzeczy z twarzy powinnaś rozpoznać ;) , chyba, że spojrzałaś, zarechotałaś i wyłączyłaś jako coś, czego się oglądać nie da. Ja zazwyczaj po obejrzeniu czegoś z kimś, kim się ludzie na forum w taki czy inny sposób interesują, zapamiętuję przynajmniej twarz. Nie musi mi się podobać i niejednokrotnie nie robi żadnego wrażenia, ale przynajmniej wiem o kim mowa kiedy o nim piszę.

Anaru - Nie 08 Mar, 2009 13:19

Praedzio, mam pytanie :kwiatek:

Czy to są różne filmy czy jeden film? :mysle:
The Christmas Cottage (2008)
Thomas Kinkade's Home for Christmas (2008)
Thomas Kinkade's Christmas Cottage

Bo się zastanawiam jak bardzo wędkować.... :mysle:
Jako, że w Filmwebie są dwa:
2008: Thomas Kinkade's Home for Christmas jako Thomas Kinkade
2007: Christmas Cottage, The jako Thomas Kinkade

praedzio - Nie 08 Mar, 2009 13:26

To jest jeden film, tylko tytuł mu się zmieniał w trakcie realizacji.
Gosia - Nie 08 Mar, 2009 13:52

Alicjo, scena zbierania datków i to co potem następuje to: :serduszkate:
BeeMeR - Nie 08 Mar, 2009 14:50

No to ja dodam, że mnie się Cry Wolf też podobał, to całkiem zgrabny i nie najgorzej zagrany thriller, przyznaję, jednak, że czasem zerkałam, czy zabójca w kominiarce nie ma krzywych nóg ;) , czy też są one bardzo długie i szczupłe :P ale to tak nawiasem. ;) POlecam lubiącym thrilleru lub/i Jareda :mrgreen: Młodego Jareda :mrgreen:

Na F13 się do kina nie wybieram, ale obejrzeć obejrzę - niewątpliwie z Anią :banan_czerwony:

Na Walentynce zas najbardziej podobało mi się
Spoiler:
drzewo uderzające w auto - bardzo pięknie wbijające się między fotele :shock: - brawo! Kula i kilof też świetnie się prezentowały - tzn. kilof z czyimiś trzewiami nieco gorzej :P
Ogólnie efekty specjalne 3D wyszły świetnie, ale niemniej fanką raczej nie będę, bo po pewnym czasie bolały mnie z lekka oczy. :mysle: Jensena (i jego pięknych ramion :serduszkate: ) 3D jednakowoż nie żałuję. :P

BeeMeR - Nie 08 Mar, 2009 14:55

Żeby tak zaś rodzinka W. była pełna, nadmienię, że byłam w szoku ujrzawszy zacnego papę Winchestera w niniejszym wdzianku:

:shock: :paddotylu:

Tu bardziej podobny do siebie: :mrgreen:

Caitriona - Nie 08 Mar, 2009 18:08

BeeMeR napisał/a:
Żeby tak zaś rodzinka W. była pełna, nadmienię, że byłam w szoku ujrzawszy zacnego papę Winchestera w niniejszym wdzianku:

Z nowej ekranizacjo komiksu Wachtmen - Starżnicy. Zastanawiam się, czy się na niego nie wybrać... :mysle:

Sofijufka - Nie 08 Mar, 2009 18:13

a ja wczoraj w Ale Kino obejrzałam historyczny "Conclave" - umiera papież Kalikst III {Borgia}, jego bratanek Rodrygo nie wie, czy ma uciekać [w Rzymie Hiszpanie są znienawidzeni], czy zostać.... Nie chce zostawic swojej kochanki Vanozzy...Świetne zdjęcia, pokazane rozgrywki polityczne... Mnie sie podobał!
Agn - Nie 08 Mar, 2009 18:36

Caitriona napisał/a:
Z nowej ekranizacjo komiksu Wachtmen - Starżnicy. Zastanawiam się, czy się na niego nie wybrać... :mysle:

Ja się raczej nie wybiorę. Z trailera podobała mi się piosenka (The Smashing Pumpkins), ale filmowo nic zachęcającego. A do tego Papa Winchester taki jakiś... nieswój. :roll:

Aragonte - Nie 08 Mar, 2009 18:55

Sofijufka napisał/a:
a ja wczoraj w Ale Kino obejrzałam historyczny "Conclave" - umiera papież Kalikst III {Borgia}, jego bratanek Rodrygo nie wie, czy ma uciekać [w Rzymie Hiszpanie są znienawidzeni], czy zostać.... Nie chce zostawic swojej kochanki Vanozzy...Świetne zdjęcia, pokazane rozgrywki polityczne... Mnie sie podobał!

Uuuu, szkoda, że przegapiłam :-| Od dawna chcę to obejrzeć.

Caitriona - Nie 08 Mar, 2009 19:13

O Konklawe też zapomniałam, ale alekino powtarza filmy, więc nie tracę nadziei ;)
Sofijufka - Nie 08 Mar, 2009 19:27

dzisiaj powtarzali :mrgreen:
Caitriona - Nie 08 Mar, 2009 19:36

I będą jeszcze powtarzać 11 marca, środa, godz. 13:20 oraz 20 marca, piątek, godz. 14:10 ;)
Harry_the_Cat - Nie 08 Mar, 2009 19:59

A tak w ogóle to niesamowite, że będziemy mieli wszystkich panów Winchester na ekranach kin w tym samym czasie, nie?
Anaru - Nie 08 Mar, 2009 21:51

BeeMeR napisał/a:

Agn napisał/a:
Ja się raczej nie wybiorę. Z trailera podobała mi się piosenka (The Smashing Pumpkins), ale filmowo nic zachęcającego. A do tego Papa Winchester taki jakiś... nieswój. :roll:

Wygląda jakby się z Błękitnej Ostrygi z Akademii Policyjnej urwał... :roll:

Agn - Nie 08 Mar, 2009 21:55

Anaru napisał/a:
Wygląda jakby się z Błękitnej Ostrygi z Akademii Policyjnej urwał... :roll:
[url=http://img294.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Też miałam to skojarzenie!!! :thud:

Anaru - Nie 08 Mar, 2009 22:02

Agn napisał/a:
Też miałam to skojarzenie!!! :thud:

Basia zgarnęła w piątek z Multikina taką gazetkę, pokazała mi faceta na okładce i zapytała kto to, to najpierw powiedziało mi się
Spoiler:
że jakiś Sperminator :roll:

A potem, że Nicolas Cage... :roll:
Nie rozpoznałam...
A jak już wiedziałam kto zacz, to mi się nie spodobał :roll: , szczególnie te mało młodzieńcze biodra, brzucho i nóżki w obcisłym lateksie :roll:

Anonymous - Nie 08 Mar, 2009 22:07

jakiś KTO? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Harry_the_Cat - Nie 08 Mar, 2009 22:16

My chyba zapominamy, że on jest ledwo po 40-tce ;) Papa Winchester nie zwlekał z potomstwem :rotfl:
trifle - Nie 08 Mar, 2009 22:24

lady_kasiek napisał/a:
jakiś KTO? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

no właśnie :rotfl: :rotfl: