Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III
Harry_the_Cat - Nie 08 Mar, 2009 01:47 Kilof w 3d był super!!!
Ale mój ulubiony kawałek to
Spoiler:
kula! straaasznie podobało mi się, jak zrobili ten strzał! i naprawdę, przyznaję, wyciągnęłam rękę, żeby ją powstrzymać... no ale ona waśnie wtedy zakręciła .
Anaru - Nie 08 Mar, 2009 01:51
Harry_the_Cat napisał/a:
Ale mój ulubiony kawałek to
A nie miałaś skojarzeń z Supernatural?
(oj, chyba się trzeba odgrobkować już na dzisiaj)
trifle napisał/a:
A ja oglądam aktualnie "Dil chahta hai" z Saifem i co, jak to mówią moje koleżanki, "polewka" to "polewka"
Skrobnij potem wrażenia
Po naszemu oglądasz?
Całkiem niezły film, a muzykę z niego lubię.Harry_the_Cat - Nie 08 Mar, 2009 02:05
Anaru napisał/a:
A nie miałaś skojarzeń z Supernatural?
Chyba za bardzo przeżywałam to 3D
ja tez idę. dobranoc.Alicja - Nie 08 Mar, 2009 10:56 a jednak kupiłam dvd "Moja dziewczyna wychodzi za mąż". Obejrzałam późną nocą, gdy co niektórzy siedzieli przed komp
Jestem mile zaskoczona, właściwie spodziewałam się czegoś prostego i sprawdzonego. Oczywiście wiedziałam, że to komedia romantyczna, ale dobrze im wyszła w porównaniu z innymi tego typu filmami. I do końca nie byłam pewna co scenarzysta wymyśli na koniec. Przecież np.film Mój chłopak się żeni, zakończył się w nietypowy sposób.Nie będę opisywać co było w filmie, kto zechce i tak obejrzy Patryczek spisał się na medal, zagrał faceta naprawdę zakochanego, a jego olśnienie, że kocha wieloletnią przyjaciółkę wygląda o niebo lepiej niż w Mansfield Park I były też sceny motylkowe, zwłaszcza gdy Hannah mówiła Tomowi, że to jej ostatni dzień w NY, gdy z wazą napełnioną solą zbierała pieniądze i "sprzedawała" całusy. Albo gdy Tom błagał ją przez zamknięte drzwi, aby... więcej nie napiszę praedzio - Nie 08 Mar, 2009 12:47 Nie sądzę, Mag, że nie wiesz, jak Jensen wygląda, bo tu połowa pań ma go w swoim avku - nawet jeśli nie w tej chwili to zazwyczaj. Najwyżej możesz nie kojarzyć imienia z twarzą.
To Cry Wolf to bym sobie chętnie obejrzała. MBV chyba sobie odpuszczę. Pomyślę jeszcze. A screenki z F13 są baaaaardzo zachęcające.
Co do Sandry i Jareda, to poznali się właśnie na planie Cry Wolf i od tamtej pory byli praktycznie nierozłączni. Aż do tamtego roku. Anaru - Nie 08 Mar, 2009 12:54
Mag13 napisał/a:
Określenie "jakiś" odnosi się w przypadku niejakiego Jensena do tego, że nawet nie wiem, jak wygląda, i czy to imię, czy nazwisko!
Po obejrzeniu jakiegoś odcinka Supernatural w gruncie rzeczy z twarzy powinnaś rozpoznać , chyba, że spojrzałaś, zarechotałaś i wyłączyłaś jako coś, czego się oglądać nie da. Ja zazwyczaj po obejrzeniu czegoś z kimś, kim się ludzie na forum w taki czy inny sposób interesują, zapamiętuję przynajmniej twarz. Nie musi mi się podobać i niejednokrotnie nie robi żadnego wrażenia, ale przynajmniej wiem o kim mowa kiedy o nim piszę.Anaru - Nie 08 Mar, 2009 13:19 Praedzio, mam pytanie
Czy to są różne filmy czy jeden film?
The Christmas Cottage (2008)
Thomas Kinkade's Home for Christmas (2008)
Thomas Kinkade's Christmas Cottage
Bo się zastanawiam jak bardzo wędkować....
Jako, że w Filmwebie są dwa:
2008: Thomas Kinkade's Home for Christmas jako Thomas Kinkade
2007: Christmas Cottage, The jako Thomas Kinkadepraedzio - Nie 08 Mar, 2009 13:26 To jest jeden film, tylko tytuł mu się zmieniał w trakcie realizacji.Gosia - Nie 08 Mar, 2009 13:52 Alicjo, scena zbierania datków i to co potem następuje to: BeeMeR - Nie 08 Mar, 2009 14:50 No to ja dodam, że mnie się Cry Wolf też podobał, to całkiem zgrabny i nie najgorzej zagrany thriller, przyznaję, jednak, że czasem zerkałam, czy zabójca w kominiarce nie ma krzywych nóg , czy też są one bardzo długie i szczupłe ale to tak nawiasem. POlecam lubiącym thrilleru lub/i Jareda Młodego Jareda
Na F13 się do kina nie wybieram, ale obejrzeć obejrzę - niewątpliwie z Anią
Na Walentynce zas najbardziej podobało mi się
Spoiler:
drzewo uderzające w auto - bardzo pięknie wbijające się między fotele - brawo! Kula i kilof też świetnie się prezentowały - tzn. kilof z czyimiś trzewiami nieco gorzej
Ogólnie efekty specjalne 3D wyszły świetnie, ale niemniej fanką raczej nie będę, bo po pewnym czasie bolały mnie z lekka oczy. Jensena (i jego pięknych ramion ) 3D jednakowoż nie żałuję. BeeMeR - Nie 08 Mar, 2009 14:55 Żeby tak zaś rodzinka W. była pełna, nadmienię, że byłam w szoku ujrzawszy zacnego papę Winchestera w niniejszym wdzianku:
Tu bardziej podobny do siebie: Caitriona - Nie 08 Mar, 2009 18:08
BeeMeR napisał/a:
Żeby tak zaś rodzinka W. była pełna, nadmienię, że byłam w szoku ujrzawszy zacnego papę Winchestera w niniejszym wdzianku:
Z nowej ekranizacjo komiksu Wachtmen - Starżnicy. Zastanawiam się, czy się na niego nie wybrać... Sofijufka - Nie 08 Mar, 2009 18:13 a ja wczoraj w Ale Kino obejrzałam historyczny "Conclave" - umiera papież Kalikst III {Borgia}, jego bratanek Rodrygo nie wie, czy ma uciekać [w Rzymie Hiszpanie są znienawidzeni], czy zostać.... Nie chce zostawic swojej kochanki Vanozzy...Świetne zdjęcia, pokazane rozgrywki polityczne... Mnie sie podobał!Agn - Nie 08 Mar, 2009 18:36
Caitriona napisał/a:
Z nowej ekranizacjo komiksu Wachtmen - Starżnicy. Zastanawiam się, czy się na niego nie wybrać...
Ja się raczej nie wybiorę. Z trailera podobała mi się piosenka (The Smashing Pumpkins), ale filmowo nic zachęcającego. A do tego Papa Winchester taki jakiś... nieswój. Aragonte - Nie 08 Mar, 2009 18:55
Sofijufka napisał/a:
a ja wczoraj w Ale Kino obejrzałam historyczny "Conclave" - umiera papież Kalikst III {Borgia}, jego bratanek Rodrygo nie wie, czy ma uciekać [w Rzymie Hiszpanie są znienawidzeni], czy zostać.... Nie chce zostawic swojej kochanki Vanozzy...Świetne zdjęcia, pokazane rozgrywki polityczne... Mnie sie podobał!
Uuuu, szkoda, że przegapiłam Od dawna chcę to obejrzeć.Caitriona - Nie 08 Mar, 2009 19:13 O Konklawe też zapomniałam, ale alekino powtarza filmy, więc nie tracę nadziei Sofijufka - Nie 08 Mar, 2009 19:27 dzisiaj powtarzali Caitriona - Nie 08 Mar, 2009 19:36 I będą jeszcze powtarzać 11 marca, środa, godz. 13:20 oraz 20 marca, piątek, godz. 14:10 Harry_the_Cat - Nie 08 Mar, 2009 19:59 A tak w ogóle to niesamowite, że będziemy mieli wszystkich panów Winchester na ekranach kin w tym samym czasie, nie?Anaru - Nie 08 Mar, 2009 21:51
BeeMeR napisał/a:
Żeby tak zaś rodzinka W. była pełna, nadmienię, że byłam w szoku ujrzawszy zacnego papę Winchestera w niniejszym wdzianku:
Agn napisał/a:
Ja się raczej nie wybiorę. Z trailera podobała mi się piosenka (The Smashing Pumpkins), ale filmowo nic zachęcającego. A do tego Papa Winchester taki jakiś... nieswój.
Wygląda jakby się z Błękitnej Ostrygi z Akademii Policyjnej urwał... Agn - Nie 08 Mar, 2009 21:55
Też miałam to skojarzenie!!! Anaru - Nie 08 Mar, 2009 22:02
Agn napisał/a:
Też miałam to skojarzenie!!!
Basia zgarnęła w piątek z Multikina taką gazetkę, pokazała mi faceta na okładce i zapytała kto to, to najpierw powiedziało mi się
Spoiler:
że jakiś Sperminator
A potem, że Nicolas Cage...
Nie rozpoznałam...
A jak już wiedziałam kto zacz, to mi się nie spodobał , szczególnie te mało młodzieńcze biodra, brzucho i nóżki w obcisłym lateksie Anonymous - Nie 08 Mar, 2009 22:07 jakiś KTO? Harry_the_Cat - Nie 08 Mar, 2009 22:16 My chyba zapominamy, że on jest ledwo po 40-tce Papa Winchester nie zwlekał z potomstwem trifle - Nie 08 Mar, 2009 22:24