Fantastyka - J.R.R. Tolkien "Władca pierścieni"
Vasco - Czw 06 Kwi, 2017 22:12
Trochę offtop, ale tylko trochę
ita - Czw 06 Kwi, 2017 22:16
| BeeMeR napisał/a: | więc nie kombinuj, tylko działaj w myśl zasady: "dają to bierz, biją to uciekaj" |
To już nie kombinuję. W myśl zasady "dają - podziękuj", na razie dziękuję pięknie.
Wyściskam Cię w Krakowie, a przy tej okazji wrócimy sobie jeszcze do tematu tego królewskiego daru.
Admete - Pią 07 Kwi, 2017 06:37
Vasco piękny ten mem
Aragonte - Pią 07 Kwi, 2017 08:57
Znam ten mem
Anaru - Pią 07 Kwi, 2017 10:50
To teraz czekamy na Gandalfa
Aragonte - Pią 07 Kwi, 2017 11:19
Niom, do mnie dotrze nawet niedługo, za 5 lat
Anaru - Sob 08 Kwi, 2017 00:41
Ja też mam zdecydowanie bliżej niż dalej
Deanariell - Nie 09 Kwi, 2017 18:37
Fajny mem. Do spotkania z Gandalfem czas zleci jak z bicza strzelił.
Aaaaaaaa... Mogłabym ten fragment w kółko oglądać:
https://www.youtube.com/watch?v=cHjt9Q00sp4
Aragonte - Pon 10 Kwi, 2017 11:55
Admete, znasz ten fragment o Finrodzie Felagundzie? Od lat mam słabość do tego bohatera To chyba z Historii Śródziemia, link mam z tolkienowskiego forum:
http://forum.tolkien.com....p?p=41867#41867
Może powinnam w końcu zacząć tam czasem się odzywać, a nie tylko czytać po cichu.
Deanariell - Pon 10 Kwi, 2017 13:07
| Aragonte napisał/a: | | Admete, znasz ten fragment o Finrodzie Felagundzie? Od lat mam słabość do tego bohatera |
A dlaczego pytasz tylko Admete czy zna?
Aragonte - Pon 10 Kwi, 2017 13:45
| Deanariell napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Admete, znasz ten fragment o Finrodzie Felagundzie? Od lat mam słabość do tego bohatera |
A dlaczego pytasz tylko Admete czy zna? |
Bo jeszcze się nie przyzwyczaiłam, że znowu pisujesz regularnie na forum
BTW zerknęłam na Amazon i eBaya - komplet The History of Middle-Earth osiąga takie ceny, że padłam Bez szans, w życiu tego nie kupię. Ale może chociaż jeden tomik?
Deanariell - Pon 10 Kwi, 2017 14:28
| Aragonte napisał/a: | | Bo jeszcze się nie przyzwyczaiłam, że znowu pisujesz regularnie na forum |
To jest jakiś argument. Gandalf też z otchłani Morii powrócił, jako i ja na forum.
| Aragonte napisał/a: | | BTW zerknęłam na Amazon i eBaya - komplet The History of Middle-Earth osiąga takie ceny, że padłam. Bez szans, w życiu tego nie kupię. Ale może chociaż jeden tomik? |
Ale to tylko po angielsku? Czy zostało przetłumaczone i wydane w Polsce?
Aaaaa... Już sobie wygooglowałam: https://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_%C5%9Ar%C3%B3dziemia
To ja chyba "Księgę zaginionych opowieści" mam - muszę sobie przejrzeć tolkienowskie zbiory, bo już dawno do nich nie zaglądałam. Reszty i tak bym nie kupowała, bo w oryginale nie przeczytam jak należy.
Anaru - Pon 10 Kwi, 2017 14:28
| Aragonte napisał/a: | BTW zerknęłam na Amazon i eBaya - komplet The History of Middle-Earth osiąga takie ceny, że padłam Bez szans, w życiu tego nie kupię. Ale może chociaż jeden tomik? |
A po ile chodzą?
Admete - Pon 10 Kwi, 2017 14:41
Nie znam tego fragmentu.
Aragonte - Pon 10 Kwi, 2017 21:11
| Deanariell napisał/a: | To jest jakiś argument. Gandalf też z otchłani Morii powrócił, jako i ja na forum.
|
Mam nadzieję, że poradziłaś sobie z osobistym Balrogiem
Anaru - ceny były jakieś z kosmosu, jeśli znajdę linki, to podrzucę.
Deanariell - Pon 10 Kwi, 2017 21:15
| Aragonte napisał/a: | Deanariell napisał/a:
To jest jakiś argument. Gandalf też z otchłani Morii powrócił, jako i ja na forum.
Mam nadzieję, że poradziłaś sobie z osobistym Balrogiem |
Przynajmniej w dużej części, tak, ale ślad pozostał - zamiast Rielli Szarej wróciła Riella Biała (czytaj "posiwiała" ). Z pewnością nieco mądrzejsza. Bardzo podoba mi się ta analogia - "pokonaj wewnętrznego Barloga!". Hasło na okładkę magazynu psychologicznego.
Aragonte - Pon 10 Kwi, 2017 22:30
| Deanariell napisał/a: | Bardzo podoba mi się ta analogia - "pokonaj wewnętrznego Barloga!". Hasło na okładkę magazynu psychologicznego. |
Riella, z Balroga wyszedł Barlog, znaczy się coś jak barłóg, a to mi to nasunęło zupełnie inne skojarzenia i hasło: "Pokonaj wewnętrzne zbarłożenie!"
Do mnie pasuje w każdym razie, obawiam się
Deanariell - Pon 10 Kwi, 2017 22:43
| Aragonte napisał/a: | | "Pokonaj wewnętrzne zbarłożenie!" |
Do mnie również pasuje, jak najbardziej. Dobre.
trifle - Pon 10 Kwi, 2017 22:45
Do mnie też pasuje!
Deanariell - Pon 10 Kwi, 2017 22:55
Zwłaszcza, że kiedy patrzę w mieszkaniu na różne porozwalane rzeczy, w tym stosy zabawek - w głowie mam niezmiennie słowa: "You cannot pass!"
Aragonte - Pon 10 Kwi, 2017 23:09
Riella - jak nic zapatrzyłaś się na mój avatar
Deanariell - Pon 10 Kwi, 2017 23:32
| Aragonte napisał/a: | | Riella - jak nic zapatrzyłaś się na mój avatar |
Też.
Aragonte - Wto 18 Kwi, 2017 19:10
Skończyłam u rodziców powtórkę LOTR i tradycyjnie spłakałam się w końcówce
Admete - Wto 18 Kwi, 2017 19:11
Ja to często płakałam już przy scenie, gdy Galadriela odmawia przyjęcia pierścienia.
Admete - Czw 20 Kwi, 2017 15:32
Aragonte zainpirowałaś mnie i też czytam ponownie WP.
|
|
|