To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Aragonte - Śro 27 Lip, 2011 10:25

Admete napisał/a:
Nie chce mi się za bardzo. Nie ma obecnie ( poza Haven ) ciekawych rzeczy z fantastyki. Niestety.

W takim razie mogę tylko się cieszyć, że mam ogromne zaległości w oglądaniu i sporo rzeczy na mnie czeka (z SGU i dwoma sezonami SPN na czele), bo na bieżąco jestem wyłącznie z Haven :wink:
Praedzio, o TB może kiedyś się uśmiechnę :wink:

Admete - Śro 27 Lip, 2011 10:45

Zawsze to jakaś pociecha :) Ja natomiast pewnie bym mogła znów oglądac B5 ;)
asiek - Śro 27 Lip, 2011 12:34

praedzio napisał/a:
Ja w tej chwili oglądam na bieżąco tylko Haven i TB.

Ja tylko TB, nawet Salling skies zaniedbałam... Ale Erica nie mogę sobie odmówić. :-P :wink:
No i ciągnie mnie do powtórki Gry o tron, pewnie to skutek lektury Nawałnicy mieczy. :wink:

Admete - Śro 27 Lip, 2011 12:45

No proszę - już jesteś przy lekturze Nawałnicy ;) To już połowa.
Alicja - Czw 28 Lip, 2011 09:29

Falling skies i Haven zostawiłam sobie na deser, po Eurece. A tak w ogóle to wasza wina, zamiast oglądać wspaniałe seriale romantyczne, z mnóstwem ślubów i zdrad :mrgreen: :wink: siedzę a to w fantastyce, a to w historii :-P
Admete - Czw 28 Lip, 2011 13:55

Jak widać nietypowe z nas - ekhem - damy ;) Historia, fantastyka i opowieści detektywistyczne ;)
Alicja - Czw 28 Lip, 2011 17:13

dobrze to podsumowałaś :-D
praedzio - Czw 28 Lip, 2011 18:25

Hell yeah! Będą remake'ować Opowieści z krypty!! :banan_Bablu:

http://www.filmweb.pl/new...krypty%22-76088

asiek - Czw 28 Lip, 2011 20:20

O ! Lubiłam te horrorki. :lol:
Admete - Czw 28 Lip, 2011 21:08

Ciekawa jestem, jak im to wyjdzie :) Też oglądałam to kiedyś, wieki temu.
Deanariell - Czw 28 Lip, 2011 23:32

Ja bym wolała "Strefę Mroku" (The Twilight Zone)... :( Uwielbiałam to. :serce:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Strefa_mroku

Admete - Pią 29 Lip, 2011 09:38

Jacy tam autorzy scenarusze pisali...Wow. Nie wiedziałam.
Alicja - Pią 29 Lip, 2011 12:34

Deanariell napisał/a:
Strefę Mroku" (The Twilight Zone)... Uwielbiałam to.

ja też :-D muzyczka rozpoczynająca odcinek powodowała u mnie ciarki

Deanariell - Sob 30 Lip, 2011 08:54

Admete napisał/a:
Jacy tam autorzy scenarusze pisali...Wow. Nie wiedziałam.

No nie? :-P Ale już teraz wiem, dlaczego to było takie świetne i czemu mi się podobało. ;)

Admete - Nie 31 Lip, 2011 19:12

Wiecie co ten najnowszy Star Trek jest rzeczywiscie niezły. Właśnie sobie przypomniałam :) Świetna ta początkowa sekwencja z rodzicami Kirk'a. Niezły wybór odnośnie aktorów. Efekty w sam raz. A statek Romulan - teraz to dostrzegam - przypomina statki Cieni z B5.
Admete - Pon 01 Sie, 2011 09:36

Obejrzałam ostatni odcinek Falling Skies i muszę napisać, że dobry był. Zrobiło się całkiem ciekawie.
Caitriona - Pon 01 Sie, 2011 10:08

A ja się zatrzymałam na trzecim odcinku i jakoś nie mogę do tego serialu wrócić...
Admete - Pon 01 Sie, 2011 12:05

Mnie się dzisiejszy odcinek bardzo podobał. W końcu coś się wyjasniło z tymi dzieciakami zabieranymi przez obcych i z tym, jak naprawdę wyglądają.
praedzio - Wto 09 Sie, 2011 09:04

Zjechałam po pierwszym odcinku Alphas - i co? - i się wciągnęłam. :lol:
Admete - Wto 09 Sie, 2011 09:06

Ja widzialam tylko pierwszy ocinek. Jak następne?
praedzio - Wto 09 Sie, 2011 09:10

Nie wgniatają w fotel, ale sympatycznie się ogląda. Podoba mi się Gary - autystyczny chłopak, który "widzi" fale radiowe.
Admete - Wto 09 Sie, 2011 10:03

Dobry aktor go gra. Ja go znam z Bones.
Alicja - Wto 09 Sie, 2011 15:17

ja zaś cierpliwie czekam z Alphas, żeby ich nie spłoszyć po pierwszym sezonie. Jeśli będe oglądać to na tym się skończy :wink:

odcinki są ze sobą powiązane czy to luźne, odrębne historie?

Kończę powoli Eurekę. Zostały mi 2 odcinki do bieżącego. Po jakie licho przenoszą ich w czasie w tę i z powrotem tyle razy :roll: To zaczyna być nudne

Admete - Wto 09 Sie, 2011 15:18

Mnie się Eureka trochę znudziła. Warehouse też. W zasadzie oglądam teraz tylko Haven z fantastyki i The Hour z seriali brytyjskich i styknie. Jakoś mnie nie ciągnie.
Alicja - Wto 09 Sie, 2011 15:24

do Haven muszę wrócić, ale dopiero gdy zbiorę kilka odcinków. Lubię oglądać serial "jednym ciągiem"