Seriale - Glee
aś - Czw 23 Wrz, 2010 18:10
| lady_kasiek napisał/a: | Glee rządzi | no BA!!
czy ktoś już oglądał pierwszy odcinek drugiej serii? bo jestem ciekawa Waszych wrażeń
Anonymous - Czw 23 Wrz, 2010 18:22
| aś napisał/a: | | czy ktoś już oglądał pierwszy odcinek drugiej serii? bo jestem ciekawa Waszych wrażeń |
przed kolejnym odcinkiem powinnam dać radę ponadrabiać i oglądnę teżnowy sezon.,
Bardzo uroczy jest ten serial, zabawny, ale nie tylko. I te tańce muzyka wcale mi nie przeszkadzają...
aneby - Czw 23 Wrz, 2010 19:58
| aś napisał/a: | | czy ktoś już oglądał pierwszy odcinek drugiej serii? |
A jest już ? To muszę się rozejrzeć
Harry_the_Cat - Czw 23 Wrz, 2010 20:18
Widzialam nowy odcinek. Musze powiedziec, ze Rachel dzialala mi na nerwy wyjatkowo.... Sue rzadzi, pojawilo sie kilka nowych postaci - czekam, jak rozwinie sie watek coach Beast i watek Sama. Muzycznie jednak bez ewelacji. Najbardziej podobala mi sie przerobka 'Billionaire' i 'Listen', ale jakos nie leza mi wersje najnowszych hitow (typu Empire State of Mind) - sa w mojej glowie na tyle swieze, ze jakos nie ekscytuja mnie jeszcze nowe wykonania, ktore w sumie za malo roznia sie od oeyginalnych aranzacji.
Harry_the_Cat - Czw 23 Wrz, 2010 22:40
Spoilery: http://community.livejour...20.html?#cutid1
i zabawne nieco przesmiewcze streszczenie 2x01: http://www.mtv.com/videos...-premiere.jhtml
aś - Pią 24 Wrz, 2010 00:17
coach Beast jest świetna- kolejna bardzo charakterystyczna postać. tylko znowu Emma i Will będą przy niej słabo wypadać (tzn tak mi się wydaje).
ogólnie odcinek nie był zły- nakreślał nam wątki, które będą się pojawiać w drugim sezonie.
SPOJLER!!!!!!!
podobał mi się początek z tym wywiadem (brawa dla Josha Sussmana- mimo, że ma baaardzo drugoplanową rolę, to stworzył świetną postać), scena w damskiej ubikacji z Rachel i Sunshine (w zasadzie to jej końcówka), scena jak chłopcy przesłuchiwali Sama i jak razem śpiewali (w zasadzie jedyna piosenka, która mi się spodobała), taniec Finna
jakoś słabo wypadł wątek Tina+ Mike + Artie (tzn Artie bardzo przekonujący ale pozostała dwójka wypadła po prostu słabo); chociaż przyznam się szczerze- jak Mike pokazał mięśnie, to się troszkę zapatrzyłam
aha i byłabym zapomniała--> Brittany!!!!!!! uwielbiam tą dziewczynę!!! ona kradnie każdą scenę!!
i jeszcze na zakończenie promo następnego odcinka: http://www.youtube.com/wa...feature=popular (tak przy okazji Brittany )
Anonymous - Sob 25 Wrz, 2010 22:32
Skończyłam pierwszy sezon i strasznie mi się ten serial spodobał. Te wątki były tak fajnie poprowadzone, postacie zrobione tak, że nie ma nikogo krystalicznie dobrego i wspaniałego. No i muzyka... od wczoraj(albo nawet przedwczoraj) słucham non stop.
Jutro sezon drugi
Harry_the_Cat - Nie 26 Wrz, 2010 20:30
A my tu gadamy o tym od zeszlego roku....
Caitriona - Nie 26 Wrz, 2010 20:31
I muzyki tyle słuchamy
Anonymous - Nie 26 Wrz, 2010 20:37
To znaczy, że mnie odtrącacie bo nawróciłam się za późno?
I powiecie mi sorry Winetu tu lejt?
Harry_the_Cat - Nie 26 Wrz, 2010 20:41
Nieeeeeeeeeeeeeee.... My tylko pytamy uot tuk ju sou long?
Anonymous - Nie 26 Wrz, 2010 20:48
Nigdy nie jest za późno i ja się zastanawiam, dlaczego, dlaczego tak długo mnie nie przyciągnęło. Wprawdzie kusiło mnie, wszystko co ma w opisie cokolwiek z hiszpańszczyzną mnie ciągnie, ale tu za mocno się opierałam.
Harry_the_Cat - Pon 27 Wrz, 2010 21:22
Musze powiedziec, ze wcale nie jestem podekscytowana na jutrzejszy odcinek z Britney.
aś - Pon 27 Wrz, 2010 21:37
| Harry_the_Cat napisał/a: | Musze powiedziec, ze wcale nie jestem podekscytowana na jutrzejszy odcinek z Britney. | a ja się nie mogę doczekać oczywiście nie na Britney bo ona mi wisi i powiewa, ale na Brittany. mam nadzieję, że skoro nazwali ten odcinek jej imieniem, to będzie często na ekranie, bo jej kwestie są (z reguły) boskie!!
Eeva - Pon 27 Wrz, 2010 22:02
Brattany jest mistrzowska. Tak jak powiedziała aś - kradnie każdą scenę.
Harry_the_Cat - Wto 28 Wrz, 2010 00:20
Glee-WIND: Audition: http://www.youtube.com/watch?v=qqiJpn0z-9Q
Glee - Harry Potter style: http://www.youtube.com/wa...feature=related
Harry_the_Cat - Czw 30 Wrz, 2010 01:16
Ogladam Glee. Rachel dziala mi na nerwy na maksa.
aś - Czw 30 Wrz, 2010 15:55
jestem po drugim odcinku i jestem trochę... zniesmaczona...
chodzi mi o wątek (nie wiem, czy można to nawet nazwać wątkiem) Jacoba. dla mnie jest to taki poziom komizmu (??), na który nie jestem w stanie patrzeć!!
tak poza tym nawet ok. Brittany miała swoje "momenty"; fajnie wymyślili z tą narkozą i wizjami do piosenek Britney; furia Kurta ; o dziwo podobał mi się wątek Finna i Rachel (ładna ostatnia piosenka); nowa aranżacja Toxic też ok, no i pan stomatolog... od razu polubiłam tę postać (mam wrażenie, że Stamos jest jak wino ...)
ogólnie był to zdecydowanie najseksowniejszy odcinek w dorobku serialu.
Anonymous - Nie 03 Paź, 2010 12:47
| aś napisał/a: | | chodzi mi o wątek (nie wiem, czy można to nawet nazwać wątkiem) Jacoba. dla mnie jest to taki poziom komizmu (??), na który nie jestem w stanie patrzeć!! |
Mnie też średnio to bawiło.
Rachel mnie drażni, bardzo w realu to nie mogłabym jej znieść jeszcze bardziej. Jednak moje życie nie jest takie złe . Terri mnie okropnie denerwuje, za co jej Will płaci alimenty, albo totalnie nie czaję amerykańskiego prawa(w sensie, że jest aż tak inne niż nasze), albo Will ma za dużo honoru a za mało rozumu...
Britney jest piosenkarką mojej nastoletniej młodości i pamiętam ja na szkolnych dyskotekach(przynajmniej tych, które zaszczycałam wizytą) i tych oazowych to się bawiło towarzystwo właśnie przy Britney . A Brittany to już jest masakra, ona jest tak uroczą głupią blondynką, że nie da się jej nie lubić. I wyraz twarzy ma, jakby faktycznie myślenie ją bolało
Ale teksty Sue jest genialna, teksty jej mnie rozwalają
aś - Śro 06 Paź, 2010 09:52
no dobra wczorajszym odcinkiem zrekompensowali zeszłotygodniowy... wg mnie był to jeden z najlepszych do tej pory, bardzo aktualny (nie tylko w Stanach, ale na całym świecie), Chris zagrał niesamowicie... tak się rozmazałam, że nie wiem jak teraz pójdę na zajęcia...
EDIT:
muszę jeszcze coś dodać. dwie ostatnie sceny z tego odcinka- rozmowa Sue i jej siostry (jaki Sue ma ciepły i czuły uśmiech!!) i monolog Kurta- plus finałowy utwór... puszczam je w kółko i ciągle mam ciarki na całym ciele... zdecydowanie odcinek, który znajdzie się w moim TOP3
aneby - Śro 06 Paź, 2010 23:31
Nadrobiłam zaległości. Co by nie mówić, nawet kiepski odcinek jest lepszy niż żaden
a jak do tej pory muzycznie nic nie powaliło mnie na kolana. Owszem, ciekawie zrobione piosenki Britney, dobra choreografia, ale dla mnie ten styl jest zbyt wulgarny
Mam nadzieję, że John Stamos się jeszcze pokaże (matko, jak się zmienił od czasów "Pełnej chaty" - ale skłamałabym mówiąc, że wygląda gorzej ).
Trzeci odcinek, jak dotąd, uważam za najlepszy. Podobała mi się przeróbka I want to hold your hand i utwór finałowy, ale to jeszcze nie ten poziom, który zachwycał mnie w pierwszym sezonie. Czekam na coś lepszego
Harry_the_Cat - Czw 07 Paź, 2010 11:39
Obejrzalam odc 3. Wreszcie baardzo mi sie podobal!
Od samego poczatku - od monologu Finna (pierwszy raz w tym sezonie zasmialam sie na glos) odcinek byl na bardzo dobrym poziomie. Rewelacyjne polaczenie elementow komicznych i dramatycznych - wszystkiego bylo moim zdaniem w sam raz.
No i muzyka!!! Juz pierwsza piosenka - "Only the Good Die Young" - w wykonaniu Pucka - byla swietna. No i Phuck znowu spiewal!
Potem "Papa, Can You Hear Me?" - zawsze lubilam te piosenke i chociaz wersja Rachel nie jest jakas nowatorska, to Lea ma glos ktory potrafi temu utworowi oddac sprawiedliwosc. "I Want to Hold Your Hand" bylo swietne - az musze sobie odswiezyc wersje Across the Universe. Bardzo wzruszajace. Bravo, Bravo!
Cory nie ma najlepszego glowsu, ale "Losing My Religion" wyszlo mu calkiem dobrze.
Wreszcie jakies piosenki, ktorych bedze naprawde chciala sluchac!!!!!
aś - Czw 07 Paź, 2010 13:39
a słyszałyście całą wersję 'one of us'?? bardzo podobała mi się druga zwrotka zaśpiewana przez Chrisa- szkoda, że nie umieścili jej w serialu...
i jeszcze jedno- jak Kurt śpiewa 'i want to hold your hand' i pokazane są te sceny z jego dzieciństwa, to czy nie gra tam przypadkiem brat Chrisa (czy on w ogóle ma brata?? ), bo ten chłopiec jest strasznie do niego podobny!!
a wątek Finna z grillowanym Jezusem- świetny. idealnie pokazuje 'zdolności umysłowe' (nie wiem jak to inaczej nazwać...) Finna
BTW
wiecie, że za tydzień Mike będzie miał pierwszą solówkę??
http://www.youtube.com/watch?v=AZ3XeMehWSk
Harry_the_Cat - Czw 07 Paź, 2010 14:08
Musz poszukac calych utworow
aś - Pon 08 Lis, 2010 11:00
coś tu cichutko ostatnio
dzisiaj znalazłam coś takiego: http://www.popcorner.pl/p...i_sie_Kurt.html
nie dziwię się, że Kurt się nim zachwyci. ten chłopak naprawdę jest uroczy
|
|
|