To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki

aneby - Nie 01 Lut, 2009 18:20

achata napisał/a:
Nie wiem czy była już o tym mowa:
http://www.dodatkidogazet...zeszkadzac.html
Czy ktoś już oglądał i może polecić?

Oglądałam, super film. Lekki i przyjemny, ale nie głupi. Akcję można opisać przysłowiem "kto mieczem wojuje......" Polecam, nieźle się ubawiłam. Tylko Audrey taka chuda :roll:
tutaj trailer w "ludzkim"języku :wink:

Caitriona - Nie 01 Lut, 2009 18:46

achata napisał/a:
Czy ktoś już oglądał i może polecić?

Widziałam, całkiem do rzeczy, ale bez większych rewelacji ;)

trifle - Nie 01 Lut, 2009 20:09

Miłość. NIe przeszkadzać. - oglądałam i raczej mi się nie podobało. Tzn nuda, nuda, nuda :roll:
Calipso - Nie 01 Lut, 2009 20:45

achata napisał/a:
A z kolekcji romansów "Dziwne losy Jane Eyre"

Brak kasy :frustracja: :cry2:

Calipso - Nie 01 Lut, 2009 20:55

Tiaa,ale w portfelu only 27 groszy ....
BeeMeR - Nie 01 Lut, 2009 20:58

Calipso napisał/a:
w portfelu only 27 groszy ....
ojoj :przytul:
achata - Wto 03 Lut, 2009 19:17

trifle napisał/a:
Miłość. NIe przeszkadzać. - oglądałam i raczej mi się nie podobało. Tzn nuda, nuda, nuda :roll:

A ja obejrzałam wczoraj i chociaż film jest dość uproszczony i banalny to się cieszę, ze kupiłam. Urocze i zabawne. Audrey prześliczna a jej partner też zyskuje w błękitach :)
Fajnie czasem obejrzeć dobrą komedię romantyczną spoza Hameryki, w czwartek za to idę po hamerykanskie wakacje... :)

Sofijufka - Wto 03 Lut, 2009 19:48

kupiłam z Galą "Zakochanego Moliera:
Gitka - Nie 15 Lut, 2009 09:26

Jesli ktoś jeszcze nie ma Trylogii
http://wyborcza.pl/1,9579...a_Wyborcza.html

Admete - Nie 15 Lut, 2009 09:30

Kupię na pewno :-)
Caitriona - Nie 15 Lut, 2009 18:46

O rany! Swietnie! Kocham Potop :D
Anonymous - Nie 15 Lut, 2009 19:43

EKstra! Potopu nie lubię, ale Pana Wołodyjowskiego kocham.
Ulka - Czw 19 Lut, 2009 21:03

Moje drogie Damy.
Pierwszy raz mam taką prośbę - czy może któraś z Was nabyła wczoraj Wyborczą z dodatkiem w postaci płyty Rubika i miałaby chęć jej się pozbyć? Ja się zagapiłam i dopiero wieczorem zaczęłam żałować... :(

Ulka - Czw 19 Lut, 2009 21:11

Szkoda w takim razie, że nie założyłaś rękawiczek ;)
miłosz - Czw 19 Lut, 2009 22:05

Rubika nie trawię więc nie pomogę :)
Potop uwielbiam więc zakupię i może "Ogniem i mieciem" :mysle:
jakos za Panem W. nie przepadam :mrgreen:

Tamara - Czw 19 Lut, 2009 22:13

Może zakupię Potop i Pana W. , ale Heleny Scorupco i Jana "Wiedźmina"Soplicy nie trawię :confused3:
aneby - Czw 19 Lut, 2009 22:16

Tamara napisał/a:
Jana "Wiedźmina"Soplicy

Dlaczego Soplicy ? :mysle:

Anaru - Czw 19 Lut, 2009 22:23

Ulka napisał/a:
Pierwszy raz mam taką prośbę - czy może któraś z Was nabyła wczoraj Wyborczą z dodatkiem w postaci płyty Rubika i miałaby chęć jej się pozbyć? Ja się zagapiłam i dopiero wieczorem zaczęłam żałować... :(

Mogę poszukać u nas na straganach... ;)
Nie mam alergii na Rubika, więc jakby co to mogę płytę wziąć do ręki ;) . A jaka to płyta? Znaczy po ile była, jaki tytuł, żeby było wiadomo za czym się rozglądać...

Anonymous - Czw 19 Lut, 2009 22:25

aneby napisał/a:
Dlaczego Soplicy ?

bo Żebrowski grał Pana Tadeusza tyż :wink:

Ulka - Czw 19 Lut, 2009 22:49

Anaru napisał/a:
Mogę poszukać u nas na straganach... ;)
Nie mam alergii na Rubika, więc jakby co to mogę płytę wziąć do ręki ;) . A jaka to płyta? Znaczy po ile była, jaki tytuł, żeby było wiadomo za czym się rozglądać...

A, na straganach! Własnie, też sie rozejrzę :) Dzięi, może w takim razie sama znajdę :)

aneby - Czw 19 Lut, 2009 22:57

lady_kasiek napisał/a:
Żebrowski grał Pana Tadeusza tyż

:zalamka: Faktycznie, a ja od razu o Robaku pomyślałam :rumieniec:

Admete - Pią 20 Lut, 2009 09:15

Kupuje całą Trylogię :-) W Ogniem i Mieczem jest przecież Rzędzian :-D
achata - Pią 20 Lut, 2009 09:21

Jeśli któraś kupiła już dzisiejszą Wyborczą z OiM, to proszę o informację czy załączony film to serial czy wersja kinowa. Ogniem i Mieczem mam w wersji kinowej z Tiny całe na 1 płytce DVD9 więc jeśli to to samo, to mi się nie werci. Z kolei serial jestem skłonna kupić bo jest kilka fajnych wstawek no i ładne pudełko :)
Caitriona - Pią 20 Lut, 2009 10:08

Zdaje się ze to serial, bo na płycie mam odcinki I (czas trwania 100min) i II (czas trwania 104min.) ;)
Ja tam najbardziej Potop lubię, można powiedzieć że kocham, ale w sumie Ogniem i mieczem też nie pogardzę: jest Rzędzian, jest Bohun, jest piękna muzyka. Pana W. widziałam tylko raz więc chętnie sobie przypomnę; także ja zamierzam kupić całość.

Admete - Pią 20 Lut, 2009 12:45

Skusiłam się też na Ultimatum Bourne'a - ładne wydanie. Jest nawet książeczka ze zdjęciami, a płyta ma dodatki. Kupię wszystkie części :-)