Komunikaty - Pytania techniczne
Anonymous - Pią 13 Lis, 2009 00:01
I znowu prosze o kosultacje, bo wole sie upewnic, czy dobrze rozumiem (bo wystarczy juz, ze mnie martwi, ze za tanie... :
http://www.allegro.pl/ite...p_dla_firm.html
http://www.allegro.pl/ite..._vup_works.html
http://www.allegro.pl/ite...na_2_kompy.html
czy ja dobrze rozumiem, ze to jest licencja na 2 kompy bez przypisania do IP, czyli jesli kiedys za ilestam lat bede miala nowego kompa - bede mogla ponownie zainstalowac i zarejestrowac ten klucz?
No i antywirus - chce kupic NODa i co lepiej wybrac - licencje na 1 stanowisko na 3 lata, czy na 3 stanowiska na rok (zalatwilabym wowczas ochronke swojemu prywatnemu komputrowi...) Potem wznowienie na 3 lata jest juz za 150 zl...
ŁukaszG - Pią 13 Lis, 2009 01:58
| BeeMeR napisał/a: | Łukasz - śliczny masz avek |
Dziękuję
Niebieski odcień na włosach, to nic innego jak przyfarbowane włosy, efekt zaiste intrygujący
Zdjęcia sprzed kilku dni.
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Np. wrzucam w wyszukiwarkę tytuł filmu, i owszem pojawiają mi się tematy w którym ten tytuł się pojawił, ale jak widzę, dajmy na to 74 strony danego tematu, to mi się odechciewa... Czy istnieje w ogóle możliwośc wyszukania konktretnych postów? |
Na stronie wyszukiwarki w części "Opcje Wyszukiwania" przy "Pokaż wyniki jako:" zaznacz "Posty". Chyba o to chodziło...
| AineNiRigani napisał/a: | | [...] czy ja dobrze rozumiem, ze to jest licencja na 2 kompy bez przypisania do IP, czyli jesli kiedys za ilestam lat bede miala nowego kompa - bede mogla ponownie zainstalowac i zarejestrowac ten klucz? |
Tak, taka jest główna różnica między wersjami BOX a OEM w przypadku oprogramowania Microsoftu.
| AineNiRigani napisał/a: | | No i antywirus - chce kupic NODa i co lepiej wybrac - licencje na 1 stanowisko na 3 lata, czy na 3 stanowiska na rok (zalatwilabym wowczas ochronke swojemu prywatnemu komputrowi...) Potem wznowienie na 3 lata jest juz za 150 zl... |
To już sama musisz po prostu policzyć, co Ci się bardziej opłaca.
Jak już będzie Ci się kończyć opłacony okres, pamiętaj o przedłużeniu, ponieważ NOD przestaje automatycznie aktualizować bazę wirusów w dniu, kiedy kończy Ci się opłacony "abonament".
Pozdrawiam
Łukasz
Admete - Pią 13 Lis, 2009 05:14
Mam problem - przy otwieraniu komputera pojawia się komunikat, ze brakuje pliku logon.exe. Komp mi się pokręcił? Co jest grane? Nic z tego nie rozumiem.
ŁukaszG - Pią 13 Lis, 2009 07:06
| Admete napisał/a: | | Mam problem - przy otwieraniu komputera pojawia się komunikat, ze brakuje pliku logon.exe. Komp mi się pokręcił? Co jest grane? Nic z tego nie rozumiem. |
W Windowsie XP nie ma takiego pliku. Czy na Twoim komputerze działa czasami inna osoba, która np. chciała pobawić się w podmianę ekranu startowego itp...
Napisz, którą dokładnie wersje Windowsa masz.
Łukasz
Admete - Pią 13 Lis, 2009 14:03
Z komputera korzystają czasami moi bracia, ale oni na pewno nic nie zmieniali. Mam XP Home Edition wersja 2002. Zauważyłąm, że od momentu pokazania się tego komunikatu gg mi nie startuje, jak powinno. Co do reszty, toc hyba działą, nie sprawdzałąm szczególnie.
RaczejRozwazna - Pią 13 Lis, 2009 16:38
| adminluc napisał/a: |
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Np. wrzucam w wyszukiwarkę tytuł filmu, i owszem pojawiają mi się tematy w którym ten tytuł się pojawił, ale jak widzę, dajmy na to 74 strony danego tematu, to mi się odechciewa... Czy istnieje w ogóle możliwośc wyszukania konktretnych postów? |
Na stronie wyszukiwarki w części "Opcje Wyszukiwania" przy "Pokaż wyniki jako:" zaznacz "Posty". Chyba o to chodziło... ;)Łukasz |
Wiedziałam, że to musi być dziecinnie proste... Dzięki. Ale i tak nic z tego, bo po wsciśnięciu "szukaj" pojawia mi się komunikat: "Could not obtain post ids DEBUG MODE" i cyferki, cyferki, cyferki... Nie wiem, czy z moim komp jest coś nie tak, czy z wyszukiwarką
Alicja - Pią 13 Lis, 2009 16:58
Aine, odnawiam NODa co roku, zarówno w domu jak i w pracy. Zawsze mogę mieć nadzieję , że za 3 lata będzie tańszy. Tak chyba nawet było w przeciagu kilku lat
RaczejRozwazna - Pią 13 Lis, 2009 16:59
A ja śpieszę donieść że wyszukiwarka jednak działa oczywiście to była moja wina i znów coś nie tak naciskałam co trzeba, więc stąd te kłopoty... Ale dziękuję
Anonymous - Pią 13 Lis, 2009 17:27
Ja juz sama nie wiem - bo nie wiem, jakie beda losy mojej firmy za rok. Gwarancja oplaconego programu jest dla mnie duzym atutem. Z drugiej strony domowy mam zabezpieczony wylacznie Avastem i po ostatnich sluchach o felernosci zastanawiam sie, czy jednak domowego tez nie zabezpieczyc dodatkowo...
Moze po prostu kiedystam kupie sobie na domowy?
Calipso - Nie 15 Lis, 2009 13:58
Pomocy Coś zrobiłam i zablokowałam górny pasek w Operze,ten z narzędziami,plikiem i zakładkami Do tego nie mogę korzystać z prawego klawisza w myszce,czyli koniec z kopiuj/wklej
Anonymous - Nie 15 Lis, 2009 14:19
kopiuj to ctrl+C a wklej ctrl+V trzymane razem
Admete - Nie 15 Lis, 2009 17:28
Wychodzi na to, ze miałam - mam jakiegoś trojana i dlatego to dziwne logon.exe mi wyskakuje. Niestety usunięcie go jest opisane jako ręczne, wiec sama sobie nie poradzę...
Gosia - Nie 15 Lis, 2009 18:41
A tu patrzyłaś?
http://answers.yahoo.com/...13220748AAhQpkV
Zwłaszcza ostatnie posty na tej stronie.
Albo to:
http://www.superantispywa.../LOGON.EXE.html
Nie mogę sprawdzić, czy to działa, ale może Ci to pomoże.
Admete - Nie 15 Lis, 2009 19:03
Niby ja go usunęłam jednym programem, ale chyba jakieś wpisy zostały. Za trudne to dla mnie. Chyba po prostu poszukam kogoś do pomocy.
Aragonte - Nie 15 Lis, 2009 19:06
Wpisy w rejestrach? A masz jakiś program do czyszczenia rejestrów?
Admete - Nie 15 Lis, 2009 19:25
Mam i zastosowałam, ale ten komunikat, ze Windows nie może znaleźć pliku logon.exe wyskakuje. Ale to moze dobrze. Jak nie znajduje, to znaczy, ze wyrzuciłam.
Na pewno go wyrzuciłam....Nie wiem, dlaczego system uważa, że on powinien być...
ŁukaszG - Nie 15 Lis, 2009 21:20
| Admete napisał/a: | | Mam i zastosowałam, ale ten komunikat, ze Windows nie może znaleźć pliku logon.exe wyskakuje. [...] |
Windows próbuje go uruchomić... spróbujemy ustalić, z jakiego miejsca.
Wciśnij [Start], Uruchom... - lub kombinacje klawiszy Win+R, następnie wpisz polecenie: msconfig - powinno wyświetlić się okno, nazwane Narzędzie konfiguracji systemu.
Tam przejdź do zakładki Uruchamianie. Rozszerz sobie drugą kolumnę opisaną jako Polecenie, tam wśród ścieżek dostępu odszukaj takiej, które prowadzi do pliku logon.exe. tak jak np. ashDisp.exe na przykładzie poniżej. Jak znajdziesz, odhacz na początku wiersza z tym poleceniem. Jak nie znajdziesz, daj mi znać, poszukamy gdzieś indziej
Łukasz
Admete - Nie 15 Lis, 2009 21:28
Tam nie było.
Wow - nie wiedziałam, że w komuterze takie rzeczy są
ŁukaszG - Nie 15 Lis, 2009 21:55
| Admete napisał/a: | | Tam nie było. |
Jeśli masz zainstalowanego MS Office'a, to w Akcesoriach/Narzędzia systemowe znajdziesz Informacje o systemie - uruchom.
Tam znajdziesz dużo "gałązek' do rozwinięcia, wśród nich "Środowisko oprogramowania", a w nim Programy grupy Autostart - wybierz, musisz chwilkę poczekać. Następnie z menu Plik wybierz polecenie Eksportuj... wpisz nazwę pliku i znów chwilę odczekaj... Plik, który zapisał wyślij mi na maila: lukasz@luc.anv.pl
Admete - Nie 15 Lis, 2009 22:15
Chyba niby wiem, gdzie szukać, ale boję sie pokręcić coś. Zawezmę w najbliższym czasie brata i pokaże mu Twoją instrukcję.
Nie znalazłam środowiska oprogramowania - tylko zmienne środowisko...O ile w ogóle szukałam w dobrym miejscu.
ŁukaszG - Nie 15 Lis, 2009 22:33
| Admete napisał/a: | | Nie znalazłam środowiska oprogramowania - tylko zmienne środowisko...O ile w ogóle szukałam w dobrym miejscu. |
Chyba otworzyłaś okno Właściwości systemu... a może tak się nazywało kiedyś.
Może rzeczywiście spróbujemy jutro
Od razu uprzedzam, że na forum mogę się pojawić dopiero po 22.
Admete - Nie 15 Lis, 2009 22:39
Gdybyś napisał mi krok po kroku, co mam otworzyć. W Mój komputer znalazłam Wyświetl informacje o systemie. Dobrze czy źle szukałąm? Bo może po prostu weszłam nie tam, gdzie trzeba.
Czekaj - chyba znalazłam....Znalazłam to środowisko oprogramowania, tylko on mi każe wybrac podkategorię. Mam wpisać cos?
A już wiem, jaka ja głupia jestem....
ŁukaszG - Nie 15 Lis, 2009 22:44
| Admete napisał/a: | | Gdybyś napisał mi krok po kroku, co mam otworzyć. W Mój komputer znalazłam Wyświetl informacje o systemie. Dobrze czy źle szukałąm? Bo może po prostu weszłam nie tam, gdzie trzeba. |
Masz zainstalowanego MS Office'a?
Jeśli tak to: Start / Wszystkie programy / Akcesoria / Narzędzia systemowe i tam (lub w Akcesoriach) jest Informacja o systemie. Zerknij czy masz coś takiego.
Admete - Nie 15 Lis, 2009 22:46
Jaką nazwe pliku mam wpisac? Bo znalazłam, co trzeba. Posyłam, co udało mi się zapisać.
ŁukaszG - Nie 15 Lis, 2009 22:53
Zrobimy inaczej... masz coś przeciwko, żebym zobaczył Twój pulpit?
Używasz GG?
|
|
|