To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Gosia - Nie 27 Gru, 2009 15:10

Na psychiatrę w ogóle nie zwróciłam uwagi :rumieniec: Not my type.

Na kierownika od razu :mrgreen: Szkoda, że nie poleciał w kosmos ;)

praedzio - Nie 27 Gru, 2009 15:12

I to bez kombinezonu. ;) Rzeczywiście, szkoda. :mrgreen:
Gosia - Nie 27 Gru, 2009 15:23

Kombinezon zbędny, zwłaszcza kosmiczny :mrgreen:
praedzio - Nie 27 Gru, 2009 17:23

Tu akurat się zgadzamy. :mrgreen: Tylko nie jestem pewna czy obie chciałybyśmy go widzieć po tej samej stronie szyby lądownika na przykład. ;)

No i skończyłam serial. I wiecie co? Chcę więcej!!

Spoiler:
Na Antaresie znajduje się siedem przygotowanych pojemników dla obiektów; w tej chwili mamy zapełnione dwa. Jak rozumiem serial miał opowiadać o podróży do pozostałych planet/księżyców, na której znajduje się reszta obiektów. A tu zonk! Nie dowiemy się, czy Zoe przeżyła, czy Donner również ujrzał swoje dziecko, czy dalsza wyprawa się powiedzie i jakie to będą obiekty... Kurde! :evil:

Gosia - Nie 27 Gru, 2009 17:35

Foteczki z odcinka 4 "Defying Gravity":

Gosia - Nie 27 Gru, 2009 19:56

Całkiem przyjemnie się ten serial ogląda ;)
Tym razem był odcinek 5 ten z kapsułą z pamiątkami z przeszłości.

Admete - Nie 27 Gru, 2009 19:57

Cytat:
Całkiem przyjemnie się ten serial ogląda

:lol: Nie powiem, satysfakcję mam ;) Widzisz? Dbamy o Ciebie, nawet jeśli się w opiniach nie zgadzamy ;)

Gosia - Nie 27 Gru, 2009 20:00

Czyżby to był kolejny serial, który będę musiała oglądać? :( ;)

Ja już nie chcę więcej! Nie mówcie mi już o żadnych serialach :nudelkula1_zolta:

praedzio - Nie 27 Gru, 2009 20:01

Admete napisał/a:
Nie powiem, satysfakcję mam ;)

A, żesz ty! Tutaj się przyznałaś! :banan_czerwony:

praedzio - Nie 27 Gru, 2009 20:02

Gosiu, wyszedł tylko jeden sezon. W Stanach nawet nie wyemitowano całego. Tak więc spokojnie - tylko 13 odcinków.
Gosia - Nie 27 Gru, 2009 20:03

I więcej nie będzie? :( :(
Ale jeśli tworzy jakąś zamkniętą, logiczną całość i rozwiązuje wątki, to okay.

praedzio - Nie 27 Gru, 2009 20:05

No, właśnie dlatego się ciskam w tym spoilerze wyżej. :-/ Zobaczysz zresztą w ostatnim odcinku, że historia POWINNA mieć dalszy ciąg. :bejsbol: Ale bieżące wątki zostaną zamknięte.
Admete - Nie 27 Gru, 2009 20:06

Z tego co Praedzia napisała powyżej wynika, że niestety nie skończyli wątków.

Do "V" nie będziemy Cię namawiać, bo Ci się nie spodoba, tak więc na razie spokój ;)

Gosia - Nie 27 Gru, 2009 21:20

W 6 odcinku były znowu nawiązania do Greysów.
Przede wszystkim był rozbudowany wątek chirurgiczny :wink:
A żeby tego było mało, to w finale usłyszeliśmy bardzo znaną Greysową piosenkę Patricka Watsona (i Cinematic Orchestra).
http://www.youtube.com/watch?v=QB0ordd2nOI
No i kilka razy bohaterowie użyli Greysowego kultowego tekstu: Seriously ;)
Nie da się uciec przed tymi nawiązaniami. A serial mi się podoba :rumieniec:
To znaczy, umówmy się, nie jest to wybitne dzieło, ale obejrzeć można ;)
I materiału starczyłoby, według mnie, na cały pełny sezon z około 24 odcinkami, nie wiem czy na więcej.

Fotki:

Gosia - Pon 28 Gru, 2009 10:50

No dobra, obejrzałam następne odcinki do 9 (reklama cukierków, Haloween, testy na wykonywanie rozkazów, fraktale, Beta) i trochę jestem rozczarowana.
Wiem, że gdzieś trzeba wykorzystać te stare mity Daenikenowskie, ale jakoś tak napięcie u mnie siadło. Budowali je przez kilka odcinków i jak to zwykle bywa w takich sytuacjach trudno później wymyślić coś odkrywczego. Może gdybym miała kilkanaście lat, byłabym zafascynowana, tak, z pewnością bym była.
No dobra, czepiam się, ale tak jak napisałam, trochę byłam rozczarowana wyjaśnianiem tajemnicy Bety. Chyba że to nie koniec i coś mają w zanadrzu.

praedzio - Pon 28 Gru, 2009 11:40

No, popatrz. :shock: A mnie się podobało. Nawet bardzo!
Gosia - Pon 28 Gru, 2009 12:03

Obejrzałam odcinek 10. Kosmiczne wybory ;)
Jednak ten film coś w sobie ma. Lubię zwłaszcza jak muzycznie ilustrują jakieś sceny.
To bardzo Greysowe ;) W każdym razie da się ten serial oglądać. :mrgreen:

Admete - Pon 28 Gru, 2009 12:06

No własnie ta muzyczka mnie wkurza w tym serialu strasznie. Zatrzymałam sie na 5 minucie odcinka 2 ;) I ten sen Donnera - jaki kicz... ;)
Gosia - Pon 28 Gru, 2009 12:09

Ale piosenki są bardzo rzadko, Dużo rzadziej niż w Greysach.
I mnie się to podoba, zwłaszcza jak są dobre.
Póki co sen Donnera jeszcze nie został wyjaśniony.

praedzio - Pon 28 Gru, 2009 12:21

Piosenki też mi nie bardzo pasują, ale ten motyw na skrzypcach i później śpiew Bety i Gammy - aż ciarki przechodzą...
Gosia - Pon 28 Gru, 2009 13:09

Jednym słowem, wszystkim nam nie dogodzą... :roll:

Obejrzałam odcinek 11 (test na zamknięcie i ćwiczenia ze sterowania). Na końcu był znowu motyw muzyczny i ja to jednak lubię. To według mnie chwila zatrzymania, refleksji, doznania upływu czasu? Albo po prostu chwila na bycie - razem czy osobno.
Zostały mi tylko dwa odcinki do końca.

BeeMeR - Pon 28 Gru, 2009 13:12

Cytat:
A to z Andromedy:

"The long night has come. The Systems Commonwealth, the greatest civilization in history, has fallen. Now one ship, one crew, have vowed to drive back the night and rekindle the light of civilization. On the starship Andromeda... hope lives again. "

:lol:
Czytam sobie właśnie dialogi z Andromedy - zdecydowanie mój typ ;) Ogólnie okropna scenografia, straszne kostiumy, ale sporo humoru i sympatyczne postacie.

O, chyba się muszę zainteresować - "okropna scenografia, straszne kostiumy" brzmi wielce zachęcająco :mrgreen:

Admete - Pon 28 Gru, 2009 13:18

Basiu to ja myślę, że B5 też Cię chwyci za serce ;) Tam na szczęście kostiumy i scenografia polepszają sie z czasem, a historia wciąga od początku ;) W Andromedzie jest dużo takiej zabawnej umowności, którą lubię.
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2009 13:34

B5 oraz BSG mam nadzieję kiedyś dorwać i obejrzeć :mrgreen:
Któreś nawet (ale nie pamiętam na 100% które :rumieniec: ) już zamówiłam u Aragonte :mrgreen:
Ja kocham ramotki i starocie :banan_Bablu:
niektóre ;)

zmieniając temat: cudnie się czyta Wasze wrażenia i zupełnie inne podejście do seriali :rotfl:

praedzio - Pon 28 Gru, 2009 13:48

Mówiłam! :mrgreen: Gosia pewnie specjalnie wlepia fotki z odcinków, żeby wszyscy widzieli, że naprawdę oglądamy to samo. ;)