To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Trzykrotka - Czw 19 Lis, 2009 08:17

Właśnie, a propos przesyłek - BeeMer, przesyłka pocztowa ekonomiczna kosztuje 16 zł przy przelewie lub paypal, a więcej przy pobraniu. Wczoraj sprzwadzałam. Mam pytanie - czy któraś z Was zamawiala coś z Merlina z odbiorem osobistym? Kosztuje to 5 (przelew) lub 8 zł (pobranie) i wygląda na to, że odbiór jest w kioskach Ruchu. Mam jeden tuż obok siebie. Ale jak to wyglada? Czy trzeba się do nich zgłosić z jakimś dowodem zapłaty?
Anaru - Czw 19 Lis, 2009 08:19

BeeMeR napisał/a:
czy jak kupię to jedno - 25zł to trzeba dopłacać za jakąś przesyłkę? :mysle:

Z Merlina to sobie w Warszawie można odebrać osobiście, tuz przy dworcu jest ;) . Albo komuś można odebrać również ;) .

BeeMeR - Czw 19 Lis, 2009 08:21

Ja zamawiałam tylko raz - Dil Se x 3 albo 4 i nie płaciłam za przesyłkę (kuriera!) ze względu na ilość - tzn kwotę. Teraz już tak nie ma, że od jakiejś kwoty przesyłka jest za darmo? Bo możnaby znowu jakoś razem zamówić :mysle:
BeeMeR - Czw 19 Lis, 2009 08:22

Aaa, to jednak odebrałabym może w Wawie :mysle: :mrgreen:
Anaru - Czw 19 Lis, 2009 08:28

Trzykrotka, będziemy w Warszawie za tydzień z Basią, możemy Ci odebrać również bez problemu, za darmo jest wtedy. W kiosku nie odbierałam, odbierałam tam u nich na Złotej, ociupinę błądząc za pierwszym razem, bo mało wpadają w oczy oznaczenia. ;)
BeeMeR - Czw 19 Lis, 2009 09:02

Powiem tak, przy próbie zamówienia Merlin informuje, że Aaja Nachle nie dostarczy przed świętami, ale jak zmieniam przesyłkę na odbiór własny to oznaczenie znika :mysle: - ciekawe, czy się da odebrać za tydzień :mysle:
Trzykrotka - Czw 19 Lis, 2009 09:37

Mnie też napisali, że Life in Metro i Outsourced nie dostarczą przed świętami. Nic to, dopytam się w kiosku, to jeden przystanek ode mnie. A jeśli po świętach, to może i lepiej, bo teraz już zaczynam się rujnowac na prezenty :confused3:
Dzięki dziewczyny! :kwiatek:

Admete - Czw 19 Lis, 2009 21:03

Patrzcie, co wydali - Billu Barber:

http://merlin.pl/Billu_Pr..._campaign=filmy

Caitriona - Czw 19 Lis, 2009 21:05

Admete napisał/a:
Patrzcie, co wydali - Billu Barber:

No, nie mogę...... Oni mnie chcą dobić.... Skąd ja mam na to wytrzasnąć pieniądze?... :cry2: No, nic. Może kiedyś trafię na promnocję ;)

Trzykrotka - Czw 19 Lis, 2009 21:11

Ale ma być w grudniu, akurat na Mikołaja :wink:
Caitriona - Czw 19 Lis, 2009 21:14

Co do Mikołaja już mam wszystko zaplanowane :mrgreen:
Irm - Czw 19 Lis, 2009 21:17

Ja odbierałam Merlinowe przesyłki nie z kiosku Ruchu tylko z Cartridge Word - pytają się o imię i nazwisko i proszą o dowód. I to wszystko ;)
Trzykrotka - Czw 19 Lis, 2009 23:11

Dziękuję ! tej informacji mi było trzeba! Zamawiam więc - jednak co 5 zl to nie 16... :banan:
BeeMeR - Wto 24 Lis, 2009 12:21

obejrzałam do końca
Maine Pyaar Kiya (1989)
i jestem absolutnie zachwycona tym filmem :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

Wiedziałam, że będzie landrynka (i była :twisted: ), bo to w końcu film Sooraja, ale nie spodziewałam się tyle akcji! :shock: Szok, i to bardzo pozytywny - nie jak w innych filmach, gdzie są w zasadzie niemal same piosenki, a pomiędzy nimi piękni ludzie w pięknych ubraniach snują się po ekranie z uśmiechami na twarzy (jak Sonu w ostatnim :P ), a najszerzej uśmiecha się zawsze Alok Noth, najczęściej jako ojciec heroiny lub cierpiący ojciec heroiny ew. umierający ojciec heroiny :P

Salman tu nie przechadza się - on biega, jeździ (a nawet lata :mrgreen: - jak prototyp Majora Rama :twisted: ) na rowerze, skacze fikołki, salta, robi pompki, wzoruje się na Rambo i Michaelu Jacksonie (których plakaty ma w pokoju :mrgreen: ), zgrabny jest jak pierun, końcem filmu fryzurę jak Koyla :mrgreen: , hołubi bransoletki mamy, a w dodatku w sercu jest niewinny jak gołąbek, który, nota bene, jest jednym z głównych bohaterów. Wah wah! :love_shower:

I są narysowane pioruny :mrgreen:
I bohater śpi w jaskinio-stodole :excited: bo na sianku i drzwi są i podręczny wodospad i z pochodnią w pobliżu - ful wypas ;)
I w kamieniołomie pracuje i wybuchy są - a jak biegnie pod górę, to aż się przestrzeń zakrzywia od tego biegu ;)
I jak w Hameshaa - goni rowerem za zluym uciekającym autem z panną - i dogania, bo to wielce dobry rower jest :mrgreen:
Ech, kocham takie oldskule :banan:

Muzykę nakradli, ale i sporo inne filmy nakradły z tego :P
Na przykład moja ukochana złoto-czarna piosenkę z RBGG :serduszkate:
Kehti Hai Dil Ki Lagi
wygląda jak nieco zainspirowana jedną z tych (muzyka - oczywiście - autorska ;) ):
Mere Rang Mein
- i bohater prosi pannę, by zamiast bezkształtnych salwarów czy innych infantylnych ciuchów ubrała złote mikro-mini (przy czym RBGG nie infantylizuje heroiny i waha się przenieść relacji bohaterów na wyższy poziom :P podczas gdy bohaterowie Sooraja to mogą co najwyżej wysyłać sobie białe gołąbki :mrgreen: )

Swoją drogą nic dziwnego, skoro bohaterka ubiera jak beza :P

W ogóle bohaterowie nieraz dopasowują się kolorystycznie - niemal jak u Karana ;)

Panowie też mają rozkoszne ubranka :mrgreen:

W całej swej bajkowości ten film ze wszystkich landrynek Sooraja jest najfajniejszy :banan:
Nie wydziwia i nie ciągnie akcji niepotrzebnie latami, bohater jest młody i żywy - biega, skacze, robi fikołki, a nie stoi posągowo w miejscu, i jest tyle akcji, że hohoho!
Gołąbek ma własną piosenkę, retrospekcję :thud: , zemstę i stronę na imdb :lol:
http://www.imdb.com/name/nm1878363/

A źli są przeokropnie źli :banan_czerwony: to mój ulubiony typ złych (oprócz tych cholernie seksownych złych, jak Don czy Mukesh z OSO :excited: )

Słowem - polecam, jeśli się lubi:
a) oldskule i oldskulowe akcje :mrgreen:
b) młodego Salmana :serduszkate:
c) duużo muzyki w filmach
d) gołąbki ;)

Admete - Wto 24 Lis, 2009 13:20

Jaka recenzja! :thud: Aż się chce oglądać :) Zwłąszcza w odpowiednim towarzystwie ;)
BeeMeR - Wto 24 Lis, 2009 14:09

A polecam, polecam :mrgreen:
Trzykrotka - Nie 29 Lis, 2009 12:15

Na miły początek dnia: piękne ciało :slina: i piękne ruchy Shahida w Chance Pe Dance
http://filmicafe.com/movi...6&value=trailer

Admete - Nie 29 Lis, 2009 12:27

Taniec i muzyka to nie bardzo mi pasuje,ale dla Shahida zrobię wyjątek ;)

Wklej moze tego linka z Kareeną i Aamirem, wiesz którego. Parasolki ;)

Trzykrotka - Nie 29 Lis, 2009 14:35

Już się robi: cudy Aamir z Kareena w piosence o jakże znaczącym tytule Zoobi Doobi
http://www.bollywoodhunga...i-3-Idiots.html

Cudo! :thud:
Tym piękniejszy, że Aamira fikającego nóżką widziałam tylko w najstarszych filmach z lat 80-90. Podoba mi się zabawa konwencją.

Admete - Nie 29 Lis, 2009 14:44

To będzie jakiś nowy film?

Piosenka urocza :)

Trzykrotka - Nie 29 Lis, 2009 14:50

To z filmu 3 Idiots Rajkumara Hirani, który ma mieć premierę w Boże Narodzenie. Oprócz Aamira i Kareeny grają jeszcze Madhavan i Sharman Joshi (z Life in Metro)

Trochę niepokoi, a trochę bawi mnie tylko fakt, że panowie będą grać studentów :mrgreen:

Admete - Nie 29 Lis, 2009 14:55

To przegięcie faktycznie ;) Chyba że to będa studenci podyplomowi ;) W końcu sama nadal studiuję ;) Z drugiej strony Aamir wygląda świetnie ;) Na pewno lepiej niż ja ;)
Caitriona - Nie 29 Lis, 2009 17:47

Trzykrotka napisał/a:
Już się robi: cudy Aamir z Kareena w piosence o jakże znaczącym tytule Zoobi Doobi

Słodkie to i takie sympatyczne :D :D

Trzykrotka napisał/a:
Na miły początek dnia: piękne ciało i piękne ruchy Shahida w Chance Pe Dance

Ło matko :thud: Muzyka może nie moja, ale doznania wizualne rewelacyjne :mrgreen: :-P

Calipso - Nie 29 Lis, 2009 21:20

Trzykrotka napisał/a:
Na miły początek dnia: piękne ciało i piękne ruchy Shahida w Chance Pe Dance
http://filmicafe.com/movi...6&value=trailer

O żesz qurczaki,jaki on śliczny :slina: :thud:
Trzykrotka napisał/a:
cudy Aamir z Kareena w piosence o jakże znaczącym tytule Zoobi Doobi
http://www.bollywoodhunga...i-3-Idiots.html

Jak ja kocham takie rzeczy :-D

Caitriona - Śro 02 Gru, 2009 15:31

Odebrałam swój egzemplarz Aaja Nachle :banan_Bablu: