Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane
Alicja - Pią 15 Sie, 2008 10:48
Lesio jak nie z tego świata,jakby ciągle miał 12 lat , zawsze się zastanawiam jak on znalazł żonę i oświadczył się
a maszynista był wygadany, nie ma co
i te pochodnie, jak można wpaść na pomysł napadu na pociąg, dorośli ludzie
cieszę się, że ksiązka rozwesela kolejną osobę
Calipso - Pią 15 Sie, 2008 10:53
Rozwesela to mało powiedziane Wczoraj wieczorem podczas czytania,tak się śmiałam(oczywiście głośno) aż waliłam nogami w łóżko nawet mama przybiegła zapytać,czy coś sie stało
| Alicja napisał/a: | | Lesio jak nie z tego świata,jakby ciągle miał 12 lat |
Też tak myślę,ale trzeba mu przyznać,że czasami ma przebłyski geniuszu
Alicja - Pią 15 Sie, 2008 10:56
za jego zachowanie mój mąż go nie znosi, bo to ujma na honorze mężczyzn
w szpitalu zabrali mi książkę, żebym przedwcześnie nie urodziła, tak rechotałam
Calipso - Pią 15 Sie, 2008 11:14
Wcale się nie dziwię
Balbina - Pon 18 Sie, 2008 09:42
Oj muszę wrócić do czytania Chmielewskiej bo już nie pamiętam Lesia
Calipso - Pon 18 Sie, 2008 10:06
Już prawie przeczytałam "Lesia" i wiem,że napewno jeszcze kiedyś do niego wrócę
Copycat - Pon 18 Sie, 2008 13:47
Kurt Vonnegut - "Niech pana Bóg błogosławi, Panie Rosewater, albo Perły nad Wieprze." Jestem w połowie. Świetne.
asiek - Pon 18 Sie, 2008 20:58
Polecam "Czarę wyroczni" Judith Merkle Riley, czyta się jednym tchem !
Gunia - Pon 18 Sie, 2008 21:04
| Cytat: | | Polecam "Czarę wyroczni" Judith Merkle Riley, czyta się jednym tchem ! |
A ja nigdzie u siebie nie mogę jej znaleźć. Za to jest "Ogród węża", więc rychło zakupię.
A czy w "Czarze" jest jakiś błyskotliwy mężczyzna, z gatunku takich, jakich lubimy najbardziej?
Admete - Pon 18 Sie, 2008 21:08
Moim zdaniem "Czara wyroczni" jest najlepszą książką pani M.R.
Aragonte - Pon 18 Sie, 2008 21:13
Guniu, naturalnie jest
Gunia - Pon 18 Sie, 2008 21:34
No to cud malina! 4/6 Riley za mną.
asiek - Wto 19 Sie, 2008 02:35
| Gunia napisał/a: | | A ja nigdzie u siebie nie mogę jej znaleźć. |
Ja też miałam problemy ze zdobyciem powieści, koniec końców kolega wyszperał mi w netcie i zamówił.
| Gunia napisał/a: | | A czy w "Czarze" jest jakiś błyskotliwy mężczyzna, z gatunku takich, jakich lubimy najbardziej? |
Jak napisała Aragonte, JEST ! ...Fragmenty, w których się pojawia czytałam 2x. ...Wychodzi na to, że pani R. ma ten sam gust co i my.
Gunia - Wto 19 Sie, 2008 03:23
| asiek napisał/a: | Gunia napisał/a:
A czy w "Czarze" jest jakiś błyskotliwy mężczyzna, z gatunku takich, jakich lubimy najbardziej?
Jak napisała Aragonte, JEST ! ...Fragmenty, w których się pojawia czytałam 2x. ...Wychodzi na to, że pani R. ma ten sam gust co i my. |
Czuję się coraz bardziej zaintrygowana.
aneby - Wto 19 Sie, 2008 16:15
| Gunia napisał/a: | Czuję się coraz bardziej zaintrygowana. |
Ja się poczułam do tego stopnia zaintrygowana, że jednym kliknięciem zakupiłam "Czarę wyroczni", "Ogród węża" i dorzuciłam jeszcze "W poszukiwaniu Szmaragdowego Lwa" (bo opis wydał mi się ciekawy
dobrze, ze nie były takie drogie
Gunia - Wto 19 Sie, 2008 18:42
Aneby, a czytałaś "Księgę Małgorzaty"? Bo jeśli nie, to warto po nią sięgnąć, jako że jest pierwszą częścią trylogii o Małgorzacie, a "Poszukiwanie..." to jej drugi tom.
aneby - Wto 19 Sie, 2008 18:45
Zastanawiałam się też nad kupnem "Księgi", ale tyle książek na raz to może przesada?
Gunia - Wto 19 Sie, 2008 18:58
| aneby napisał/a: | Zastanawiałam się też nad kupnem "Księgi", ale tyle książek na raz to może przesada? |
Cóż, obawiam się, że znalezienie na tym forum osoby, która byłaby w stanie uznać jakąkolwiek liczbę zakupionych książek za przesadną, jest raczej trudnym zadaniem, by nie rzec "mission impossible".
asiek - Wto 19 Sie, 2008 21:43
| Gunia napisał/a: | Aneby, a czytałaś "Księgę Małgorzaty"? Bo jeśli nie, to warto po nią sięgnąć, jako że jest pierwszą częścią trylogii o Małgorzacie, a "Poszukiwanie..." to jej drugi tom. |
Aneby, Gunia ma rację, ... Obawiam się, że "Poszukiwanie ..." rozczaruje Cię, jeżeli nie poprzedzisz lektury "Księgą...".
aneby - Wto 19 Sie, 2008 22:51
No dobra. Jutro dokupię księgę
Alicja - Pią 22 Sie, 2008 14:09
| Gunia napisał/a: | | Cóż, obawiam się, że znalezienie na tym forum osoby, która byłaby w stanie uznać jakąkolwiek liczbę zakupionych książek za przesadną, jest raczej trudnym zadaniem, by nie rzec "mission impossible". |
podpisuję się pod tym obiema kończynami górnymi sprawiłam sobie książkę -Ruski miesiąc -Strelnikoffa. Warto czasami spojrzeć na Polskę i Polaków oczyma obcokrajowca
aneby - Pią 22 Sie, 2008 16:35
Kupiłam wczoraj "Księgę Małgorzaty" i już jestem w połowie Myślę, że do jutra do wieczora będzie po sprawie
Niestety "Poszukiwanie" odbiorę dopiero w przyszłym tygodniu
Gunia - Pią 22 Sie, 2008 16:44
| Cytat: | Kupiłam wczoraj "Księgę Małgorzaty" i już jestem w połowie Myślę, że do jutra do wieczora będzie po sprawie |
Sądząc po emotach wrażenia są pozytywne?
aneby - Pią 22 Sie, 2008 16:50
Gdyby nie były to dzisiaj męczyłabym dopiero drugą stronę
Po mojej ostatniej lekturze wakacyjnej "Diabeł ubiera się u Prady" , którą czytałam z braku laku, "Małgorzata" jest miłą odmianą. Dzięki za polecenie
aneby - Czw 28 Sie, 2008 23:15
Czytając dalszy ciąg przygód Małgorzaty wpadł mi do głowy szalony pomysł. Gdyby ktoś kiedyś nakręcił film na podstawie tych książek, czy Ryś nie pasowałby do roli brata Grzegorza?"Był znacznie przystojniejszy.....miał bujną czuprynę ciemnobrązowych loków"
No wypisz wymaluj Ryś
|
|
|