Filmy - Fajny film wczoraj widziałam... II
Agn - Wto 23 Paź, 2007 15:52
W żyyyyciu. Nie ma tak szyb... chociaż w sumie? Jest 23 października, zaraz będzie tylko listopad i już początek grudnia. No PRAWIE w ciągu miesiąca.
Narya - Wto 23 Paź, 2007 16:22
Ale 07.12 to światowa premiera. U nas więcej trzeba będzie czekać - pewnie minimum 2 tygodnie. A więc nie mieści się w miesiącu. Ale wiem Agn, że mnie pocieszasz Siebie też??
Agn - Wto 23 Paź, 2007 16:30
Siebie pocieszam najbardziej... Mam jednak nadzieje, ze film okaze sie wart tego czekania. Okaze sie w dniu, w ktorym zasiade w kinowej sali...
CHYBA BEDZIE MOZLIWOSC OBEJRZENIA OBRAZU BEZ DUBBINGU?!
Narya - Wto 23 Paź, 2007 16:37
| Agn napisał/a: | | CHYBA BEDZIE MOZLIWOSC OBEJRZENIA OBRAZU BEZ DUBBINGU?! |
Myślę, że tak. Przynajmniej w większych miastach. Tak jak np. Harry'ego Pottera . Mam przynajmniej taką nadzieję.
Pemberley - Wto 23 Paź, 2007 18:19
U nas premiera "Zlotego kompasu" 6.12, Filmweb tez podaje Polska na 7.12.
Ksiazki typu " Film in tie" i inne pelne nalepek i duzych zdjec juz sa w handlu, wszystkie w dziale dla dzieci, a Stardust czyli "Gwiezdny pyl " jest w dziale fantasy dla doroslych..
Gitka - Śro 24 Paź, 2007 08:51
Pemberley akrtykuł o filmie "Wieczór"
http://polki.pl/karnetkul...l,10005979.html
I jeszcze takie małe co nieco
Evening - You Don't Know Me
http://pl.youtube.com/watch?v=r5YhmcARoqc
Pemberley - Śro 24 Paź, 2007 09:42
Oj, Giteczko, ja tu wlasnie szybko poranna kawe dopijam zeby znalesc energie do pracy, a tu takie cuda....Bardzo dobry artykul, piekne zdjecia i muzyka Kaczmarka- nie moge sie doczekac tego filmu...
Cytat:, musimy zdać sobie sprawę, że jesteśmy tylko jakąś częścią życia naszych najbliższych, tylko jednym z wątków, a poza tym, o czym wiemy, kryje się wiele niedopowiedzeń, tajemnic". no wlasnie...
Nie namowie cie na ogladanie Forsytow? Ja coraz dalej i troszke zla jestem powoli na ITV, bo subtelnosc u nich to slowko nieznane., ale moze mimo to warto, duzo innych ladnych rzeczy jest i Graves, hm?
Edit po klipie: Czy mi sie wydaje, czy tam bedzie dramat ?
A juz chcialam pisac, ze Hugh chyba niespecjalnie umie tanczyc, co bardzo milusio wyglada..
Gitka - Śro 24 Paź, 2007 09:53
Pem, on cały w tym filmie takie nieudacznikowaty jest, ale jak zagrał, mniam Jest bardzo "milusi"
Niestety film jest bardzo dramatyczny, pisałam już że strasznie spłakana byłam.
Ale muzyka i zdjęcia, no i przede wszystkim Hugh rekompensują wszystko
Chociaż ja to lubię trochę posmarkać do chusteczki przy filmie
Tak Ty mnie tu zachęcasz do Forsytów, a ja właśnie dostałam Twoją książkę.
Jak ją zobaczyłam to o malo nie uciekłam, takiej grubej jeszcze nie wiedziałam na oczy
Marija - Śro 24 Paź, 2007 09:59
| Pemberley napisał/a: | | Oj, Giteczko, ja tu wlasnie szybko poranna kawe dopijam Obrazek | Pozwoliłam sobie zabrać Twoją emotkę, bo jest baardzo pobudzająca do życia w tej plusze
Pemberley - Śro 24 Paź, 2007 10:00
Mialam nadzieje plakac z powodu tragedii Claire, nie Hugha
| Gitka napisał/a: |
Tak Ty mnie tu zachęcasz do Forsytów, a ja właśnie dostałam Twoją książkę.
|
No tak, masz babo placek, sama jestem sobie winna, ze Forsytow nie obejrzysz..
Ania1956 - Sob 27 Paź, 2007 16:29
Oglądałam wczoraj film nakręcony wg powieści Kinga "1408" w roli gównej John Cusack. Bardzo lubię powieści Kinga ,ale film mnie przerósł. Nie potrafię jeszcze do dzisiaj określić czy film mi sie podoba czy nie.
http://www.filmweb.pl/Suk...8,News,id=35865
Narya - Sob 27 Paź, 2007 22:28
Obejrzałam właśnie Labirynt fauna i dalej pociągam nosem. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego - ot lekkiej bajeczki w stylu Opowieści z Narnii. A tu połowę filmu siedziałam ze ściśniętym sercem i pod koniec to łzy się fontanną polały. Film jest niesamowity i niezwykły. Sama muzyka jest cudowna - taka smutna i wzruszająca. Szczególnie motyw kołysanki. TUTAJ jest kilka utworów, a całość rozpoczyna właśnie ta kołysanka. Wciąż jestem pod wrażeniem...
nicol81 - Sob 27 Paź, 2007 22:38
Coś na temat:
http://ferretbrain.com/articles/article-40.html
Marija - Nie 28 Paź, 2007 18:11
Przypadkiem odświeżyłam sobie "Czarownice z Eastwick" i stwierdziłam, że prawie niczego z filmu nie pamiętałam . Horroru to tam niewiele jak na dzisiejsze standardy, Nicholsona nie lubię, ale z przyjemnością patrzyłam na Susan Sarandon, Cher i Michelle Pfaiffer .
Alison - Nie 28 Paź, 2007 18:47
A ja obejrzałam The Other Boleyn Girl. Przejmujący film o siostrach Boleyn. Świetne aktorstwo. Nakręcony z lekka jakby w formie reportażu, z wieloma ujęciami jak z ręcznej domowej kamery, i nocnymi, jak w dokumentach, z użyciem noktowizora. Piękne kostiumy, oszczędne dialogi, przepiękna Mary Boleyn (Natascha McElhone). I cudowne zakończenie - pochwała spokojnego, szczęśliwego życia jako Nikt
Zabieram się za napisy, bo podobno nie są dostępne, a film wart obejrzenia.
Admete - Nie 28 Paź, 2007 18:51
To może ktos się podzieli?
Harry_the_Cat - Nie 28 Paź, 2007 19:17
| Admete napisał/a: | To może ktos się podzieli? |
Caitriona - Nie 28 Paź, 2007 19:41
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Admete napisał/a: | To może ktos się podzieli? |
|
Czy to jakaś kolejka? Bo ja bym się chętnie ustwiła...
Aragonte - Nie 28 Paź, 2007 20:08
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Admete napisał/a: | To może ktos się podzieli? |
|
Można się ustawić w kolejce?
snowdrop - Nie 28 Paź, 2007 20:45
Nie wiem czy było, ale dzisiaj obejrzałam Miss Potter.
http://www.kinomaniak.pl/...potter/film.php
W głównych rolach Rene Zellweger i Ewan McGregor. Malownicze sceny krajobrazu, piękna muzyka, wszystko utrzymane w ciepłym klimacie.
Los nie zawsze jej sprzyja ale ona jest pełna człowieczeństwa. Film o uczuciach, niezrozumieniu, spełnieniu autorskim, wierze, nadziei i miłości.
Gorąco polecam.
Alison - Nie 28 Paź, 2007 21:27
| Aragonte napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | Admete napisał/a: | To może ktos się podzieli? |
|
Można się ustawić w kolejce? |
Ale fabryki tu ni ma . Mogę posłać coś kierunek Warszawa, a dalej to radźta se same
A poza tym jak będziecie mnie tak gremialnie napadać, to ja się w sobie zamknę i juz nigdy nie zwierzę się Wam, który film mi sie podobał i dlaczego
BeeMeR - Nie 28 Paź, 2007 21:37
A ja widziałam dziś Stardust i podobało mi się
Sympatyczna bajka ładnie pokazana.
Aragonte - Nie 28 Paź, 2007 22:06
| Alison napisał/a: | Ale fabryki tu ni ma . Mogę posłać coś kierunek Warszawa, a dalej to radźta se same
A poza tym jak będziecie mnie tak gremialnie napadać, to ja się w sobie zamknę i juz nigdy nie zwierzę się Wam, który film mi sie podobał i dlaczego |
Alisonku, nie zamykaj się w sobie, plissss
Tak mi się tylko wyrwało z tą kolejką, nawet nie wiedziałam, że Caitri zorganizowała ją wcześniej
Już siedzę cichutko
| BeeMeR napisał/a: | A ja widziałam dziś Stardust i podobało mi się
Sympatyczna bajka ładnie pokazana. |
Byłam na tym w kinie w zeszłym tygodniu, nie żałuję absolutnie i może nawet pójdę jeszcze raz na dniach Świetnie mi poprawił paskudny humor i jakoś tak miło nastroił
Harry_the_Cat - Nie 28 Paź, 2007 22:25
Ja będę szczęsliwa, jesli cokolwiek trafi do Caitri
Caitriona - Nie 28 Paź, 2007 23:04
Ja także będę szczęśliwa I co jasne ze mną cała grupa warszawaska Więc Ali jeśli coś poślesz uszczęśliwisz kilka osob
|
|
|