To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

praedzio - Nie 08 Lis, 2009 19:27

Uf, dzięki! Właśnie doszłam do tego samego za pomocą innej strony. Na wszelki wypadek podam ten sposób tutaj na forum, gdyby komuś jeszcze (tfu tfu!) palce się omsknęły i wywaliły Kosz z pulpitu:

Aby pokazać lub ukryć Kosz na pulpicie
1. Otwórz aplet Personalizacja, klikając przycisk Start, klikając kolejno polecenia Panel sterowania, Wygląd i personalizacja, a następnie klikając polecenie Personalizacja.

2. W lewym okienku kliknij łącze Zmień ikony pulpitu, a następnie wykonaj jedną z następujących czynności:

• Aby usunąć Kosz z pulpitu, wyczyść pole wyboru Kosz.

• Aby wyświetlić Kosz na pulpicie, zaznacz pole wyboru Kosz.

3. Kliknij przycisk OK.

Mam swój KOSZ!!! :banan:

aneby - Nie 08 Lis, 2009 19:37

Ja sobie wczoraj usunęłam ikonkę pokaż pulpit z paska zadań :rumieniec:
Co się namęczyłam zeby to przywrócić ....... :roll:

praedzio - Nie 08 Lis, 2009 19:40

A jak to się przywraca? Podziel się cenną wiedzą, bo nie wiadomo, komu następnemu to się zdarzy...
Admete - Nie 08 Lis, 2009 19:46

Cytat:
Podziel się cenną wiedzą, bo nie wiadomo, komu następnemu to się zdarzy...

A ja przed chwila nacisnęłam coś przypadkiem i potem za każdym razem, gdy dotknęłam klawisza z "e" wyskiwały mi moje dokumenty :shock: Potem na chybił trafił to odkliknęłam ;)

aneby - Nie 08 Lis, 2009 19:50

Tutaj jest instrukcja http://www.raymond.cc/blo...rtcut-in-vista/

ale najłatwiej jak jakaś dobra dusza wyśle mailem od siebie skrót show destop, który trzeba umieścić na pasku.

Anonymous - Nie 08 Lis, 2009 19:52

popieram praedzia... ja usunęłam "pokaż pulpit" i cierpię....
aneby - Nie 08 Lis, 2009 20:17

Kaśku podaj maila, to wyślę :wink:
Anonymous - Nie 08 Lis, 2009 21:11

kasiam203@interia.pl :kwiatek:
aneby - Nie 08 Lis, 2009 21:26

Poszło :wink:
Anonymous - Pon 09 Lis, 2009 12:05

Potrzebuje opini - wprawdzie juz niemal podjelam decyzje, ale ciagle jestem otwarta na sugestie.
Mam do kupienia urzadzenie wielofunkcyjne. Poczatkowo podchodzilam na zasadzie - byle co, byle by bylo. Teraz juz nie :) Interesuje mnie:
a) urzadzenie wielofunkcyjne skaner-drukarka-ksero (ew. fax)
b) urzadzenie laserowe
c) ekonomiczne w eksploatacji (czyli posiadajace zamienniki lub niedrogie tonery i jednoczesnie oszczedny wydruk bez spadku na jakosci)
d) cena do 1000 zł

Na poczatku myslalam o Xeroxie, ale wszyscy niemal mowia, ze jest drogie w eksploatacji. Jeden z konsultantow przy pisaniu BP poradzil mi HP All in One - u nich w biurze sie sprawdza. Zerknelam na to, co jest w tej cenie i mam do wyboru:
HP M1120n (CC459A) oraz HP
LaserJet M1120 (CB537A) M1120 (CB537A)
Przegladnelam opinie i wszyscy narzekaja na niska jakosc wydruku przy opcji "wydruk ekonomiczny" i glosnosc pracy.
Przy okazji znalazlam sprzet firmy Brother - np. : MFC-7320 lub DCP-7045N
Ogolnie malo o nim pisze, ale na cokupic.pl wszystkie urzadzenia tej firmy maja bardzo wysokie lub wysokie noty.
Rzecz jasna porownalam tez ceny tonerow i w zasadzie ceny sa proporcjonalne, aczkolwiek w HP ma zamienniki, a Brother nie - tyle, ze cena oryginalnych tonerow Brothera jet nizsza niz oryginaly HP, a ciut wyzsza niz zamienniki. No i maja toner na 12 tys kartek za 3 stowy.
W sklepie, w ktorym kupie sprzet jest teraz oferta promocyjna z 3-letnia gwarancja na Brothera i roczny rabat na kazdy z materialow eksploatacyjnych HP.

Mimo ze wszystkie parametry wskazuja na wybor Brothera zastanawiam sie, bo o jakosci HP slyszalam nie raz - jako jedne z najlepszych sprzetow na rynku, o Brotherze tak naprawde pierwszy raz o takiej firmie slysze (mimo ze rowniez ma dluzsza, juz stuletnia tradycje - no i to Japończycy, a nie Amerykanie :) ), ale jesli ktos daje 3 lata gwarancji na swoj sprzet, gwarantuje jego jakosc.

BeeMeR - Pon 09 Lis, 2009 12:18

Aine, chciałabym pomóc, ale się nie znam :przytul:
Nota bene wiesz, że wszystkie Twoje filmy, które pożyczałam czekają u Ani? :kwiatki_wyciaga:

A ja szukam dostawcy internetu do podkrakowskiej (i podgdowskiej) wsi :mysle:

Anonymous - Pon 09 Lis, 2009 12:24

to zycze powodzenia :)
Cos tam Anaru wspominala o filmach :)

damamama - Pon 09 Lis, 2009 12:36

Ja mogę polecić urządzenie wielofunkcyjne, które używam w domu: HP deskjet model f4180. Wydruk ekonomiczny dobrej jakości. Może trochę głośna, ale da się wytrzymać. Cena około 300,- zależy gdzie kupowana. Tusze nie drogie około 50,- ma też zamienniki. ale na ile stron starcza tuszu to Ci nie powiem. Nasi młodzi drukują różne prace na zajęcia i nie narzekają, że tuszu znowu zabrakło. Dodatkowo mam skaner i kopiarkę.
Anonymous - Pon 09 Lis, 2009 12:43

Dzieki Damo, ale po prostu atramentowki nie wchodza nawet w gre - wykorzystywana bedzie na roznych plaszczyznach, w tym rowniez i dekupazowych, a tak jedynie laserowka :)
ŁukaszG - Pon 09 Lis, 2009 21:54

aneby napisał/a:
Ja sobie wczoraj usunęłam ikonkę pokaż pulpit z paska zadań :rumieniec:

Przy okazji taka ciekawostka, skrót klawiszowy, który pewnie część zna.
Wciskamy klawisz z logo Windowsa z klawiszem D i wszystkie okna mamy zminimalizowane, powtórnie wciskamy Win+D i wszystkie okna mamy przywrócone do poprzednich rozmiarów. Podobny efekt uzyskujemy wciskając Win+M, a w drugą stronę Win+Shift+M.

Pozdrawiam
Łukasz

praedzio - Pon 09 Lis, 2009 21:56

O, te Win+M to znałam, reszty nie. Dzięki! :mrgreen:
Gosia - Pon 09 Lis, 2009 23:23

Dobre, podoba mi się :mrgreen:
Alicja - Śro 11 Lis, 2009 19:06

przez przypadek zamiast - cytuj nacisnęlam - ignoruj przy pewnej osobie :zalamka:
jak mam ją teraz "odignorować"?

Anonymous - Śro 11 Lis, 2009 19:11

Alicjo - jesli masz cierpliwosc, przewertuj sobie ten watek, bo to sie juz niejednej zdarzylo :)

a ja mam pytanie - co to jest "Aktywna grupa"?

Alicja - Śro 11 Lis, 2009 19:13

już znalazłam, dziękuję :-D
ŁukaszG - Śro 11 Lis, 2009 19:32

AineNiRigani napisał/a:
a ja mam pytanie - co to jest "Aktywna grupa"?

"Aktywni" to użytkownicy, którzy napisali co najmniej 100 postów... ale już zapomniałem, w jakim celu stworzyłem kiedyś taką grupę ;)

Łukasz

Alicja - Śro 11 Lis, 2009 19:38

może by kasować nieaktywnych :wink:
BeeMeR - Czw 12 Lis, 2009 15:39

Łukasz - śliczny masz avek :kwiatek:
Anaru - Czw 12 Lis, 2009 21:45

BeeMeR napisał/a:
Łukasz - śliczny masz avek :kwiatek:

trifle napisał/a:
Co to jest takie niebieskie? Tylko światło czy kolczyki? Jaki cudny kolor! :mrgreen:

Uprzejmie uprasza się w takim razie o wstawienie większej wersji ;)
Ona w ogóle jest śliczna...

RaczejRozwazna - Czw 12 Lis, 2009 23:26

Hm mam pytanie zdradzające morze ignorancji u, bądź co bądź, wiernej użytkowniczki tego forum od ponad dwóch lat. a mianowicie - jak wyszukać konkretne posty na dany temat? Np. wrzucam w wyszukiwarkę tytuł filmu, i owszem pojawiają mi się tematy w którym ten tytuł się pojawił, ale jak widzę, dajmy na to 74 strony danego tematu, to mi się odechciewa... Czy istnieje w ogóle możliwośc wyszukania konktretnych postów., albo przynajmniej stron tematu, gdzie wspominanane jest to coś , co mnie interesuje?