To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Caitriona - Sob 19 Cze, 2010 20:50

Czy to jest ten serial z Maxem Beesley'em i Robertem Carlyle'em? Praedzio, to ja się bym do Cię uśmiechnęła :mrgreen:
praedzio - Sob 19 Cze, 2010 20:53

Tak, to ten. ;)

http://www.filmweb.pl/ser...The-2008-431573

Admete - Sob 19 Cze, 2010 21:14

Ja go mam w palnach - nawet juz wiem, gdzie leży ;) Też nadrabiam - obejrzałam Pacyfik do końca. Pomyślałam, że jednak wojna na Pacyfiku była bardziej okrutna niż ta w Europie, bo wrogiem nie byli tylko ludzie, ale też przyroda.
Caitriona - Sob 19 Cze, 2010 21:50

Admete napisał/a:
Pomyślałam, że jednak wojna na Pacyfiku była bardziej okrutna niż ta w Europie, bo wrogiem nie byli tylko ludzie, ale też przyroda

Przyroda faktycznie była tam dodatkowym przeciwnikiem, kompletnie nowa fauna i flora, ludzie tego nie znali, ale i w Europie nie było pod tym względem łatwo: pamiętasz Ardeny i to przeraźliwe zimno.

Ja też już skończyłam Pacyfik i jednak nie jest on tak dobry jak Kompania braci. Tam bardziej przeżywałam to co widziałam, bardziej przwiązałam się do bohaterów, mam też wrażenie, że Kompania w sumie była lepiej zrobiona.
Ale i tak cieszę się, że mogłam to obejrzeć.

Admete - Sob 19 Cze, 2010 21:56

Też nie byłam w stanie tak zaangażowac sie w losy bohaterów jak przy Kompanii. W zasadzie tylko Eugene i Robert się odrobinę wyróżniali. Nie sądze, żeby to była wina twórców - walki chyba były bardziej chaotyczne i dla nas obce.
Caitriona - Nie 20 Cze, 2010 00:33

Tak czy inaczej tego serialu nie będę już pewnie sobie powtarzać. Kompanię i owszem, widziałam już kilka razy.
Znalazłam fajne filmiki z obozu, który miał przygotować aktorów do ich ról w Kompanii: http://www.youtube.com/wa...feature=related

Admete - Nie 20 Cze, 2010 09:18

Mam też wrażenie, że żołnierze z Kompanii zostali pokazani jako bardziej heroicznie.
praedzio - Nie 20 Cze, 2010 23:52

No i skończyłam oglądać The Last Enemy. K u r c z ę ! :o I chyba nic więcej w stanie nie jestem z siebie w tym momencie wydusić. :wink:

Daje do myślenia ten serial, oj, daje.

I po raz kolejny okazuje się, że obok bubli, Brytyjczycy potrafią robić świetne seriale. :oklaski:

Admete - Pon 21 Cze, 2010 17:51

Zachęciłaś mnie. Zaczynam oglądanie w sobotę :)
praedzio - Pon 21 Cze, 2010 18:24

Naprawdę warto. Max w tym serialu jest do schrupania, a i Benedict Cumberbatch grający główną rolę naprawdę ciekawie tu zagrał.
Admete - Pon 21 Cze, 2010 20:17

Robia nową wersję Nikity - pytanie po co?

http://www.dailymotion.pl...iler_shortfilms

No prosze U.S. Marshals stają się modni:

http://www.youtube.com/watch?v=-MZbdfLc7vc

Nowy serial "Chase".

Kolejny nowy serial - The Event - thriller + sf

http://www.youtube.com/watch?v=j4vumb8J-x8

praedzio - Pon 21 Cze, 2010 20:25

O nowej wersji Nikity już jakiś czas temu czytałam. Niespecjalnie mi się podoba ta aktorka. Poza tym serial z Petą Wilson i Royem Dupuis nie ma sobie równych. :roll:
praedzio - Pon 21 Cze, 2010 20:25

Oglądam pilota Rubicona. Juz lubię głównego bohatera. :cool:
Admete - Pon 21 Cze, 2010 20:29

Też go polubiłam od razu. Ten aktor gra też w Pacyfiku. Jego postać jest jedną z nielicznych wyrazistych w tym serialu.
Caitriona - Pon 21 Cze, 2010 22:21

Nikity nigdy nie oglądałam, denerwowała mnie aktorka i cały serial. Nowa wersja też mnie jakoś nie interesuje :cool:

The Chase zapowiada się całkiem całkiem, będzie miał więcej chyba akcji, szybkiej akcji, niż ma Justified, ale tego ostatniego nie pobije ;)

Admete - Wto 22 Cze, 2010 15:07

Zdecydowanie nie pobije, ale myślę, że można obejrzec i się nieźle bawić ;)
praedzio - Śro 23 Cze, 2010 10:26

Kurza twarz, myślałam, że ten Rubicon będzie się pojawiał regularnie, a tu okazuje się, że wypuścili pilota, po czym na resztę każą czekać do 1 sierpnia... :wsciekla: :cry2:
praedzio - Nie 04 Lip, 2010 18:37

To może być ciekawe. W poniedziałek brytyjska stacja ITV nada pierwszy z sześciu odcinków serialu "Identity", który opowiadać będzie o specjalnym oddziale Scotland Yardu zajmującego się kradzieżą tożsamości.

Zwiastun: http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Admete - Nie 04 Lip, 2010 19:38

Może być ciekawe - zainteresuję się ;)
Admete - Pią 16 Lip, 2010 19:04

White Collar wróciło :) Miałam tak podły nastrój dziś i zwyczajnie fizycznie źle się czulam ( ciśnienie za niskie, puls za wysoki ), ze musiałam sobie obejrzec coś sympatycznego. Jak dobrze znów obejrzec Petera i Neal'a w akcji ;)
Admete - Nie 18 Lip, 2010 18:23

Obejrzałam dwa odcinki brytyjskiego Identity i musze powiedzieć, że z niecierpliwością czekam na kolejny :) Ostatnio moje przygody z serialami angielskimi konczyły się niefortunnie - nie podobało mi się kolejno nic - Luther, Strike back, Last enemy. Tutaj jak na razie wszystko mi odpowiada - kryminalne zagadki, sposób prezentowania historii, wątek Johna Blooma i postacie.
Caitriona - Nie 18 Lip, 2010 18:49

Luther bardzo mi się podobał. Chciałabym żeby zrobili kolejną serię. Strite back też był niezły ;) Dwóch pozostałych jeszcze nie widziałam ;)
Admete - Nie 18 Lip, 2010 18:52

Strike back nie jest zły, ale mnie znudził. Natomaist Luther mnie zniesmaczył jakoś...Last enemy - zirytował. Najbardziej mnie śmieszyło, ze ciagle mówili jaka ta Yasmin piękna, a mnie sie wydawała taka strasznie brzydka - wiem, okropna jestem ;) Ładna była ta dziewczyna, która na samym początku umarła. Najładnieszy zaś był Robert Carlyle, którego sobie teraz z wielką przyjemnością obejrzałam w SG - Universe :wink: :lol:
Caitriona - Nie 18 Lip, 2010 18:55

Admete napisał/a:
Last enemy - zirytował.

Nie wiem, jeszcze nie widziałam, ale niedługo się zabiorę za to ;)

Strite back mnie nie znudził, obejrzałam maratonem, choć w sumie nie jest to do końca mój gatunek; od wojenno-szpiegowskich wolę seriale kryminalno-detektywistyczne ;)

Luther miał ciężki momentami klimat, ale mnie się bardzo spodobał główny bohater i jego pokręcona znajomość z morderczynią ;)

Admete - Nie 18 Lip, 2010 18:57

No właśnie ta pokręcona znajomość mi nie leżała i sposób gry aktora odtwarzajacego główną rolę rolę tez mi nie leżał.