Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Sob 15 Mar, 2014 21:39
Kolejny dobry odcinek Grimma,a zapowiadają się jeszcze lepsze. Mamusia Grimma wraca niedługo.
Aragonte - Sob 15 Mar, 2014 21:47
Ja właśnie Grimma oglądam, ale robię sobie przerwy (bo wiem, że i tak obejrzę powtórnie z polskim sosem ). Fakt, dobre odcinki są ostatnio
Obejrzałam do końca (heh, ciekawe, co z z sierżantem Wu) i widziałam zajawkę następnego odcinka.
Czyżby Adalinde z dzieckiem miała trafić pod opiekę Nicka???
praedzio - Nie 16 Mar, 2014 07:50
Jejku, cały sezon mam do nadrobienia. Ostatnio tak się zapuściłam z Arrowem, więc wczorajsze popołudnie nadrabiałam, zawieszając Patrykowe plany na kołku (troszkę pomogła mi w tym niewyjściowa pogoda ). Jeszcze dwa odcinki mi zostały.
asiek - Nie 16 Mar, 2014 09:39
W Grimmie stanęłam na zombiakach. Nie lubię tych wymuszonych przerw w emisji, bo tracę zainteresowanie.
BTW, jest już nowy odcinek Helixa.
Admete - Nie 16 Mar, 2014 10:55
Ale teraz już się zrobiło dużo odcinków i możesz nadrabiać. Po przerwie świątecznej chyba teraz lecą dość równo. Adalinda pod opieką Nicka Zobaczymy, czym się to skończy. Ostatecznie mamusia nicka zabiła mamusię Adalind.
asiek - Nie 16 Mar, 2014 16:00
| Admete napisał/a: | | Ale teraz już się zrobiło dużo odcinków i możesz nadrabiać. |
Poczekam na "wena" i nadrobię.
Praedziu, nie oglądaj nowego odcinka Helixa przy jedzeniu.
praedzio - Nie 16 Mar, 2014 16:16
Oh, shit... Dzięki za uprzedzenie.
Nadrobiłam Arrow. Będę miała o czym dyskutować z koleżankami w pracy.
praedzio - Wto 18 Mar, 2014 22:29
Continuum wróciło.
Admete - Śro 19 Mar, 2014 18:40
Person of interest umieszczam już na stałe w sf I nieustannie jestem pod wrażeniem scenariusza, bogactwa różnych interpretacji, aktorstwa. Dla mnie to najlepszy serial ostatnich lat.
Jotka - Śro 19 Mar, 2014 18:58
Wciągający i dający do myślenia
Aragonte - Czw 20 Mar, 2014 09:33
Sezon IV Grimma potwierdzony
Admete - Czw 20 Mar, 2014 11:06
Ciesze się bardzo
asiek - Czw 20 Mar, 2014 11:26
| Admete napisał/a: | | Person of interest umieszczam już na stałe w sf |
A o czym to ?
EDIT...
Doczytałam... to chyba nie dla mnie...
Admete - Czw 20 Mar, 2014 16:22
Dlaczego nie? Tam jest wszystko co trzeba fantastyka krótkiego zasięgu ( to znaczy prawie możliwe rozwiązania techniczne ), ciekawe postacie, bardzo dobre dialogi i rozłożona w czasie akcja związana z superkompuiterem. To jest tylko na początku serial sensacyjny, potem to już tylko sf. Maczali w tym paluszki Nolan i Abrams. Jeśli przeczytałaś, że chodzi w nim o zapobieganie morderstwo, to nie o to chodzi. Owszem mają na początku taki plan, ale on ulega potem daleko idacej modyfikacji. The Machine staje się AI i zaczyna działać trochę na własną rękę. Teraz doszła do tego grupa Vigilantes i Decima...prawdopodobnie pojawi się konkurencyjna maszyna podobna do tej, która skonstruował Finch. Najbardziej mi się podoba, ze scenarzyści stopniowo budują bardzo spójną historię.
asiek - Pią 21 Mar, 2014 06:16
| Admete napisał/a: | | Jeśli przeczytałaś, że chodzi w nim o zapobieganie morderstwo, to nie o to chodzi. |
Właśnie to przeczytałam, zapachniało kryminałem.
Aragonte - Sob 05 Kwi, 2014 14:26
Nowy Grimm obejrzany. Dalej jest ciekawie Żadnego wątku pobocznego, tylko główny
Mam nadzieję, że Meissnera nie utłuką, ciekawy jest.
No i mamy rodzinkę Hexenbeastów Kapitan z dzieckiem na rękach wygląda jeszcze lepiej niż zwykle
Admete - Sob 05 Kwi, 2014 20:22
Ja się dopiero teraz zabiorę, bo nie miałam czasu, ale ciszę się na oglądanie
EDIT:
Obejrzane. Rewelacyjny odcinek. Za każdym razem gdy mamusia Nicka się pojawia, akcja rwie do przodu Bardzo mi się podobają interakcje między nią a Nickiem - teraz to już gadają jak grimm z grimmem. Ciekawa jestem, jak rozwiążą problem dziecka...
praedzio - Pon 07 Kwi, 2014 20:11
Ja tymczasem nadrobiłam Revolution. Czasem tak mam z tym serialem, że zbyt duża dawka emocji towarzysząca mi przy oglądaniu sprawia, że robię sobie kilkutygodniową przerwę. Po czym nadrabiam obgryzając paznokcie po same łokcie (nie czuję, że rymuję ). Tak też miałam wczoraj i dzisiaj. Najnowszy odcinek skończył się tak, że mam ochotę komuś dać w mordę. I weź tu człowieku, czekaj na następny...
Admete - Pon 07 Kwi, 2014 20:34
To ja sobie potem zrobię takie dawkowanie po zakończeniu serii
asiek - Pon 07 Kwi, 2014 20:55
No to cieszę się na oglądanie, mam do nadrobienia sporo odcinków. Podobnie z Grimmem.
praedzio - Pon 07 Kwi, 2014 20:57
Noo, a ja się w końcu zabiorę za finał Helix.
praedzio - Śro 09 Kwi, 2014 17:41
Obejrzałam wczoraj do poduszki dwa ostatnie odcinki Helix. No żesz.... Mam nadzieję, że Sarah nie zginęła podczas wybuchu??? I tak mi żal Daniela... Ale fakt, faktem - nie rozumiem jego czynu.
Ciekawa jestem, jak to się potoczy w drugim sezonie.
Admete - Sob 12 Kwi, 2014 20:01
Bardzo dobry odcinek Grimma, a nowy trzeba trochę poczekać. Zaskoczenie roku - mamusia Grimm zajmie się dzieckiem Adalind...Za to w następnym odcinku pojawi się kolejny Grimm...dziewczyna, która nie wie, że jest grimmem.
Aragonte - Sob 12 Kwi, 2014 23:44
Najnowszy Grimm jeszcze przede mną, miałam inne rozrywki. Pewnie jutro do śniadania sobie zapuszczę.
praedzio - Nie 20 Kwi, 2014 17:57
Nadrobiłam najnowszy odcinek OUAT. Biedny Hook....
|
|
|