Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between
Caitriona - Sob 14 Mar, 2009 16:59 Oki, jestem na głodzie, obejrzałam spoiler i
Spoiler:
co wyprawia Sam???
I co jest z tą pieczęcią? Dean ją złamie?
Admete - Sob 14 Mar, 2009 21:38 Caitri
Spoiler:
już złamał - torturował dusze w piekle. Gdy prawy człowiek rozleje krew w piekle, to pieczęć zostanie złamana. Dean trafił do piekła nie za grzechy, tylko w wyniku poświęcenia za życie brata i na dodatek zawsze walczył ze złem. Jestem przerażona tym wszystkim....
Harry_the_Cat - Sob 14 Mar, 2009 22:12 I tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że Tessa+Dean bardzo mi się podoba... Admete - Sob 14 Mar, 2009 22:19
Harry_the_Cat napisał/a:
I tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że Tessa+Dean bardzo mi się podoba...
Harry...to on już nie może mieć zwykłej dziewczyny? Upadła Anielica albo Śmierć? ( chciałam napisać kosiarka )Caitriona - Sob 14 Mar, 2009 22:20
Admete napisał/a:
Caitri
O, zesz.. no faktycznie Harry_the_Cat - Sob 14 Mar, 2009 22:23
Admete napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
I tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że Tessa+Dean bardzo mi się podoba...
Harry...to on już nie może mieć zwykłekj dziwczyny? Upadła Anielica albo Śmierć? ( chciałam napisać kosiarka )
E tam! on nie jest zwyczajny Agn - Sob 14 Mar, 2009 22:39 Och, rozumiem, że telewizja znów nadaje czwarty sezon SPN na naszym ulubionym kanale? Dobra, trzeba się zainteresować programem telewizyjnym.
Ja natomiast jestem Bobby'm. :oAdmete - Sob 14 Mar, 2009 23:53 Jak zrobiłyście ten test? Tam trzeba się logować....praedzio - Sob 14 Mar, 2009 23:56 Ja kiedyś dawno temu się tam zarejestrowałam, przy okazji innego testu i przeglądarka zapamiętała moje dane.Admete - Sob 14 Mar, 2009 23:59 A to mnie się nie chce logować. Mam awersję do logowania Harry_the_Cat - Nie 15 Mar, 2009 00:11 Ja mam jak Admete....Anonymous - Nie 15 Mar, 2009 11:19 Oglądnęłam najnowszy odcinek Obiecuję sobie i Wam, że już w życiu nie będę zwlekała z oglądaniem. Bardzo mnie martwią te nesnaski między braćmi, to tak niby się snuje jak dymek nad wulkanem, ale lękam się iż to niebezpiecznie wybuchnie i wtedy płacz i zgrzytanie zębów będzie.
I przyznam się Wam szczerze, że Sam egzorcyzmujący jest i przepraszam, ale nic konstruktywniejszego nie wymyślę BeeMeR - Nie 15 Mar, 2009 11:35 Ja mam nadzieję obejrzeć nowy odcinek w poniedziałek z Anią
A na razie głupotka, czyli za co kochamy Jareda: http://www.youtube.com/watch?v=3frTXyzGe5UAgn - Nie 15 Mar, 2009 11:44 KWIK!!! Oh yes, we do love Jared! Facet składa się z samych zalet, noremalnie... Najbardziej mnie chyba rozwaliła jego dojrzałość i obiadkowe niuanse. trifle - Nie 15 Mar, 2009 13:05 Też obejrzałam nowy odcinek. Ale właściwie mi się nie podobał Nie podoba mi się kierunek, w jakim zmierza relacja braci. Dean jako ten męczennik, gorszy, jakiś taki.. zakompleksiony trochę? Eeee... I zimny Sam, który kłamie w żywe oczy. To oni dwaj mnie zawsze trzymali przy serialu, te wszystkie demony, piekło, anioły - interesujące, wciągające, ale jedank dla mnie to jakieś pranie mózgu, zawsze się bałam w filmach takich odniesień do złych duchów. A jak teraz psuje się między Winchesterami.. Sorry, że tak marudzę Admete - Nie 15 Mar, 2009 13:08 Trifle od początku serial do tego zmierzał. Wiele razy rozmawiałyśmy o tym z Riellą, nie podoba nam sie to, ale inaczej to by była cukierowa telenowela. Ja już wam pisałam, że nie widzę dobrego zakończenia, no chyba że pójda na łatwiznę, żeby pocieszyć widzów. A wtedy ja będę zniesmaczona - życie to nie bajka i Spn też nie trifle - Nie 15 Mar, 2009 13:30 Oj, ja wcale nie oczekiwałam cukierkowej telenoweli. Wcale się nie spodziewam dobrego zakończenia, gdzie zło zostaje pokonane i wszystko jest super. Mam tylko nadzieję, że hmm bracia, jeśli się rozstaną/rozejdą, to nie w takich pretensjach i złości..Anonymous - Nie 15 Mar, 2009 13:30
trifle napisał/a:
I zimny Sam, który kłamie w żywe oczy.
to mnie zaskoczyło i byłam zdziwienie zła. Tak kłamać małemu chłopcu, i to kto? Sam??trifle - Nie 15 Mar, 2009 13:32 A mi akurat nie chodziło o chłopca. Ale o Deana.BeeMeR - Nie 15 Mar, 2009 13:33 A ponieważ ja jeszcze odcinka nie widziałam, zajmuję się dalej głupotkami, tzn. jestem ciekawa jak by się potoczyły dialogi i akcja, gdyby chłopcy trafili do tak różanego pokoju jak trafiły bohaterki Gilmore Girls (tylko nie wiem, czy ktoś z Was oglądał, a jeśli nawet, to czy opamięta ten odcinek )
Ja się nie obawiam, bo wyszła mi najlepsza opcja - DEAN
Admete napisał/a:
Trifle od początku serial do tego zmierzał. Wiele razy rozmawiałyśmy o tym z Riellą, nie podoba nam sie to, ale inaczej to by była cukierowa telenowela.
trifle napisał/a:
Oj, ja wcale nie oczekiwałam cukierkowej telenoweli. Wcale się nie spodziewam dobrego zakończenia, gdzie zło zostaje pokonane i wszystko jest super. Mam tylko nadzieję, że hmm bracia, jeśli się rozstaną/rozejdą, to nie w takich pretensjach i złości.
Pożyjemy, zobaczymy Póki co, mi się podoba rozwój akcji - ciekawie się robi, choć strasznie... Nie wiem, ale sądzę, że bez względu na zakończenie, więzi rodzinne okażą się silniejsze od wszystkich demonów - ale mogę się mylić
Admete napisał/a:
Harry...to on już nie może mieć zwykłej dziewczyny? Upadła Anielica albo Śmierć? ( chciałam napisać kosiarka)
Widocznie nie może... Te zwykłe nie zrozumiałyby tej mrocznej części Deana, a on potrzebuje akceptacji i zrozumienia Ja bym go zrozumiała
trifle napisał/a:
Dean jako ten męczennik, gorszy, jakiś taki.. zakompleksiony trochę?
Ale on tak naprawdę zawsze się tak czuł - tylko nadrabiał miną, a teraz już nawet przestał udawać... Trudno się dziwić po tym, co przeszedł... No a Sammy musi się w końcu zmierzyć ze swoim przeznaczeniem - nie na darmo przecież tatuś ostrzegał Deana na łożu śmierci przed tym, co może się stać... Od początku wiemy, że Sam to taka tykająca bomba zegarowa z opóźnionym zapłonem...
Widziałam ten komentowany przez Was spoiler 4x16 Biedny, biedny Dean, ja nie wiem jak on to wszystko zniesie psychicznie... No i słusznie się domyślałyśmy, co Sam musi robić, żeby rozwijać swoje moce... Taaaaa... Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków...
Cytat:
i jeszcze opis do 4x18 (Potwór na końcu książki)
Komiks! Trochę jak w Herosach Podoba mi się ten motyw Agn - Nie 15 Mar, 2009 18:37
Ja się nie obawiam, bo wyszła mi najlepsza opcja - DEAN
O szlag... to ja nie będę z tobą zadzierać. Najazd odwołany!Aragonte - Nie 15 Mar, 2009 20:07 Dzielnie omijam spoilery, bo nie mam na razie szans na obejrzenie najnowszego odcinka
Agn, pytanie z zupełnie innej beczki niż SPN - będę we Wrocku w ostatni weekend kwietnia na ślubie i weselu kumpeli, może udałoby się na krótko spotkać?
Ewentualnie powiedz, gdzie ta Twoja księgarnia, to może uda mi się zrobić nalot i dostarczyć Ci okazji do zrobienia nowego wpisu o durnych klientach praedzio - Nie 15 Mar, 2009 20:23 Jak we wtorek doczłapiesz na spotkanie, to śmiem twierdzić, że szanse jakoweś na najnowszy SPN masz.