Komunikaty - Pytania techniczne
Gosia - Sob 24 Paź, 2009 08:47
Ale to wynik działania jakiegoś programu antywirusowego lub firewalla. Mam nowy komputer, ale Ling mi wchodzi bez problemu (mam Windows XP).
Ostatnio używam darmowej Aviry i mi nie krzyczy w takich przypadkach.
Faktycznie w przypadku Kaspersky`ego czasem gdy wchodziłam do Nieprzeczytanych postów pojawiało mi się ostrzeżenie.
aneby - Sob 24 Paź, 2009 10:35
Miałam na poprzednim kompie NODa, a teraz McAfee, oba są mało inwazyjne - znaczy nie przeszkadzają w użytkowaniu kompa
Nashira - Sob 24 Paź, 2009 10:41
| Anaru napisał/a: | Masz Kaspersky'ego? |
tiaa
Anaru - Sob 24 Paź, 2009 15:49
Pytam, bo miałam z nim do czynienia jak pracowałam w Londynie, pyszczył mi właśnie na temat wirusów na forum, nadwrażliwy jest. Zapytaj Łukasza, tzn. Admina co powinnaś z tym zrobić
Nashira - Sob 24 Paź, 2009 15:51
| Anaru napisał/a: | Pytam, bo miałam z nim do czynienia jak pracowałam w Londynie, pyszczył mi właśnie na temat wirusów na forum, nadwrażliwy jest. Zapytaj Łukasza, tzn. Admina co powinnaś z tym zrobić |
nie wiem, co sie stalo, ale juz nic nie pokazuje... moze spia wirusy teraz
ale dobrze, ze nadwrazliwy, po ostatnim mniej wrazliwym komp mi malo nie siadl przez trojany
Gosia - Sob 24 Paź, 2009 16:57
Zabiłaś je wzrokiem
ŁukaszG - Sob 24 Paź, 2009 21:08
| Nashira napisał/a: | | odkąd weszłam na forum, nie moge korzystac z opcji "ieprzeczytane posty", bo mi antywirus jęczy, ze jest podpięty tam trojan. |
Sprawa była już omawiana kilka razy w tym wątku w ciągu ostatnich lat. Kaspersky jest w tym przypadku "nadwrażliwy". Strony na naszym forum to czysty kod PHP z danymi pobranymi z tablic bazy danych. Kaspersky jako jedyny znany mi popularny program antywirusowy czasami błędnie ocenia fragmenty kodu PHP. Na forum nie ma żadnych wirusów i innych złośliwych programów.
Osobiście polecam program antywirusowy Avast, darmowy w przypadku wykorzystania na domowych komputerach. Korzystam z niego od ponad czterech lat.
Pozdrawiam
Łukasz
Anaru - Sob 24 Paź, 2009 21:59
My się z Avastem nie dogadaliśmy i zmieniłam na Avg po próbie użytkowania tamtego kiedyś . Na razie bez zażaleń, chociaż ostatnio raczył mi był skubaniec zablokować 2 fora
Nashira - Nie 25 Paź, 2009 00:41
| adminluc napisał/a: |
Osobiście polecam program antywirusowy Avast, darmowy w przypadku wykorzystania na domowych komputerach. Korzystam z niego od ponad czterech lat.
|
dziękuję
ja na Avaście sie sparzyłam :/ miałam na kompie Trojan na Trojanie. wole nadwrażliwego KAspera, na razie bezwirusowo.. z avastem masakra u mnei była...
Calipso - Wto 03 Lis, 2009 14:55
Nie mogę odinstalować gg i dwóch innych zbędnych programów.W ogóle nie ma w nich czegoś takiego jak uninstal.Co zrobić ?
Drugą sprawą jest to,że gdy wczoraj zainstalowałam bitcometa,avast rozdarł się że program ten jest zagrożeniem.
Sofijufka - Wto 03 Lis, 2009 14:58
a ja do południa walczyłam z zainstalowaniem skanera, ale zwyciężyłam i już trzeci rozdział skanuję...
Aragonte - Wto 03 Lis, 2009 17:13
| Calipso napisał/a: | Nie mogę odinstalować gg i dwóch innych zbędnych programów.W ogóle nie ma w nich czegoś takiego jak uninstal.Co zrobić ?
Drugą sprawą jest to,że gdy wczoraj zainstalowałam bitcometa,avast rozdarł się że program ten jest zagrożeniem. |
Ja do odinstalowywania programów używałam programów czyszczących. Chyba są takie do pobrania w sieci?
Gosia - Wto 03 Lis, 2009 17:34
A poprzez Dodaj/usuń programy w Panelu sterowania nie można?
Calipso - Wto 03 Lis, 2009 18:27
| Aragonte napisał/a: | | Ja do odinstalowywania programów używałam programów czyszczących. Chyba są takie do pobrania w sieci? |
Tyle że ja chcę sie pozbyć niepotrzebnych programów,bo na dysku C mam tylko 1.54GB wolnego miejsca.Także każdy kolejny program to mniej miejsca Ale skoro nie mam innego wyjścia,to jaki czyszczący program wybrać?
| Gosia napisał/a: | | A poprzez Dodaj/usuń programy w Panelu sterowania nie można? |
Nie można,bo tych programów tam nie ma
Sofijufka - Wto 03 Lis, 2009 18:40
jesteś pewna?
praedzio - Wto 03 Lis, 2009 20:26
U mnie jest, węc pewnie i u Ciebie też. Sprawdź jeszcze raz. W ostatecznej ostateczności można fizycznie usunąć folder z C/Program Files/... ale nie polecam tego sposobu, bo później może być problem z ponownym zainstalowaniem.
Gosia - Wto 03 Lis, 2009 20:50
Ale nie usuwaj folderu: C/Program Files/ !!!!
Alicja - Wto 03 Lis, 2009 20:55
| Calipso napisał/a: | Gosia napisał/a:
A poprzez Dodaj/usuń programy w Panelu sterowania nie można?
Nie można,bo tych programów tam nie ma |
prawie niemożliwe spróbuj jeszcze raz
Calipso - Wto 03 Lis, 2009 21:18
| Sofijufka napisał/a: | | jesteś pewna? |
Bardzo,bardzo pewna
| praedzio napisał/a: | | U mnie jest, węc pewnie i u Ciebie też. Sprawdź jeszcze raz. W ostatecznej ostateczności można fizycznie usunąć folder z C/Program Files/... ale nie polecam tego sposobu, bo później może być problem z ponownym zainstalowaniem. |
GG moge wywalić,bo od ponnad tygodnia i tak lecę na AQQ.English Translator wiecie jaki jest durny,to nie bede go kolejny raz instalować.No i sprawdzam to od wczoraj,takze nie mozliwe że bym przeoczyła deinstalację Zresztą nawet program do usuwania zbędnych plików ich nie widział
Calipso - Wto 03 Lis, 2009 21:19
| Gosia napisał/a: | | Ale nie usuwaj folderu: C/Program Files/ !!!! |
Postaram się
trifle - Śro 04 Lis, 2009 12:54
Chcesz usunąć programy, których wg komputera nie ma - filologicznie i filozoficznie interesujące
A, pardon za głupie pytanie, ale może one nie działają, choć je widać? u mnie czasem się tak zdarzało z różnymi plikami - widać je, a nie otwierają się albo nie działają i dopiero jakieś defragmentowanie je usuwa. Skoro używasz AQQ, to może nie wiesz, że gg nie działa? Bo generalnie przez Panel Sterowania wszystko powinno się usunąć... CHyba
A ja mam pytanie - do czego służy numer IP? I dlaczego można chcieć mieć stały tenże?
Anonymous - Śro 04 Lis, 2009 12:59
Numer IP identyfikuje Ci kompa gdy się łączysz z netem utrudnia stały numer korzystanie z rapidów i innych bo na jeden adres możesz jednocześnie jeden plik pobierać.... możesz komuś IP zablokwać żeby nie miał dostępu do strony np... i takie tam...
Calipso - Śro 04 Lis, 2009 13:09
| trifle napisał/a: | | Chcesz usunąć programy, których wg komputera nie ma - filologicznie i filozoficznie interesujące |
Wiesz,niby ich nie ma,ale miejsce na dysku zajmują.
| trifle napisał/a: | | może one nie działają, choć je widać? |
Działąją,każdy z nich.GG też działa,sprawdzałam. | trifle napisał/a: | | Bo generalnie przez Panel Sterowania wszystko powinno się usunąć... CHyba |
Najwyraźniej mój komp myśli inaczej
praedzio - Nie 08 Lis, 2009 19:12
Tym razem ja występuję w roli sierotki. Słuchajcie, niechcący usunęłam u siebie na pulpicie ikonkę Kosz. Jak mam ją przywrócić? Zaznaczę, że mam Vistę. Wlazłam poprzez Mój Komputer do folderu Pulpit i tam ta ikonka widnieje, natomiast u mnie na pulpicie nie. Chwilowo rozwiązałam to tak, że zrobiłam sobie na pulpicie skrót do Kosza, nie ukrywam jednak, że wolałabym z powrotem mój Kosz! Ktoś ma jakiś pomysł?
Anonymous - Nie 08 Lis, 2009 19:26
Praedzio kliknij prawym na pulpit w personalizacje pulpitu, później wybierz zmien ikony pulpitu i zaznacz kosz..... wróci
|
|
|