To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

asiek - Pon 03 Mar, 2014 16:58

Obejrzałam, robi się coraz ciekawiej. :mrgreen:
Admete - Pon 03 Mar, 2014 18:08

zajrzałam na Helix i to chyba trochę zbyt przerażające dla mnie. Nie lubię filmów o eksperymentach na ludziach, wirusach i chorobach. A historyjkę o zarazkach cholery i rączce od pompy znam :) czytałam o niej niedawno.
praedzio - Pon 03 Mar, 2014 20:14

Ja akurat o wirusach mogę oglądać długo i namiętnie. (Bastion S. Kinga!! :excited: ). Noooo, może o zombiakach i pochodnych już niekoniecznie, ale póki co - jest ciekawie. :cheerleader2:
asiek - Pon 03 Mar, 2014 21:14

praedzio napisał/a:
Ja akurat o wirusach mogę oglądać długo i namiętnie.

Ja też. :mrgreen: Wolę to od kryminałów. Miss Fisher znudziła mnie już po 2 odcinkach. :wink:

Admete - Pon 03 Mar, 2014 21:23

Mnie nie chodzi o nudę. Nie mogę znieść chorób.
asiek - Pon 03 Mar, 2014 21:28

Aaaa... rozumiem. Dopóki nie ma dzieci, to nie mam z tym większego problemu.
Admete - Pon 03 Mar, 2014 21:34

A pana naukowca to ja znam z takiego zabawnego serialu z lat 90 - Księżyc nad Miami. Uwielbiałam go. Billy Campbell i Ally Walkier mieli niesamowita chemię i świetne komediowe wyczucie.

http://www.filmweb.pl/ser...mi-1993-110918#

Mały fragmencik, wybrany przypadkowo ;)

http://www.youtube.com/watch?v=yH_LtTo8DSc

asiek - Pon 03 Mar, 2014 22:03

Nie pamiętam tego serialu, chyba go nie widziałam. :mysle:
Admete - Śro 05 Mar, 2014 20:58

To było mało znane. Oglądałam to chyba w liceum albo gdzieś na studiach. Ostatni odcinek Person of interest genialny. Scenarzyście połączyli wszystkie watki z początku. Dowiedzieliśmy się, kto pracował z Finchem przez Reesem. I dlaczego Finch wybrał potem Reesa. Wszystkie klocuszki rządowego spisku, prywatnych grup i samego Fincha wskoczyły na miejsce. No i Root wróciła. Bardzo jestem ciekawa, co oni tam jeszcze wymyślą.
praedzio - Śro 05 Mar, 2014 21:04

Ja tymczasem rozerwałam się przy najnowszym Revolution. :czekoladka:
Admete - Śro 05 Mar, 2014 21:07

W sprawie Revolution to ja tak po sezonie się przypomnę ;) Mam do nadrobienia nowy Almost Human i Intelligence, ale to chyba dopiero w weekend.
praedzio - Śro 05 Mar, 2014 21:11

AH to ja mam do nadrobienia od pierwszego odcinka. ;)
Jotka - Śro 05 Mar, 2014 21:14

Admete napisał/a:
Ostatni odcinek Person of interest genialny

Muszę poczekać na wspomaganie :-| ale serial fajnie się ogląda

Admete - Śro 05 Mar, 2014 21:17

praedzio napisał/a:
AH to ja mam do nadrobienia od pierwszego odcinka. ;)

zawsze to miło poczekać na cos ;) A serial chyba ma być w 1 sezonie krótki. Możliwe nawet, że już się skończył. Albo cos pokręciłam.

praedzio - Śro 05 Mar, 2014 21:24

13 odcinków liczy ta seria. Finałowy odcinek puszczono 3 marca.
Admete - Śro 05 Mar, 2014 21:25

No właśnie, czyli nie pokręciłam. Mam do obejrzenia ten jeden odcinek. Serial ma moim zdaniem potencjał.
Caitriona - Śro 05 Mar, 2014 22:26

Ale zdaje się, że mają zlikwidować Almost Human...
Admete - Czw 06 Mar, 2014 08:17

A to szkoda...mogłam się tego spodziewać.
Caitriona - Czw 06 Mar, 2014 18:22

Mnie tez jest żal, polubilam ten serial. Mam nadzieje, ze jednak podejma inna decyzję.
Admete - Sob 08 Mar, 2014 15:15

W związku z nowym Grimmem...Biedny sierżant Wu. Mam nadzieję, że wyzdrowieje. I bardzo bym chciała, żeby zrobili 2 serię Almost Human. Karl Urban i Michaele Ealy są świetni jako Kennick i Dorian. Lubię też panią kapitan. Podoba mi się takie lekkie nawiązanie do Blade Runnera i do Raportu mniejszości.
Aragonte - Pon 10 Mar, 2014 20:35

Obejrzałam i ja, jeszcze z angielskim sosem - no biedny sierżant. Ciekawe, czy go wtajemniczą i pozwolą wrócić do poczucia "normalności".

A ja mam takiegio niusa z f-b:

BBC America has just announced the 10 PM April 19th debut of a four-part mini-series titled The Real History of Science Fiction, which will feature...actually, we'll need an entirely separate paragraph for that. It's a lot of our favorite sci-fi/fantasy people.

From BBC American's web portal for the documentary:

From Star Wars to 2001: A Space Odyssey, and from Jurassic Park to Doctor Who, each program is packed with contributors behind these creations and traces the developments of Robots, Space, Invasion, and Time. Narrated by Mark Gatiss, Doctor Who writer, actor, and co-creator of the BBC’s Sherlock, the series determines why science fiction is not merely a genre… for its audience it’s a portal to a multi-verse – one that is all too easy to get lost in.

Among those taking part are: William Shatner (Star Trek), Nathan Fillion (Firefly), Zoe Saldana (Avatar, Star Trek), Steven Moffat (Doctor Who), Richard Dreyfuss (Close Encounters of the Third Kind), Chris Carter (The X-Files), Ronald D Moore (Battlestar Galactica), John Landis (An American Werewolf in London, Schlock), David Tennant (Doctor Who), Christopher Lloyd (Back to the Future), Rutger Hauer (Blade Runner), John Carpenter (Dark Star, The Thing), Karen Gillan (Doctor Who), Neil Gaiman (The Sandman, Stardust), Kim Stanley Robinson (Mars Trilogy), Scott Bakula (Quantum Leap, Star Trek: Enterprise), Ursula K Le Guin (The Left Hand of Darkness), Syd Mead (Blade Runner), Kenny Baker (Star Wars), Anthony Daniels (Star Wars), Nichelle Nichols (Star Trek), Peter Weller (Robocop), Edward James Olmos (Blade Runner, Battlestar Galactica), and many more.

Więcej tu:
http://www.tor.com/blogs/...science-fiction

Chyba chcę to zobaczyć :)

Admete, w gronie fanów DW znalazł się też jakiś miłośnik B5, który słusznie zapytał o Straczynskiego :wink:

Admete - Pon 10 Mar, 2014 20:42

Popieram, tez o niego pytam ;) Bardzo chcę to obejrzeć. 10 kwietnia. Trza mieć rękę na pulsie. Tylko czy to będzie do obejrzenia?
Aragonte - Pon 10 Mar, 2014 20:43

Na pewno gdzieś będzie :wink:
praedzio - Pon 10 Mar, 2014 22:14

Najnowszy odcinek Helix za mną. Ciekawe, co kombinuje zmutowany Peter. :mysle: I czy to prawda z tymi nieśmiertelnymi.
asiek - Wto 11 Mar, 2014 12:15

praedzio napisał/a:
Ciekawe, co kombinuje zmutowany Peter.

Ano właśnie. Nie sądziłam, że będzie zdolny do racjonalnego myślenia. :mysle:

praedzio napisał/a:
I czy to prawda z tymi nieśmiertelnymi.

Miałam nadzieję, że pojawią się Obcy lub Inni, jak kto woli. :mrgreen: