Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between
trifle - Czw 12 Mar, 2009 22:36 Z Jensenem? Obaj będą? Harry_the_Cat - Czw 12 Mar, 2009 22:39 No obaj!! kurde bela!
i Misha!!!trifle - Czw 12 Mar, 2009 22:42
Powiedz Jaredowi, żeby przyjechał do kraju przodków
To jedno pytanie do nich, to ja proponuję: kiedy w Polsce? Aragonte - Czw 12 Mar, 2009 22:43
Harry_the_Cat napisał/a:
No obaj!! kurde bela!
i Misha!!!
Wspaniale! Ale Ci będziemy wszystkie zazdrościć
trifle napisał/a:
Powiedz Jaredowi, żeby przyjechał do kraju przodków
To jedno pytanie do nich, to ja proponuję: kiedy w Polsce?
Jestem za w obu przypadkach Harry_the_Cat - Czw 12 Mar, 2009 22:47 Sama sobie zazdroszczę....praedzio - Czw 12 Mar, 2009 22:53 HARRYYY!!!! Zabierz mnie ze sobą!!! Powiedz, komu trzeba, że jestem twoją Bardzo Osobistą Asystentką!! Psychologiem!!! Dietetyczką!!! Fryzjerką!!! Czyścicielką Kibelka!!! WHATEVER!!!
P.S. O ile wcześniej nie zejdę na zawał po tej sesji Jaredowej, co to wcześniej wrzuciłaś... praedzio - Czw 12 Mar, 2009 23:06 Fotki promujące odcinek 4x16 (nie było chyba? ) Uwaga! Niektóre drastyczne!
... i jeszcze artykuł poświęcony Samowi: http://eclipsemagazine.com/television/8357/Caitriona - Pią 13 Mar, 2009 10:49 No, to rewelacja Harry! Masz obu braci na konwencji Super!! I anioła też Kurczę, ale fajnie Admete - Pią 13 Mar, 2009 11:32 16 odcinek zapowiada się groźnie! Świetne ujęcia Mishy/Castiela - no i biedny Dean!praedzio - Pią 13 Mar, 2009 18:43 Oto jak się przedstawia kalendarium pozostałych jeszcze odcinków:
4x16 On the Head of a Pin (Na łebku szpilki) - 19.03.09
4x17 It's a Terrible Life (Co za okropne życie) - 26.03.09
4x18 The Monster at the End of This Book (Potwór na końcu książki) - 02.04.09
4x19 Jump the Shark (Skok przez rekina) - 09.04.09
4x20 The Rapture (Ekstaza) - 30.04.09
4x21 When the Levee Breaks (Kiedy tama pęknie)- 07.05.09
4x22 Lucifer Rising (Powstanie Lucyfera) - 14.05.09Admete - Pią 13 Mar, 2009 18:50
Cytat:
Lucifer Rising (Powstanie Lucyfera)
I oni nas chcą tak zostawić na wakcje? Okrutni.Sofijufka - Pią 13 Mar, 2009 18:51 dzisiaj taki potwór z hakiem ganiał.... Ale początku nie obejrzałam, bo wpadła sąsiadka, żebym jej humor poprawiła... Podobno tak działam....aneby - Pią 13 Mar, 2009 18:53
Sofijufka napisał/a:
taki potwór z hakiem ganiał
Tak, Hook Man to był. I bracia tacy młodzi ...... Iwona - Pią 13 Mar, 2009 18:58 Wreszcie obejrzałam tzn. zaczęłam oglądać ten serial - fajowy jest (wcześniej nie mogłam miałam w tv kilka programów na krzyż)BeeMeR - Pią 13 Mar, 2009 19:05
aneby napisał/a:
Sofijufka napisał/a:
taki potwór z hakiem ganiał
Tak, Hook Man to był. I bracia tacy młodzi ......
I śliczni...
Jestem coraz bardziej ciekawa tego nowego odcinka...
Aniu, powtórzę się - piękny avek i ramiona Anonymous - Pią 13 Mar, 2009 19:15 Skoro sprawa się tak przedstawia, trzeba się wziąść ostro do obmyślania orginalnego daru, dla obu braci Admete - Pią 13 Mar, 2009 22:13 Obejrzałaysmy ostatni odcinek. Powiedziałam Rielli, że nie wiem, co napisac. Odcinek dobry i - że się tak wyrażę - daje do myślenia. Obaj bracia dostali dzis radę - Dean od Śmierci - Tess, a Sam...
Spoiler:
od umierającego medium - Pameli. Obawiam się, że Sam zmierza w złą stronę. Jak Anakinowi zaczyna mu się podobać własna siła. Natomaist Dean...i tak uważam, że on ma gorzej. W głębi serca obawia się, że anioły nie sa bezinteresowne i cuda sie nie zdarzają. Swoja drogą, co się stanie z Deanem, jeśli ponownie umrze? Wróci do piekła?
Harry_the_Cat - Pią 13 Mar, 2009 23:09 Ja też nie wytrzymałam. Bardzo podobała mi się Tessa. A jeśli chodzi o braci -
Spoiler:
przyznam szczerze, że męczy mnie kierunek, w którym zmierzają ich wzajemne relacje. Siła SPN to "saving people, hunting things, familly business". Tym mnie ten serial opętał. Rozumiem, że nie możemy cały czas oglądać sezonu 2, ale bardzo tęsknię za tą więzią... Za mocnymi momentami między braćmi. Podobała mi się scena między Tessą i Deanem, ale na takiego zimnego Sama ciężko mi patrzeć.
Ogólnie dobry odcinek, parę niezłych momentów. Dużo lepiej mi się oglądało niż trzy poprzednie.
A skoro Admete już wspomniała Gwiezdne Wojny - Sam chyba teraz jeszcze bardziej jest jak Luke Skywalker... W dalszych częściach sagi przecież poszedł on w ślady ojca...
praedzio - Sob 14 Mar, 2009 01:12 Ogólnie odcinek pozostawił mi po sobie uczucie smutku (ta dedykacja na końcu jeszcze bardziej go spotęgowała).
Spoiler:
Śmierć Pameli była taka bezsensowna.
Przeraża mnie to, co się dzieje z Samem. Pal licho tę wielką radochę, jaką ma z korzystania ze swoich mocy. Gorsze jest to, że nawet nie drgnęła mu powieka, kiedy okłamał Cole'a w sprawie śmierci. Ogólnie mam takie wrażenie, że jest w nim jakaś złość, która gdzieś pod skórą pulsuje i tylko czeka na okazję, żeby wybuchnąć z całą mocą. Obaj bracia, mam wrażenie, skupiają się na sobie i na własnych uczuciach, a nie, jak dawniej, na sprawie, którą muszą rozwiązać. To ich jeszcze bardziej oddala od siebie.
Było też kilka zabawnych momentów.
- Alastair poczęstowany piorunkiem
- Castiel cieszący się jak dziecko, że udało się uratować jedną pieczęć
- Sam nie mieszczący się na motelowym łóżku (leżał na ukos)
- no i oczywiście zabawa "nowymi mocami"
- kiedy Dean zaczął oglądać House'a? Admete - Sob 14 Mar, 2009 07:15 Też zrobiło mi się smutno na koncu. Tak gdzieś do połowy śmiałysmy się z tekstów i komentowałysmy akcję, a potem to juz było zupełnie cicho w pokoju. Praedzio tez wyłapałaś nawiązanie do Housa Ogólnie dużo było filmowych tekstów
Castiel slicznie wyglądał , ale ogólnie przygnębił mnie ten odcinek.praedzio - Sob 14 Mar, 2009 08:08 Obawiam się, że każdy następny odcinek będzie coraz mroczniejszy... A jak pomyślę o końcówce sezonu i o tym co ona za sobą niesie...
No i komentarz BuddyTV: http://www.buddytv.com/ar...ulog-26951.aspxpraedzio - Sob 14 Mar, 2009 14:50 Mało z krzesła nie spadłam. Myślę, że mogę to napisać bez spoilero-ramki. Na końcu odcinka ukazuje sie zdjęcie chłopaków i Kima Mannersa. O, takie:
A oto fotka oryginalna:
praedzio - Sob 14 Mar, 2009 15:57 ... i jeszcze opis do 4x18 (Potwór na końcu książki):
Spoiler:
SUPERNATURALNY KOMIKS. Sam i Dean są zszokowani, kiedy odkrywają serię komiksów pt. Supernatural, które dokładnie opisują ich życie, życie łowców demonów. Odnajdują autora, Carvera Edlunda, który tłumaczy, że miał wizje na temat braci, które później wykorzystał w książkach. Chuck ujawnia, że Lilith wkrótce się pojawi oraz, że ma plany wobec Sama.
P.S. Obejrzałam kanadyjskie promo do 4x16. Jestem w szoku.