To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Wampiry i wilkołaki

Caitriona - Pon 16 Sie, 2010 00:12

Admete napisał/a:
W wątku spn tez o tym było. Zrobią odcinek, w którym sparodiują wampiry w stylu Zmierzchu i wampirzych dzienników

O, to będzie piękne :mrgreen:

Agn - Pon 16 Sie, 2010 13:28

JUŻ SIĘ NIE MOGĘ TEGO ODCINKA DOCZEKAĆ!!! :mrgreen:

Swoją szosą wampiórom oberwie się też w filmie "Vampire sucks". Widziałam trailer - kolejny film-parodia z polotem w rodzaju American Pie i Strasznego Filmu. :roll: Noż kurczę, czy nie można było zrobić jakiejś inteligentnej parodii? Trzeba tylko kretyńską?
Wierzę w SPN. Jestem pewna, że Winchesterowie nie zawiodą... :mrgreen:

Agn - Pią 20 Sie, 2010 20:36

RATUNKUUUU!!!

http://www.karenessex.com/draculasynop.html

POR QUEEEEEEEEEE?!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

:wsciekla:

Agn - Wto 31 Sie, 2010 22:20

Ej, dobra, zaliczyłam opad szczeny. Wiedzieliście, że George R. R. Martin też napisał książkę o wampirach? Ale zrobił to w 1982 roku, więc nie jest to coś "na fali". No i treściowo wygląda zupełnie inaczej niż to, co się obecnie dzieje w literaturze wampirycznej.
Ostatni rejst "Fevre Dream" wygląda apetycznie i klasycznie. Biorę się za to w ten weekend! :mrgreen:

Caitriona - Śro 01 Wrz, 2010 11:39

Agn napisał/a:
Biorę się za to w ten weekend!

Czekam na realcję ;)

Admete - Śro 01 Wrz, 2010 13:44

Na Amazonie masz recenzje - chyba pozytywne.

http://www.amazon.com/Fev...n/dp/0553383051

Anaru - Śro 08 Wrz, 2010 23:15

Uhm, nie wiem gdzie w naszych wampirskich wątkach jest ten odpowiedni ;) - czy True Blood się już było skończyło tak całkiem? Czy przerwa jakaś? :mysle: Bo 11 był chyba ostatni chyba, a zazwyczaj było po 12 odcinków... :mysle:
Fibula - Śro 08 Wrz, 2010 23:20

Była przerwa, ostatni w ten weekend.
asiek - Czw 09 Wrz, 2010 08:48

Cieniutki ten trzeci sezon, jestem rozczarowana. :? ... Ale, dla porządku obejrzę ostatni odcinek. Producenci już zapowiadają IV sezon...
praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 08:52

A mnie się nawet podoba.
Agn - Czw 09 Wrz, 2010 09:14

A dzisiaj Amerykanie powinni obejrzeć pierwszy odcinek drugiego sezonu The Vampire Diaries. Jeee!!! Damon wraca!!! :mrgreen:
praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 09:32

Na FB podejrzałam fotki z najbliższego odcinka The Gates i szczęka mi opadła. Będzie się działo... :excited:
Agn - Czw 09 Wrz, 2010 09:33

FB? Co to jest?
praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 09:33

Facebook. ;)
Agn - Czw 09 Wrz, 2010 09:37

Zarzuć sznurem, hm? Ja się na facebooku odnaleźć nie mogę...
praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 09:40

Spróbuję: http://pl-pl.facebook.com...58053704&ref=nf

Tam jest taka opcja, że wyszukujesz ulubione seriale, zaznaczasz "Lubię to" i Ci sami wysyłają nowości i ploteczki na Twoje konto.

praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 09:53

Jeszcze odnośnie True Blood: http://www.youtube.com/watch?v=VrpoM-MIHNA

No no no...

Agn - Czw 09 Wrz, 2010 10:12

O, dzięki. To sobie coś zaznaczę.

O... łaaaaaaaaaaaaaaa!!!

*szuka wokół fotek przycisku "lubię to"* Okej, albo jestem ślepa, albo tego tam nie ma... :mysle:

praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 10:36

Pod spodem, Agn, pod spodem... ;) I to nie zawsze jest przycisk... :lol:
Anaru - Czw 09 Wrz, 2010 13:48

No no, będzie się działo w True Blood. :mrgreen:
Już się nie mogę doczekać, biorąc pod uwagę Erica (czyli moją ulubioną postać) na słoneczku ;) .
I pomyśleć, że pierwszy sezon tak z Basia przemęczyłyśmy, a drugi i trzeci mi poszedł jak burza. Pewnie dlatego, że nie tylko Sookie mi króluje na ekranie, a ona mnie drażni nieco. :roll:

Korzystając z chwilowego unieruchomienia w domu oglądam już 12 odcinek The Vampire Diaries, Damon na razie jest i ma się dobrze. :mrgreen: Na początku tak mi się średnio podobało (zwłaszcza Stefek i główna panna w wersji Elena :roll: ), ale się do niego przyzwyczaiłam, ona mnie nie drażni jakoś specjalnie, a pozostali są o niebo bardziej interesujący. Oczywiście oryginalna nie będę jak powiem, że oglądam głównie dla Damona i jego uroku osobistego :twisted: , chociaż i Logan był interesujący, szkoda, że krótko ;) . A i Alaricowi nic nie brakuje ;) .
Tylu ciekawych facetów, a głównym bohaterem jest taka klucha emocjonalna, ech... :roll:

Co w końcu z The Gates? Oglądać czy nie? Warto? Bo jakoś chyba ucichło tutaj o serialu :mysle:

asiek - Czw 09 Wrz, 2010 13:56

Anaru napisał/a:
Co w końcu z The Gates? Oglądać czy nie? Warto? Bo jakoś chyba ucichło tutaj o serialu

Ja utknęłam chyba na 5 odcinku, ale Praedziu dzielnie ogląda. :wink:
Skończy się TB, to wrócę do The Gates...

Anaru - Czw 09 Wrz, 2010 14:03

Acha, Bo Basia utknęła chyba jeszcze wcześniej i o ile pamiętam to odradza :mysle:
asiek - Czw 09 Wrz, 2010 14:07

Szału nie ma... Pamiętniki bardziej mnie wciągnęły, ale jak kocha się wampiry, to trzeba korzystać z każdej okazji. :wink:
praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 18:28

Ja nie oglądam The Vampire Diaries, bo pierwszy odcinek odstraszył mnie skutecznie. Może kiedy w przypływie desperacji obejrzę następne... :lol: Tymczasem The Gates ogląda mi się bardzo fajnie. Lubię głównego bohatera i jego perypetie z niecodziennymi podopiecznymi. ;)
BeeMeR - Pią 10 Wrz, 2010 15:45

W the Gates umarłam :spi: w połowie drugiego odcinka - niby wszystko ok, ale mnie nie przykuło - pierwszy odcinek VD też nie :P ale drugi już się rozkręcił, kolejne jeszcze bardziej, zwłaszcza jak już co poniektórzy przestali pisać pamiętniczki na wizji :roll:
Ale jeśli ktoś ma alergię na nastolatki to nie polecam ;)